Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alter Egon

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Egy csúnya szembetegség miatt napokig nem tudtam vágni, ezért a karácsonyra szánt kontent kicsit csúszik, elnézést. Boldog ünnepeket mindenkinek.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Az igazán jó játékok el tudják érni, hogy évekkel, sőt évtizedekkel a megjelenésük után is aktív közösség működik körülöttük. A Heroes of Might & Magic sorozatban pedig elég jó játékok jelenetek meg, mégis kicsit meglepő azért, hogy 2018-ban is mennyire virulens magyar HoM&M-rajongótábor…..
Alter Egon 2018.09.12 11:43:04
@Petrow: Disciples 2 nekem is nagyon bejött, bár voltak hiányosságai. Nem nagyon szeretem a HoMM szériával egy lapon említeni, mert jóval eccerűbb annál (főleg a mozgás hiánya a csatában). Viszont tagadhatatlan, hogy rendkívül hangulatos játékról van szó, és a négy (plusz egy) játszható faj szinte négy eltérő stratégiát kíván (legalábbis a csatákban). Ami még nem tetszett a Dispicles 2 esetében, az a kiegek lehúzás jellege. Míg egy HoMM 3 esetében sikerült az alapjátéknál lényegesen bővebb tartalmat készíteni (legalábbis az első két kieg tekintetében), addig a D2 kiegek (GotL és a SotD ) kampányai (a kemény 2*3 pályával), meglehetősen nevetségesnek tűntek az alapjáték 4*7 kampánypályájához képest (a nagy térképek ellenére is).
Alter Egon 2018.09.05 09:05:27
@Andrews: Nem a H4-ben zárják ki őket? A H3-ban nem mondanám különösebben erősnek a nekrókat, bár tgény, nem vagyok nagy multi-huszár. Amikor multiztam a H3-mal (nem mostanában), úgy vettem észre, hogy a legnépszerűbb várak a lovagvár, a barbár és a fekete sárkányos vár voltak, a többivel elvétve lehetett találkozni.
A H4-ben (mindent összevetve) kiegyensúlyozottabbnak tűntek a várak. A nekrók ellen teljesen jól bejött a titán vár, persze mecha egységekkel (gólem, sárkánygólem stb.), és a vámpírok nem igazán tudtak életerőt elszívni.
Kedves olvasók, barátaim! Hosszú mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a mai napon bezárom a BuheraBlog kapuit. Nem áprilisi tréfa. Ezen a lépésen már hónapok óta rágódom, a hazai szakma utóbbi időben tapasztalt mélyrepülése nem okozója, legfeljebb katalizátora lehetett a…..
BuheraBlog Wiszlát XP! 2014.04.08 22:47:56
Nem lepődnék meg ha a mai nap az IT-biztonság fekete keddjeként vonulna be a történelembe: az egyelőre felmérhetetlen súlyú Heartbleed sérülékenység mellett ma lejár a Windows XP (és az Office 2003) biztonsági támogatása, pedig még jócskán vannak élő rendszerek, méghozzá…..
Sokat gondolkoztam azon, hogy mit is írjak a legújabb "szuperkártevőről" és a Kaspersky vonatkozó jelentéséről [62 oldal PDF], az érzelmeim ugyanis elég vegyesek.  Egyrészt nincs kétségem afelől, hogy valóban egy jelentős erőforrásokkal rendelkező csoport, jó eséllyel…..