Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imarcsika

64 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tévedés ne essék, a mai napig imádok házigazda lenni, de azért aki azt hiszi, hogy a házigazda lét önfeledt lubickolás a semmittevéssel megkeresett dollármilliókban, azt ki kell, hogy ábrándítsam. Bár tény, hogy a legtöbb foglalás/vendégérkezés gördülékenyen zajlik,  de a nagy számok törvénye…..
Ma egy érdekes dologra bukkantam az Airbnb elérhetőségi beállításai között. Azt eddig is tudtuk, hogy szerencsére évek óta különböző időszakokra különböző minimum éjszakákat be lehet állítani a rendszerben, én nagy sikerrel használom is, amióta ez a funkció elérhető, hiszen remekül működik  ez pl. a…..
Az oktatásainkon részt vevő tagoknak fenntartott titkos Facebook csoporton belül, valamint a Magyar ApartmanKiadók Egyesülete tagjain keresztül szerencsére rengeteg házigazdával vagyunk napi szinten kapcsolatban, így ha kivételesen nem a saját bőrömön keresztül kell valami borzalmasat…..
Ha nem a saját, jól kiismert lakásodat alakítottak át turistáknak kiadható egyéb szálláshellyé, akkor mindenképpen javaslom, hogy tölts el legalább egy, de inkább 2-3 vendégéjszakát a szálláshelyeden. Miért? Mert így fogod igazából megtudni, hogy pontosan mit is érez a vendég a nálad töltött idő…..
Pontosan ma 2 éves a blog! Amikor elkezdtem, akkor még nem is sejtettem, hogy mostanra ilyen ismertek leszünk, hogy közel ezer házigazdával találkozunk majd személyesen az oktatásainkon, hogy különböző nyomtatott és internetes újságokban lesznek kíváncsiak a szakértő véleményünkre, és nem utolsó…..
Valami bűzlik a 9flats.com háza táján, és sajnos idáig érződik. Az adatok szerint 642 budapesti lakás van listázva az oldalukon, szóval lehet nem én vagyok az egyetlen, aki most kicsit bepöccent a hamburgi székhelyű szállásközvetítő cégre. Szinte soha nem kaptam még erről az oldalról foglalást,…..
Minden házigazda tisztában van vele, hogy mennyire fontos, hogy a vendége véleményt írjon a nála töltött napokról, és persze a legtöbben mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a vélemény minél jobb legyen, hiszen a kiváló vélemények vezetnek el minket a még több foglaláshoz, és persze nem…..
A legtöbb online szállásközvetítő oldalon egyszerűen beállíthatunk legkorábbi érkezési és távozási időt. Érdemes tényleg nagyon jól átgondolni, pontosan mik is azok az időpontok, amikor a vendégeket tudjuk fogadni és kiengedni. Ne feledjük, ha ugyanarra a napra van távozásunk és érkezésünk is, jól…..
Az egyik legfontosabb dolog, amire minden szállásközvetítő oldalon való hirdetésnél figyelnünk kell, hogy minél hamarabb válaszoljunk egy-egy megkeresésre vagy foglalásra. A legtöbb oldalon ezt általában 24 órában mérik, de mindig javasoljuk, hogy minél hamarabb, lehetőleg egy órán belül reagáljuk…..
Szerencsére nagyon ritkán, de sajnos mégis néha előfordul az a szerencsétlen eset, hogy a kedves vendég egyszerűen ottfelejti magát nálunk. No nem arról beszélek, hogy fizetés nélkül további vendégéjszakára marad, pusztán arról a jelenségről van most szó, amikor egyszerűen nem hajlandó távozni a…..
Emlékszem, amikor egy barátnőm végre elkészült a lakásával, amit turistáknak tervezett kiadni, meseszépen felújított mindent, ízlésesen berendezte, és nem is kellett sokat várni, amíg megérkezett az első foglalása, 2 főre, akik 5 napig maradtak. Javaslatomra két szett törölközőt kaptak a vendégek az…..
Ha már jó ideje kiadjuk a lakásunkat turistáknak, és bármennyire is élvezzük a “panziós létet”, azaz a vendégekkel való kommunikációt, új emberekkel való találkozásokat, bizony ez azzal is jár, hogy 3-4 naponta mosunk, takarítunk, be-és kiengedünk vendégeket a lakásunkból, intézzük a kisebb-nagyobb…..
Bár több online szállásközvetítő oldal is sikeresen működik szerte a világon, valamiért mégis az Airbnb a legelterjedtebb, nem hiába itthon a köznyelv is csak “Airbnb-zésnek” hívja az egyéb-szálláshely szolgáltatás tevékenységet. Házigazdaként hosszasan sorolhatnám, miért tényleg az egyik legjobb…..
Az elmúlt egy évben akkorát robbant az online szállásközvetítő oldalakat használók száma, és ezzel természetesen egyidejűleg a “szállodalakásokat” igénybe vevők száma is, hogy tényleg égetően fontos, hogy megfelelő szabályokat lefektetve, minél nagyobb elővigyázatossággal nyújtsunk minőségi…..
Rengeteg kezdő házigazda keres meg azzal a kéréssel, hogy küldjem el nekik a házirendemet. Mert ugyebár házirendet írni alap, és mindenkinek melegen ajánlott. Hiszen a házirendünk tartalmazza azokat az alapvető szabályokat, amik minden vendég számára örök érvényűek. Bevallom…..
A legtöbb online szállásközvetítő cég oldalára minden gond nélkül egy pillanat alatt beregisztrálhatunk a Facebook profilunkkal, így a továbbiakban a Facebook belépési adatainkkal fogjuk tudni elérni a felhasználófelületet. Ez gyors és praktikus megoldásnak tűnhet, ám én…..
Rengeteg dolgon múlik, hogy mi alapján választja ki egy vendég pont a mi lakásunkat, de az egyik legfontosabb szempont mindenképpen az, hogy megfelelő fényképeket használjunk a hirdetésünkben. Nem csak érdemes, de kötelező minden helyiséget alaposan bemuatatni fényképekkel, és ez nem áll meg a…..
Ezt a bejegyzést csak holnap szerettem volna megírni, amikor már túl vagyunk a szombat esti díjátadón és nagy bulin is, minderre viszont a pénteki párizsi terrortámadások miatt már nem került sor, szombat délelőtt az összes résztvevőt e-mailben tájékoztatta az Airbnb, hogy az…..
Budapesten 3 olyan időszak van, amikor nem marad üresen még egy kanapé sem, ez a Forma1, a Sziget és a szilveszter. Mivel már csak az utóbbi vár ránk ebben az évben, nem árt erre is kellőképpen felkészülni. Bár én folyamatosan azt javaslom, hogy ezeket a kiemelt időszakokat érdemes már akár évekkel…..
Nyilván nem unatkoznak az Airbnb marketingesei, hiszen állandóan hallani meglepőbbnél meglepőbb dobásaikról, meghökkentő hirdetési szokásaikról, és most sem kell csalódnunk bennük.Történt ugyanis, hogy együttműködést kötöttek az amerikai elektromos autó gyártóval, a…..
Rengeteg szempont befolyásolhatja, hogy mi alapján foglalja be egy vendég pont a mi lakásunkat, viszont nem szabad elmenni 2 nagyon fontos tényező mellett. Az egyik a már korábban is bemutatott instant foglalás, a másik pedig a Superhost minősítés.   Míg az Instant foglalást magad állíthatod be,…..
Sokan kérdezik tőlem, hogy ha rövidtávra adják ki a lakást, tegyenek-e bele mosógépet? A válaszom egyértelműen igen. S hogy miért? Erre több indokom is van: 1. Bár a legtöbb vendég célirányosan kifejezetten hozzánk jön 3-5 éjszakára, mégis előfordul, hogy ennél hosszabb időtartamra érkeznek, vagy…..
Mióta hazánkban is a reneszánszát éli, szinte minden napra jut egy új cikk a turistáknak pár napra kiadó lakásokról, azaz a köznyelvben csak Airbnb-zésnek nevezett jelenségről. Hogyan csináld, hogyan adózz, megéri-e, stb., általában ezek a hívószavak, és a szerzők ezen…..
Akár hiszed, akár nem, de a legtöbb vendég folyamatosan felkapcsolva hagy legalább egy, ha nem több villanyt is a lakásodban. A legtöbben "úgy hagyják" a világítást egész napra, amíg várost néznek, de sokan még éjszakára is hagynak legalább egy fényforrást. Hiába gondolod…..
Emlékszem, amikor belekezdtem a rövidtávú lakáskiadásba, mindenkinek az első kérdései között az szerepelt, hogy nem féltem-e a cuccaim? Mint köztudott, a lakás, amit rövid távra adok ki, a saját lakásom, amiben addig életvitelszerűen laktam, de a mai napig a könyveim a polcon,…..