Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Charly Firpo

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
A mandalore-i amennyire faéknek tűnik, épp olyan mértékben komplex helyzetű. Az a fajta sorozat, ami nem ígér sokat, így érthetetlennek is tűnhet, hogy ekkora hájphadjárat lengi körül. Valahol viszont érthető, hogy az az alkotás, amelyik nem hitegeti nézőjét kreált kérdések garmadájával az…..
Tom Hardy, a kiváló és emlékezetes alakításokat nyújtó színész ma lett 42 éves. Hardy híres arról, hogy már régóta jól megválogatja azt, hogy milyen filmre is ír alá. Munkássága legnagyobb része ezért szerencsére remek alkotásokból áll, de így is vállalkoztam arra a feladatra, hogy összegyűjtöm azt…..
Halloween idején terjedt el a netes videómegosztók világában egy videófelvétel, amin az látszik, mintha a San Francisco melletti, óriási Golden Gate híd mellett ott állna egy több mint kétszáz méter magas csuklyás rém, megfogja a híd kapuzatát és végignéz a hídpályán haladó autókon. Mindezt mintha…..
Filmnéző A Netflix ereje 2018.11.14 12:47:57
Már több mint egy éve, hogy a szüleimmel előfizettünk egy prémium Netflix csomagra és ebben a cikkben szeretném megosztani az élményeimet, valamint lehetőleg minél több embert meggyőzni, hogy érdemes előfizetni erre a szolgáltatásra, és hogy több előnye van, mint elsőre gondolnánk. 2017 nyara,…..
Ethan Peck, akit leginkább a 10 dolog, amit utálok benned című sorozatból ismerhetünk (már aki) kapta meg a Star Trek Discovery második évadának egyik legizgalmasabbnak tartott szerepét: Spockét. Gregory Peck unokája így a harmadik színész, aki Leonard Nimoy és Zachary Quinto után megformálja a…..
Charly Firpo 2018.08.15 14:59:00
@Never: "stresszelt női manager mindennapjai" alcímű Voyager" - ha-ha-ha.
Láttál valaha egyetlen részt is elejétől a végéig a Voyagerből? Ha igen, akkor nem írtál volna ilyen csacsiságot.
A Star Trek a Z és Y generációnak - evvel a résszel viszont teljesen egyetértek, remekül foglaltad egy mondatba a Discoveryt!
  Ha valakit megkérdeznek, mármint Trek-rajongót (avagy Trekkie-t), hogy ki a kedvenc Star Trek-kapitánya, Jean-Luc Picard, a The Next Generation alcímű második tévésorozat főhőse nagy valószínűséggel az első vagy a második helyen kerül említésre. Több ilyen felmérés is született egyébként, az…..
Az 1995 januárjában indult negyedik Star Trek-sorozat címszereplője, a Voyager csillaghajó a sorozat első részében elvetődik a Tejút egy távoli pontjára, a Delta-kvadránsba, hátrahagyva a TNG és a DS9 által újraértelmezett és megalapozott Trek-univerzumot. Maga mögött hagyja az…..
Szóval tele van a tököm azzal, hogy felmegyek a netre, és mindenhol ezzel találom szembe magam. A fészbúkon, a gyakorikérdéseken, a különféle szenny- és egyéb oldalak kommentszekciójában, a jutyúbon meg még a jó Isten tudja, hogy hány egyéb helyen. Sírnak a pasasok, hogy: - minden nő szemét…..
Meglehetősen visszafogott arcszőrzettel felvértezve jön a BBC-re egy vadonatúj Poirot, John Malkovich alakításában, a The ABC Murders címmel. Háromrészes adaptáció lesz, az alapja Agatha Christie Az ABC-gyilkosságok című műve, amit már nem egyszer feldolgoztak, de hátha tud az új változás is valami…..
Charly Firpo 2018.06.22 12:52:34
Most, hogy ezerrel süt a nap és belecsaptunk a tavaszba, úgy gondoltuk, hogy itt az idő arra, hogy megvizsgáljuk, mik azok a stílusjegyek, kiegészítők, minták, ruhadarabok amik nagyon menők lesznek 2018 tavaszán. Ma összegyűjtöttünk nektek párat a 2018-as tavaszi trendek közül...
Charly Firpo 2018.03.27 11:28:14
Évi nyolcmilliárd dollárból persze futja fejlesztésre, szóval annyira nem kell csodálkozni azon, hogy az 1960-as évek (Amerikában) ikonikussá vált sci-fi-jét, a Lost in Space-t annyi pénzből rebootolhatta a Netflix amiből itthon a teljes egy éves hazai filmtermés kijön. Az előzetes gyönyörű,…..
„Az illatnak meggyőző ereje van, erősebb a szavaknál, pillantásoknál, érzelmeknél és akaratnál. Az illat meggyőző erejét nem is lehet elhárítani, mert az illat lélegzetünkkel együtt kerül a tüdőnkbe, betölt, elborít, és nincs ellenszere.” - Patrick Süskind: A parfüm...
Charly Firpo 2018.02.12 16:43:16
@HeStyle: Oké, akkor újra: ha már a "style" szó még a blog címében is szerepel, akkor miért nem valóban stílusos illatok ajánlását kapjuk? A posztban szereplők egytől-egyig kommersz termékek, minden második, magát trendinek és divatosnak gondoló harmincas éveiben járó "pasas" ezeket használja.
Nem tudnátok valami igazán egyediről írni? Mi az oka ennek? Ha érdekel benneteket a divat, a stílus akkor annál nagyobb örömmel és hévvel kellene olyan dolgokról írni, ami nem köszön vissza únos-úntalan máshonnan is.

Elárulhatom, hogy az egyediség sokkal stílusosabb dolog mint követni az aktuális -legtöbbször nem is nívós- trendeket. Végigmész a városon és fél percenként jön szembe egy amúgy kölyökképű, de már szakállat növesztett húszas, harmincas srác, egyenzakóban/öltönyben, trendi cipőben és frizurában. És nem veszik észre, hogy ettől még nem lesznek jó pasasok, nem lesznek stílusosak sem. Ahhoz egyéniség is kéne.
Ebből a posztból is -többek között- ez hiányzik.

Nem rossz szándékból írom, próbáljátok ki egyszer.
Friderikusz Sándor az ATV és a TV2 után jó ideig nem szerepelt sehol, de most rádiósként tér vissza, írja a Bors. Az egyelőre Friderikusz Sándor címen futó saját műsorát  január 21-től vasárnaponként a 89.5 Music FM-en lehet majd hallani. Az nem derült ki, hogy milyen típusú műsor lesz. (A 89.5…..
Charly Firpo 2018.01.11 19:59:29
@gemini62: Az a Kovács Béla - Lukács Béla volt. A többi stimmel.
comment:com Ninják vs. Celebek 1:0 2017.11.28 17:01:23
Megvolt az első csörte a TV2 Ninja Warriorja és az RTL Celeb vagyok, ments ki innen című műsora között, az eredmény pedig 18-49-ben:  20,9% v,. 20,7%  mármint közönségarányban, szóval a TV2 ebből a kanyarból hangyafasznyival ugyan, de jobban jött ki. Lesz még olyan hétfő, amikor egymás ellen…..
Charly Firpo 2017.11.30 17:19:31
@commentes nikk: Jól van, gratulálok, ügyes voltál. Valóban ennyire sötétek vagyunk, hogy egy normálisan feltett, nem kekeckedő, kulturált kérdésre csak ilyen stílusban lehet válaszolni?
Arról nem is szólok, hogy láthatóan a kérdés lényegét sem sikerült megérteni.
Anyám ne sirass...
Alig több, mint egy éve számoltunk be róla, hogy az egyik legtehetségesebb magyar filmrendező, Madarász Isti, a Hurok után újra tévéfilmet készít, ezúttal viszont teljesen új műfajban. Az Egy szerelem gasztronómiájáról akkor azt írtuk, hogy romantikus gasztro musicalt készít majd, ami szerelmi…..
Charly Firpo 2017.11.24 21:47:49
Először beszél őszintén a Bocuse d'Or döntőjén, Lyonban átélt érzelmeiről Széll Tamás, aki egy most bemutatásra kerülő dokumentumfilmben elmondja, mennyire nehéz volt lepleznie csalódottságát, és hogy örökre lesz benne egy rossz érzés a verseny miatt. Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata,…..
Charly Firpo 2017.04.20 14:13:29
@bontottcsirke: Nyuszika, mire véljük ezt a vehemens védelmet a nagymenő szakács irányába? Tán rokon?
A vödör pörköltet se értem, szerintem próbálj kicsit lenyugodni.
Charly Firpo 2017.04.20 14:14:28
@metax: Nagyon jó a Kokó hasonlat :)
Charly Firpo 2017.04.20 14:37:22
@bontottcsirke: elárulok valamit: sznob is vagyok, s gourmé is. Amit Széll nyilatkozik/művel, az műmájer hiszti, elképesztően nagy lett az arca.
Amúgy proletár is szívesen lennék. Mit jelent számodra ez a szó?
Ahány proli módra viselkedő, bugris parasztot láttam már gasztro -és bor fesztiválon és fine dining étteremben, Dunát lehetne rekeszteni velük.
Nem attól leszel finom úriember, mert ilyen helyekre jársz és gurménak nevezed magad.
Az ATV komoly igazolásokon van túl az utóbbi időben. Hamarosan elindul Sváby András új műsora (interjúnk itt), a telített zsírsavak és a fehércukor ősi ellensége Norbi, itt támasztja fel a tévétornát, Kárász Róbert a reggeli műsorba érkezett, Jaksity Kata a híradóba tért vissza, illetve Krizsó…..
Néhány kritikus hülyét kapott tőle, a kommentelők nem szeretik, de ez nem azt jelenti, hogy nem nézték volna: A mi kis falunk olyan nézettséggel indult, amilyet elég rég láttunk hétköznap a magyar tévében. A 18-49-es, kereskedelmi korcsoportnak nevezett réteg 33,8 százaléka ugyanis az RTL szlovák…..
Charly Firpo 2017.02.03 13:07:14
@Alauda Arvensis: Mint minden, az utóbbi, mondjuk 15 évben készült magyar film esetében: nincs jó forgatókönyv, nincs jó dramaturg, nincs jó rendező és ugyanazok a fos színészek játszanak benne, akik tönkrevágták a magyar színjátszást (pl Szabó Dezső).
Szóval reménytelen a dolog.
Charly Firpo 2017.02.03 13:08:01
@Charly Firpo: Győző. (már a neve se ragad meg az emberben...)
Charly Firpo 2017.02.03 14:59:54
@Gabor Hermann: Udvaros Dorottya úgy adhatta hozzá az arcát, hogy nemrég olvastam egy interjút vele, ahol azt mondta hogy őt tulajdonképpen már csak a pénz érdekli és motiválja.Így múlik el a 'világ dicsősége' kérem szépen.
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
Oké, a számítástechnika világában általában nem pszichológusok és óvónénik dolgoznak az ügyfélszolgálaton sem, és így a szaktanács néha smirglibe van csomagolva, de azért kifejezetten beszólogatni az ügyfélnek nem szokás. Általában. 3 in 1 hosting - a support csúcsa Kedves Homár! Kis keresgélés…..
Charly Firpo 2017.01.30 17:43:39
@Terézágyú: teljesen indiferens, hogy mi a foglalkozása, tőlem lehet rendszergazda, banki alkmazott, tévészerelő, programozó - ha velem, mint fizető ügyféllel ilyen hangot próbál megütni, biztos nem teszi zsebre amit kap.
A pezsgős tesztünk egyik kommentjén felbuzdulva, ahol megemlítették a camembert sajt egy különleges felhasználását, eldöntöttük, hogy megcsináljuk a Nagy Camembert tesztet és a győztest pedig úgy fogyasztjuk el, ahogy még soha.  ..
Charly Firpo 2017.01.26 13:27:06
Charly Firpo 2017.01.27 10:29:53
@maradokapénzemnél: Benne vagyok :)
Az életed során rengeteg olyan dolog van, ami gyökeresen megváltoztatja azt. Egy gyermekáldás, egy rokon elvesztése, munkahelyváltás, költözködés és még sorolhatnánk. Talán butaság egy csoportba sorolni ezeket a dolgokat a szakállnövesztéssel, itt ezen a blogon, de hisszük, hogy a szakállnövesztés…..
Vályi Pista, a Totalcar egykori újságírója továbbra is forgatja a Brutális...-évadokat, amikről ugyan simán elmondható,  hogy Mythbusters-utánérzés, de a hazai gyártású, lazább felfogású ismeretterjesztő műsorok közül (van tán kettő) még így is jól sikerültek, sőt. A fenti jelenetben például a…..
Charly Firpo 2016.12.01 17:16:34
Charly Firpo 2016.12.02 00:19:52
@d4n13l: Nos, ez mit sem változtat a tényen, hogy a műsor igénytelen, gagyi próbálkozás.