Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nikarágja

2 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész úgy kezdődött, hogy az Ultrabalatonon 2016-ban már Keszthelynél jártunk a kísérőimmel (= túl a felén, kezdtem jó szarul lenni), amikor is ott termett egy arc, egy fél literes kólás palackal, amiben egészen más volt, bár színre hasonlított. Zalán volt az, akit sokan jól ismerhetünk a…..
Sokszor eljutottam már odáig ezen a versenyen, hogy meglegyen a rajtszámom, de számomra a Piros 85 az elmúlt években olyan volt, mint a Harry Potterben a Sötét varázslatok kivédése c. tárgy: átok ült rajta. Először 2014-ben kellett visszamondanom a versenyt egy sérülés miatt, majd 2015-ben…..
Nehéz szavakat találni…najó nem, ez kibebaszott durva volt! :D  A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna! Milyen jó, hogy nem ismertem a pályát, hogy egyik pályabejárásra sem mentem el (direkt), mert így biztos, hogy  a verseny közelébe sem megyek. :D Kezdjük az előzményekkel, a verseny hetén…..
nikarágja 2017.06.08 20:44:36
A Szentendre Trail nevezést karácsonyra kaptam érdi futócsoportunktól, nagyon örültem neki, bár először megijedtem, hátha a 115 kilométeres hosszútávra neveztek be, de szerencsére a teljesíthető 54 km-es középtáv volt a meglepetés. Huhh, azt a megkönnyebbülést...! :)Na szóval a versenyre nagyon…..
Lassan 5 éve futok és majdnem ennyi ideje járok versenyekre is, ennyi idő alatt az embernek ki kellene alakulnia valamilyen önképe, már ami a futást illeti. Ahhoz, hogy én azt mondjam, hogy nekem ez és ez a verseny fekszik, ellenben ez meg az csak szenvedés és állandóan lesérülök, ki kell próbálnom…..
Objektív Évek óta teljesítem az évi 3000 kilométert, mindig is azt gondoltam, hogy ez nekem elég, ennél több már sok lenne, már nem lenne egészséges, sérüléshez vezet, stb.. Ám idén 4.200+ kilit mentem, ráadásul szintben is a legtöbbet, azaz 88.500 métert. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy ebben…..
A Vulkántúra (43 km 2216 m szint)  gondolata akkor született meg a fejemben, amikor a maraton után a (nem túl nagy de hosszú ideig tartó) sérülésemből nem jöttem ki a Piros 85-re, sőt, tudtam hogy ehhez nagyobb türelem kell, úgyhogy elkezdtem egy távolabbi cél után nézni. Decemberre csak felépülök,…..
Hát van akinek feltűnt, hogy nem indultam a Piroson, kaptam üziket meg kérdéseket, hogy Miért? Nost először is lesérültem a maraton után, és kihagytam egy hetet, ezt követően le is betegedtem, ami még 1 hét kihagyást eredményezett, majd olyan pulzusértékekkel kedztem el az edzéseket az antibiotikum…..
  Előre szólok, nem biztos, hogy ez egy motiváló bejegyzés lesz. Hálistennek megtehetem, hiszen ez a blog őszintébb annál, minthogy csak áltlános motivációs szövegeket írjak, meg sablon dumát. Ez a blog az utamról szól, leírva minden gondolatomat, ami én vagyok és én nem csak futó vagyok. Ez több…..
nikarágja 2016.10.17 14:54:16
@rrroka: épp tegnap gondolkodtam el az Amsterdam Maraton alatt nyújtva, Szabó Gábor dicsőítő dumáján a kenyaiakról, hogy tulképp mindig egy újabb pofa NYER (a most nyerő pl. azért tartotta olyan sután a karját, mert gyerekkorában a tankönyvekkel a hóna alatt is így futott iskolába 10kmeket egyben)aztánmeg eltűnik, mert abból amit NYER, élete végéig elél.
Még 20 perc a rajtig. Na ennyit a melegítésről, de alapból kurva meleg van. Elkezdek futni és a pulzus felmegy 160ra síkon, kocogva. Na jó, ebből így elég is lesz, hiszen az Ultrabalaton óta már attól felmegy a pulzusom, ha felkelek a székből. 5 perc a rajtig, a magyar csapattal beállunk a…..
Kezdjük ott, hogy UB előtti éjszaka semmit nem aludnunk, csak hogy szolidalítsunk a több versenytárssal,  így viszont nem volt nehéz a kelés, egy éjszakám volt rá, hogy elkészítsem a reggeli kávét. Konkrétan mindent bepakoltam, mindenre gondoltunk, nem volt hiba. Hiba csak bennem lehetett, a…..
Hát mondanom sem kell, hogy az utóbbi 2 hétben csakis a verseny forgott a fejemben. 54 kili 2800 m szint. Brutttttál. Nade tekerjünk egy kicsit vissza, hiszen történt előtte egy baromi nagy változás a futóéletemben, amiről eddig direkt nem írtam, nevezetesen, hogy eladtam a leklem Olinak :D Ez úgy…..
És ez a valaki nem én vagyok. Egyrészt azért, mert bennem nem az a menő, hogy ügyesen újitok fel motort, hanem az, hogy 14 éve szerepelek kisebb-nagyobb kihagyásokkal a tévében tüskésre ragasztott hajjal, és még mindig nem esett le a fejbőröm a koponyacsontomról.  Másrészt viszont azért se én…..
nikarágja 2016.03.07 13:08:21
Ezt tényleg nem vettem volna észre, ha nincs rajta az a bazi nagy EV-matricázás. Á, valaki csak hülyéskedett, ez egy legkorábbi fajta Toyota RAV-4, ilyenből sose volt elektromos. Aztán leszálltam a bicikliről és alaposabban körbejártam. Oppá, hol is van a kipufogó? Mi ez a…..
nikarágja 2015.05.29 21:39:47
@Shadowbull: a mongolidiota eu-s funkcionariusok seggét nyalod, akik meg az amikét
Folytassuk ott, hogy szorgosan róttam a szigetköröket, de egyre szarabbak voltak a kondíciók: odafele ugye a Mechwarttól mentem, ahol újítják fel a villamos síneket, előszor mécsak az egyre szarabb levegő, majd a sok ember és a végén az az akadálypálya zavart, amit itt útlezárásnak neveznek. Közben…..
2014-ben én voltam a világ legrosszabb versenydatsun-bloggere. Viszont versenyautóztam, amennyit bírtam. Csak írni nem győztem. Illetve győzni sem győztem. De majdnem! És sokszor. Mert a Hangyász elég menő. Bár nincs kész. Íme 2014 összefoglalva. És még alig van május! A…..
Voltunk a DTM 2015-ös szezonnyitóján, ahol kiderült, hogy magyar srácok is szerelnek. Érintőlegesen említettük, hogy a verseny egyik betétfutama a ralikrosszvébé fordulója volt. Csak annyit mondanék, hogy Ó-TE-JÓ-ÉG! És ezt minden általam ismert és nem ismert nyelven bő három…..
nikarágja 2015.05.09 10:30:17
Teszt: Volvo 7700 helyközi csuklós   Mi lenne ebben az őrültség? Eleve nem nekem kell vezetni, ez már önmagában el kell hogy adja a helyközi autóbuszt. Ennek ellenére mindenki, akinek megemlítem, hogy busszal megyek, úgy néz rám, mintha legalábbis az Iszlám Államhoz…..
nikarágja 2015.05.08 21:15:40
@Hu Szi: a tüv megallapitasa szerint 7évig biztonsagosan hasznalhato egy atlagos nyarigumi
Elég sokat vagyok autómániás emberek között, tehát már ezerszer szóba került a Mazda MX-5-ös. Jó autó meg könnyű meg szép a forma. Tudom, tagadnom kellene, de a forma miatt vettem meg. Soha nem vezettem, soha nem ültem benne, nem tudtam, milyen, viszont nagyon tetszett. Régóta…..
nikarágja 2015.04.26 12:28:09
@RÁJEN: egyetértek, a Bogarakkal amugy mi van Doki?
Meg kell-e mindent menteni vagy szebbé teszik a világot, ha kreatív művészet alapjaiként élnek tovább? Döntsék el önök a szezon utolsó epizódjában!..
nikarágja 2015.04.04 19:18:24
@lodola:ja, legalább a motort engedni kéne nekik korszerűre cserélni
A címbéli recepthez  szorosan hozzátartozik alapként, hogy a Terepfutás.hu nagyon profin szervezte meg az INOV8 Vértes Terep Maraton négy távjának futamát. A versenyközpont Szár sportcsarnokában volt, ahol rendelkezésre állt elegendő klotyó, zuhanyzó, öltöző, sok sörpad (sör nem) a befutó után pedig…..
Az AMTS-re nem csak a gyíkarc tunerek mennek ám ki, ó nem. A hivatásos gengsztereknek is itt a helyük, és nem szégyenlősködnek, mikor meg kell mutatni mesterségük címerét. Beletolják a szádba a kilencmilliméteres csövét, csak kocog a fogaidon. Nincs álszerénység, itt kipakolják…..
nikarágja 2015.03.22 18:15:18
@Lenoks69: kösz, hogy figyelmeztettél! Sok ott a kocsog, úgylátom.
Úgy ültem neki az első galantos posztomnak, hogy megírom a sztorit az autóvásárlás első pajzán gondolatától a jelenig, amikor már néhány hónapja használom az autót. Nem sikerült. Túl göröngyös volt a Galanthoz vezető út, és a vétel utáni eufóriát követő…..
nikarágja 2015.03.16 20:55:32