Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Könyvek Viadala

32 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A viadal immáron egy új oldalon található meg, továbbá számos hír, érdekesség és információ is napvilágot lát a www.magyar-konyvek.hu weboldalon. Érdemes felkeresni minket! WWW.MAGYAR-KONYVEK.HU..
Véget ért a Magyar Könyvek Viadala, amiről az Újkönyvpiac is beszámolt. Összesen tíz kategóriára érkezett 19.757 szavazat az elmúlt hetek folyamán. A kezdeményezés célja mindenek felett a magyar könyvek és az olvasás népszerűsítése volt. Úgy érezzük, hogy célt értünk…..
Tegnap lezárult az utolsó szavazás is, ahol Az év könyvére voksolhattatok. Az előszűrő bloggerek komolyan vették a kedvenceiket, a legjobb ötbe ugyanis csupa olyan regény került, ami más kategóriákban már diadalt aratott, ezzel is jelezve, hogy ezekre az olvasmányokra érdemes…..
Nem csak régen voltak nagyszerű íróink, hanem napjainkban is akadnak olyan tehetséges alkotók, akik műveikkel szórakoztatják olvasóikat. Az előszűrés alapján végül öt íróra voksolhattatok, a bő három hét alatt pedig több, mint 2.300 szavazatot küldtetek. Íme, a…..
Ezen a héten a végéhez ér a Magyar Könyvek Viadala, de ez nem jelenti azt, hogy ne játszhatnánk még egy utolsót. Ezúttal három kiadó (Manó Könyvek, Underground Kiadó és Álomgyár Kiadó) vegyesen könyveket, amiket most ti is megnyerhettek. - Kalapos Éva - D.A.C. Egy új…..
Hazánkban számos tehetséges írónő tevékenykedik, ami az eddigi győztesek tekintetében is nyomon követhető. Az előszűrés alapján végül öt írónőre érkezhettek a szavazatok, méghozzá egész szép számban, ugyanis több, mint 3 ezer voksot adtatok le bő három hét alatt. Íme,…..
Örömmel köszöntjük minden évben a felfedezetteket, akik történeteikkel először lépnek a nagy nyilvánosság elé, bármilyen formában tegyék is azt. A debütálás pedig csak az első lépés, egy remélhetőleg hosszú úton, hiszen még sok remek könyvet várunk a szerzőktől. A…..
A könyvek alapvető célja a szórakoztatás, az előszűrés alapján a legjobb ötbe bejutó regények pedig igencsak sokszínűek voltak, ezzel is jelezvén, hogy a szórakoztató kategóriába besorolt könyvek milyen sok műfajt lefednek. A szavazás sokáig nagyon szoros volt, az utóbbi…..
Szépirodalmi könyveket olvasni igazi élmény, pont emiatt nem hiányozhatott a műfaj a Magyar Könyvek Viadaláról sem. Az előszűrő bloggerek elsősorban a moly.hu és a nagyobb könyváruházak besorolásai alapján öt szépirodalmi könyvet jelöltek. Íme, a végeredmény: A…..
Ezúttal a Könyvmolyképző Kiadó ajánlott fel sorsolásra négy könyvet, mindegyikből kettő példány talál majd gazdára. Íme, ezen könyvekről van szó: - Benina - Bíborhajú 4. Milan Könyve: Történet egy Iudexről, aki elvesztett valakit, és életében először akkor kezdett…..
Az ifjúsági könyveket nem csak a fiatalok, hanem a felnőttek is szeretik, éppen ezért fontos az, hogy minél jobb regényeket adjanak ki kezeik közül a magyar szerzők. Szerencsére tavaly ezzel sem volt gond, sorra jelentek meg azon ifjúsági könyvek, amiket korosztálytól függetlenül…..
Jó mesekönyvet írni nem egyszerű, ugyanis az izgő-mozgó gyerkőcök figyelmét lekötni csak egy remek mesekönyvvel lehet. Szerencsére a magyar szerzők mesekönyvei állják a sarat, és már évtizedek óta sorra születnek a jobbnál jobb mesék. A bloggerek előszűrésén végül öt…..
Már megjelent az Alexandra Kiadó magazinja, amiben két oldalas interjú keretein belül tudhattok meg még több információt a viadalról. Az oldalak megtekintéséhez íme, a linkek: Első oldal + Második oldal. Az Alexandra kiadó továbbá azzal is kifejezte a Magyar Könyvek Viadala…..
Az év fordítóját kerestük, akit nehéz volt megtalálni, hiszen számos fordító végez kiváló munkát, melynek köszönhetően azok is élvezhetik a külföldi szerzők regényét, akik csak a magyarul beszélnek kiválóan. Mindenképpen elismerés jár tehát az összes fordítónak,…..
Ma öt győztest sorsoltunk, akik remek magyar könyvekkel lettek gazdagabbak. Itt az idő, hogy újra esélyt adjunk Fortunának, méghozzá az Atlantic Press jóvoltából, akik három könyvből ajánlottak fel két-két darabot a viadalon jelölt A pokoli szolgálat és A spanyol grófnő c.…..
Az idő gyorsan száguld, ma pedig eljött az első eredményhirdetés. Bő három hetetek volt szavazni "Az év legszebb könyvborítójára". Összesen 3.772 voks érkezett, a győztest pedig toronymagasan, az olvasók 46.61 százaléka találta a legszebbnek. Íme, a végeredményt ábrázoló…..
Az Ulpius-ház jóvoltából négy magyar szerző regényét sorsolhatjuk ki a viadal szavazói közt. Íme, a felajánlott könyvek! - Fábián Janka - A francia nő: A német lányból megismert Rose boldogságkeresése ebben a kötetben folytatódik. Pedig már úgy tűnt, hogy Jean-Philippe…..
A nomináló bloggerekre sok remek regény volt nagy hatással, azonban volt öt olyan, amit igazán figyelemreméltónak ítéltek meg, és nyugodt szívvel aggatták rá "Az év könyve" megtisztelő címet. Az öt jelölt közt két sci-fi, két ifjúsági és egy szépirodalmi mű kapott…..
Magyarország szerencsére mindig is bővelkedett kiváló írókban, és öröm látni, hogy ez napjainkban sincs másként. Az előszűrés alapján ugyanis a top5-be bekerült írók mind más területen alkotnak nagyot, és szórakoztatják olvasóikat. - Andrew Lucas McIlroy: A 2012-es…..
Szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis számos tehetséges írónőt tud felmutatni a magyar könyvesszakma, közülük pedig többen is nagy sikernek örvendenek az olvasók körében. A nominálások alapján a kialakult top5 mezőnye is igencsak színes, akad ugyanis szépirodalomban alkotó,…..
Mindig öröm új tehetségeket köszönteni a magyar irodalmi palettán. Itt olyan szerzőkkel találkozhatok, akik először 2013-ban léptek a nagy nyilvánosság elé a történetükkel, magán, vagy hagyományos kiadás útján. Reméljük, hogy a sikeres első lépés után újabb remek…..
A könyvek alapvető célja a szórakoztatás, utóbbi azonban számos formában megvalósulhat, miközben egy regényt olvasunk. A top5 mezőnye is igencsak széles, akad közöttük erotikus thriller, vérbeli sci-fi, Ya-típusú urban fantasy és kortárs akció-humoros regény is. Egy biztos, az…..
Szépirodalmat olvasni élmény, a gyönyörűen megfogalmazott mondatok és gondolatok okítják és a szép élvezetére is nevelik az olvasót. Éppen emiatt is döntöttünk úgy, hogy a viadalról ezek a könyvek sem hiányozhatnak. Ami a bekategorizálást illeti, elsősorban a moly.hu és a…..
Magyar Könyvek Viadala 2014.01.19 12:22:43
@Kuszma: A listát a jobb oldalon felsorolt bloggerek állították össze.
Az így szerettek ők 2. és Az idő bolondjai azért kerültek a szépirodalmi kategóriába, mert egyrészt a bloggerek ide sorolták be, másfelől több könyves portál, könyveket értékesítő oldal is szépirodalomként kategorizálta őket.
Többen is érdeklődtetek a szavazással kapcsolatosan, ezért mindenféleképpen megérdemel egy külön bejegyzést. Mindenki csak egyszer szavazhat, a Polldaddy pedig nyilvántartja azt. A kategóriáknál első szavazáskor az alábbi üzenet fogad: "Thank you for voting!", azaz "Köszönöm a…..
Magyar Könyvek Viadala 2014.01.15 14:19:46
@Mityu "aljanép" MG: Úgy vélem, hogy nincs olyan szavazó, amit a hozzáértők ne tudnának valahogyan kijátszani. Mindazonáltal bízunk abban, hogy senkinek sem jut eszébe a módokat keresni :)
Az elsősorban 14 és 21 közti célcsoportnak szánt ifjúsági könyvekről voksolhattok mostantól. Ezek a regények  jellemzően gimnáziumi környezetben játszódnak, vagy Young Adult besorolással bírnak, de nem csak a  célcsoport, hanem az idősebb olvasók kegyeit is elnyerték már.…..