Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apátok_mi

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy van, fekete pólós előemberek üvölthetnek megint naphosszat: kétszer tizenegy hülye kergetett egy labdát, amely végén állítólag a "mieink" rúgták be a másik kapujába azt. Természetesen hirtelen ezzel akkor minden megvan oldva: nincs infláció, a demokrácia luxusa soha senkit úgyse érdekelt Kádár…..
Apátok_mi 2023.10.17 09:45:18
Kedves Szerző!
A családom soha nem volt nagy foci rajongó, én sem, így tudatom hajnalán csodálva néztem a pajtásaimat, hogy mi ez a futball, amit annyira istenítenek. Várakozva ültem le teljesen véletlenszerűen egy meccset megnézni, és óriásit csalódtam. Ez úgy a 90-es évek első felében lehetett. Kimondom, szar volt, unalmas, és még el is vertek minket. Az idők során mindig próbáltam visszatérni a focihoz, oda eljutottam, hogy az eb-ket és vb-ket többnyire figyelem, de hát oda ugye nem szoktunk kijutni. Az elmúlt 25-30 évben még soha nem érdekelt ennyire a foci, mint most, a magyar futball meg pláne, szóval most felteszem a kérdést: "ki sz@rt a müzlidbe?" Tudom szar itt, én is itt élek, de hadd legyen már megengedve, hogy a hétköznapi hülyeségeket elfelejtve kicsit kikapcsolódjak szombat este, és megnézzek egy meccset, ami 25 év után végre nem unalmas, és még (akárhogy is, de) meg is nyerünk, egy olyan csapat ellen, mint a szerb, és ennek hadd örüljek már. Ha politikai frusztrációd van, azt vezesd le egy politikai posztban, még dobok is egy egyetértő kommentet rá, a focit meg hagyd meg a rajongóknak. Igenis én büszke vagyok, mert azon meccsen sikerült a lankadtat begyömöszölnünk a szerb kapuba 2x is, nekik pedig csak 1x (a les az les, a kapufa meg kapufa). Lehet, hogy nem volt elegáns, de focit még mindig a gólokra játsszák, ahogy Hajdú B. szokta mondani. Takarózhatunk a "ne már, nem ismered az iróniát?" kártya mögé, de ez a poszt akkor is bűzlik az arroganciától.
Apátok_mi 2023.10.17 12:05:07
@birkamenet: megragadtad a lényeget látom, ügyes vagy :)
  Kedves Olvasó! Nemsokára látható lesz a mozikban Janne Teller nagysikerű Semmi című könyvéből készült film. Ebből az apropóból elkezdtem olvasni a könyvet, amely Dániában 2000-ben jelent meg, és óriási botrányt kavart. A megjelenést követően egy évvel viszont már díjat nyert, és kötelező…..
Apátok_mi 2022.10.28 10:18:58
Mélységesen egyetértek a leírtakkal, és eszembe jutott az én történetem az olvasással, amit had osszak meg:
Sokáig nem szerettem olvasni, sokáig tudtam egy kezemen megszámolni, hány könyvet olvastam el végig. Nagyapám, apám, és nővérem imádnak(-tak) olvasni, otthon mindig roskadoztak a polcok a könyvektől. Mondták is otthon, hogy "de hát olyan jó olvasni, hát miért nem szereted?"
Most elmondom, miért: a 90-es években jártam általánosba, és elég érzékeny kisfiú voltam, és valljuk be, hogy az általános iskolai kötelező olvasmányok, amik arra hivatottak, hogy megszerettessék az olvasást nem túl boldog véget érnek, vagy igen, de az oda vezető út rögös.
-Kincskereső kisködmön> sanyarú sorsú kisfiú, megbetegszik
-Légy jó mindhalálig> sanyarú sorsú kisfiú, bántják a társai, meghal
-Pál utcai fiúk> sanyarú sorsú kisfiú, megbetegszik, meghal
Ezektől kellett volna megszeretnem az olvasást. Mire az izgalmas könyvek jöttek, mint az Egri Csillagok, meg a Kőszívű ember fiai, addigra kínszenvedés volt egy oldalt is elovasnom. Emlékszem az egri csillagok olvasásakor nagyanyámnál voltam nyaralni faluhelyen, az utolsó dolog volt, amit szívesen csináltam volna, az egy unalmas könyv olvasása. Most vallom be, hogy egy kötelező olvasmányt sem olvastam végig, az utolsó pillanatban doga előtt megszereztem a rövidített változatot. Fiatal felnőttként Lőrin L László-A megfolytott viking mocsara c könyv törte meg a gátat, majd a gyűrűk ura sorozat (Göncz Árpád fordításában). Oda akarok kilyukadni, hogy bármekkora irodalmi jelentőségű művek a korábban felsorolt könyvek, nem biztos, hogy mindenki örömmel olvassa őket, pláne ha kötelezők. Valamint attól nem lesz senkiből jó, vagy sikeres ember, hogy imseri az irodalmi műveket, viszont ezeknek nem ismerete, valamint az olvasás szeretetének hiánya sem feltétlenül szül sehonnai bitang embert.
Apátok_mi 2022.10.28 13:18:49
@Mesterséges Geci: megfogtad a történet lényegét
Megint egy könyvtáras „találmány”: ott leltem a polcon. Semmit nem mondott a címe, a játékról, amely alapján készült, még sohasem hallottam. Nem szeretem a számítógépes játékokat. Semennyire sem kötnek le. Gergő fiam sokat játszott, hol ezzel, hol azzal. Ő piszok lelkes tudott lenni, mutogatta…..
Nyá! Haggyámá', nem megyek el! Nyááá! Úgyse megyek el! Nyááá! Na, hát ez a Böbe, amikor befekszik a fotelembe, én meg próbálom kitúrni onnan. Nagy sértődötten elvonul, de aztán idegbajosan rohangászik fel és alá és amikor felállok a fotelből, azonnal belevágja magát. Kiteszem, ha felállok, azonnal…..
Minden országnak megvan az a süteménye, amelyet gyerekkora óta ismer és szeret, a családi recept generációkon keresztül öröklődik, szerte az országban cukrászdákban és boltokban is találkozhatunk vele, elkészítéséről sok ezer különböző recept létezik, de arról rendre heves viták bontakoznak ki. A…..
Az elmúlt hétvégén Fernando Alonso komolyabb ízelítőt kapott a terepralizásból, ám a dél-afrikai bemutatkozás végül borulással zárult...
A tészták világában az minősít valakit a legjobban, hogy hogyan áll hozzá a paradicsomos tésztaszószhoz. Az alapvető magyaros ügyetlenkedés hagymával, szalonnával kezdi és végül trappista sajt forgács alá temeti. Idén nyárra végre én is megtaláltam a saját ikonikus paradicsomos szószomat. Igaz,…..
Habár mi már csak mozifilmekből ismerjük őket, nem minden híresség született Hollywoodba, sokuk hétköznapi emberként kezdte pályafutását. Pontosabban, vannak, akik átlagos munkakörben dolgoztak, mások pedig extravagánsban. Esetenként pedig még filmcsillagként is hasznosítani…..
  Éppen házi hamburger készítés közben lepett meg a gondolat, hogy nincs megfelelő szószom a szendvicsbe. Gyorsan végig vettem a leggyorsabban és legjobban elkészíthető szósz lehetőségeket és a majonéz mellett kötöttem ki. Kinyitottam a hűtőt és elkezdtem sorolni, hogy milyen összetevők vannak…..
Az elmúlt évek alatt magamra szedtem némi gyakorlatot a sütisütés terén. Tudom például, hogy milyen sorrendben keverjem össze az összetevőket a különböző típusú tésztáknál, vagy hogy meddig süssek egy zabkekszet, hogy ne keményedjen meg, ami gyakran előfordult korábban. A húsok elkészítése viszont…..
Dödölle A dödölle 2016.06.28 16:24:52
Mindjárt az első bejegyzés a blog címadó ételéről fog szólni. A dödölle (ezen a néven) a Dunántúlon ismeretes nehéz burgonyás, lisztes, hagymás, zsíros, ám olcsó, laktató étel. Megfogadtam, hogy nem fogok a „mindenki hallott már az Éliás Tóbiás egy tál dödölle* kezdetű gyerekdalról” közhellyel…..
Blue Lemon Spaghetti carbonara 2016.06.20 09:14:16
Folytatjuk  a 'zacskós és üveges mártás alapok nélkül könnyebb' sorozatunkat, aminek első eleme a mézes csirke volt. A spaghetti carbonara alapnak nevezett ételport a boltban lehet kapni, 26 grammot 338 forintért. A gyártó így írja le a receptet: "a csíkokra vagy kockára vágott sonkát vajon…..
Annak idején nagy gamer voltam, igaz még az internet előtt, és leginkább stratégiai játékokkal toltam, mert azok valahogy mindig jobban érdekeltek, amikben az agyunkat, és nem az ügyességünket kellett használni. De hébe-hóba azért én is behódoltam a kor bűnös szenvedélyeinek,…..
Apátok_mi 2014.08.30 16:44:06
Soha nem értettem a filmkritikus szakmát, már ha ezt lehet szakmának nevezni....idehaza biztos nem. Lisztes tuti nem szakmabeli, csak egy lelkes amatőr. Látom lelki szemeim előt ahogy savanyú ábrázattal felszinesen megnézi a filmet amiről már az elején tudta, hogy utálni fogja. Tudta, mert nem ő volt a célközönség, meg is mondta mindjárt az elején, hogy ő egy stratégiás kocka volt. Tuti hogy egy warcraft filmtől összepiscsizte volna magát a gyönyörtől, de ezt a filmet nem a Blizzard szponzorálta.
Fel kell világosítsam az ürgét, hogy a NFS egy a kezdetektől fogva látványra, és az ebből fakadó élményre kiélezett játéksorozat volt, soha nem titkolták, még akkor sem, amikor olt valamiféle szori a játékban, mert lényegtelen. Ugyanígy a film is erre a vonalra ment rá, gyanítom dollármilliókat (ha nem milliárdokat) beleölve a produkcióba. Így nem kell tőle mélyenszántó művészi szófordulatokat várni.
Szóval nem ő a célközönség, felületesen figyelte a filmet, tudta hogy utálni fogja, és még az autókhoz sem ért. Innentől kezdve viszont nem értem, hogy a srác minek nézte meg? Azért, hogy írhasson róla? Felesleges volt, pénzt tuti nem kapott érte, ilyen alpári kritikáért aligha. Inkább csak költött a mozijegyre (hacsak nem torrentezte).
Üzenetem Lisztesnek: jóbarát, inkább te ne írjál filmkritikát. Vagy ha írsz akkor maradj objektív, nézd meg a filmet rendesen, olvass utána a filmnek, a háttérnek, az autóknak b'zdmeg :D Saját (és hasonszőrű társaid) szórakoztatására ne koptasd a billentyűzetet, meg a tárhelyet a szerveren. Inkább menj ki az utcára emberek közé. Getalife.