Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayerling

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
Mayerling 2020.03.18 06:03:36
@Fillér B. Gusztáv: Teljesen igaz, amit írsz, a "free cancellation" opció mindig drágább, mint a "non-refundable" amikor jóval olcsóbban kapod, de tied a rizikó, mert nem tudod lemondani a szállást, ha közbejön valami.
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Mayerling 2020.01.28 05:32:59
@rarabel: a klasszikus kabaréjelenetből: "Én királyfi vagyok. Királyfi Jenő"
via GIPHY Újság előfizetés témában aránylag kevés levél érkezik a Homárhoz, Girhes macska panasza is unikum. Az online előfizetések nagyszerű korában már nem a postás, vagy a kihordó nem dobja be, nem is a szomszéd lopja ki, hanem az előfizetésünk felületére nem kerülnek fel az aktuális lapszámok.…..
Mayerling 2020.01.28 05:26:44
@Lalikám: = Hollandia
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
Mayerling 2019.11.24 12:53:56
@Kánikula: Korábbban 55*40*23 volt a megendedett méret a legtöbb járaton, ez maradt a kereskedők nyakán, ma már a 23 cm-t mindenütt 20-ra csökkentették.
Mayerling 2019.11.24 12:59:08
@ekat: Én American Tourister-t vettem, ultrakönnyűt, és a kerekei süllyesztettek, az ára 99,- EUR volt, és nem huszonhárom, hanem 20 cm az az átkos méret. Igaz, alig fér bele valami, de a súlyt sem lépem túl.
Attilláék nagy útra készültek, mindent jól kitaláltak, és még itthonról, a Wizzair oldalán béreltek autót Los Angeles-be az AVIS-nál. Végül egy igazi ügyfélszolgálatos bénázásba botlottak, ráadásul május óta nem is reagálnak az utólag is benyújtott panaszra. Jó sokat buktak a sztorin, aztán…..
Mayerling 2019.07.31 11:36:09
@juhaszvik1: Az anyanyelv - idegen nyelv viszonylatáról már Jerome Klapka Jerome írt viccesen százegynéhány éve a "STAGE LAND" című könyvében, amelyben a színházak belső világát vesézi ki, pl. a következő jelenséget: Az angol színpadon angol színészek által játszott darabban a francia gouvernante-t játszó színésznő az angol nyelvű szövegét végig francia akcentussal mondja. Ezt azonban kipótolja, mert amikor olykor francia mondatokat mond, akkor viszont erős angol akcentussal beszél...
Ez oszt feldolgozás B)..
Mayerling 2018.11.20 04:48:55
@Georges az új: Pontos idézet egy Markos-Nádasból:
Markos: De ez egy jó vicc!
Nádas: De nem jó vicc!
Markos: Miért nem jó vicc?
Nádas: Azér´, mer´ elbasztad.
Subba Slashstreet Boyz 2018.11.01 11:20:23
Mayerling 2018.11.07 07:19:57
@Georges az új: "Úgy látom, ez a poszt is kitart pár NAPIG".- csodálatra méltó ez az optimizmus.
Subba Nem velünk, rajtunk 2018.10.17 08:03:12
Összefoglaló agyhalottaknak és 2010-ben kómába esetteknek B)..
Mayerling 2018.10.17 10:35:37
@ö...mikó?: abban igaza van, hogy (sajnos) újra meglesz a kétharmad. Az "ad hominem" érv nem érv (pl. hogy a nyuszinak megint nincs sapkája), az "ad rem" érv az igazi.
Margarinon megfuttatot csirke. Rohadjon meg mindkettő B)..
Kis türelmet kért olvasónk új vízóráinak regisztrálására a Vízművek tavaly. Igaz, azokat a vízórákat  egy kicsit is rigorózusabb illető már biztosan nem mondta volna újaknak, tekintve, hogy 2015-ben kerültek beszerelésre, de ezen lépjünk is túl, ahogy a Vízművek és B. is tett. Teltek a napok, múltak…..
Mayerling 2018.09.23 16:29:55
@btprg: Valamikor volt valami "Batz papucs" (létezik, manapság is szerepel még reklámokban is termékként) ügy, ahol a vásárló megszívta, aztán jöttek a kommentek, hogy be kellen dobni a csukott ablakon a Batz papucsot, esetleg féltéglával nehezítve stb.. Másik örökzöld "Ede, a balatoni vendéglátós tapló", szintén létezik, minden évben indul(t) a Kék szalag versenyen is, de amivel kivívta hírnevét, egy igazi állatorvosi ló, egymagában sikerült egyesítenie a lehető legtöbb vendéglátós taplóságot.
Ez itt eléggé tiszta sor: a Vodafone tájékoztatója alaposan félreinformálja az előfizetőket. Ha valaki nem Floridában, hanem a világ valamelyik más pontján járt hasonlóan szerencsétlenül, ne hallgassa el! Tisztelt Tékozló Homár! Azért tartottam ki a Vodafone mellett eddig, mert sokat utazom EU-n…..
Mayerling 2018.09.20 15:13:07
@Baluci: Most volt egy németországi eset, valamelyik német telefontársaság "korlátlan adatforgalmat" ígért a tarifához, aztán hogy, hogy nem, mégis elkezdte korlátozni az adatforgalmat, ha úri kedve úgy tartotta. Jött a per, és a telefontársaság simán elveszette a pert, a korlátlan azt jelenti, hogy korlátlan, nem pedig azt, hogy nagy hangon hirdetsz valamit, aztán mégsem úgy van (pl. más esetben, hogy a repülővel a visszaút ingyenes, visszatérítik, aztán a 400 oldalas feltételekben 3 mm-es betűkkel beírják a 352. oldalon, lábjegyzetben, hogy egyszer akkor térítík vissza a visszautat, ha legalább 4-szer repülsz évente ugyanazzal a társasággal.)
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..
Mayerling 2018.09.19 04:14:47
@Im just here for the comments: Gyakorlatilag minden javítható, de kérdés az, hogy megéri-e. Példaként: nyilván egy 500 000 Ft értékű autót nem érdemes 600 000 ft-ért megjavíttatni. De egy kicsit lutri is a vásárlás, egy ismerősömmel vettünk egyszerre, ugyanazon a napon 2 teljesen egyforma Samsung televíziót, mert a kettő együttes értékére adtak egy utalványt, amit fényképezőgép vásárláshoz lehetett felhasználni, és a fiának szüksége volt egy félprofi fényképezőgépre az iskolában, az utalvány ugyan nem fedezte a fényképezőgép teljes árát, de jelentősen besegített, nekem meg úgyis szükségem volt új tévére, fényképezőgépre meg nem. Nos, az én televízióm azóta is rendben, semmi gond vele, az övé meg legalább háromszor elromlott, különbözőképpen, a negyedik javításkor odaadta a szerelőnek egy kapszulás kávéfőzőért cserébe, mert már látni se bírta a tévékészüléket.
Nemrég írtunk először a LOT-ról a májusban indított közvetlen New York-járata miatt, erre tessék, már itt is a következő panasz, ahol nem a járatkésés a fő probléma, hanem - hát gyakorlatilag minden más.   Tisztelt Homár,  A nemrégiben (május környékén) a LOT légitársaság által indított…..
Mayerling 2018.09.18 06:38:14
Egyesek felvetették, hogy (árban) kedvezményes-e a retúrjegy, vagy a visszafele szóló jegy, ha oda-vissza veszed. Nagyon egyszerű megnézni ezt bármely légitársaságnál. A retúrjegy "kedvezménye" az is, ha például Rómába utazol egy hosszú hétvégére, akkor megvan a jegyed visszafelé, nem kell azzal foglalkoznod Rómában, hogy hogyan mikor mire kapsz jegyet visszafele. Ezer szempont van, amit mindenkinek egyénileg kell figyelembe vennie, hogy neki mi a jó. Két hete voltam Párizsban (Bécsből repültem, közelebb esik, mint Ferihegy). Májusban az Air France járatára csak 20 euróval volt drágább a jegy, mint az őrületesen fapados Vuelingre (az Iberia fapadosa), mégis a Vuelingre vettem, mert az Air France-nél éppen sztrájkkészültség volt, és Macron kijelentette, hogy ha sokat baxszakodnak, meg is lehet szüntetni az Air France-t. A Vuelingen automatikusan meg kell venned, hogy 23 kg-ig terjedő, raktérbe leadott csomaggal utazol, az Air France (tavaly utaztam vele), esetén utazhatsz fedélzeti kis bőrönddel, de visszafele mégis levonja a max. 23 kg-os csomagért a 20 eurót, ami a jegyeden nem is szerepel, hogy megfizetted, sehol sem jelenik meg a 20 eur, csak a vonalkód tartalmazza, hogy visszafele "ingyen" adhatod fel 23 kg-ig a poggyászodat. Sok múlik a "crew"-en is, mikor a Vuelinggel Párizsba utaztam, Bécsben teljes volt a kapkodás, a beszállásnál nem is ellenőrizték a személyazonosságot, az útiokmányokat (!!!!!), csak a QR kódokat olvasták be, arra bazíroztak, hogy a biztonsági ellenőrzésél úgyis megnézték az okmányokat. Bécsben volt a repülőgep "fordulója", ami azt jelenti, hogy kiszállnak a valahonnan érkező utasok, és máris beszállnak az új utasok, míg a CDG-n tankolás meg hasonlók tanúi voltunk. Odafele a crew nagyon gyenge volt, ideges, frusztrált, visszafele a férfi légikísérők valóságos show-t csináltak (valamiért ez a járat biztonsági kockázatba van besorolva, ezért oda-vissza 2 férfi utaskísérő van 2 nő mellett).
A tömegközlekedési eszközökön az ajtók közelében kijelült elsődleges ülőhelyek megléte irtó nagy segítség a speciális igényekkel utazóknak: mozgássérülteknek, kisgyerekeseknek, terhes nőknek, időseknek. Gáz, ha az Elvira nem bírja kezelni ezeket a helyeket a helyjegyvásárlásnál, nem beszélve arról,…..
Mayerling 2018.09.12 06:08:07
@Sir Gombóc: De megéri. Csehországban (és Szlovákiában) futnak a RegioJet vonatok, egyetlen tulajdonosuk van, aki ezzel (forintban számolva) sokszoros millárdos. És nem, nem az ottani miniszterelnök veje, inkább magányos harcos, és az összes hivatal, aki a közelébe fér, szívatja (közönséges irigység). A posztban szereplő kalauzhoz annyit , ha igaz a stílusa, és megverik, akkor az bizony közbaxsztatást ellátó személy elleni erőszaknak minősül.
Aki próbált már összeszerelni Jysk vagy Mömax bútort, szinte biztosan találkozott azzal a jelenséggel, hogy egyszer csak a rövid káromkodások közti szünetekben az ember előtt feldereng a jó öreg ikeás imbuszkulcs- és csavarcsomag meg a kis hegyesorrú vonalemberke a kottából, aki hol bíztató…..
Mayerling 2018.08.04 14:15:20
Van az elején felmérés az egyes bútobolt-láncokról, ahhoz annyit, hogy egy irodai széket vettem a JYSK-nél, szerintem volt valami gyártási hibája (az ülés részen vágott be egy fém átló, mintha egy vasdarabon ülne az ember), visszavittem, 5 perc alatt kicserélték, egy jobbra, mert a típussal nem akartam tovább kísérletezni, tehát egy jobbra, amelyik éppen akciós is volt, és még az akciós ár miatti nem túl jelentős árkülönbözetet is lenyelték. Az IKEÁBAN vett dupla ágyban a kereszt irányú fa rugózó elemek egyike már az összeszerelés után (igen,egyenként kell berakni, becsúsztatni a keretléceket, és rögzíteni, arra fél napra már nem is kell más program) eltört, pont középen, mert ebben a középen elhelyezett keretlécben egy legyalult csök volt, ami egyáltalán nem bírta a terhelést. Azt mondták, küldjek be fényképet erről, csaknem egy hónap múlva írtak, hogy hibás, megrendelik az egy darab keresztlécet, mert kifutó típusról van szó, cserélni most nem tudnak, újabb csaknem egy hónap, írnak, hogy megjött az egy darabkeresztléc, bementem, és megkérdeztem, hogy nem hozhatnám-e be az egész ágybetétet, és a munkatársuk kiszereli a kereszteleceket egyenként, (csak sorban szerelhető, mert becsúsztatással vannak elhelyezve a lecek, tehát az összes többi lecet ki kell szerelni valamelyik oldalról), nekik rengeteg helyük meg "munkatársuk" is van, egy ilyen szerelés elég helyigényes is, meg aztán nem is volt nagyon kedvem egyenként kiszedni tucatni keresztlecet, aztán visszarakni, miután nem én hibáztam. Azt mondták, lehet róla szó, de csak díj ellenében. Felajánlottam, hogy náluk az áruházban, az otthoni szűkös hely miatt én magam összeszerelem, de erről hallani sem akartak. Pár éve meg az IKEA tulajdonosa meg a földkerekség leggazdagabb embere volt egy ideig, megelőzve pl. Bill Gatest.
Olvasónkat az akasztotta ki, hogy a világ egyik legelismertebb légitársasága, a Qatar Airways nem akar kártérítést fizetni neki, amiért az út alatt a bőröndje számzárját nemes egyszerűséggel valaki addig piszkálta egy fémeszközzel, amíg meg nem adta magát. A panaszkezelés maga egyébként abszolút…..
Mayerling 2018.08.01 20:38:31
Máj Viktor (há ménem fóliázta le): a burka az igazi. Xezs: (hogy alkalmazhatnak ilyen tolvaj trógereket): Nehéz meló ez, télen nyáron, meg a mentalitás is, Bamakóban pl. a szőröstül-bőröstül ellopott bőröndöt is ellopják. Zürichben pl. ahol valószínüleg senkinek semmi nem veszik el, viszont darabokra szedtek az ellenőrzés során, mert korábban egy talált 1 frankos érmét zsebre tettem, amiről aztán elfeledkeztem, és állandóan bejelzett, becsúszva a zsebem varrása mögé. Horso (fontos a körítés): teljesen igazat beszélsz, mifelénk, (más téma) ha pl. karambolozol az autóddal, a rendőrség nem jön ki, csak ha személyi sérülés történt, rendőrségi jegyzőkönyv nélkül meg esetleg csak nézhetsz a lyukon. Erre mindenki személyi sérülést jelez, amikor a rendőrt hívja a közlekedési balesethez, akkor is, ha csak a ködlámpája sérült meg az ütközéskor. - Nekem egyébként sosem loptak még el semmit repülőgépes utazás során, pedig minden évben utazom, minilakat, egy kis, nem túlzó, adrett fólia kívül a 20 éves, kopottas, szürke vállra akasztható sporttáskán, benne a bele pontosan passzoló ultra light trolley bőrönddel (100 euróba került), és abba pakolok. Aztán a sporttáskát a megérkezéskor összehajtogatom (kicsire össze lehet rakni), és beleteszem a gurulós bőröndbe. Lehet, hogy most kiabáltam el, aug. 22-én utazom Párizsba a VIE-ről (Bécsből, pontosabban Schwechatról, Vuelinggel, ez az Iberia fapadosa, majd elmondom, mi volt ;). Mondjuk kicsit olyan balkániasan zsenáns ez a szerelés akár a VIE-n, akár a CDG-n, de ez van.
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
Mayerling 2018.07.06 16:33:45
@ekat: Telitalálat, amit írtál, most kaptam az e-mailt a hoteltől, hogy csak zárolták az összeget. Megírták azt is, hogy a city taxe 0,99€ naponta:
Dear guest,
I confirm your reservation for 7 nights from the xxnd to the xxth of xxxxxx 2018 in a xxxxx room.
I inform you that you didn't pay 64.79€, we just blocked the amount of the first night on your bank account to guarantee your reservation.

Moreover, you will have to pay at the end of your stay 449.94€ and the city taxe which is 0.99€ per night. So the total amount that you will have to pay is : 456.87€.

Best regards,
Paloma
Mayerling 2018.07.09 07:19:18
@funfun: ezzel foglalkoznak a tripadvisoron is, ott tényként közlik, hogy korábban az USA-ban volt a központ, újabban kiszervezték Indiába, és azóta Fawlty (Waczak) a Hotels.com
Nyílászárót nem 5 évre vesz az ember, így aztán teljesen érthető, hogy Laci a garázskapuján felbukkanó - a fenti képen is jól látható - jelenséget nem tudta sem kissé rusztikus képzőművészeti alkotásnak, sem békebeli hangulatot kölcsönző nosztalgikus patinának látni, hanem csakis annak, ami: egy…..
Szomi :(..
Mayerling 2018.06.05 06:33:21
@Malac van eladó: mi az, hogy "de aztán mégse"? Csak ne szerénykedj, az inspirálás saját bevallásod szerint is megvolt. Az se csekélység, Norbit, a pápagurut/ gurupápát a nagy többség le se xarta. Csak a kissé elhízott leányzók falták az öntömjénező könyvét, két doboz linzer közepette.