Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baba76

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a nagy utazásban, különösen a Chiang Mai - Bangkok hosszú úton nem volt minden nap időnk megírni aznapi történéseket. Már hazaérkeztünk, de mindenképpen szeretnénk beszámolni az egész útról, így lesznek még új bejegyzések, illetve a régebiekhez is lesz még…..
Sukhothai, a Lanna királyság székhelye volt pár száz évig, amíg – szokás szerint – a burmaiak meg nem támadták őket és ki nem irtották az itt élő embereket, a város 70 km2 nagysága alapján becsülve kb 1 milliót. Ezután költöztek át Ayutthaya-ba. A Sila Resortban…..
Chiang Rai-ből kelet felé indultunk a Phu Chi Fa Nemzeti Parkba. A park azért is nevezetes, mivel itt 1628 méter magasan a hegy tetején gyönyörű kilátás mellett lehet gyönyörködni a napfelketébe. Na de nem szaladok ennyire előre. Miután elindultunk a szállásról még megnéztük a…..
Baba76 2015.11.20 09:41:29
Tágas szobával és nagy terasszal, gyönyörű kilátással. Eddigi utazásunk alatt voltunk jobb és rosszabb, kényelmesebb vagy praktikusabb szálláson, de ez egyenlőre mindent vitt. Nagy ágy, kényelmes párna, polc, akasztó, a fürdőszobában tükör. A fürdőszoba megérne egy külön…..
No, kérem, gyere vissza erre a bejegyezésre később is, mert a képek csak később lesznek feltöltve. Erre utaló szöveg lesz majd. Reggel elmentünk a repülőtérre, hogy átvegyük kibérelt autónkat. Természetesen egy Toyota autó lett, ami Thaiföldön a legnépszerűbb márka.…..
Chiang Mai-ban töltött további két napon a város felett őrködő hegyeken található Wat Doi Suthep templomot és a feljebb található Phuping Királyi Palotát és környezetét látogattuk végig. Mivel az autóbérlés előttünk állt még, így megkértük tuk-tukosunkat Oui urat, hogy…..
Találkozás Thailföldön 2015.11.09 03:20:51
A 3D kiállítás után nyakunkba vettük a várost. Chiang Mai város mai szerkezetét meghatározza az öröksége az óvárost körülvevő négyzet alakú csatornával és fallal körülvevő védelmi rendszer, ami oldalanként kb 1,5 km hosszú szabályos négyzet. A csatorna végig meg…..
A főváros szó használata ebben az esetben nem túlzás, hiszan Chiang Mai a Lanna királyság fővárosa volt a XV-XIX század között és mintegy államszövetségként olvadt be a Thai királyságba. Bővebben lásd a Wikipedia-n. Az értünk küldött kedves ember egy itteni viszonylatban…..
Similan szigeteknek nagyon kedves költői neve van, ha lefordítjuk őket: Kilenc sziget. Ide speed boat-tal lehet eljutni. Ezekbe közel 30 ember fér el és 50 km/óra sebességgel hasítanak a sima vizen, illetve pattognak amikor hullámzik. Mi kaptunk mind a két változatból. Házigazdánk…..
A Khao Lak Relax Risortről néhány kép: A gekkók a lakás szükséges hozzátartozói. Ha van gekko, nincs szúnyog. De ha nagyon erősen hűtesz a légkondival, akkor elmennek, mert fáznak, és lesz szúnyog. A naplemente itt is giccses, ha lefotózza az ember. De akkor is szép.…..
Őrült sofőrünket túlélve megkezdtük a túránk rövid pihehenőjét Khao Lakban. Köztudott mindehol vannak magyarok, itt is vannak, nem csak vannak, hanem itt élnek, vállalkoznak, dolgoznak. A panzió (Khaolak Relax Resort) tulajdonosa egy kedves magyar házaspár, akik a gyerekeikkel 4…..
Erre a napra egy "hajnali" kirándulás volt tervezve ami 7.00 kor indult. Az egyik fán még sürgölődtek a majmok a lombok mögött, de végül csak a majmok menekülését az erdőbe hallottuk-láttuk. Ahogy végignéztem a képeket találtam az alábbit, ami 200 mm-es optikával készült,…..
Nos, az már kiderült, hogy férfiaknak pucéron úszni a tóban veszélyes. Túravezetőnk is erősen nevetett az eseten, mert ő sem hallott még ilyen esetről. Vacsorára sült hal volt az egyik fogás. Barbarától hamarosan megkapom a halról készített képet és megmutatom milyen fajta…..
Ahogy Pappito barátom New Zealandoról írná a kis szerkesztőség teljes létszámvban eltűnt három napra a Khao sok National Parkban lévő 165 km2 mesterséges víztározó nyugati csücskében lévő vízen úszó nádkunyhó telepen. Figyelem! Korhatáros tartalmat tartalmaz a tartalom!…..
Petrának van türelme és tudja hogyan működik ez a blog szerkesztő. Énnem és nekem nincs. Írni viszont szeretek. Ayutthaya-ba mentünk ma. 1400 valahány és 1780 körülig, míg a burmaiak meg nem támadták és meg nem öltek 1-2-300 000 emebrta többit meg elvitték rabszolgának ez a…..
Találkozás Thailföldön 2015.10.25 17:05:09
Barbarát és Attilát még az Új Zélandi kalandunkon ismertük meg. Nagyon jó barátság alakult ki köztünk és tavaly azon gondolkoztunk, hogy miként hozzuk össze az újbóli találkozót. És akkor jött az ötlet: Thaiföld! Kb ugyanolyan messze van mindkét országtól, még egyikőnk…..
Találkozás Thailföldön 2015.10.25 17:04:30
Találkozás Thailföldön 2015.10.25 17:04:03
..
2015.10.23-24. Bangkok, 32 fok (hőérzet 37), páratartalom 70% Reggeli szöttyögés után elindultunk utunkra. Mai napra terveztük a Wat Pho megtekintését és a csatornán való hajókázást. A metróhoz sétáltunk, a mellettünk elhaladó tuktukosok folyamatos dudálásával és…..
Folytattuk hajó utunkat, míg megérkeztünk a Wat Pho-hoz. Sok szép épület és sok Buddha szobor. Gyönyörű kidolgozások és díszek. A templom fő része és ettől egyedülálló, hogy itt található a lenagyobb fekvő Buddha. 43 méter hosszú és 15 méter magas, a talpa gyöngyház…..
Találkozás Thailföldön 2015.10.23 17:09:28
2015.10.22. Bangkok 30 fok, 80% páratartalom Első reggeli felébredésünk elég koránra sikeredett az átállás miatt. Hajnal ötkor úgy éreztük, hogy ma bekebelezzük az Angyalok városának is nevezett Bangkokot. Nagy falat és nem is tudom mennyi idő kellene. Bangkok több mint 8…..
2015.október 21. Megérkezés Thaiföldre Barbarát és Attilát még az Új Zélandi kalandunkon ismertük meg. Nagyon jó barátság alakult ki köztünk és tavaly azon gondolkoztunk, hogy miként hozzuk össze az újbóli találkozót. És akkor jött az ötlet: Thaiföld! Kb ugyanolyan messze…..