Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kokas Bálint

276 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit sűrű volt a tavalyi év, és sok sorozatra ( értsd újoncokra) nem volt időm, de az biztos, hogy a Wednesday mellett nem  tudok elmenni! Ráadásul az első etap csak nyolc részes volt, szóval nagyon gyors darába kezdtem. -Főleg miután az egész széria az első tíz perc után beszippantott.  Őszintén…..
Tavaly tényleg megfogadtam, hogy ezt a blogot visszahozom az éterbe: aztán pár cikk erejéig sikerült is, és meghalt a dolog. Szóval: most nem ígérek semmit- van egy koncepcióm a blog kapcsán, hogy újra belevágok....aztán, lesz, ami lesz! Még az elején hozzáteszem, hogy a Vérvörös jelző semmiféle…..
Nincs sok időm, tehát rövid leszek: de ami jó, azt kár is túlragozni! Mert bátran kijelenthető, hogy Delia Owens 2018-ban írt regénye nem csak regény formájában egy csodálatos alkotás, de filmként is megállja a helyét! Az Ahol a folyami rákok énekelnek filmes adaptációja, méltó a nemzetközi…..
Hú, de rég jártam erre! Pedig idén megfogadtam januárban, hogy újra rendszeresen posztolni fogok ide....aztán egy cikket sikerült összehoznom! Aki nem járt itt, annak egy kis infó: a Vérvörös Blog elég régen indult...azt hiszem 2014-ben...de nem megy a matek! : Az eredeti koncepcióm az volt, hogy…..
Tapasztalataim szerint három féle hozzáállás létezik a magyar filmekkel kapcsolatban, a magyar emberek fejében: vagy nagyon jók, vagy pocsékak, vagy semlegesek. Ez véleményem szerint annak köszönhető, hogy sokunkban élnek a magyar filmekkel kapcsolatos sztereotípiák. Tucatszámra jöttek azok a…..
Sziasztok!! :) Napra pontosan 3 éve írtam utoljára erre a blogra! Sokan nem értették anno, hogy miért függesztettem fel, sokan kérdezték, hogy vissza fogom e hozni - több levelet is kaptam ennek kapcsán-de senkinek nem adtam egyértelmű választ, hiszen magam se tudtam eldönteni, hogy mi lesz ennek a…..
Nagyon rég írtam a blogra: elismerem, hogy hanyagul bántam, bánok szegénnyel. Nem szeretnék magyarázkodni, de nagyon sűrű hónapok álltak mögöttem, és a blogolást tartottam a legelhanyagolhatóbbnak! Persze, nagyon sokszor bennem volt a "folytassuk már!" életérzés, viszont írói vénámat eddig első…..
Egy csapat. 17 nap. 2200 km.-re az otthonuktól! Nem tudom hány órája ülünk a buszon, de már elgémberedtem. Pedig jó esetben " csak" 28-29 óra utazás vár ránk, ha a határon szívóznak velünk, akkor több! Arcomat az ablaküvegnek nyomom: szinte hallom, ahogy az agytekervényeim elkezdenek…..
Egy csapat. 17 nap. 2200 km.-re az otthonuktól! Már Magyarországon vagyok. Kusadasiban akartam befejezni ezt a beszámolót, de nem jött össze.  Ugyan hazatértünk szeptember 23.-án, de a cikksorozat még nem lett lezárva! Szóval: irány vissza, Törökországba! Ha csak képzeletben is! Sokan kérdeztétek,…..
Egy csapat. 17 nap. 2200 km.-re az otthonuktól! 2019. 09. 14. ( Ha jól emlékszem!) A török diszkózene felhasítja a szórakozóhely padlóját. De esküszöm tetszik a zene. Egy mondatot se értek az itteni dalokból kábé, ám olyan temperamentumosak, olyan különleges hangzásúak, hogy azonnal elkap a…..
Egy csapat. 17 nap. 2200 km.-re az otthonuktól! -Úristen, mit keresek én itt? - Gondolom magamban, miközben lenézek a kéklő Égei-tengerbe. Két perc és az egyik társammal öt méter mélyre fogunk lemerülni. A búvárruha már rajtam van. Fázok benne. Amúgy is fagyos típus vagyok.Az oxigénpalack a…..
Egy csapat. 17 nap. 2200 km.-re az otthonuktól! Az előző rész, itt olvasható: https://ertema.blog.hu/2019/09/13/_t_orokkon-_t_orokke_2_resz_a_tenger_hivo_szava?fbclid=IwAR0ZtJdEnR5TcgU6tD_ayvdTqbwalC1o07uDqN-2Xh8wdK327eFCaMv5tvk Érkezésünk első éjszakáján kavarogtak a gondolataim. Kicsit furcsa…..
Egy csapat. 17 nap. 2200 km.-re az otthonuktól! (Az előző részt itt olvashatjátok: https://ertema.blog.hu/2019/09/10/_t_orokkon-_t_orokke_1_resz_az_utazas?fbclid=IwAR0dnZRPfJcB4Nh_KelJc59DTlQeX6GN_u_-anCml9p3NKmN8FYB3wsHLhE) Érkezésünk után, viszonylag hamar elfoglalhattuk szobáinkat. Egy nagyon…..
Nagyon rég foglalkoztam a bloggal: jócskán vannak restanciáim. Próbálom pótolni. A téma mindig adott. Most is... Egy csapat. 17 nap. 2200 km.-re az otthonuktól! Na jó, bocsánat a hatásvadász szövegért, de nem tudtam kihagyni! Jelenleg Törökországból írok, egészen pontosan Kusadasiból. Egy…..
Nem az X-faktor helyett szünetre küldött sorozat A mi kis falunk, hanem a A Tanár folytatódik  2019- január 12.-étől (azaz mától), szombatonként az RTL KLUB képernyőjén, este nyolc órától! A Nagy Ervin ( Kincsem, Kaméleon)  főszereplésével készülő sorozatról már itt…..
A következő mondatot nagyon bizarr leírni számomra: néhány nap múlva, magunk mögött hagyjuk 2018-at! Bizarr, hiszen annyira élénken él bennem  még a 2017-es év vége is, mintha csak tegnap lett volna! Ez az év pedig...nem elrepült, hanem elszáguldott! Nagyon sok minden történt velem, szerencsére sok…..
ÉRTEM blog Boldog karácsonyt! :) 2018.12.25 20:51:43
Ősszel indult az új blog, és ígérem jövőre folytatom! Jelenleg azonban máson dolgozom! Viszont ezzel a számmal szeretnék boldog karácsonyt kívánni, Mindenkinek! :)    ÉRTEM BLOG a Facebookon:  https://www.facebook.com/%C3%89RTEM-Blog-175455986723431/?modal=admin_todo_tour Kokas Bálint..
Tavaly már írtam róla, így nem akarom hosszú lére ereszteni a cikket! Felesleges!  Aki esetleg nosztalgiázni akar, annak katt ide: https://eleg007.blog.hu/2017/12/14/nem_usszuk_meg_kevin_a_tv2-n A karácsony nélkülözhetetlen kelléke, évekig az Rtl Klubbon reszketett karácsonykor. 2017-ben azonban a…..
Azt már megszokhattuk Hollywoodtól, hogy a kaszasikerekről, annyi bőrt nyúz le, amennyit csak tud, függetlenül attól, hogy az árt e az előző részeknek, vagy nem. Az sem újdonság, hogy (főleg) animációs filmek kapjanak különálló, húszperces kisfilmet, melyben a szereplő(k) egy –egy életeseményét,…..
Öt éve letaszíthatatlan az RTL KLUB szerda esti trónjáról a Szulejmán című török sorozat.2013 január 9.-án milliós nézettséggel indult, de az állandó időpont változások miatt, mostanra jócskán megcsappant a tábora. A sorozat a szerda esték zászlója volt, ugyanis, indulása óta, gyakorlatilag…..
Nem magát a műsort akarom most kielemezni ( ismeri mindenki, felesleges), csak találtam valahogy egy videót, még az első Való Világ ajánlójáról! Durva, hogy 16 év alatt mennyi minden változott. A világ is, és a tévés ( vagy VV-s) promók hangulata is! Mennyivel visszafogottabb volt már a VV -egy…..
Most megint kezdhetném azzal, hogy igen, ismét nagyon elhanyagoltam a Vérvörös Blogot! Ez így is van. Nem szeretnék kifogásokat sem keresni, sem hazudni: nagyon hosszú, fárasztó hetek, napok vannak mögöttem! Sőt! Az idei év nagyon sűrű (volt). Rengeteg helyen szerepeltem...hát valahol leszerepeltem…..
Nagyon régóta foglalkoztatnak olyan emberi sorsok, amelyekre esetleg mások könnyedén csak legyintenek. Olyan emberek élete, akiket a társadalom megvet, lenéz. Gondolok itt főként most a hajléktalanokra. Sok hajléktalannal beszélgettem már, rengetegnek kínáltam ételt, vagy pénzt. Természetesen vannak…..
Mindenszentek napja van, a temetők zsúfoltságig megteltek emberekkel. Miközben sírról sírra járok, két dolog fogalmazódik meg bennem újra. Ilyenkor az emberek hány százaléka jár ki a temetőbe kötelességből, mintsem tiszta emlékezésből? A másik, amit az egyik munkatársammal már nem egyszer…..
Kicsit becsapós lehet a cím: nem a konfliktusok alatt értendő cirkuszra gondolok, hanem az állatokat mutogató, zsonglőröztető, giccsparádéra! Nem akarok álszent lenni, én is voltam cirkuszban -mint mindenki más szinte- akkor az tetszett is. DE! Akkor még csak 7-8 éves lehettem...mostanra azonban…..