Regisztráció Blogot indítok
Adatok
postar

186 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a 20. században is könnyíteni akartak a szegény elfoglalt nyaraló sorsán, ha képeslapot kívánt hazaküldeni. Frappáns ötlet!..
Alfons Mucha bélyeget is rejt a cseh kulturális örökség része, amely megélte egy ország kialakulását és szétválását is...
Posta Macskák szolgálatban 2016.02.15 13:34:53
Alkalmazottak voltak, fizetésük volt, nyugdíjba mentek, sőt volt, amelyiknek nekrológ is járt. A postamacskák története...
Posta 2016 a Majom éve 2016.02.12 12:51:12
A kínai naptár szerint kezdetét vette a Majom éve, ezt pedig a világ postái sem felejtették el. Lássuk a bélyegeket! ..
Exkluzív föld alatti postamúzeum nyílik 2017-ben Londonban! Az egykori földalatti postavasút egyes állomásait renoválják...
Posta Palackposta Bálint-napra 2016.02.06 08:18:22
Készíts igazán egyedi ajándékot Valentin-napra annak, aki fontos számodra! Romantikus palackposta saját kezűleg...
Van, ahol már előbújt a hóvirág az enyhe időjárás miatt. Az amerikai posta is virágba borult, bár csak képletesen...
Posta Félévezredes évforduló 2016.01.31 10:53:58
A brit Királyi Posta idén ünnepli 500. születésnapját. Az első bélyeg, az első karácsonyi képeslap, a több mint százezer emblematikus piros postaláda mind a történetéhez tartoznak...
Milyen is pontosan egy gasztrobélyeg? Hogyan fest egy nemzeti eledel bélyegképen? Vigyázat, éhesen óvatosan nézelődjünk!..
Közel 230 millió forintnak megfelelő forintért kelt el a múlt hétvégén egy árverésen a különleges, színhibás bélyeg...
Időnként szükség van extrém kommunikációs módszerekre is: voltak, akik hőlégballonnal üzentek az ostromlott városból...
Brazília már készen áll az olimpiára, időközben alkalmi bélyegeit is megjelentette, rajta a játékok jópofa kabaláival...
Már nálunk is esett egy kis hó, a finn posta pedig méltó módon, egy csillogó hókristályos bélyeggel nyitja az új évet...
Egy egészestés dokumentumfilm készül a bélyegekről, a bélyeggyűjtésről és a gyűjtőkről - közösségi finanszírozásban...
Idén végez a 40 éve tartó postaláda számlálással a brit Letter Box Study Group, 115 ezerre becsülik a végeredményt...
Posta Beköszönt az újév 2015.12.31 13:46:14
Igazi havas, kremlös bélyeggel köszönti az újévet az orosz posta. Így kell klasszikusan és elegánsan búcsúztatni az óévet! Ahogy nálunk is fontos közösségi és családi esemény az új év megünneplése: ez így van Oroszországban is, ahol szintén az események része a…..
Posta Bélyegek az űrből 2015.12.29 14:12:40
A Nemzetközi Űrállomásra vitt magával egy bélyegsort Tim Peake, brit űrhajós, aki nemrég kezdte meg féléves küldetését. Az Isle of Man-i posta által kibocsátott bélyegek a brit repülés 150 évére emlékeznek. A különleges bélyegsor borítóját (szám szerint 7 darabot)…..
A skandináv országok bélyegei híven tükrözik az ünnep hangulatát. Nem hivalkodók, inkább meghittséget közvetítenek. Az északi országokban az ünnepek környékén általában nem kérdés, hogy fehér lesz-e a karácsony. A karácsonyfa és az ajándékok központi szereplői az…..
Posta A kéményben ragadt levél 2015.12.21 14:53:24
Szinte mesébe illő történet esett meg Angliában, ahol egy a Télapónak szánt levél 70 év után került elő egy kéményből. Kőművesek találtak meg Cavershamben egy Télapónak írt levelet a kémény felújításakor, 70 évvel a levél születése után, írja a BBC. Írója, egy…..
Nem mindennapi látvánnyal örvendezteti meg az ausztrál Karácsony-szigeteki ünnepi alkalmi bélyeg az érdeklődőket idén. Óhatatlanul mosolyt csalnak az ember arcára a karácsonyfa formára egymásra mászó vörös rákocskák, amelyek a szigetek jellemző élőlényei. Az akrobata…..
Nemcsak a postás, hanem a brit posta is Star Wars lázban ég. Ősszel ugyanis egy különleges bélyegsorral rukkoltak elő. Már csak két nap és a legelszántabb rajongók várakozása teljesülhet, hiszen a mozikba kerül a Star Wars filmek közül a hetedik, Az ébredő erő címmel. A…..
Noha természetesen senkinek sem javasolnánk, hogy palackpostán keresztül próbáljon meg üzenni (maradjunk inkább a klasszikus postai szolgáltatásoknál), elő-előfordul, hogy a palackposta is célba ér. Ilyen fantasztikus történetek közül válogattunk ma. Kanadából…..
Nem sok gyerek van, aki legalább egyszer ne írt volna levelet a Télapónak vagy a Jézuskának, kultúrkörtől, szokásoktól függően. Megígérem, jó leszek, szeretnék... Micsoda izgalommal várta az ember, hogy eltűnjön az ablakba kitett levél, vagy éppen megjöjjön a válasz a…..
Még éppen van időnk egy kicsit közösen kézműveskedni karácsony előtt, hogy igazán szép és egyedi ünnepi üdvözlőlapot küldhessünk azoknak, akik valamiért fontosak számunkra az évnek ebben a szakaszában. Így akinek küldjük, nemcsak annak örülhet, hogy gondolunk rá, hanem…..
Posta Illatos, puha téli táj 2015.12.01 14:55:24
Furcsa dolog ezeket a szavakat egy bélyeggel kapcsolatban leírni, márpedig az egyik luxemburgi karácsonyi bélyeggel ez a helyzet. Ugyanis egy hagyományos, bár úgyis nyilván gyönyörű téli tájképet felújítottak különböző művészi fogásokkal. Az eredetileg fekete-fehér…..