Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hülyegyerek

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Jobbik-Quaestor plakátbaki 2010.03.11 07:40:00
Igazán jó plakátkihelyezési bakira eddig csak külföldi példákat láttam, de valamelyik hazai kültéri cégnek (Tudja valaki melyik dolgozik kék óriásposzterekkel?) köszönhetően ezen a téren is közelebb kerültünk egy lépéssel az irigyelt nyugathoz. A párt és a Quaestor-csoport…..
hülyegyerek 2010.03.11 13:34:12
  Nem lehet minden hülye mellé paragrafust állítani.   Ha Sólyom László asztalára kerül egy törvény, a köztársasági elnök három dolgot tehet: visszaküldi az Országgyűlésnek, bocsássák újbóli megtárgyalásra. Ha alkotmányellenesnek találja, elküldheti a taláros…..
hülyegyerek 2010.03.10 19:13:18
@tenzin:
Jó akkor tagadom, hogy a médiának és a vezetésnek érzéke lenne ahhoz hogy magyaroszág jelenlegi helyzetében mi a fontos és mi nem.
Mert ebből a parlamenti "munkából" is ezt látom.
Remélem ez a tagadás nincs a listán még.
És nem mondok le a tagadás jogáról,
mert abban a pillanatban egyetlen bírósági eljárást sem lehet lefolytatni.
Egy perben is mindig van aki állít és van aki mást állít - egyszerüsítve tagad.
És a felmerült tények alapján a bíróság dönt az esetben.A döntés a felekre kötelező érvényű.
Ebben az esetben a parlamentünk volt a bíró, ki volt az al és felperes ?
És ki indította a pert, ki ellen ?
From: ballala56@imail.hu Date: 2010/02/16 Subject: Sharkbusiness (Üzlet cápáknak) To: Hegedűs Dezső   Szervusz Dezsőkém!   Balla Alajos vagyok, a Kiadótól. Talán emlékszel, rendszergazdája voltam a Maros utcai irodának, aztán - mivel tanult szakmám meteorológus -…..
hülyegyerek 2010.03.02 13:58:46
Sziasztok!  A Control Freak (Irányításmániás) után feleségem megesküdött, hogy bosszút áll. Nem ijedtem meg, jogász, képes olyasmiket is leírni, hogy olvasásra alkalmas fényű olvasólámpa. Ha elkezdene valamit megfogalmazni, valószínűleg soha nem érne a végére,…..
kikvogymuk NEMZETI GURU BAJNOKSÁG 2010.02.20 06:40:00
Magyar guruk. Tanítók. Spirituális mesterek. Tudásuknak egyetlen morzsája is több a kenyérnél, amiért hétköznapi rabszolgák naponta megharcolunk. Empátiájuknak egyetlen cseppje is több a könnytengernél, melyet frusztrált nyomorultak életünkben ejtünk. Felettünk állnak,…..
MacGruber tulajdonképpen a MacGyver paródiája, a Saturday Night Live showban láthatták a nézők a rövid kis videókat, majd a 43. Super Bowl alatt leadtak egy Pepsi reklámot a figurával. A reklám hatalmas siker volt, fel is merült azonnal a mozifilm ötlete, nem is tököltek sokat,…..
hülyegyerek 2010.01.07 13:40:08
A Jobbik esélyeiről korábban már írtam. Ezekből az derült ki, hogy a párt választási potenciálja széles skálán mozog: a küszöb körüli eredmény mellett akár az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy az MSZP-t megelőzve a második helyen végezzenek. Értelemszerűen a kampány…..
Mit szoktak tanácsolni a Fidesznek a választási győzelem érdekében? Első és legfontosabb:  Tavaszig kuss!!! Ahogy Bencsik András (jó, tudom, messze nem tökéletes, de mindenkinek vannak jó pillanatai) írta 2006-ban: "Vezénylő Tábornok Úr! Ha az áprilisi választásokat…..
w Nemzeti felmelegedés 2009.08.25 11:30:00
Közeledik a buziparádé napja, és ahogy közeledik, úgy lesz egyre idegesebb a felvonulni szándékozó homoszexuális vagy pártoló tag, a köcsögösködésre készülő szélsőjobb, meg az utóbbi megakadályozására hivatott rendőr. Igazából tudja, akár ki is mondja a…..
"Mit hozott ma a postás?" nyitotta ki az egyik kedves olvasónk a postaládáját... És valami egészen furcsa dolog eset ki ... AdóManó, az Apeh új figurája ugrott elő, az Adókalauz aktuális számának részeként... "Az adóval kapcsolatos ismerkedést nem lehet elég…..
"A mezőgazdaság és az élelmiszeripar a jelenlegi gazdasági körülmények között húzóágazattá válhat, és a válságból az egyik kivezető utat jelentheti - hangoztatta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten,…..
hülyegyerek 2009.06.18 09:02:32
@gyorgyh:
Ezzel a föld vétellel az egyik baj az, hogy aki jön, az nem csak technológiát hoz, hanem az álltala preferált/ismert fajtákat is hozza.
Ez a változatosságot csökkenteni, fogja.
Simán elképzelem, hogy szerettél valamilyen paprikát, burgonyát, hagymát és egyszer ott találod magad, hogy nincs.
Mert ő pl. így védi a saját gazdaságuk érdekeit.
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Tutiügyi megmondóemberünk New Jersey-ben költi az amerikai adófizetők pénzét és termeli az amerikai GDP-t (köszönjük!), így ma én mondom el nektek, hogy mit kell gondolni a Helyesről és a Helytelenről. Az a helyzet, hogy az előrehozott választás katasztrofális helyzetbe sodorná…..
hülyegyerek 2009.03.31 05:50:43
Egyre kevésbé működik, a saját erőből, munkából megélés, ahogy saját helyzetemet nézem.
De nem baj jönnek az újabb reformok. :-(
Még ha nem is merik így hívni.
Már akkor is jobb lenne, ha nem mondanák, hogy fájni fog, ezt, aki csinál ebben az országban valamit (értem: termel még - előállít akár szellemi akár materiális javat)
- az úgy is tudja, hogy neki fájni fog.
És nem akkor fog eljönni a kánaán, amikor olyan ígéretekkel korrumpálnak a választások előtt, hogy kiesik a kalapács az ember kezéből és megy hitelt felvenni.
Inkább akkor, ha ki lehet bulizni, hogy ne mindig a vélekedés szerinti kisebb rosszra szavzzunk, hanem legyen lehetőség meggyőződéssel jófelé szavazni.
Ma magyarországon nincs olyan politikai erő, aki meggyőződéssel tudná állítani, hogy az elmúlt 70 évben mi írtuk a saját történelmünket.
Amelyik ország pedig nem képes képviselni az érdekeit annak a helyzete romlik.
Szerintem ezért vagyunk itt ahol vagyunk.
Mindkét politikai oldal elismerte, az EU-nak szóló felháborodásában vagy alázatos könyörgésében, hogy mi mindent úgy tettünk, pénzügyileg és gazdaságilag, ahogy elvárták tőlünk - miért nem segítetek ?
1. Mert mindenhol válság van és másoknak is nehéz.
2. Kell az olcsó nincstelen munkaerő.
3. Kell a kis piac is.
4. Nem vagyunk képesek erőt felmutatni.
(Lefordítva: Külső segítséget várunk, amikor a jobbak cselekednek és úgy alakítják saját pénzügyi és gazdasági rendszerüket, hogy előnyösebben jőjjenek ki a válságból)

Van ma magyarországon olyan látható alternatíva,
amely egy választás esetén nem cseberből-vederbe helyzetet eredményezne ?
(Én úgy látom, hogy az itteni politikusok képesek felismerni a tehetséges és bátor embereket, akik tudnának segíteni helyzetünkön - félnek is tőlük - különben lehetetlen lenne, hogy ne lássuk őket)
Róna Péter befektetési bankár úgy véli, hogy a válság miatt összeomlott a harminc éve uralkodó neoliberális paradigma, a piac önszabályozó mechanizmusai nem válthatják ki az állami szabályozást. A válság következtében visszafordulhat a globalizáció és újjáépülhetnek a…..
hülyegyerek 2009.03.17 12:50:41
IS:
Ausztriában, ha jársz ott legelnek a tehenek kinn a szép zöld fűben gyönyörű helyeken, van eső-fű-tehén. Erre fel a buta osztrákok kitalálják a biogazdálkodást és lássanak csodát, más országokban forgalmazható ami jó, pedig nem olcsóbb.(Persze vitézkednek ők a konkurenciák tönkretételében is.)
Csak azt szeretném mondani, hogy szerintem a jó minőségű árura építeni úgy, hogy adottság van hozzá nem lehet butaság.
Értelmetlen is lenne rámenni az ízetlen látványpaprikára például ami szépen néz ki, de egy lecsót nem lehet belőle elkészíteni.
Rögtön kizárjuk vele a hazai piacot. Nem lenne inkább értelme abba fektetni, hogy először érjünk el valamit, ami jó és amikor nekünk több lehet, mint kellene, akkor ismerjék meg mások is, hogy jobb és így szerezzünk piacot ?
Vagy cél, hogy pl olyan minőségű fokhagymát állítsunk elő mint ami kínából jön és 3 hét múlva súlytalanná válik ?
Nem véletlenül röhög rajtunk a világ, amikor segélyért megyünk.
Először elfogadtuk hogy előnytelen feltételekkel az EU belénk lépjen, elfogadtuk a sokszor elátkozott de végülis már működő gazdasági egységek szétverését (és/vagy/is) eladását akár csak mások piaci igényei miatt, ez ténylegesen jelenleg a mezőgazdaság,feldolgozó ipar,energetika,közművek eseteiben tragikus.
És most csodálkozunk, hogy minden rossz, meg hogy
feszültségek vannak.
Kik és miért találják ki, hogy nekünk olyat kell előállítanunk amihez semmink nincs és nem is vagyunk benne tehetségesek ?
Miért kell itt 40-20- évente újraépíteni/újrafelfedezni a mezőgazdaságot ? (Igazságszerint már mezőgazdaságban sem vagyunk jók, mert aki jól csinálta, attól elvették + a kedvét is, aztán visszaadták, hogy megint elvegyék, ha nagyon ragaszkodott bemehetett a TSZ be, mert azért kellett aki tudta, hogy mit mikor kell vetni vagy hogy kell állatokkal bánni, mire ez is felbomlott, utána is élni kellett valamiből, aki tudta tehát, az most vagy nyugdíjas, vagy nem ezzel foglalkozik)
Most ki kellene tanulnia egy generációnak, aki ért a mezőgazdasághoz, állattartáshoz és van jó minőségű vetőmagja, eszközei is vannak meg földje meg állatai, mindez életképes méretben.
(Ja hogy ez pont lehetne bármely külföldi cég, amelyiknek pénze van ? - Ez csak a véletlen műve.)

Minden ország, csak a saját érdekét képviseli, amelyik meg nem az úgy jár mint mi.
Lassan ilyen táblákkal hírdethetjük az oszágot:
- Magyarország összeszerelő üzem
- Magyarország T*sco Gazdaságos
- Magyarország javait kedvező konstrukcióban visszabérli

Persze ahhoz hogy ezt egy országgal folyamatosan meg lehessen csinálni, kell megoszthatóság és a hatalom szeretése is.
Nem kizárólag egymást kellene taposni, hanem magunknak teret a világban ahol elismerhetnek.
Az élelmesebb országok ezt csinálják.

Aki tud mondjon olyan területet, amiben még jók lehetünk, és segít felszívni a munkaerő többletet (a haderőt itt szeretném kizárni) ?
Mert ez lenne a közvetlen cél, nem Rubik kockát kell kitalálni.
Hurrá! Itt a kánaán, amire vártam és azt hiszem sokan vártak. Erre nem más, mint személyesen Morvai Krisztina jogosított fel. "Az IMF-től, az EU-hoz kötődő és más külföldi bankoktól a tolvajbanda által felvett kölcsönökről jelentsük ki végre, hogy már…..
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem értünk egyet minden pontjában sem az orosz állásponttal, sem a cikk írójával. Magyarországnak vitathatatlanul szüksége van a gázforrásainak diverzifikációjára.  De azzal a ténnyel, hogy Gyurcsány éppen Moszkvában - ráadásul…..
Kényes (hogy ne mondjam: nagyon kényes) témát melegítünk fel mai posztunkban. Egy kétezer éves konteó pár vetületét villantjuk fel, kockáztatva a kiátkoztatást. És elöljáróban azt is elmondjuk, hogy ilyesmiért bizony máglya jár. Azaz járt, úgy 400 évvel ezelőtt, de akkor…..
bábparlament - Bábparlamenti áldemokráciában a választás lutri, az emberek ikszévenként elmennek szavazni megválasztják azt a pártot, amelyik nekik szimpatikus vagy amelyik a legjobb politikaimarketingben, aztán négy évig kusskakukk, ochlorácia, kevesekuralma. A bábparlamenti…..
hülyegyerek 2009.01.24 20:21:39
@vizipipa:
Szia,

Szerintem fontos tudni, hogy ki kivel van.
Aki gondolkodik a saját helyzetén, lehetőségein, a viszonyokon, azon hogy mi múlik rajta és mi másokon az velem is van egyben.
Aki nem gondolkodik csak úszik az árral az sincs ellenem.
Akik azon gondolkodnak, hogy megúsztasson sokakat, azok ellenemre vannak.
Ha tényleg van háromszáz, aki gondolkodik ma, akkor szívesen ébredek holnap.
w A gép forog 2008.07.03 16:30:00
Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem. Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a…..
w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
hülyegyerek 2008.07.01 10:37:40