Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Netti egészségkonyhája

20 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók (kb 16 muffinhoz)   20 dkg darált mák 10 dkg kókuszreszelék 1/2 csomag sütőpor 5 dkg nyírfacukor 1 marék durvára vágott dióbél 1 banán 3 tojás 3 db alma Pár csepp rum/vanília aroma 2 evőkanál kókuszzsír Fél citrom reszelt héja és leve 1 teáskanál…..
Előre szólok, ez bizony egy rendhagyó post lesz, de természetesen nem maradtok recept nélkül! :) Szimplán csak annyi pozitív élmény ért egy nap leforgása alatt, hogy muszáj vagyok megosztani mindenkivel. Imádok főzni, ezt tudjuk... ennél jobban már csak azt, amikor az utolsó…..
A történet ott kezdődik, hogy imádjuk a Paprika TV-t, azon belül pedig Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Anne Burrell és Lorraine Pascale műsorait. Konkrétan képesek vagyunk a párommal hajnal 3-ig is bámulni a jobbnál-jobb séfeket, ötleteket, recepteket - különösképp Jamie…..
Netti egészségkonyhája 2014.07.17 14:36:58
Valahogy a mostani viharos időjárásban megcsaphatott a nyár szele, ugyanis meglehetősen görögös hangulatba kerültem. Alapból imádom a könnyű, mediterrán ízeket, így viszonylag gyakran főzök ilyen jellegű ételeket. Nem megterhelőek a gyomornak, tele vannak friss fűszerekkel és…..
Amikor egy mondhatni nem túl kellemes nap után hazaérve, a macskámon túl a VB és a szurkolók zaja fogad...na az igencsak megalapozza a kedvet egy kis sütésre. Szerencsére a mostani finomság is egészséges, tele van boldogsághormonnal és gyorsan el is készül, így még edzeni is…..
Egyszerű, gyors, tápláló, egészséges és fiiinooom! Több kommentárt nem is fűznék hozzá! Jah, de igen... A Danone zabkása elbújhat emellett! :D Hozzávalók: 1 doboz natúr joghurt tetszés szerinti idény gyümölcs (ez most almával készült) csipetnyi nyírfacukor leheletnyi…..
A minap egy érdekes "újdonsággal" dobtam fel a az egészséges köretek listáját, ugyanis a szüleim ráleltek egy főzőműsorban a fehérjében, aminosavban és rostokban gazdag, de zsírszegény köretre. Ez nem más, mint a vadrizs, mely valójában nem is egy rizsfajta, hanem egy fűféle…..
Részben egy kollegina receptje, részben pedig a hűtőben fellelhető kis mennyiségű tej ihlette ezt a szuperegészséges, diétázók számára is fogyasztható finomságot. Első ránézésre azt gondoltam,hogy ebből biztos nem lesz normális palacsinta...tuti letapad, szétszakad, vastag…..
Nos hát ez a recept elég vicces körülményen között született meg a fejemben... Tudni kell ugyanis, hogy a drága párom nincs túlzottan oda az általa "fura zöldség" kategóriába sorolt ételekkel. Ilyen például a brokkoli, a padlizsán, az avokádó, a cékla és persze a cukkini is.…..
Netti egészségkonyhája 2014.02.21 16:06:28
@niobee: Szió! :)
Szerintem elrontani nem fogja, sok sikert hozzá! ;-)
Megsütöd/főzöd előre a céklát, vagy nyersen akarod majd a cukkini mellé reszelni?
Rég csináltam már édességet... És mivel ma rég nem látott vendégeim voltak, így gondoltam meglepem őket egy kis büntetlen finomsággal. Nagyon szeretem a Dia-Wellness termékeket, mert kiválóan lehet dolgozni velük és természetesen a fogyókúrázók is bátran használhatják.…..
Engedjétek meg, hogy büszkélkedjek egy kicsit, hiszen óriási megtiszteltetés és öröm ért néhány héttel ezelőtt!  Egész pontosan a Szarvasi Mozzarella receptversenyén elnyertem a hónap szakácsa címet! És mi is volt a győztes recept? A link alatt megtaláljátok ;) Bazsalikomos…..
Hirtelen ötlettől vezérelve, kedves párom távollétében spenótfőzésre adtam a fejem! Kihasználtam az alkalmat, hogy végre olyat főzhetek, amit én ugyan szeretek, de ő a furazöldsèg-fóbiája (erről már írtam korábban) miatt meg nem enne :)). A sors fintora, hogy felajánlottam az…..
Be kell valljam, rettentően unom már a szimpla húsos fasírt ízét és sajnos a refluxban szenvedők napjait is megkeseríti a sokak által kedvelt és ismert húsgolyó. Hiszen az intenzív hagymás íz, valamint a fűszerkavalkád mind-mind irritálják a gyomrot :( Ezen (no meg drága…..
A kuszkusz mánia néhány hónapja gyűrűzött be az életünkbe. Gyakorlatilag az első alkalomtól kezdve imádjuk, így nem is nagyon módosítottam a recepten. A legfinnyásabb emberek próbáját is kiállta, tehát megér egy próbát minden otthonban! ;-) Kiváló alapanyaga a sós és…..
Ehhez nagyon sok kommentet nem fűznék, hiszen Szilveszterkor a lencseevés szinte "kötelező", már ha az ember gazdag szeretne lenni a következő évben. A lencseszemek ugyanis Magyarországon a hiedelem szerint a pénzt jelképezik. Ezért a lencse leves , főzelék vagy saláta formájában…..
Karácsonyi receptekből és zabpehelyből sosem elég! :) Ma már készült sajtos zabtallér, tehát úgy illik, hogy ennek elkészüljön az édes változata is... jelen esetben az almás-fahéjas zabfalat! Mindenkire egyénre szabva teheti bele a számára megfelelő "cukorpótlót". Én…..
A karácsonyi készülődés nem maradhat el sós finomságok nélkül!!! Ha még gyorsan összeütnétek valamilyen sós nassolnivalót, esetleg családi vagy baráti körben akad olyan, akik még az ünnepek alatt is figyelnének az alakjukra, vagy már szimplán unalmas a sajtos pogácsa, akkor…..
December egyben a karácsonyi vásárok időszaka is, mely nem múlhat el forralt bor, sült gesztenye és kenyérlángos (töki pompos, langalló) nélkül. Szerintem kevés olyan ember létezik, aki ne szeretné ezt a kalóriadús finomságot. Bár sajnos egyre többször futunk bele a "jó-jó,…..
Már csak 5 nap van karácsonyig, gondolom mindenki vásárlási és talán jó eséllyel főzési - és sütési lázban ég! :) Ha még nem találtátok ki, hogy milyen édességgel rukkoljatok elő az ünnepen, vagy szimplán még nem sikerült beszerezni a szaloncukrot a fára, akkor adok egy…..
Kedves barátok, ismerősök, ismeretlenek! Üdvözlök mindenkit a friss, ropogós blogfelületemen! :) A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttem, hogy a mai naptól kezdve blog formájában is közzéteszem az "egészségkonyhámban" született finomságokat!!!…..