Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apátok_mi

1 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyá! Haggyámá', nem megyek el! Nyááá! Úgyse megyek el! Nyááá! Na, hát ez a Böbe, amikor befekszik a fotelembe, én meg próbálom kitúrni onnan. Nagy sértődötten elvonul, de aztán idegbajosan rohangászik fel és alá és amikor felállok a fotelből, azonnal belevágja magát. Kiteszem, ha felállok, azonnal…..
Minden országnak megvan az a süteménye, amelyet gyerekkora óta ismer és szeret, a családi recept generációkon keresztül öröklődik, szerte az országban cukrászdákban és boltokban is találkozhatunk vele, elkészítéséről sok ezer különböző recept létezik, de arról rendre heves viták bontakoznak ki. A…..
Az elmúlt hétvégén Fernando Alonso komolyabb ízelítőt kapott a terepralizásból, ám a dél-afrikai bemutatkozás végül borulással zárult...
A tészták világában az minősít valakit a legjobban, hogy hogyan áll hozzá a paradicsomos tésztaszószhoz. Az alapvető magyaros ügyetlenkedés hagymával, szalonnával kezdi és végül trappista sajt forgács alá temeti. Idén nyárra végre én is megtaláltam a saját ikonikus paradicsomos szószomat. Igaz,…..
Habár mi már csak mozifilmekből ismerjük őket, nem minden híresség született Hollywoodba, sokuk hétköznapi emberként kezdte pályafutását. Pontosabban, vannak, akik átlagos munkakörben dolgoztak, mások pedig extravagánsban. Esetenként pedig még filmcsillagként is hasznosítani…..
  Éppen házi hamburger készítés közben lepett meg a gondolat, hogy nincs megfelelő szószom a szendvicsbe. Gyorsan végig vettem a leggyorsabban és legjobban elkészíthető szósz lehetőségeket és a majonéz mellett kötöttem ki. Kinyitottam a hűtőt és elkezdtem sorolni, hogy milyen összetevők vannak…..
Az elmúlt évek alatt magamra szedtem némi gyakorlatot a sütisütés terén. Tudom például, hogy milyen sorrendben keverjem össze az összetevőket a különböző típusú tésztáknál, vagy hogy meddig süssek egy zabkekszet, hogy ne keményedjen meg, ami gyakran előfordult korábban. A húsok elkészítése viszont…..
Mostanában Szeged a belföldi turizmus kedvelt célpontja lett, és ezen nem is csodálkozunk. Kellemes a levegő, magas a napsütéses órák száma, és bármelyik belvárosi utcába fordulunk be, szinte biztos, hogy találunk egy zenészt: valaki énekel, gitározik vagy hegedül és szépen aláfesti a…..
Dödölle A dödölle 2016.06.28 16:24:52
Mindjárt az első bejegyzés a blog címadó ételéről fog szólni. A dödölle (ezen a néven) a Dunántúlon ismeretes nehéz burgonyás, lisztes, hagymás, zsíros, ám olcsó, laktató étel. Megfogadtam, hogy nem fogok a „mindenki hallott már az Éliás Tóbiás egy tál dödölle* kezdetű gyerekdalról” közhellyel…..
Piroskockás Spaghetti carbonara 2016.06.20 09:14:16
Folytatjuk  a 'zacskós és üveges mártás alapok nélkül könnyebb' sorozatunkat, aminek első eleme a mézes csirke volt. A spaghetti carbonara alapnak nevezett ételport a boltban lehet kapni, 26 grammot 338 forintért. A gyártó így írja le a receptet: "a csíkokra vagy kockára vágott sonkát vajon…..
Annak idején nagy gamer voltam, igaz még az internet előtt, és leginkább stratégiai játékokkal toltam, mert azok valahogy mindig jobban érdekeltek, amikben az agyunkat, és nem az ügyességünket kellett használni. De hébe-hóba azért én is behódoltam a kor bűnös szenvedélyeinek,…..
Apátok_mi 2014.08.30 16:44:06
Soha nem értettem a filmkritikus szakmát, már ha ezt lehet szakmának nevezni....idehaza biztos nem. Lisztes tuti nem szakmabeli, csak egy lelkes amatőr. Látom lelki szemeim előt ahogy savanyú ábrázattal felszinesen megnézi a filmet amiről már az elején tudta, hogy utálni fogja. Tudta, mert nem ő volt a célközönség, meg is mondta mindjárt az elején, hogy ő egy stratégiás kocka volt. Tuti hogy egy warcraft filmtől összepiscsizte volna magát a gyönyörtől, de ezt a filmet nem a Blizzard szponzorálta.
Fel kell világosítsam az ürgét, hogy a NFS egy a kezdetektől fogva látványra, és az ebből fakadó élményre kiélezett játéksorozat volt, soha nem titkolták, még akkor sem, amikor olt valamiféle szori a játékban, mert lényegtelen. Ugyanígy a film is erre a vonalra ment rá, gyanítom dollármilliókat (ha nem milliárdokat) beleölve a produkcióba. Így nem kell tőle mélyenszántó művészi szófordulatokat várni.
Szóval nem ő a célközönség, felületesen figyelte a filmet, tudta hogy utálni fogja, és még az autókhoz sem ért. Innentől kezdve viszont nem értem, hogy a srác minek nézte meg? Azért, hogy írhasson róla? Felesleges volt, pénzt tuti nem kapott érte, ilyen alpári kritikáért aligha. Inkább csak költött a mozijegyre (hacsak nem torrentezte).
Üzenetem Lisztesnek: jóbarát, inkább te ne írjál filmkritikát. Vagy ha írsz akkor maradj objektív, nézd meg a filmet rendesen, olvass utána a filmnek, a háttérnek, az autóknak b'zdmeg :D Saját (és hasonszőrű társaid) szórakoztatására ne koptasd a billentyűzetet, meg a tárhelyet a szerveren. Inkább menj ki az utcára emberek közé. Getalife.