Adatok
VegánHusi
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Már elég régóta nézegettem a növényi sajtokat de a boltiakat a súlyokhoz képest drágának tartom illetve számomra az összetevőik között sem stimmel minden. Így arra jutottam, hogy majd én elkészítem magamnak. Kutakodtam az interneten és minél jobban beleástam magam a témába,…..
VegánHusi
2013.12.17 18:14:56
Én nem értem, miért baj az ha fogyaszt az ember ilyen "húsutánzatokat" meg efféléket. Én mindenevő koromban soha nem ettem kolbászt, még a rakott krumpliból is kipiszkáltam, de amióta felfedeztem a gabonakolbászt néha megeszem ha épp megkívánom. Személy szerint nem azért lettem vegán mert nem szeretem ezeknek az ételeknek az ízét, hanem mert nem akarok részt venni az állatok kínzásában. Én jó érzéssel eszem a gabonakolbászt és a szejtánt meg a tofut, mert tudom, hogy tisztán növényi eredetű és bennem nem kelti azt az illúziót, hogy húst eszem, hiszen tudom, hogy miből van :) Persze hozzáteszem, hogy én mondjuk egy hónapban egynél többször nem igazán eszem ilyeneket, mert sokkal jobban szeretem a zöldséges ételeket.
Régen szerettem a kakaós csigát, de amióta – jó pár éve – figyelem az összetevőket, nem merek venni a pékségekben, így hát kimaradt az életemből ezidáig. Körülbelül két hete az egyik munkatársam vett a boltban egy nagyon gusztusosnak kinéző, de "ki tudja, mi van benne" kakaós csigát. Na, ott és…..
VegánHusi
2013.12.17 17:53:38
@emzéperiksz: Én is mondanék neked egy szót: genny... Ami elkerülhetetlenül belekerül a te finom kis Mizo tejedbe ami egyébként ugyanolyan anyatej mint amivel az anyák táplálják a gyermekeiket.
Mivel még kapható padlizsán, és jól esik egy kicsit a nyarat visszahozni, így érdemes lehet padlizsánkrémet készíteni. Korábban használtunk vajat a padlizsánkrémhez, azonban amióta hanyagolok mindennemű állati eredetű terméket az étrendemből, édesanyám kénytelen volt…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz