Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Witlok

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Ritka gépek 2021.03.10 05:00:00
Az van, hogy a kényszerű bezártság, meg az este nyolc órai kijárási tilalom nyilvánvalóan a vírus elleni küzdelem egyik legfontosabb lába. (A másik az ingyenes parkolás, ezt gondolom tudja mindenki.) Ezektől függetlenül azonban ennek a helyzetnek sajnos vannak árnyoldalai is, például jóval többet…..
Furdancs Blog Off topic 2. 2017.01.26 09:35:00
  A sok komment miatt tiszta lappal folytatódik a fórum, hogy ne kelljen sokat tekerni az utolsó válaszig. Akkora forgalom nincs, hogy valamilyen külső motort keressünk hozzá tematikus fejezetekre osztva. A jobboldali OFFTOPIC ikon már a másodikhoz vezet, az első offtopic poszt pedig itt érhető…..
Witlok 2020.02.27 15:28:33
@zooltek: Köszönöm a tanácsokat! Első körben valószínűleg véső+kalapács játszik majd a magas pontokon (+ kőműves felmenőinek gyakori emlegetése). Van egy gyémánt korongom, amivel tudok felületet csiszolni, azt is bevetem (ha jó a huzat remélem kiviszi a por nagyját).
A parkettacsiszoló gépre gondolsz? Nem gondoltam, hogy betonon is használható... egy próbát megérhet.
A "zsiráf"-ot ismerem, de használni még nem használtam.
Tapadóhíd a betonra kell majd az aljzatkiegyenlítő öntése előtt, hogy jól tapadjon az anyag és ne rántsa ki a vizet a kiegyenlítőből a beton.
Egy videót osztunk meg ma. Ha a körfűrészes csonkolást imitáló humoros videóktól felfordulna gyomra, ne indítsa el, inkább elmesélem. Volt egyszer egy norvég ember, aki megtréfálta barátját. Mű kézcsonkot helyezett a deszkadaraboló körfűrész mellé,  valami nagyon piros folyadékot locsolt bőven…..
Witlok 2019.11.11 09:09:39
@villanyember: Abból indulok ki, hogy szerintem biztonságosabb, ha a munkadarab rögzített (a fűrész asztalára) és a fűrész mozog (saját stabil útvonalán). A radiál körfűrésznél ezek a dolgok megvannak és több mindenre alkalmas, mint egy gérvágó.
Asztali körfűrészek közül tulajdonképpen a vonófűrészek is teljesítik a "kritériumaimat" -
pl. Festool CS 50 www.youtube.com/watch?v=zE_pjXfdpX0
Érdekességképp itt van a Bosch AdvancedTableCut 52 asztali (nano lánc)fűrész, ami szintén használható húzóként (drága hobbi kategóriába sorolom): www.youtube.com/watch?v=acGOJz47hkM
A belinkelt videón az öreg néhány "szokása" valóban kifogásolható - hirtelen nem találtam jobbat a témában...
A rövidnek gondolt szünetünk valahogy  hosszabbra sikeredett a tervezetnél, egy kicsit hasonlóan mint az építkezésnél. Tapasztalatból tudom, ha menetközben megállunk, akkor nehéz az újrakezdés és az szinte biztos, hogy végleg minden úgy marad. A következő részekben jobban…..