Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vigyorbogyó

56 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az októberi CT-m nem lett jó. Sajnos a kezelések állandó halasztgatása, a rossz vérképem hozzájárultak ahhoz, hogy a daganatok újból erőre kaptak és nem is csak azok kezdek el újra megnőni, amik még megmaradtak, de sajnos újak is lettek.  Ennek örömére kiszedtek a klinika vizsgálat vak szakaszából,…..
Nagy magasságok és nagy mélységek. Ezek a napjaim mostanában.  Kezdjük a mélységekkel, legyünk gyorsan túl rajta. :) A legutolsó CT-n csak nagyon minimális javulás volt, de leginkább stagnálás. Mikor megtudtam nagyon elszomorodtam és sírtam is kicsit, de aztán rájöttem, hogy ez is jó. Amíg meg…..
Egy boldog rákos lány Jubileum 2016.08.23 13:04:28
Nem igazán ilyen jubileumokat szerettem volna ünnepelni, de azért csendben és halkan eltelt a 25. kemoterápiás kezelésem is, az elmúlt 3 évben ennyi sikerült eddig belém folyatni. 2 éve ilyenkor már bőven azt hittem, hogy azzal a 6 darabbal letudtam a legnehezebb részét ennek a rákososdinak.  Olyan…..
Egy boldog rákos lány Örömhír 2016.04.19 20:25:44
A múlt héten elvégzett mellkas-has-kismedence CT-mnek végre meg lett az eredménye, mely szerint:  "Partialis regresszió észlelhető, ami jelentős mértékű, több nyomon követett non target laesio teljesen eltűnt, a target laesiok minden lokalizációban lényegesen kisebbek. Új góc nem…..
Vigyorbogyó 2016.06.10 15:19:03
@Krisztina Puskás: én is nagyon szorítok neked, kitartás, ez a heti kemó kemény, tudom. Ölellek!
Egy boldog rákos lány Kopaszság 2016.06.10 14:44:32
Egy kedves ismerősöm azt szokta mondani a kopaszsággal kapcsolatban, hogy "a szép arcnak kell a hely". Nos itt az arcom pont nem látszik, de azt gondolom, hogy egy nő így is lehet gyönyörű. ..
A kemoterápia egyik mellékhatása, hogy tönkremennek a vénák. Mivel az enyémek is kezdték megadni magukat és a legoptimistább becslések szerint is hónapokig kapom a kemót, úgy határoztunk a dokival és a nővérkékkel (utóbbiak már menekülőre fogták, mikor meglátták a karom), hogy a centrális vénaport…..
Ígértem már, hogy írok erről a témáról, de nem igazán tudtam, hogy is kezdjek neki. Ez a téma minden nőt megmozgat valamilyen formában, így engem is. Én tinikorom óta úgy gondoltam, hogy nem akarok majd gyereket. Aztán 25 évesen rákos lettem. Mikor végeztem a kezelésekkel megijedtem, hogy a…..
Azon az említett pénteki napon elmentem a Kútvölgyibe az onkológushoz. Az egyik oda járó ismerőstől kérdeztem, hogy mi merre, mert nyilván minden új volt, azt sem tudtam pontosan, hol áll az épület, ahova mennem kell. Na meg azt sem tudtam, hogy néz ki a doki, úgyhogy bolyongtam egy kicsit és…..
Vigyorbogyó 2016.04.09 19:57:14
@alisarboissay: abszolút tudok azonosulni azzal amit írsz, de még nem érzem görcsösnek a ragaszkodást.
Szóval ismét kemoterápia. 2 évvel ezelőtt nagyon féltem a kemótól és nem is akartam. Most önként jelentkeztem érte. Van az az állapot, mikor már olyan szarul vagy, hogy mindegy mit, csak adjanak valamit. Ez a negyedik fajta kombináció, amit kapok, viszont a 2 fajta kemó közül az egyik taxán, így…..
Egy boldog rákos lány Fájdalmak 2016.02.23 13:18:41
Elvittem a felvételt aznap hogy bemásolják a rendszerbe, remélve, hogy mielőbb tovább tudunk lépni. Akkor már hosszú hetek óta fájdalmak kínoztak. Egyre erősödött a köhögésem, az állandó nyomó fájdalom mellett voltak igen furcsák, nyilallók vagy csak napokig tartó erősek, mintha meghúzódott volna.…..
Egy boldog rákos lány Jelentkezem 2016.02.19 12:31:54
Szeptemberben a WizzAir félmaratonon 3-as váltóban lefutottuk a félmaratont. Az én részem 7,4 kilométer volt, de nagyon boldog voltam, hogy ennyit teljesítettem, 3 hónapos futómúlttal. Ezután a verseny után viszont olyasmi történt, amire nem számítottam: lassan, de biztosan leeresztett a bal oldali…..
Megvolt az MR és nem találtak semmit. Illetve de, csak most a másik petefészkemben és azt sem ítélték kórosnak. Halleluja, mondtam én :)Vélemény: kismedencei szerveken kórjelző eltérés nem…..
Áprilisra túlestem a 28 sugárkezelésen és szerencsésnek mondhatom magam, hogy a bőröm egyáltalán nem égett meg. Nagyon szép maradt, a dokik is össze-vissza dicsértek, mintha bármi ráhatásom lett volna a történtekre. :)Persze, kenegettem, igyekeztem odafigyelni, de azért…..
Rossz pénz nem vész el, itt vagyok újra. Köszönöm az aggódást és egyben elnézést, hogy okot adtam rá. Külön köszönöm annak, aki felkutatott facebookon és jól meglepett az üzenetével. :) Az utolsó kör kemóról lemondtam, az onkológus is teljesen simán rábólintott, nagyon…..
Végül csak nekirugaszkodtam a második menetnek, de nagyon nehéz szívvel. Időben kaptam meg, 3 hétre ahogy kell, csak mostanában próbáltam kicsit az életre összpontosítani illetve összerakni magam. Ezt az összerakás dolgot leírom később.  Szóval a két részes kemó első fele…..
Mivel szeretnék mindent megosztani a blogon nem csak a mosolygást (hiszen így kerek), így írnom kell erről is, pedig nagyon nem szívesen teszem most.  Lelkileg sokkal nehezebben viselem ezt a kezelést. Persze, csinálom, mert azt mondták, de valahogy mégsem sikerült kellőképp…..
Rákos nőkről/asszonyokról szóló filmek, amik nekem tetszettek és bátran ajánlom azoknak, aki egy kicsit meg akarja érteni, mi zajlik bennünk, velünk egy kicsit emészthetőbb formában. 1. Csillagainkban a hiba: Először moziban láttam a filmet és végig sírtam, hol magam, hol a…..
Ma elhunyt egy sorstársam. Prikrill Zsuzsi 31 éves volt. 5 évvel idősebb, mint én vagyok.  Direkt nem szoktam foglalkozni a gondolattal, de mikor szembejön velem egy ilyen őszintén bevallom rám is rámtör a félelem és napokig nem tágít a szorító érzés a mellkasomból. Hogy van az…..
Vigyorbogyó 2014.09.11 08:26:03
@Fzsuzsi: Zsuzsi története más, neki 1 évig húzták a műtétet és a kezeléseket, addigra pedig már volt a tüdejében is áttét.
Tegnap nem keresett a doktornő, de erre számítottam is.  Ma a párom felhívta, persze nem ért rá szóval mondta neki hogy 1 óra múlva hívja vissza. Aztán annyira dolgoztunk, hogy egyszer csak csörgött a telefonom. A doktornő hívott. Majdnem kiesett a kezemből a telefon, annyira…..
Bien.hu vidám rákos interjú Sosem gondoltam volna, hogy a blogon kívül bárhol máshol, névvel-arccal beszélni fogok a betegségemről és arról, hogyan megyek végig a gyógyuláshoz vezető úton. Végül egy régi ismerőssel, aki mit sem tudott a betegségemről beszélgetni…..
Pénteken párommal kivettünk egy szabadnapot és ellátogattunk az onkológusomhoz.  Sok kedvem nem volt menni, éjjel fél 3-kor arra ébredtem, hogy borzasztóan fáj a torkom, reggelre pedig már minden bajom volt. Kicsit nyűgös voltam. Mire odaértünk 9 körül az orvoshoz már rengetegen…..
Egy boldog rákos lány Életkém 2014.08.30 18:27:00
Jesszus, már nekem is vissza kellett olvasnom hogy miről írtam utoljára... pedig van miről írni, csak vannak hátrányai ha az ember még nem önmaga és fáradékony. A napi rutin kiüti.Mostanában sokat dolgoztam, szabadságolások voltak és most én voltam, aki maradt. Olyan jó volt,…..
Nagyon eltűntem, bocsánat, csak sok dolog volt mostanában és nem jutott energiám már pötyögni. Szóval a műtét után aggódtam, hogy fogok én egyedül csinálni bármit is, de nem volt mese csinálni kellett, ugyanis a párom jól lebetegedett. Nem volt hangja, lázas volt, köhögött,…..
Vigyorbogyó 2014.08.27 20:35:56
@the.rocketqueen: Szia! Sajnos nem találtam az üzeneted, de nagyon szívesen beszélgetnék veled. Próbáld meg még egyszer elküldeni az üzit, mindig válaszolok. :)
Vigyorbogyó 2014.08.27 20:37:20
@mindenannyi: Írok-írok nemsokára, hétvégén biztos lesz új poszt. :)
Egy boldog rákos lány Műtét 2014.07.02 15:54:57
Műtét megnevezése: kétoldali bőrtakarékos mastectomia és kétoldali emlőhelyrellítás expanderrel, bal oldalon axillláris sentinel nyirokcsomó eltávolítás.Lefordítva mindkét mellemből eltávolítják a mirigyeket és némi bőrt, de nem az egészet, a bal oldalról pedig kiműtenek…..
A műtétig sok vicces dolog történt, de a legviccesebb hogy teljesen elfelejtettem, hogy meg kell csináltatni egy csomó vizsgálatot (teljes vérkép, vércsoport, ellenanyag, vizelet, ekg, mellkasröntgen) előtte. A háziorvos elintézte a beutalókat időben, mert oda még elmentem, aztán…..