Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avus

86 bejegyzést írt és 1336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bicikli fronton továbbra sem történt előrelépés az elmúlt hetekben, a térképeket viszont változatlan intenzitással bújom. Főleg Ausztriánál van nyitva a Google Maps, a Bergfex, vagy éppen az Outdooractive. Előző héten már végre nem csak hétköznap volt jó idő, ezért Lukival…..
Hosszú szünet után újra jelentkezem. A BEAC Maxi után volt még egy - amúgy nagyon szép - börzsönyi túra, aminek a végén bg_-vel kellett hazavitetnem magam, annyira kész volt a térdem. Sportkórház, porclágyulás diagnózisa (igaz, csak kézrátétellel), 3 hónapnyi porcerősítő…..
A kerékpárnak nem igazán kell a téliesítés, a kerékpárosnak viszont annál inkább. Extrém hidegben pláne. Természetesen akár mínusz 20 fokban is lehet bártan biciklizni, sőt van, aki kifejezetten szereti az ilyen fajta kihívásokat, de a felkészülést akkor is komolyan kell venni.…..
avus 2012.02.02 14:21:41
@Browning: Szerintem meg pont, hogy -5 alatt érdemes bringázni (legalábbis télen), mert ilyenkor végre nincs sár az erdőben :).
Sziasztok!Beindultak ezek a kuponos szőrtelenítések, most a Napitipp nevű oldal ad marha nagy kedvezményt.. ez már nekem is szemet szúrt, úgyhogy vettem egyet, vagyis nemsokára a lézer mellett az IPL-ről is beszámolok:)Napitipp IPL szőrtelenítés hónalj és bikinivonal (18000 HUF)..
avus 2011.09.09 23:59:59
Poszthoz off, de a bloghoz on:

Annyit hallottam az elektromos epilálásról, hogy jobban utánanéztem a dolognak. Az eddigi 4 (ha belevesszük az orvos által nem javasolt 5. kezelést is, akkor 5) lézeres kezelés után ugyanis elégedett vagyok, minden régi gyulladás eltűnt, borotválás után nem szúr, és elég hetente, de akkor is az a helyzet, hogy ezentúl évente egyszer érdemes csak járnom, szóval a borotválás még jópár évig kinéz. Vagy hagyom nőni, csak éppen 4-5 milliméternél már megőrülök :).

A neten csupa negatívumot olvastam, miszerint lábra el se kezdje az ember, annyira pepecselős. De végülis eljutottam egy ezzel foglalkozó, nagyon jófej hölgyhöz, aki nem küldött el, hogy hát ezt lábon felejtsem el. Elmesélte, hogy azért ez fájdalmas, azt is, hogy 2-8 hétig ronda lesz a kezelt felület, figyelmeztetett, hogy itt félúton nincs csináljuk vissza, mert tényleg végleges, stb, majd tesztként lekezelt egy 5x2 centis felületet.

Tényleg nem kellemes, de azért nem vész, tényleg csúnya az eredmény, de még csak 3 nap telt el azóta. Mostani állapotában teljesen hihetőnek tartom, hogy én a szerencsésebb fajta vagyok, akinek a bőre nem lesz hetekig ronda, el tudom hinni, hogy másfél-két hét múlva ez eltűnik. Most már ugyanis pici, kb félmilliméteres átmérőjű piros, bevarasodott pöttyök vannak.

Várom már, milyen lesz, ha eltűnik :). Bár maradt 4-5 szőrszál a kezelt felületen is, ugyanis a dupla szálaknál csak egyet égetett ki, hogy ne maradjon vissza nagyobb heg.
avus 2011.09.23 14:05:56
avus 2012.01.19 15:09:52
@csupaszcsiga: Nem, és attól függ, mihez képest.

Részletesebben: Mint kiderült, az 5 lézeres kezelés ugyan szinte tökéletesen eltüntette a sportsérülések nyomait a térdemről, de a szőrszálakat csak valamelyest meggyengítette, megszőkítette...

Kati, aki csinálja, meséli is, hogy mennyien jönnek hozzá olyanok, akik lézeres, vagy IPL kezeléssel kezdték. Neki is van IPL gépe, de senkinek sem ajánlja szőrtelenítésre, csak másféle bőrjavító kezelésekre.

Az árakról. Egy szúrás ára 40 Ft. Egy szúrás = egy szőrszál. Alkalmanként 500 szálakra megyek, ez alkalmanként 20000 Ft. A többség 100-200 szálakra szokott. Kati számolja, de nem veszi vér komolyan, minap már én szóltam, hogy rakjon már egy pálcikát (50 szálanként rak egy pálcikát). 500 szál az olyan 1.5/2 tenyérnyi terület kb. Térd alatt nagyobb, térd felett kisebb. Egy lábon először végigmenni az kb 10 kezelés. Egy kezelés után visszanő a kezelt szálak kb 30%-a, + azok, amik újonnan jöttek ki nyugvó fázisból, meg amik egyszerűen nem lettek lekezelve.

Ugyanazon a felületen a második kezelés már sokkal nagyobb területet lefed, mert ritkább a szőr. Harmadik kezelés után már viszont szinte semmi sem marad. Van, akinél jövőre, 2 évre rá még vissza kell menni évi 1 v 2 alkalomra, de akkor már egy kezelés alatt (200 szálakra járnak jellemzően) végigmegy az egész lábon, annyira kevés a szőr.

Én ott tartok, hogy térd alatt 2-szer mentünk végig, térd felett van, ahol egyszer, és van, ahol egyszer sem. Május/júniusig térd alatt 3x, fölötte 2x legyaluljuk mindenhol.

Anno a lézer után azt mondtam, hogy szőr van, borotválás után érezhető, de gyenge, nem látható, nem őrülök meg tőle, nem szúr, viszont hetente borotválni kellett. Most, térd alatt, közvetlen közelről ugyan látni pár szálat, de már érzésre is teljesen sima, nincs az a minimális szúrás sem.

És fáj. De nagyon. Míg a lézerrel villantott párat, én meg aludtam, az itt nem menne. Minden egyes szőrszál kiégetése fájdalmas. Térd környékén nagyon, combon közepesen. A kezelés végére nem ritkán leizzadok... Utána kb 3 hét a gyógyulás. Szerencsés vagyok, nekem jól gyógyul, nem gyullad, de van, akinél begyullad, és ez a folyamat 3 hónap.

Anyagilag picit olcsóbban jön ki, mint a drágább lézerek. Csak éppen bárhol utána olvasok, mindenhol elismerik, hogy ez az egyetlen ténylegesen végleges módszer. És ha végigmentem volna mind a 12 kezelésen...

Az már most látszik, hogy nyáron utálni fognak a hölgy kollégák :).
Tessék, ilyen egy igazi "coming out" ... Vajon hogy csinálja? Mit csinál egész nap? Stresszes? Küszködik? Kiabál? Sok a meló? Ugráltatja az embereket? Jó kolléga? Dicsér, mielőtt bírál? Vastag az arcbőre? Megtud nyitni egy excelt? Megünnepli a sikereket? Vannak…..
avus 2012.01.05 21:27:19
@Atro: Bokros tudta, hogy kell a szarból kihúzni egy országot. Fájt is, utáltuk is érte, de alatta meredeken csökkent az államadósság.

Mellesleg, csupán általánosságban. Ha 60 kiló vagyok, csont és bőr, mellé még a lábamat is csak húzom, akkor nem megyek neki, nem szólok be a benga 120 kilós cigányoknak. Ehhez nem kell gazdasági szakinak lennem, puszta józan paraszti ész. Biztos fennhangon tapsoltál, amikor a kormány bejelentette a bankadót, a telekomadót, meg a többit. Mit gondoltál, majd a németek, akik mellesleg gazdasági erejüknél fogva Európa urai, majd boldogan veszik, hogy százmilliárdokat (forintban, de euróban is sok pénzt) húzunk ki a cégeik zsebéből bankadóval, meg végtörlesztéssel?

Ami a legszebb az egészben, egy többéves eljárás után az EU ezekért jó eséllyel meg fog büntetni, kamatostul fizetjük majd vissza. Akkor már jó eséllyel más lesz a kormányon, mit fogja az már a mostaniakat érdekelni. Téged már fog, mert az az adófizetők pénzéből lesz kifizetve, azaz te, én meg mindenki fizettük ki a devizahitelesek végtörlesztését. Örülj.

Egy szó mint száz, ha kis, sánta fika vagyok, akkor nem ellenségeket gyűjtök, hanem barátokat.
avus 2012.01.05 21:39:15
@Atro: Elmagyarázom. Négyévente választások vannak. Bárki kerül hatalomra, két éve van bármit tenni, mert a hátralévő kettőben már az újabb választási sikert kell megalapozni. Ez alatt szépen lerombolja azt, amit esetleg két év alatt felépített, így a vége nemhogy nullszaldó, hanem inkább mínusz. Ezért nincs javulás periódusról periódusra.
avus 2012.01.05 22:15:31
@Atro: Az.

Csak azt nem értem, mi az örülni való abban, hogy ma beszedek százmilliárdot, ami miatt bíróságra visznek, és 4 év múlva visszafizethetem kamatostul? Mert mondjuk lenne is benne ráció, ha én ezalatt még jobban megforgatnám a pénzt, így a bírság visszafizetése után pluszban jönnék ki a dologból. Csak nekem (és szerintem nem csak nekem) nem tűnik úgy, mintha mi most a pénzt jól forgatnánk.

Emellett ellenségünké tettük Németországot, Ausztriát, de kb senki sem szeret minket. Jó biznisz.

Az adósság újratárgyalása talán nem lett volna elvetélt ötlet. Csak azt is lehet sokféleképpen. Rövid példa, szeretnél garanciális ügyet intézni már nem garis termékre. Odamész a bolthoz. Bevernéd előtte a kirakatát, ahogy kb. Orbán viszonyult az EU-hoz? Esetleg be is ordibálnál, hogy köcsög metéltfaszú, cseréld ki a kütyümet, úgy jobbikos módra? (Csak zárójelben, megnézném Vona Gábor Miniszterelnök Urat, amit két zsidózás között elmegy tárgyalni az IMF-hez...)

Vagy pedig úriember módra, bemennél és kulturáltan el próbálnád intézni?

Amúgy pl boldogan fizetnék orvoslátogatásaim során 300 Ft-okat, nekem nem pénz, sokszor 300 viszont már sok pénz lenne az egészségügynek, de ugye - kik is? - elgáncsolták. Mint kb mindent ami esetleg jó ötlet volt az átkos elmúltnyócévben. Nem fura, manapság nem rajongnak annyira a népszavazásokért :).

Amúgy egyvalamiben tuti egyetértünk. Bár hivatalosan - tudtommal - nem vagy jobbikos, de úgy tűnik, néha szimpatizálsz is velük. És hidd el, egyre jobban fog neked fájni a Fidesz-kormányzás, lesz még nálad a Jobbik szimpatikusabb. És ha hiszed, ha nem, szeretnék egy Jobbik kormányt MO-n. Majd egy pár év múlva. A Nyugat teljesen összezár, mehetünk megint Moszkvába, vagy a turáni szövetségbe. Bele fogunk dögleni, de fogunk belőle tanulni. A lényeg, hogy én már ezt kívülről nézzem.
Egy egyszerű körkérdést szeretnék feltenni ma Nektek: melyik Androidos játékkal játszotok a leggyakrabban, mik a különleges kedvenceitek? Egyáltalán szoktatok-e játszani is a telefonon/tableten (stb)?A kérdés nem titkolt célja, hogy egy kicsit általánosabb körképet adjunk…..
Az Appleinsider többé-kevésbé biztosra veszi, hogy a most kiszivárgott információkban már nyugodtan bízhatunk: azokra biztosan lehet számítani a következő hetekben. Hogy nyomatékot adjon a híreknek, még a Breaking-taget is odatette a címek mellé, lássuk, mit találtak ennyire…..
avus 2011.09.13 13:56:38
@Enrico Palazzo: És ugyan ki akar 300-féle hardverre optimalizálni? A PC-játékok fejlesztőinek sem célja, hogy a játék fusson minden Atomon fél giga rammal, hanem ehelyett megadnak egy minimális meg egy ajánlott hardverkonfigurációt. Oszt aki ezzel akar játszani, az olyan hardver vesz, ami elbírja.
Régi vágyam nem teljesült ma, azaz napfénynél beérni a BEAC Maxi végén. Igaz, az idei év sok kihagyása miatt ezt nem is mára terveztem, így egy másik vágyam előtt nyílt meg az út: beszélgetős, társasági, nem (nagyon) rohanós BEAC-on részt venni. Ez sem sikerült. A Serrenők…..
Serrenések Visegrádi lámpázós 2011.09.03 23:59:00
A BEAC előtti lámpapróbára most hétvégén kerítettünk sort, bg_ és Gabi mellé csatlakozott Ködmön és AJ is. Célterület a Visegrádi-hegység volt, a BEAC ide eső szakaszainak bejárásával. Hogy biztosan tekerjünk sötétben is, délután 1 órára beszéltük meg a találkozót a Megyeri-híd budai…..
avus 2011.09.08 15:01:53
Avagy voltam is a Pilisben, meg nem is. Történt ugyanis, hogy kaptam egy meghívót a Facebookon. A feladó Sasi volt, a meghívás tárgya pedig egy 24 órás TekerEdzés Sasi hagyományos Gomba-körén. Szombat 15:00-tól vasárnap 15:00-ig. Az esemény apropóját az szolgáltatta, hogy a…..
avus 2011.09.06 22:30:28
@Samorost: Ezek a 24-órázós figurák már csak ilyenek :)
Appleblog Elbukott az iPad 3 2011.08.16 08:01:00
A blogok, pletykaoldalak rengeteget írtak az idén ősszel érkező iPad 3-ról, de a hírt mi csak mérsékelten követtük le: túl sok volt a találgatás, bizonytalanság, ráadásul a sikeres iPad 2 mellett nem is tűnt logikusnak, hogy az Apple a ciklus felénél kihozzon egy új terméket.…..
Egy olvasónk keresett meg minket a nagy hírrel: az Apple hivatalos, ingyenes segélyvonala ezentúl magyarul beszél hozzánk, vagyis ezentúl nem kell felizzítani az angol tudásunkat, ha segítséget kérnénk. Merthogy eddig így ment a dolog. Az Apple Complimentary Support nevű…..
avus 2011.08.15 22:01:42
@Handras: Mire kell használni egy notebookot, hogy kijöjjön a műanyag-alu különbség? Nem kötözködésképpen, középkategóriás Vaiom van, néha megsétáltaom, neoprén tokban, itt-ott előveszem, macska itthon elücsörög rajta amíg le nem zavarom, saccra műanyagból van, és nem érzek rajta semmi nyöszörgést vagy hasonlót. Jó legyen azért, mert Sony, de volt korábban egy MSI Windem is, hasonló tartási körülmények között. Most tesómnál van, két gyerek nyúzza, annak sincs semmi baja.

Az alu MBP körömmel kocogtatva tényleg szebben szól, bár erre használom legkevesebbet a notimat. A billenytűzetet verve nagyon is kellemes hangot ad. Még egy telefonnál megértem, azt naponta 100x előveszem, leejtem, de egy notebooknál ez miért ekkora baj, ha műanyag?
A Großglockner-út megmászása után, vasárnap reggel napsütésre ébredtünk. Mondhatni Sasiék legnagyobb boldogságára, ugyanis számukra ezen a napon ért véget az ausztriai hároméjszakás kaland, ők a kellemes napsütést már csak a hazaúton élvezhették. Persze nem kell mindjárt…..
A Jaufen-hágó megmászása után, 27-én biciklimentes napot tartottunk, strandoltunk a Therme Meran-ban, majd pedig gyalogosan jártuk végig újra Merano belvárosát. 28-án könnyes búcsút vettünk a várostól, kijelentkeztünk a szállodából, és visszaindultunk Ausztriába,…..
Ahogy tegnap említettem, mára azt a 2094 méteres Jaufen-hágót (Jaufenpass, Passo di Monte Giovo) táraztam be, amelyen Meranot vasárnap megközelítettük. San Leonardo volt a kiindulás, Meranotól 22 km-re, és terv szerint megmásztam volna a hágót, legurultam volna a túloldalon, majd…..
Végre újra nyeregben... Bár már 4 hete bringával járok munkába, 2 hete említésre méltó hétvégi túrám volt a Vándormásokkal a Mecsekben (majd meg is említem itt is, csak eddig készülődés volt), az első komolyabb tekerésre a nyaralásig kellett várnom.Apropó nyaralás, idén…..
Igen-igen, újra szőrös a lábam. Most minden másnap borotválom, bár ha nagyon lusta vagyok és nem akarok szoknyát venni, akkor ez néha elmarad:) A szőrök növekedési tempója gyakorlatilag már a kezelést megelőző, mennyiségük valamivel kevesebb, főleg a lábszáram belső oldalán…..
A Motorola nagyot szeretne dobni a második generációs tabletjével, a Xoom 2-vel. Legalábbis a hírek szerint ez lesz az első Ice Cream Sandwichet, az Android következő verzióját futtató tablet. Ez eddig oké, valakinek az elsőnek kell lennie és már a Honeycombnál is az elsők között…..
Alacsony ár, a nagyok felé még éppenhogy csak igyekvő márkától, visszafogott technikai jellemzők - ezek alapján sok minden rosszat el tudtunk képzelni magunk elé a kínai Huawei hétcollos, androidos táblagépéről, mikor átvettük tesztpéldányunkat. Aztán csalódtunk. Nagyot.…..
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
avus 2011.07.13 16:48:57
@valakitalánvagyok: Akkor már értem, mitől lesz szimpatikus egy kerékpáros az autósok szemében: testi épségét kockáztatja a gyorsabb haladásukért.

Bocska, de én leszek olyan paraszt/bunkó/stb, hogy megtartom az ajtónyitásnyi távolságot. Ha nem tennék így, már nem élnék ugyanis, de legalábbis belerohantam volna 4-5 kinyíló ajtóélbe. Ha neked ez sikerül, és megmaradsz, írd meg milyen élmény.

Egyébként pedig, mintha a KRESZ is olyasmit írna elő, hogy parkoló autó mellett tartani kell bizonyos távolságot, és az aligha 40 centi.
avus 2011.07.13 17:02:25
@valakitalánvagyok:

"Kicsit képzeld már el, mi lenne, ha minden autós és buszvezető is a kormányt rángatná a fék helyett... "

Nem rángatni kell, hanem a közlekedés többi résztvevőjét nem veszélyeztetve kikerülni.

Pár napja az M6-oson, autóval, amikor beértem egy lassabb járművet, én nem fékezgettem, hanem belenéztem a tükörbe, aztán megelőztem. Ha neked szimpatikusabb, hogy fékezel, és beállsz mögé, tedd, szabad azt is.

Biciklivel a körúton nagyon hasonlóan teszek, csak tükör helyett hátranézek. Ha az autós nincs féktávon belül, jelzem az irányváltást, és kikerülöm, akár lassabb biciklisről, akár kátyúról van szó. Az esetek 90%-ában nem kell fékeznem, veszélyhelyzet pedig soha nincs. Próbáld ki így is, hidd el, jobban lehet haladni, mint minden bizbasz miatt lefékezni.
avus 2011.07.13 17:06:39
@luciferko: Te, az anyázás nem azonos a másik anyjával való példálózással. Ha jól olvastam, semmiféle sértő kontextus nem volt, szóval itt most tényleg csak szalmaszálként kapaszkodsz bele.
Csodálatosan sikerült ez a kínai vizit. Kína az új barátunk, jön a kínai tőke, a holdudvar is megkapja a maga jutalomfalatkáit, elsőként Demján és a Trigánt, de már a Közgép és Nyerges Zsolt is ott sündörög a húsosfazéknál. Nekünk azonban nem kötötték az orrunkra, hogy…..
avus 2011.06.27 18:38:57
@Atro: Úgy látom a cikk magyarázatra szorul. Szóval dióhéjban: arról szólt, hogy a Fidesz ellenzékben, amikor Gyurcsány haverkodott Kínával, még baromira Tibet-párti volt, lásd a fenti idézeteket. Kormányon meg homlokegyenest ellentmondanak az akkori véleményüknek. Így már érted?

Namost vannak bólogató Jánosok, akik mindig azzal értenek egyet, amit a kedvenc pártjuk mond. Akkor is, ha teljesen ellentmond 2-3 évvel ezelőtti önmagának. Meg van a VB, ami lehet, hogy szánalmas, de itt a kettő közül ki is a szánalmasabb?
A hír engem főleg azért érdekel, mert eddig azt sem tudtam, hogy az iPhone 4 volt a rekorder. Lényeg, hogy a napokban megjelent a Nokia N9-es, a finn cég utolsó komolyabb dobása a Windows Phone-os korszak előtt, bár nem igazán tudom, ki fog olyan platformból vásárolni, amiről…..
avus 2011.06.23 15:33:13
@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu:
Na jó, nem kell túlzásokba esni. Ha kismillió tulajdonság közül van egy, amiben az 5800 esetleg jobb, mint a szifon, attól még nem lesz jobb telefon. Speciel nincs szifonom, szóval nem azért védem, de azért már mégis... Egy 5800-m már majdnem volt, amikor az utolsó pillanatban egy HTC Desire mellett döntöttem. Nem sokkal később volt "szerencsém" hosszabban nyomkodni (ütögetni?) egy 5800-t. Azóta piros betűs ünnep az a nap, amikor lemondtam róla. Persze, más árkategória a Desire is, a szifon meg még inkább, szóval már csak ezért se hasonlítgass hozzájuk egy 5800-t.
Sziasztok, jó nyarat! Mindenki élvezi a meleget, a miniszoknyát és a nyár egyéb előnyeit?Részemről még mindig messzire kerülöm a borotvát, bár ezen a hozzáálláson lassan változtatnom kell. Újra szőrösödik a lábam. A dolog nem vészes: mennyiségre kezd több lenni a szőrzet,…..
avus 2011.06.17 15:09:41
@molly__: Egyrészt, ne magadban szenvedj! Kérdezni sokkal hasznosabb, főleg olyanokat, akik hasonló cipőben jártak, mint te.

A borotválás NEM erősíti a szőrzetet! A hajhagymának semmi információja nincs arról odalent, hogy bőr felett mit csinálsz a szőrszállal. Ez egy tévhit, amit még a kozmetikusok is nyomnak (naná, nekik nem üzlet a borotva), és azon alapszik, hogy borotválás után a szőrszál vége éles marad, ezért jobban szúr, mintha pl. szőrtelenítő krémet használnál. A szőrszál ugyanolyan erős, ugyanúgy nő, csak éles a vége, és ezt hiszik sokan megerősödésnek.

Javaslatom: ha a bőröd bírja a borotvát, és attól nincsenek benövő szőrszálaid, akkor borotválj.

Ha a benövő szőrszálak borotválás esetén is jelentkeznek, akkor marad a elektrolízis vagy villanófény vagy lézer. Semmiféle csodakrém, semmiféle radírozás nem fogja elmulasztani sajnos a benövést, tapasztalat. (Pontosítok: lehet, hogy van, akinél ezek segítenek, nálam semmit sem segítettek.)

Ha olyan szerencsés vagy, hogy hat rád a villanófény, akkor azt megúszhatod "viszonylag" olcsóbban. Ha nem, és csak a lézer marad, akkor jobban zsebbe kell nyúlni. Illetve van még az elektrolízis, ami ténylegesen végleges (az előzőek csak tartós megoldások), de az szálanként megy, tehát eléggé hosszadalmas lehet. Nem is igazán tudok róla többet, annak utána kell olvasni.
Velem együtt. Tegnap a HTC Magyarorszák Facebook oldalán bejelentették, hogy a Desire nem kap hivatalos Gingerbread frissítést. Nem bizony. HTC MagyarországA HTC mérnökcsapata az elmúlt hónapokban keményen dolgozott azon, hogy a Gingerbread frissítés felkerüljön a HTC Desire…..
avus 2011.06.15 15:05:58
@Gabbesz: Erre igyunk :) . Végre lesz rendes notification-öd, hasonló ahhoz, ami nekem már több, mint egy éve van :D. Már persze ha nem lassítja be a telefonodat.