Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_versek_

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legismertebb és a legnépszerűbb verse Walther von der Vogelweide német költőnek. Igen reprezentatív, mondhatni örök érvényű szerelmes vers. A hársfaágakcsendes árnyán,ahol kettőnknek ágya volt,ott láthatjátoka gyeppárnán,hogy fű és virág meghajolt.Fölöttünk az ág…..
Egyik legszebb szerelmes verse ez a vers. Feleségéről írt romantikus óda. Tele van intim, személyes megszólítással, kifejezvén a mély szerelmet.   Minek nevezzelek,Ha a merengés alkonyábanSzép szemeidnek esti-csillagátBámulva nézik szemeim,Mikéntha most látnák először...E…..
Nyugodt, csendes vers, teljesen idilli hangulatot tár elénk.Konkrétan a tájat nézi a költő és úgy tárja elénk ahogy a nőt látja a tájban. Együtt gyönyörködünk benne. A tájjal idézi fel a nő alakját, a maga teljességében, testetlenségében, de teljes női…..
  Egy elmúlt szerelemre emlékszik vissza a költő. Hogy milyen szép és jó volt az élet, amíg tartott ez a szerelem. Tengerpart, alkony, kis hotel-szoba.Elment, nem látom többé már soha,Elment, nem látom többé már soha. Egy virágot a pamlagon hagyott,Megölelem az ócska…..
Csokonai szerelméről szóló vers. Elbúcsúzik Lillától és minden széptől, ami az életét boldoggá tette. Lezárása a kettőjük között kialakult románcnak.   Főldiekkel játszóÉgi tűnemény,Istenségnek látszóCsalfa, vak Remény!Kit teremt magánakA boldogtalan,S mint…..
Az Óév végén, vagyis az újév hajnalán általában keresünk valami megígérni valót, valami fogadalmat, amit betartva, szebbé tudjuk tenni életünket az újesztendőben.Farkas AnnaSzilveszter utánAz Újév első napjánnincs hó, csak deres fák.Nyújtják fehér karjukat,kínálnak…..
Az új év, új életet, új reményeket ad. Mindenkinek boldogságot, békét kívánunk és új terveket szövögetünk.Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelénNem kívánok senkinek sekülönösebben nagy dolgot.Mindenki, amennyire tud,legyen boldog.Érje el, ki mit…..
Legyünk nagyon vidámak, ünnepeljünk bátran, búcsúztassuk el az ó évet és lépjünk bátran nevetve az újévbe.Népköltés ADJON ISTEN MINDEN JÓTAdjon Isten minden jótEz új esztendőben:Jobb üdőt, mint tavaly volt,Ez új esztendőben;Jó tavaszt, őszt, telet, nyárt,Jó termést és…..
Bármilyen helyzetben is van a hazánk, az újesztendő eljövetelével új remény ébred a szívekbe és új lehetőségek tünnek fel a szemünk előtt.Petőfi SándorÚJÉV NAPJÁN, 1849Megérte ezt az évet is,Megérte a magyar haza:A vészes égen elborult,De nem esett le csillaga.Meg van…..
Az újesztendő akkor szép ha fehéren, havazással köszönt be. Olyankor szánkózás, hógolyózás, hóemberépités vidám zajával ébred újév napja, s köszönt ránk az újesztendő.Sík SándorÚjévi reménykedésHóval jöttél, fiatal esztendő, Csupa fehér vagy, szép-, jóra…..
Sokféle újévi jókívánság, köszöntő létezik. Mindegyik békét, jólétet kíván az újévre.  Reménykedünk, hogy valóra is válnak.Vörösmarty Mihály ÚJESZTENDEI SZÉP KÍVÁNSÁGKormosan, de tiszta szívvel,A füst barna fiaiBeköszönünk ma hozzátok,Házak boldog urai.És…..
Jólétet, bőséget, gazdagságot hozzon az újesztendő. Aztán meg még több jót, vidámságot, de főleg egészséget.Weöres Sándor: Újévi köszöntőPulyka melle, malac körmeliba lába, csőre –Mit kívánjak mindnyájunknakaz új esztendőre?Tiszta ötös bizonyítványt,tiszta…..