Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gloriousstream

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a posztot megigértem, márpedig az igéretet illik megtartani, ugyebár. Szóval kijött ugye a Dreher az első felsőerjesztésű sörével, amely a Dreher Pale Ale nevet kapta a keresztségben. Ugyan én nem vagyok tömegfogyasztója a magyar nagyüzemi söröknek, de ha kijön valami újdonság, akkor egy-egy…..
Illat: citrus Hab: rugalmas, piszkosfehér Szín: sötét narancs  Ha egy sör magyar és IPA, akkor az jó, mondhatnám némi túlzással. Hiába adják a Bojler IPA-t a sivár, sznobok számára minőséginek reklámozott nagyüzemi eurolágerek áráért, ha a benne levő minőségi összetevők mennyisége és a…..
Ez a bejegyzés méretét tekintve inkább a Facebook oldalamra kívánkozna. Viszont az ott lévő cikkek hamar elsüllyednek. És szerintem ez egy nagyon fontos és érdekes téma. Szóval keserűbb lesz-e a sör ha hidegkomlózzuk? Mit gondoltok? A helyes válasz egy nemrég megjelent cikk szerint igen is meg nem…..
sörfigyelő Smooth Hoperator 2016.12.20 19:43:52
Illat: barackos, mangós Hab: sűrű Szín: arany lehet, gondoltam a félhomályban  Az IPA kedvelőknek talán nem fog nagyobb újdonságot mutatni ez az amúgy jól sikerült söröcske, de akik nem szeretik a keserűt és a legnagyobb jóságokat is veletek itatják meg, mert ők képtelenek rá, tudjátok kikről van…..
gloriousstream 2016.12.21 16:38:23
@Delirium Tremens: Szerintem a modern IPA igazi erőssége a modern aromakomlók illatából és ízéből fakad. Kis túlzással keserűséget "bármelyik hülye" tud beletenni a sörbe csak beleborít egy adag olcsó keserítő komlót a forralás elején, nem figyeli a vízkémiát majd jól megoxidálja az egészet palackozáskor. Ilyen szarokra jó sok hazai példa akadt régebben, én pl. kifejezetten örülök, hogy megjelentek nálunk is a kiegyensúlyozott, aroma-erős IPAk.
Szerintem sokan vagyunk olyanok akiknek akkora "érték" a keserűség mintha valaki azt mondaná, hogy az "igazi" kézműves bornak pince szaga van/dugó íze vagy az igazi kávé szénné pörkölt keserű koksz ízű.
A napokban zajlott le a Beerselection által meghirdetett Ország Söre „verseny”, és Takács Péterrel (komlódíler, gerillafőző – Hatodik Íz) arra gondoltunk, mi lenne, ha kisebb csinnadrattával, de mi is tartanánk egy szakmaibb alapokon nyugvó gyorsfelmérést, mit tudnak a főzdék által adott, általuk…..
gloriousstream 2016.12.14 20:13:21
@gloriousstream: Amúgy lekirályabb hazai sörteszt amit olvastam de lehet csak elfogult vagyok mert majdnem ugyanígy pontoztam volna én is :)
sörfigyelő Hopfanatic White Hops 2016.11.13 15:32:52
Illat: komlós, élesztős Hab:  habfürdős nagylyukú Szín: arany opál  Savanykás, citrusos frissítő ital, melyben ott kellene lennie a Hopfanatic védjegyének számító gyümölcsösségnek, de most teljesen hiányzik belőle, úgyhogy csak odaképzelni tudom. Olyan ez, mint operaelőadás fúvósok és vonósok…..
sörfigyelő Hopfanatic Trance IPA 2016.11.11 11:20:39
Illat: gyümölcsös Hab: sűrű Szín: narancsos  Keserű, gyümölcsös, élesztős és száraz. Így együtt. Pár perc kell kitöltés után, hogy szépen összeálljon az íz. Utána lehet élvezni a keserűt, mely mint egy szóló hegedű játszik a gyümölcsös nagyzenekar élén. Mindezt természetesen a Hopfanatic saját…..
gloriousstream 2016.11.13 09:18:49
@Delirium Tremens:
Itthon senki sincs aki a Punk IPA-t meg tudja közelíteni, legfeljebb árban. (persze ha lesz egyszer az országban rendes palackozó kisüzemi szinten meg még pár okosság (vizlagyitók, fasza szűrők stb.) akkor lehet egyszer lesz nálunk is több fasza IPA de 2011 óta még mindig nem ittam ízhiba nélkülit, itthon elsőként amúgy a Mad Scientist-es srácoktól várok jó cuccot majd idővel)
A komló mindenki által ismert sörfűszer, azonban frissen fölhasználva még intenzívebb ízeket is ki lehet nyerni belőle, így - először itthon - a komlószüret után 1 hónappal megjelentek a komlós újdonságok a sörpiacon. Az átlagfogyasztói köztudatban a sör mindmáig nyári italnak számít…..
Migráció? Emigráció? COOLGRÁCIÓ! Mindenki tudja, hogy melyik a világ legkúlabb városa, azt viszont csak a kiválasztottak, hogy ma már Berlinben nem kuriózum, hanem igazi kúlriózum magyarnak lenni. 2015-ben Neukooln-tól Koolzbergig mindenki arról beszélt, hogy magyar…..
gloriousstream 2015.12.07 16:54:59
Franciska olyat tett idén, amihez fogható a magyar kúlban még sosem történt! Ilyen visszatérés hét év hiátus után még a nemzetközi mezőnyben is ritka, talán Morrissey 2004-es comeback-je ütött ekkorát. Mondom, talán, mert Franciskának a visszatérés a létező leguncoolabb…..
gloriousstream 2015.12.07 16:53:58
Eltűnt a magyar infláció és növekedésben jócskán lehagytuk a régiót. Jelentett a KSH, mutatjuk a számokat. A KSH mai közlése szerint tavaly januárhoz viszonyítva a fogyasztói árak nem változtak, vagyis 0 százalék volt az infláció. A statisztikai hivatal szerint az energiaárak…..
gloriousstream 2014.02.15 11:47:07
@gloriousstream: millió helyett milliárd USD
gloriousstream 2014.02.15 12:12:18
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

ugyanonnan szkrinsotoltam ki ahonnan te linkeltél, itt van link alakban is

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&hl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=debt_stock&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tdim=true&hl=hu&dl=hu&ind=false
Idén tavasszal a Kétbalkezes Házifőzde srácai söreik szűk körű sikereiken felbuzdulva - mely hamar heveny kapacitáshiánnyal párosult - elkezdték kapargatni a kisüzemi főzés felszínét is. Kiolvasták az internetet, felskálázták a recepteket és addig udvaroltak Legenda…..