Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saccperkb

14 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakhnaú Uttar Pradésnek, a legnagyobb, legszegényebb és leghírhedtebb indiai tagállamnak a fővárosa. Utoljára a 19. században volt menő, de akkor nagyon, mert ez volt a muszlim udvari kultúra fellegvára. Azóta inkább kasztháborúk meg szegénység vannak, de az összes kedvenc bollywodi kurtizános…..
Nem túl nagy elvárásoktól fűtve ültem be a Sin City második részére, amely az Ölni tudnál érte alcímre hallgat (Sin City: A Dame to Kill For, 2014). Félreértés ne essék, az elsőt tényleg szerettem. Eredeti volt és tökös. Gyanúm sajnos beigazolódott, ugyanez nem mondható el a…..
Kedd reggel szomorú hírre ébredhettünk. Robin Williams, Oscar-díjas színész, Amerika egyik legnagyobb komikusa 63 évesen véget vetett életének. Az ember, aki olyan vicces volt, hogy Steven Spielberg őt hívta fel esténként, hogy megnevettettesse, mikor a Schindler listájának…..
Nem, ez nem a két D-s, scary és spooky Addams családról fog szólni. Ez a kritika az első amerikai politikusdinasztiáról, a John és John Quincy Adams által képviselt Adams család életéről szóló három alkotást veszi górcső alá. Be kell valljam, hogy az egyik gyengém a…..
A francia Grimmnek, Charles Perrault-nak a héten két meséje is a mozikba kerül: A szépség és a szörnyeteg (La belle et la bête, 2014) és a Csipkerózsikából készült Demóna (Maleficent, 2014). Saccperkb úgy döntött, hogy egy kritikában ír róluk, egyrészt, mert érdekes dolog…..
Az ezredforduló után különös fellendülést figyelhettünk meg a képregényadaptációk háza táján. Napjainkban is egymást követik az újabbnál újabb folytatások, amelyek többnyire sikeresek. De sajnos vannak olyanok is, amik nem érik el a tömegek által megkívánt mércét, ilyen…..
Jaime, Jaime, kellett neked azt csinálnod? Ráadásul ott, ahol? Ejnye, Jaime, most akkor a csajok bosszút állnak. Ez a legújabb női vígjáték, A csajok bosszúja. Először beszélgessünk kicsit arról, mit jelent az, hogy női film. Jó, a legegyszerűbb válasz erre az, hogy olyan film,…..
Az éhezők viadalának első része – bár a történet tetszett – nem fogott meg. Gyerekek gyilkolták egymást egy szimulált valóságban a rettenetes és disztópikus hatalom őrző keze alatt. Az ötlet jó volt, de a megvalósítás már nem annyira. Mindezek ellenére kíváncsi lettem a…..
Nem is lehetne aktuálisabb így, húsvét alkalmával kicsit közelebbről megismerni Christopher Spencer másfél hete mozikba került, Isten fia (Son of God) című alkotását, mely Jézus életét, tanításait és halálát dolgozza fel. Őszintén megvallva nagyon kíváncsi voltam, hogy…..
Úgy érzem, hogy több mint egy héttel a magyar, és több mint egy hónappal a nemzetközi premier után, nem igazán szükséges ajánló jellegű kritikát írni az Amerika Kapitány: A tél katonája című filmhez; akit érdekelt, már látta. Szóval inkább arról beszélnék, hogy…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szakállas, mackószerű bácsi, aki épített egy hatalmas hajót, hogy minden földön élő állatból megmentsen egy kisfiút és egy kislányt a közeledő özönvíz elől. Ez a bácsi egy gonosz pszichopata volt, és egy csomó…..
A beavatott című film annyi szinten nem működik, hogy akár új fogalom is lehetne. Ezekre mindjárt rá is térek, azonban nem azért vagyok én az aranyos, kedves kritikus a brancsból, hogy ne a pozitívumokkal kezdjem az írást. Felkészültetek? Íme: Nem volt benne szerelmi…..
Kedves Mr. Clooney! Úgy hiszem, hogy egy ilyen remek ízlésű úriember, mint Ön, biztosan olvassa a blogot, ezért írok ezen keresztül nyílt levelet Magának. Elöljáróban leszögezném: hatalmas rajongója vagyok, már a vészhelyzetes idők óta az egyik kedvenc színészem, és ezen…..
Nem valószínű, hogy a Megdönteni Hajnal Tímeát fogja megváltani a magyar mozit. De legalább nem tapossa bele a Szuperbojz és az SOS Love jelentette undormányba. Sőt, ez a film voltaképp a maga módján vicces és szórakoztató, ráadásul igazi profi munka. A sztori persze nem túl…..
A héten érkezik a mozikba a legújabb magyar film, a Megdönteni Hajnal Tímeát (kritikánk hamarosan jön). Íme az alkotás trailere: A film kapcsán kérdeztük a címszereplőt, azaz Osvárt Andreát. Saccperkb interjúja következik: KinoGlaz: Mi volt a legdurvább osztálytalálkozós…..
Nagy nehezen a nyugati szél végre hozzánk is elfújta a Mr. Banks megmentése című filmet, amely a Mary Poppins elkészültének nehézkes körülményeit mutatja be. Rögtön leszögezném, hogy ellentétben szinte az összes kritikussal, én nem foglalkoznék túl sokat a film történelmi…..
(A cikk új rovatsorozatunk első része, amelyben kultikus tévésorozatokról egészéről szólunk majd pár sorban.) Óvakodsz a baglyoktól? Akárhányszor cseresznyét eszel, elmerengsz azon, hogy lehetne csomót kötni a szárára? Esetleg eszedbe jutott, hogy átnevezed a telefonod Siriről…..
David Lynchet gondolom, nem kell bemutatni: ő az a félőrült rendező fura hajjal. Bár ez a leírás meglepő módon Tim Burtonre is illik – és a két művész nem is áll olyan messze egymástól – maradjunk az ősz hajú versenyzőnél. Mr. Lynch Arany Pálma díjas (Veszett a világ)…..
Jack Ryan, a gondolkodó ügynök visszatért (ld. a jelenleg mozikban futó filmet - Jack Ryan: Árnyékügynök), így újra láthatjuk az elképesztően sármos elemző-zseni kalandjait. Igen, Jack Ryan itt van. A tévém képernyőjén, mert beraktam magamnak a Vadászat a Vörös Októberre…..
Új szerzőnk, Saccperkb bemutatkozó cikke, mely a Karácsony szellemiségébe vezet Benneteket: És nem, ez nem egy slasher. Valahol, a hazai könyvesboltok fantasy-polcainak mélyén, a tinédzser rém-románcokon túl, de még a Szilmarilokon innen, ott lapul Terry Pratchett…..
Saccperkb 2013.12.23 23:15:05
@Sandokohn - a maláj jiddis:
Hogy a nagyszerű Shawn Spencert idézzem a helyesírással kapcsolatban: "I've seen it both ways" :) Tekintve hogy az orv (álnok) és a gyilkos szavak egybeírásával jött létre a szó, és az orvhalász, orvlövész, orvvadász mai napig orv és nem or-, ezért szerintem az orvgyilkos ugyanúgy elfogadható, talán kicsit archaikusabb kifejezés. (Egyébként érdekes, hogy a helyesíró progi az orvgyilkost nem húzta alá, de az orvhalászt igen, ki érti ezt? :D )