Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisfk

103 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019 a szuperhősök éve lesz. Bár úgy tűnhetett, hogy az előző években sem hagytak minket nyugodni a mozikba robbanó köpenyes igazságosztók, ez az idei év túl fogja szárnyalni mindet: 9 film érkezik a mozikba az eddigi maximális 6-hoz képest. Vegyük sorra, mi lesz az a 9 film és mire számíthatunk…..
Aki már ült be úgy videojáték filmadaptációjára, hogy nagy rajongója a játéknak, tudja, ebben a műfajban nem szabad reménykedni. Videojátékok filmadaptációi sokszor nem túl sikeresek, készítőik pedig gyakran melléfognak. Nem egyszer tapasztaltuk már meg, hogy egy film teljesen más irányba viszi a…..
Hivatalosan is bejelentették a Toy Story 4 premierdátumát: egy év múlva érkezik az amerikai mozikba. Ennek örömére összeszedtünk néhány érdekes tényt a közelgő filmről! Egy év múlva érkezik a Toy Story 4 A filmet John Lasseter helyett Josh Cooley rendezi A Pixar vezetőséget vált: John…..
Mindenki tudja, hogy a Krypton bolygó el fog pusztulni, így a végkifejlet sem kérdéses, az első rész alapján mégis ígéretes a sorozat. Míg a DC filmes téren enyhén szólva is bukdácsol, több erős TV sorozattal is büszkélkedhet. Először is ott van a nagy sikerű Arrowverse, azaz A Zöld íjász és…..
A Lego kaland előtt is léteztek LEGO animációk, így ha nem bírsz várni a 2. részig, a Ninjago sorozat segíthet kitölteni az űrt. A Lego kaland második részének közeledtével érdemes lehet közelebbről is megvizsgálnunk néhány kevésbé ismert LEGO filmet. A Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei (a…..
Angol nyelvű (de magyar felirattal rendelkező) videó esszém arról, mit jelenthet a televízió folyton visszatérő motívuma a Batman filmekben...
Film-Kovács A denevér sorsai 2017.11.28 10:12:15
Batman nem más, mint Bruce Wayne, a milliárdos playboy, aki, miután végignézte szülei halálát, kiképezte magát, hogy denevérjelmezt öltve fölvegye a harcot a bűnnel. Cikkemben azokat az élőszereplős Batman mozifilmeket veszem szemügyre, melyek valamilyen módon bemutatják vagy interpretálják azt a…..
Pablo Larrain filmje, a Jackie Jacqueline Kennedy személyes történetét meséli el. Legalábbis a film ezt állítja magáról. Én azt állítom, hogy képtelen történetet fölépíteni, nincsenek benne épkézláb jelenetek, az üzenet, amit csöppet sem óvatoskodva nyom az arcunkba, egyszerűen fölháborító, mindezt…..
Edgar Wright Cornetto-trilógiájának darabjait utalások hálója szövi szorosan egymáshoz. A filmek egyik visszatérő, intertextuális motívuma a kerítés, melyen hőseinknek át kell jutniuk, hogy lerövidítsék a céljukhoz vezető utat. Ilyen jelenet mindhárom filmben (a Haláli hullák…..
A tévében és mindenütt Tini Nindzsa Teknőcöket nyomatnak, abban reménykedve, hogy a legújabb, kifejezetten gyerekközönséget célzó nyári megapic hatalmas kasszasikeré válik. Michael Bay, a Transformersen edződött sztárproducer szárnyai alól került ki a Teknőcök jelen sorozatának második epizódja, az…..
Ám sajnos a magyar filmnek nincsen régi nagy híre. Voltak (és vannak) persze jó magyar filmek, s van három Oscar-díjunk (A légy, Mephisto, Saul fia) nem kevés egyéb nemzetközi elismerés mellett, de tény, hogy a legtöbb ember manapság szívesebben néz külföldi filmet moziban, mint hazait, akár jobb,…..
Guy Ritchie brit rendező ironikus, már-már túlpörgetett komikumú (ám paródiává nem váló) gengszterfilmjeivel kezdte pályafutását. A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső remek darab, csúcsra járatva a gengszter műfajban meghatározó véletlen motívumát, a Blöff pedig az előző társfilmje, csiszolva…..
A nemrég debütáló Warcraft: A kezdetek a korábban nem túl sikeres videojátékfilmek legújabb darabja. Megjelenésével fölmerült a kérdés, hogy vajon újjáéleszti-e a sajnos eleve nem túl erőteljesen bemutatkozó műfajt. Kritikánkból is kitűnik, hogy bár szórakoztató film, mégsem igazán hű sem a játék…..
Kritizátor Queer mutánsok 2016.05.12 18:00:00
„Mutánsok. Felfedezésük óta félelemmel, gyanakvással és gyűlölettel tekintettek feléjük.” (Charles Xavier) A queer-elméletet a legkülönfélébb filmekre lehet alkalmazni. Még az olyan szuperhősfilmekre is, ahogy azt már mások is megállapították, mint az X-Men széria. De mégis, mi a queer elmélet?…..
Ha bárki kérdezné, igen, a Cloverfield Lane 10-nek van némi köze a 2008-as Cloverfieldhez, de nem történetileg. A szereplők sem azonosak, sőt, még formailag sem tekinthető teljes joggal a Cloverfield utódjának, mert nem found footage stílusban készült. Az eredeti film alkotói (Drew Goddard és J. J.…..
VIGYÁZAT! SPOILER VESZÉLY! Frank Underwood az az ember, aki bármit megtesz, amit meg kell tenni. Kitöri egy elütött állat nyakát, hogy ne szenvedjen vagy a metró elé löki a szeretőjét, amikor az az útjában áll. A hatalomért mindent. Francis Underwood a House of Cards című sorozat főhőse, mely…..
A Haláli hullák hajnala az Edgar Wright–Simon Pegg szerzőpáros első közös mozifilmje, melyet korábbi, Spaced című tévésorozatuk szellemében (és nemegyszer arra utalva) készítettek. A Haláli hullák hajnala ugyanúgy tömve van popkulturális referenciákkal, mint a Spaced, harsog a kiváló angol humortól…..
Kritizátor Vaskabátok 2016.02.03 19:00:00
Edgar Wright kevéssé ismert, ám kultikus trilógiájának második darabja, a Vaskabátok, műfajjátékaival, intertextuális utalásaival és egyedi humorával belopja magát a néző szívébe. Csúcsra járatja a Világvégében megtapasztalt kísérteties kisvárosi miliőt és még el is gondolkoztat mély témáival,…..
Kritizátor Világvége 2016.01.24 16:26:00
Edgar Wright korunk egyik legeredetibb, ám sajnos kevéssé ismert rendezője. Filmjei (mint például a Scott Pilgrim a világ ellen) sorra buknak meg Amerikában, pedig bővelkednek kreatív ötletekben, tele vannak humorral és szívvel, szórakoztatóak, önreflexívek és még mondanivalót is közvetítenek.…..
Vagy én öregedtem ki Quentin Tarantinoból vagy vénségére ő veszítette el varázsát. Már a Django elszabadul is hagyott némi kívánnivalót maga után túlhasznált fogásaival, fojtogató zenehasználatával és idegesítő, kettős befejezésével. Az aljas nyolcas azonban még ezen is túltesz. Hadd ismertessem…..
Sokak szerint A klónok támadása a Star Wars saga leggyengébb darabja. Vajon a túlbonyolított cselekmény, a rossz színészek vagy az erőltetett szerelmi szál miatt? Az tény, hogy Jango Fett menő, de még ő sem javít a filmen...
A karácsony minden meghittsége ellenére hektikus tud lenni, sőt kaotikus, főleg ha jön az ajándékozási láz, a maratoni sütés-főzés, a rokonok, barátok, gyerekek, télapó, sírás, fagyöngy, pulyka, rosszullét, hó, sár, latyak, rénszarvas, kisjézus, miatyánk, fenyőfa, üveggömb, alma, játék, törött…..
Kritizátor Animált éj 2015.12.06 13:00:00
Idén novemberben zajlott le a 13. Anilogue nemzetközi animációs fesztivál, melynek Animált éj elnevezésű vetítésének keretében mindenből kaptunk valami jót: erotikából, sci-fiből, avantgárdból és horrorból, de természetesen bővelkedett a maratoni vetítés förtelmes filmekben is. A rövidfilmek mellé a…..
Mi az ideális sorrend a Star Wars filmek megtekintéséhez? Adná magát az időrendi sorrend, vagyis az első résztől a hatodikig, de így azoknak, akik újonnan ismerkednek meg a sorozattal, nem lesz meglepetés, hogy Darth Vader Luke apja, vagy hogy Luke és Leia testvérek. A másik egyértelműnek tűnő…..
A kanadai Bryan Lee O'Malley képregénysorozata kult olvasmánynak számít, nem örvend világhírnévnek, de népes és elkötelezett a rajongótábora. Edgar Wright filmadaptációja sajnos megbukott az amerikai mozikban, de azóta, a DVD kiadásnak hála, szintén kult státusznak örvend. Mi…..