Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BJ

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétszázszor jártam eddig a budapesti repülőtéren. Ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogyan spórolhatok pénzt, hogyan nyerhetek időt vagy épp kerülhetem ki a tömeget az utazásaim során. Felderítettem a „lisztferihegy” kevésbé ismert zugait, miközben a saját káromon tanultam. Íme, ezek egy hivatásos…..
BJ 2018.09.23 13:56:04
Hát persze, hogy nálam, az országban elsőként! Beszámoló az inkvizíciós rémhistóriától a boldog befejezésig...
Évekig bosszankodtunk azon, hogy milyen drága és bonyolult a repülőtereken internetet csiholni, hogy legalább a leveleit ellenőrizhesse az utas, erre most kitört az ingyenes wififorradalom. Hirtelen szinte mindenki díjmentessé tette a wifi használatát, persze a többség csak egy…..
Lassan véget ér a folyadékok gépre vitelére 2006-ban bevezetett szigorítás. Az EU annyira tökös, hogy 2016-tól már akár fél liter jeges teát vagy két deci naptejet is felvihetünk a gépre a kézipoggyászban. Már most érvényben van egy enyhítés, amolyan teszt jelleggel, az…..
BJ 2014.09.24 21:34:43
@vajdasagi: továbbra is épül a többmilliárdos üzlet, ne tudd meg milyen technológiákat vetetnek meg a repterekkel hogy a vízről is meg lehessen mondani átvilágítással hogy nem robbanóanyag-e.
BJ 2014.09.24 21:37:29
@pecz: a vámszabályok miatt nem vásárolhatsz érkezés után jövedéki terméket. egyébként ugyanannyiért adja a Heinemann a bort a moszkvai és mondjuk müncheni utasnak is.
A Balatont körbebiciklizni remek móka, hogy mennyire, arról rövidesen cikk is lesz itt az I love Balatonon, de a negyven fokos nyári kánikulában legalább ennyire jólesik ráakadni egy hűvös kiszögellésre. Egy olyan helyre, ahol kicsit hátradőlhetsz, kimasszírozhatod a görcsöket az…..
Fotó: Manóvezér: SkyCourt - indafotó Nem tudni mennyire lesz komoly a napokban bejelentett új magyar légi társaság, a Sólyom és hogy megváltoztatja-e ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtér jövőjét. Főleg, hogy a jövőről is megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint nem csak…..
BJ 2013.07.10 16:59:00
@altimus: nem tudom mikor jártál utoljára a reptéren, de több hónapja van ingyen wifi.
BJ 2013.07.10 17:16:31
@Messzi Vetek: te is rég jártál a reptéren:

www.bud.hu/budapest_airport/media/hirek/ingyen-wi-fi-jar-a-repuloter-terminaljain-12077.html

két óra ingyenes, és nem csak a SkyCourtban.
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
Dzsentrik vagyunk. Halhatatlan dzsentrik a 21. században is; szívvel, lélekkel, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül. Mindez nagyszerű táptalaj a szépirodalomnak, ám a 22. század fordulóján talán már csak „gazdasági múlt idő” lesz az ország, ha minden így megy…..
Furcsa korú kocsijaim régóta érdekes helyzetekbe rángatnak bele, amiket valahogy mindig megúszok. A 850-es Fityóm is szerzett meleg pillanatokat. Mai cikkünk blogposztja...
Kicsit elhanyagoltuk az "őrült" repülőterek témáját (emlékeztek még Luklára, Kai Takra és Barrára?), de ma igazi nagyágyúval térünk vissza: a History Channel szerint a világ harmadik legveszélyesebb repülőterével, a karib-tengeri Saint Barthélemy szigetén működő…..
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
BJ 2011.05.11 18:46:32
@ezamagyarvalóság: hagyhatnád ezt a konténer wc témát, még pár hétig lesz ott, aztán elkészül a csilivili rendes wc vele szemben
Számomra a zenehallgatás, a zene élvezete, az egyet jelent a koncert látogatással. A bakelit és a CD, meg a többi csak laboratóriumi körülmények között készült lenyomat. Persze mivel többször be tudok tenni egy Chili lemezt a játékosba, mint ahányszor megnézhetem őket…..
Végre nagyjából megtanultam az ASH-25-tel a hátsó ülésből tekerni. Nekem a hátsó ülés mindig nagyon szokatlan, ilyen hosszú szárnyú géppel sem sokat repültem idáig (egyszer Challes-ban egy ASH-val, és slussz), úgyhogy eleinte inkább a gép akarata érvényesült, mint az enyém.…..
BJ 2011.01.10 23:12:42
@malnadzsem: azokon a képeken lehet hogy én is rajta vagyok - én voltam a Malév klub csapatkapitánya azon a versenyen :D
Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudja, hogy nem vagyok elfogult a Ferihegyi repülőtérrel, ha valami jót látok, ugyanolyan szívesen megírom, mint amikor valami bosszant. Következzen most egy olyan poszt, amit kimondottan lelkesen írtam. Előzmények: az elmúlt hónapokban többször is…..
BJ 2010.12.06 10:31:31
@OkoskaTo:rp: ezt az üdítőautomatás dolgot nem tudom honnan szeded, jelenleg is több automata van elhelyezve a tranzitban, 2A-n is és 2B-n is.
BJ 2010.12.06 11:02:02
@fogyókúra: januártól jön a Qatar, áprilistól az American Airlines, és valszeg nyáron vissza a Delta.

A Távol-Kelet irányából is van érdeklődés, a minap az AirAsia vezetője nyilatkozta hogy szeretne repülni Budapestre
A tegnapi napon lehetőségem nyílt bepillantani a Skycourt kulisszái mögé: Stephan Schattney, Budapest Airport fejlesztési-igazgató, Hardy Mihály Budapest Airport kommunikációs igazgató és Tima Zoltán építész vezetésével. Ferihegy modernizációs beruházásának…..
BJ 2010.12.05 11:18:09
@_Tom_: A jelenlegi 4-5 az valójában 4+5 - innen bővül a kapacitás 6+6-ra. És mivel lesz épületen belüli átjárás a 2A és a 2B között, át lehet küldeni utasokat a másik oldalra UB ellenőrzésre ha nagyon durva csúcs van az egyik oldalon. Ez nem cél, de lehetőség.
Azt írja a Ferihegyi repülőteret üzemeltető cég, hogy – miután kirúgta a Zóna Taxit, leszerződött a Főtaxival. És szerintük ez jobb lesz és olcsóbb, és az utasok örülni fognak. Üzenem: egy frászt örülünk. Nem szeretném minősíteni a Zóna Taxi szolgáltatását,…..
BJ 2010.11.25 22:11:11
90 Enigma - Return to Innocence 2010.07.07 10:04:00
Év: 1994 Nemzetiség: német/spanyol/román/olasz Ismét egy alapkő a ’90-es évekből – ezúttal jó mélyről, a felszín alól. Gyerekfejjel újra meg újra belebotlottunk évtizedünk szürrealista megnyilvánulásaiba, amit akkoriban éppoly nehéz volt értelmezni, mint Enya…..
Csütörtök általában az én napom, de most nem volt időm a nagy készülődés közepette rendesen kóstolni. Meg aztán úgysem lenne ideje senkinek rendesen elolvasni. Szoktunk viszont mi ilyenkor olyat kérdezni, hogy milyen borok kerülnek az ünnepi asztalra a kedves olvasónál. Jó…..
Egy Csontváry festmény nyomába indultunk. Pontosabban Vancsó Zoli fotóművész barátunk látott gyermekkorában egy képet, amitől aztán nem tudott szabadulni. Azóta vágyott arra, hogy megnézze, milyen eredetiben a Nagy-Tarpataki-völgy. De mire úgy alakult, hogy eljuthatott volna…..
    Nem tudom a kedves olvasó melyik maffiában van, de itt nálunk a tanyaközpontban azt a csávót, vagy luvnyát, aki a helyi Lukoil benzinkút parkolójában veszi át a zsét, nem azért rúgjuk ki (hetvennél, a viadukton) a cégtől, mert nem jattol le nekünk, hanem azért, mert…..
BJ 2009.12.06 12:20:38
@währenßhöhleigkeitigchen: a családneved ne adj isten Kocsis is lehet, akkor sem könnyű bizonyítani ;-)
A Népszabadságban olvastam: http://nol.hu/lap/mo/20091002-veszelyben_a_ket_tannyelvu_tanitasA cikk szerint a 2010-es költségvetésben már nem tervezik az induló tanévre, hogy normatívát adjanak a két tanítási nyelvű oktatásra. Az információt az mszp-s Tatai-Tóth András is…..
BJ 2009.10.02 23:28:57
@mütyür: a bölcsészkar a "könnyű opció" - tőlünk is mentek oda páran. Aki a nagyobb kihívást kereste az rendes egyetemet-szakot választott :-)
BJ 2009.10.02 23:38:41
@mütyür: nem, azt értem alatta hogy akik a bölcsészkarra mentek azok közül többen lébecolásra használták az 5 évet merthogy már beszélték rendesen a nyelvet
BJ 2009.10.02 23:40:10
@BJ: egyébként is ott volt a smiley a mondanivalóm végén, mert tudtam hogy a bölcsészek fel fogják kapni a vizet :-)
Millió kartács és golyóbis! Micsoda koncert volt! Vasárnap este a Diesel klubban hatalmasat robbantott a Mr.Big. Meg kell mondjam, féltem egy kicsit, hogy kevesen lesznek kíváncsiak a Magyarországon valahogy még rockzenei körökben is kevésbé ismert zenekarra. Billy Sheehan ide, Paul…..
Szerkesztőségünk kétharmada csütörtökön Prágába utazik, hogy a "Prágai kocsmakalauz" című könyvben említett helyek jellemzéseit szúrópróba szerűen tesztelje. Mivel nekünk minden második dologról a zene jut eszünkbe (az elsőt nem…..
gpmotogp GP of Misano 2009.09.04 12:46:05
16 esztendővel ezelőtt... 1993. szeptember 5.-én megtörtént az, amire senki sem számított. Még a rémálmaiban sem. Ott volt az új tengerparti pálya, a nap sütött, de délután 1 óra 29 perckor a szőke, kaliforniai szupersztár, a királykategória háromszoros világbajnoka…..
 Indianapolis bizony a szuperhősökről, valamint a szupergyökerekről szólt az elmúlt hétvégén. Kezdjük a tisztán látható dolgokkal, azokkal, amelyeket szeretünk.  Lorenzo Indyben sem hazudtolta meg önmagát, mivel a motorsportok szentélyében Captain Americának…..