Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A80

0 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Apple társalapítója egy sor aranyszabályt fogalmazott meg annak érdekében, hogy egy megbeszélés se legyen időpocsékolás. Amióta saját magam osztom be az időmet, minden extra tipp érdekel. Az a legjobb, ha a nagyoktól tanulunk. Steve Jobs, az Apple társalapítója, ugyanakkor a…..
2022 a bőség éve lesz - a végrehajtók számára. Október 31-ig jelentkezhettek a bankjuknál azok a hiteladósok, akik 2022. június 30-ig benn akarnak maradni a moratóriumban. Óriási meglepetés volt, hogy a vártnál jóval kevesebben jelentkeztek a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítására. Az…..
Belgium és Spanyolország után Nagy-Britanniát sújtotta legsúlyosabban a COVID-19 2020-ban Európában. Amennyiben a halálozások számával jellemezzük egy járvány súlyosságát és nem a 80%-ban tünetmentes fertőzöttek nyilvánvalóan pontosan nem is megismerhető száma alapján. Ennek ellenére Angliában és…..
  Örök kérdés. Mi az, ami belefér a családi költségvetésbe, ha egy fokkal jobban szeretnénk érezni magunkat a kocsiban. Egyáltalán mit jelent az, hogy „prémiumautó”? Az, hogy újonnan 15 millióért tekerhető kormányt és utcára néző ablakokat kapunk, az egy dolog. De vajon 20 évesen mit tudnak ezek a…..
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
via GIPHY Olvasónk alaposan dokumentálta a szervizelési (várakozási, szarakodási, időhúzási) folyamatot, úgyhogy nagyon szép kerek történet született arról, hogyan nem csinál senki semmit a mosógépével heteken át. A pontosan ismert fogyasztói jogokat, azaz hogy a szerviznek törekedni kell ugye a 15…..
Egyik ügyfelünk hosszú évek óta kikéri a véleményünket az energiaracionalizálási elképzeléseiről. A földgáz számlájától szeretne szabadulni, mint sokan mások. 13 évvel ezelőtt napkollektorokat telepített, sorozatunk első részében kiszámoltuk, hogyan alakulna a következő 30 év költsége, ha elektromos…..
A80 2020.02.28 09:04:50
Van itt baj bőven.

1. Azt a házat jó eséllyel 30 év múlva már bontani fogják, a legtöbb családi ház 50-60 évnél tovább nem él túl értékes telken, falun meg sokszor ott áll üresen.
2. Amikor a hőszivattyú ideálisan üzemel, akkor egy padlófűtéses rendszerrel kombinált kondenzációs kazán is 98% közeli hatásfokkal tud üzemelni.
3. Vigyázzunk az olyan lózungokkal, hogy biztos emelkedni fog az áram ára, meg hogy inflációnál gyorsabban fog stb. Egy műszaki jellegű cikkben ennek nincs helye. Amúgy meg mi van ha a földgáz olcsóbb lesz? Vagy ha a hitel kamata jelentősen megugrik?
4. Amikor ilyen összegek röpködnek, akkor érdemes egy teljes energetikai auditot lefolytatni. Lehetséges, hogy szigeteléssel, nyilászárócserével, vagy egyéb módon elérhető megtakarítás.
5. Komfort: jól szigetelt házamban felraktam a fürdőszobába egy 2 kw-os elektromos gyorsfűtőt 12 ezer forint értékben, ami miatt kértem még plusz kapacitást egy éppen kiépítés alatt álló napelemes rendszerhez kb. 70 ezer forint értékben. Ennek hatására jelentősen nőtt a komfortérzet, az emeletnél érezhetően kevesebbet megy a fűtés (fürdés után a lakótérbe kerül a meleg) , és a fűtésszámla is csökkent kb. 20 ezer forinttal per év. Korábban a fűtési körök állítgatásával, illetve a termosztát állítgatásával (délután 4-től ment, hogy a fürdésre legyen meleg) próbáltuk megoldani a problémát, nem túl sok sikerrel és ősszel-tavasszal mindig hideg volt a fürdőben. (akkor alig megy a padlófűtés egy jól szigetelt házban, így nehéz előállítani a plusz 3-4 fokot egy helyiségben)
Nem lehet megszokni se a saját építkezésünkön, se a Házépítők csoportban a sorstársak sztorijait arról, hogy már megint áll az építkezés, mert nem jön a mester. Oké, emberek vagyunk, de amivel az építőiparban próbálják kimenteni magukat a "kivitelezők" az már annyira morbid és gyerekes, hogy ideje…..
A80 2019.06.29 19:46:57
@Mankel: egy munka szerződéssel indulna, majd teljesítésigazolás és számla. Ezek mindket fél érdekét szolgálnák. 12millióig évente már áfát se kell fizetni, ez így ez nem sokat drágítana. Ezek a kóklerek akkor is társadalmon fognak élősködni amikor megkapják a minimál nyugdíjukat aztán hőbörögnek majd, hogy hán ebből nem lehet megélni.
December végi történet, de azért elég sokkoló, főleg a horrorsérülést látva, amit csak a poszt legvégére mertem betenni, óvatosan scrollozzon, aki nem bírja az ilyesmit. Teljesen érthetetlen, hogy  miért nem adtak egy ragtapaszt meg egy kis Betadine-t a sérültnek a kincstáriból. Annyira abszurdnak…..
A passzív álláskeresők megszólítása lett a HR-esek, toborzók új kihívása, mert ugye már nem jönnek százával az önéletrajzok egy-egy helyre. A passzív álláskereső viszont nehéz eset: nincs fent az önéletrajza állásportálokon, Linkedinen talán aktív, de nem a profilját…..
"Az érintett címen 2G/GSM hálózatunk jó beltéri, 3G/GSM hálózatunk gyenge beltéri, 4G/LTE hálózatunk gyenge beltéri jelerősséggel érhető el." - hát, hogy egy jó 2G-s lefedettség nem teszi túl boldoggá olvasónkat, az azt hiszem teljesen érthető. Sérelmeit és az ügyben eddig történteket egy jól…..
Olvasónk saját bevallása szerint is csak többszöri nekifutásra bírta idegállapotba kerülés nélkül leírni a sztoriját, amin nem is nagyon lehet csodálkozni: a bank téves nyilvántartása miatt hetekig tartó ügyintézésre kényszerült, ráadásul 2 azaz kettő forint miatt, aminek nyilván a többszörösébe…..
Alapvetően 2 féle elszámolási mód létezik a rezsiköltségekre. A havi diktálós és az átalány elszámolás. A kettő keveréke az éves hőmérsékletfüggő elszámolás. Mindegyik módnak van előnye és hátránya. Melyik a legkedvezőbb a pénztárcánk szemszögéből?..
A80 2018.09.05 09:32:40
@Mistral1011: Nekem az Ikeaban kapható LED körték teljesen beváltak és mindenfelé egyenletesen sugároznak, különösen a fehér búrával rendelkezők, illetve beférnek a hagyományos körte helyére, miközben ár/érték arányban is kiválóak.
Amikor belépek a posta ajtaján és kihúzom a 462. sorszámot, és a váróban akkora a zsúfoltság, mint az olajoshal-konzerv belsejében, gyakran bosszankodom, hogy a 21. században ez már nem járja. Az értékes perceimet, óráimat tölthetném sokkal hasznosabban, vagy élvezetesebben is, pl. a kis családom…..
Pár napja írtunk arról, hogy milyen válogatott eszközökkel képes szívatni az ELMÜ egy-egy pénzzavarral küszködő ügyfelet. DE ne gondoljuk azt, hogy csak azokkal szemét, akik nem tudnak fizetni, azokkal is keményen bánik a cég, aki esetleg áramot termel és többlete keletkezik. Mondhatjuk lassan már,…..
Ahogyan azt blogunk már korábban írta, javában zajlanak a hiteladósok kilakoltatásai. Különböző rémhíreket is hallani, legutóbb például arról, hogy egy alig kéthetes csecsemővel együtt tettek utcára egy családot Budapesten. Az egyik kereskedelmi televízió közölt riportot arról, hogy simán…..
A tervezettnek megfelelő ütemben halad az egyik legfontosabb dél-pesti lakásberuházás, a Metrodom Park kivitelezési munkái...
Sokan nem is gondolják, hogy mennyire sok kalóriát lehet bevinni magvak fogyasztásával. Pedig ezek jelentős része zsír, így már néhány szemmel is túlléphetjük a napi megcélzott zsírbevitelünket. Az alábbi chart azt mutatja, hogy mennyit kell megenni egyes magvakból 100 kcal…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Évek óta jól megvagyunk az asszonnyal, de most hirtelen előállt azzal, hogy szeretné bejegyeztetni tulajdonjogát a házunkra. Félnem kell ettől? Egyáltalán, van ennek jelentősége? Már régen együtt élünk hivatalos házasságban. Úgy tudtam, hogy ilyenkor minden a kettőnké.…..
A80 2017.06.12 22:26:15
@Online Távmunkás: a szerző nem ügyvéd, csak ingatlanos, aki okosabb mint a többi kollégája, sajnos gyakran csak a felszínt kapirgálja...

Idéznék tőle "Jogi kérdések megválaszolásában pedig gyakran ügyvéd is közreműködik."
Őzikétől kaptam a levelet, amiben arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire nem logikus, hogy a szemétszállítás díja tulajdoni hányad alapján van szétosztva. Ebben igaza is van, nem logikus, de el mondom, miért van így...
A80 2017.05.06 13:26:10
@VT Man: tulajdoni lapon a nettó négyzetmétert tüntetik fel. Ha több fal van egy szinten mint a másikon, akkor kisebb lesz a nm.
Több hasonló cikkbe is belefutottunk mostanában, amiben kifejtik, hogy mekkora üzlet a bolti tengeri sós orrspray. Megmondom őszintén, hogy mi is használjuk a kislányunknál orrszívás előtt és most hogy jobban utána olvastam, elszégyeltem magam, mert simán vettük eddig a 2000 Ft/ 50ml orrsprayt,…..
A80 2017.02.21 22:55:13
@fda: sajnos a sterilitás nagyon fontos. Az orrnyálkahártyát néhány vizes közegben élő kórokozó elég hatékonyan tudja támadni. Ez elég extrém példa, de erre se gondolna senki:www.origo.hu/egeszseg/20130815-naegleria-fowleri-tonkreteszi-az-agyszovetet-az-agyevo-amoba.html
A80 2016.12.10 23:08:17
@Szabványok: Egyetértek. Ráadásul az ilyen cikkek az aktív értékteremtésről szót sem ejtenek.Építkezek, nyilván macera meg minden, de a piacon kb. 5 millióval fog többet érni készen a ház, mint amibe nekem kerül. Aztán indíthat az ember vállalkozást stb., mindkettőnek az a vége, hogy rövid távon a likvid vagyonos tart a nullához, plusz még el is adósodsz, de ettől még pénzügyileg lehet nagyon jó döntés is. Persze kockázatok itt is vannak.