Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abc078

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hír24 infója szerint Rékasi Károly kedden, a 22. kerületben szenvedett motorbalesetet - az információt később a Barátok közt sajtósa is megerősítette. A portál infói szerint a baleset elég komoly volt, a színészt a Honvédkórház intenzív osztályán ápolják, és az…..
abc078 2015.06.30 17:54:47
Ez az egyik legjobb barátom volt.
hir.club/halalos-motoros-baleset-az-m0-as-csomori-kihajtojanal/#_

Kibaszottul nem értjük magyarországon a először index, utána fék, szétnézünk és kanyarodunk dolgot. A közlekedők nagy rész először fékez, majd már amikor tekeri a kormányt index-el, majd szarik körbenézni. Kb 70.000 km-t mentem már motorral, de még mindig figyelnem kell az autósok tekintetét, akár az üvegeken , akár a visszapillantó tükörben....

Jobbulást kívánok neki, de a leírtak alapján nagy lehet a baj....
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
abc078 2015.04.07 13:23:35
@aranea: Ha nincs érv jön a kritika, ami olyan mint a seglyuk. mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra.
abc078 2015.04.07 13:36:29
@ded: Iszonnyatos munka egy párkapcsolat fenntartása és mégnagyobb egy gyerek tisztességes felnevelés. Nálunk is rossz a példa. A feleségem 10 éve látta utoljára az apját, akkor csak pénzt kérni jött. Amúgy alkesz volt és verte őt is, az anyját is, és a testvérét is. Ennek ellenére a feleségem végletekig hisz a család, a tisztesség fogalmában. Amíg lehet (és ezen nagy hangsúly van) össze kell tartani a családot, mert a gyereknek példaképre van szüksége. PÉLDAKÉPRE!!!! Így nagy betűvel! Ez a felelősség, hogy példaképe legyél a gyerekednek, hogy tanítsd, oktasd. Nem a cigizésben, a piálásban, a mások leszarásában, hanem pont ezek ellenkezőjében. Ez masszív 20-25 év!!!!!

Az én szüleim nem váltak el, azonban nem keveset kaptam anno kiskoromban. Egy ideig utáltam is őket ezért, de ma már látom, hogy nem volt más lehetőségük arra, hogy kordában tartsanak. Ki merem jelenteni, hogy részben sikerült, mert velük ellentétben két diplomám van 2-3 nyelvet beszélek és sokat utazok a munkám miatt.
Hozzáteszem édesanyámnak a család mindenek felett áll. Bármi jöhet, de a családnak egyben kell maradnia. Ezzel csak 90%-ban értek egyet, bár értem őt is, ugyanis az első férje hülyére verte részegen.
Akkor most hol a hozott példa?
Sokszor meg kell feszülni és át kell írni ezeket a programokati. A többi jön magától főleg ha partnered (és nem szerelmed, párod, egyetlened) ebben tényleg a partnered. Ha ez megvan, akkor át lehet lépni a rossz mintaképeken, iszonyatos nehézségeken, de ezen dolgozni kell, be kell nézni a tükörbe és néha le kell köpnünk magunkat. Viszont ha a változás pozítiv akkor meg kell dícsérni.

Bár mindez rohadtul nem ilyen egyszerű, de muszály így felfogni, mert különben mindig elmenekülünk a kihívás elől.
abc078 2015.04.08 05:13:46
@Almandin: Teljesen hibás az elmélet. Nem muszáj semmi, hanem ajánlott. Nem muszáj megvárni a zebránál a zöldet, hanem ajánlott. Nem muszáj gyógyszert szedni ha beteg vagy, hanem ajánlott. Nem muszáj változtatni az életeden ha az nem működik, hanem ajánlott. Azonban!!! Ha úgy gondolod, hogy nem változtatsz és késöbb gond lesz, akkor hiszti felesleges, mert ha megvolt a felismerés, hogy gáz van és nem tették semmit, az több mint ciki.

A lényeg az egészben, hogy kötelezettsgéek vannak az életben, mely alól nagyon, de nagyon szeretnénk kibújni. Ezt meg is teheted... egy darabig, azonban az "élet" ezt rendezni fogja. Erre írtam a barátomat, aki most 40+ éves de 10 évvel ezelőtt pont ugyanezt a dumát nyomta a gyerekekről. Most három gyereke van, a volt barátnője, pedig arra vár 40+ évesen, hogy tök mindegy, hogy ki, csak ejtse teherbe. Mindkető akart gyereket, csak nem egymástól.... Ezzel el is érkeztünk a párkapcsolatok poblémaköréhez... több ilyen ismerősöm van...

Senkinek semmit nem írok elő, sőt, nem igazából foglalkozom azzal ki, mit, hogy csinál, addig amíg az közvetlenül nem érint. Ha valaki megkérdez szívesen elmondom a véleményem, ha érdekli elfogadja, ha nem, akkor nem.Mint ahogy többször kiemeltem, nem Aranea-val van godnom, hanem a témakörben nyújtott beteg gondolkodással.

A célokról meg csak annyit, hogy én nem egzisztenciát, gyerekszámot, autószámot tűztem ki célul, hanem egy sokkal egyszerűbbet: szeretnék tisztességes ember lenni. Nem anyagi értelemben természetesen.
Geometria állítás madzaggal és némi kalandozás az alkatrészek között valamint a nagy leleplezés: vajon mivel lehet legolcsóbban autózni? Az Égéstér 123. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez. ..
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
abc078 2014.06.10 11:32:01
@inf3rno: szembejövő előzős jóembernek ott a kulacs... hidd el hasznos dolog.
abc078 2014.06.10 11:33:29
@kigyurt álat: Köszönöm szépen!!! Jól összefoglaltad.
abc078 2014.06.10 13:01:06
@Pic: Te egy általam sem preferált 1 %-ot utálsz, amiból nem következik, hogy a maradék 99% is az...
A könyv azt írja, hogy a váltócserét a hátsó ülőlap kiszedésével kell kezdeni. Aztán le lehet engedni a hátsó hidat, hátrahúzni a diffit, és ezután lehet nekiállni az érdemi váltólebontásnak. Hát ezért alakult úgy, hogy vagy két éve ott pihent az ötgangos a garázsban,…..
abc078 2014.04.05 07:59:22
Fékhez próbáld ki ezt:
www.bardiauto.hu/webshop/felszerelesi-cikkek/szerelesi-segedanyagok/fekbetet-zajcsokkento/-MBA30
1000 Ft és sokszor segít, pl: rossz kombinációjú tárcsa, betét választásnál (pl brembo tárcsa, textar betéttel).
abc078 2014.04.05 08:45:32
@Sixkiller66: Akkor csak nekem vannak rossz tapasztalataim... Mito-n, 156-on, 159-en, Giulietta-n és még sok mndenen (Opel, Peugeot) probáltam, nem jött be. Továbbá a Brembo tárcsák örökké "hullámosodnak". Ellenben a Textar tárcsa, Mintex betét combo nagyon is bejött. Főleg, hogy a Mintex betét puha és nem eszi meg a tárcsát, egyenletesen kopik.
Mandiner blog Hát ez meg mi? 2008.06.25 20:01:00
 Tudásom a nagyvilágról nyilván az egyszeri újszülöttével vetekszik, akinek minden vicc új, de ma találkoztam először ezzel a szimbólummal. Talán akadnak még rajtam kívül mások is, akik szintén most csodálkoznak rá. Sajnálhatják a magyar széljobbon, hogy valaki már…..
Mondjuk a Zugügyvéd most még nem tekintette át teljesen az elmúlt időszak törvénymódosításait, elképzelhető, hogy az alábbi levél írója is félreértett valamit, de ha tényleg megszűnik ez a típusú adókedvezmény igencsak megnehezíti a lakásváltást. Szia Zugügyvéd,Amit…..
abc078 2007.12.27 18:47:51
Kedves ancssm!

A válaszod 2. pontja nem teljesen pontos.

Az szja.tv. 59-63. §-a nem rendelkezik arról, hogy a lakáscélú kedvezmény érvényesítéséhez a tulajdonosnak be kelljen költözni a lakásba. Nem tudok továbbá olyan rendeletről vagy APEH állásfogalalásról, sem amely ezt előírná. Adózás szempontjából a kedvezmény érvényesítésének feltétele a saját részre, illetve közeli hozzátartozó (Ptk 685. § ) részére vásárolt ingatlan adásvételi szerződésének földhivatalhoz való benyújtása.

Ugyancsak nem pontos az, hogy ha "5 éven belül eladják az adókedvezmnénnyel vásárolt ingatlant, akkor vissza kell fizetni az adókedvezményt".

Ebben az esetben a kedvezményt nem visszafizetni kell, hanem az ingatalan értékesítésből száramzó bevételt növelni kell a lakásszerzési kedvezmény alapjával, mellyel szemben az ingatlan szerzési költségei (vételár, illeték, "kompfort fokozat növekedés", ügyvédi költség) elszámolhatóak.
Ez adott esteben jelentheti azt is, befizetendő adód keletkezik mely megegyezik magával az adókedvezménnyel, azonban a szerzéskori értékből adódóan alőfordulhat, hogy nem kell adót fizetni, ugynis az még így is magasabb mint a kedvezmény alapjval növelt bevétel.

A lakásszerzési kedvezmény érvényesítésének utolsó napja a tárgyévi bevallás benyújtásának határideje. Magyarán a 2007. évben értékesített lakással szemben a 2008. május 20-án vásárolt (a földhivatalhoz benyújtott adásvételi szerződés) ingatlanra lakásszerzési kedvezmény érvényesíthető!