Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neo07

0 bejegyzést írt és 974 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korábbi posztban már vizsgáltam, hogy mennyiben lehet hinni azoknak az adatoknak, miszerint tavasszal látszólag a világ összes országát megelőztük a halálozások fajlagos számában, de mivel a harmadik világ országait illetően voltak és vannak kétségeim, ezért inkább csak Európán belül…..
            A pandémia alatt sokaknak megváltás volt, amikor fodrászhoz mehettek, egyrészt a szabadság érzését adta, másrészt remélhetőleg egy jó frizurát. Azt is ismerjük, amikor valaki drasztikusan változtat a haján - biztos valami történhetett, mondjuk vagy gondoljuk. Most Jurgita…..
Neo07 2021.05.20 17:17:48
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most 30 felvételt. (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy részük…..
Neo07 2021.04.09 22:07:13
@csakeztengedte:
206806:
Nem, ez Újpalotán az Árendás közi óvoda. Jellegzetes épület a pepita nagykockás trafóállomás, ami az alábbi gugli utcaképen, és a 206719 sz. felvételen is látható:

https://www.google.com/maps/@47.5408469,19.1446807,3a,75y,71.21h,99.61t/data=!3m6!1e1!3m4!1skwgmTQqCdgVi77Chv2Zn9w!2e0!7i16384!8i8192
Több mint száz zenész egyesítette az erejét, hogy előadják az Iron Maiden klasszikusának, a Fear Of The Darknak a nagyzenekarra átértelmezett verzióját. A természetesen online összehozott muzsika felvétele az alábbi, az ötletgazda Ulf Wadenbrandt, a Svéd Szimfonikus Zenekar karmestere, valamint az…..
Neo07 2021.04.03 12:30:51
@andras_1: Ezt úgy mondod, mint ha csak a metál lenne "iszonyúan szimpla", a többi könnyűzenei stílus meg nem. Hát, nagyon nincs így, az Iron Maiden esetében semmiképp sem, az Iron Maiden zenéjére sok mindent lehet mondani, de hogy "iszonyúan szimpla" lenne, azt nem!

Ez a zenekar az egész könnyűzenei kínálatot lealázza komplexitásában, változatosságában, élvezhetőségben! Nincs két egyforma számuk; sok daluk klasszikus lett mára. Nem véletlen, hogy komolyzenei oldalról többször, többen is megpróbálkoztak szimfonikus hangszerekre való átültetéssel, és nem ez az egyetlen Maiden dal, amivel ezt megtették.
A régi halotti anyakönyvekbe gutaütésként, szélütésként jegyezték be a stroke-ot, a halálozási statisztikák dobogós helyén álló agyi érkatasztrófát. A köztudatban ma agyvérzésként ismert, noha van olyan fajtája is, amelynél épp az agyi vérellátás hiánya okozza a bajt. Mindenkinek ismernie kellene a…..
Neo07 2021.03.02 23:52:34
@Örömhernyó: Te aztán rendesen gyalázod az egészségügyet, mondd, fizetnek érte rendesen? A hullagyárazásod meg a propagandázásod erre utal.

Nekünk, hálistennek nem voltak ilyen rossz tapasztalataink, sőt, ellenkezőleg, sikeres kezeléseken, műtéteken voltunk túl a családi és rokoni tapasztalatok alapján.
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
Neo07 2020.08.24 20:37:14
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
Neo07 2020.01.11 12:35:32
@enrikokaruszo:
"folyamatos klímaváltozás van, mióta világ a világ
a politika és a média meglátta a folyamatban a tematizálási lehetőséget, ez a klímahiszti"

Nem, sajnos nincs igazad. Tényleg nagy a baj klímaügyben, könnyen öngerjesztővé válhat a folyamat, pl. lásd Szibéria szaporodó metánkibocsátását a permafroszt területi csökkenésével együtt. Az évről évre egymást döntögető hőmérsékleti csúcsok, a ciklonok energiájának növekedése komoly figyelmeztető jel kell, hogy legyen. Sajnos az emberiség úgy viselkedik a bolygón, mint egy rákos daganat, muszáj, hogy megálljon a népességnövekedés. Különben a természeti törvények fogják ezt megoldani nagyon drasztikusan, és nem fogunk örülni ennek.
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
Kövér László nemrég kijelentette, hogy csakis az isten-, haza- és emberszeretet teszi emberré az embereket, s egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta, hogy a magyarságnak meg kell védenie önmagát az istentelenekkel, hazaárulókkal és nemzettagadókkal szemben. A hivatkozott szövegek az alábbiakban:…..
Neo07 2019.12.08 16:12:01
@midnight coder:

"1000 éve egy géppisztollyal és egy rádió adó-vevővel te is természetfeletti hatalommal bíró lény lettél volna.

Az ateistáknak az a bajuk, hogy nincs fantáziájuk."

Olvastad Sloszár József könyvét?
mek.oszk.hu/04100/04179/04179.pdf

Ateista alapon kristálytiszta logikával magyaráz meg sok érdekes dolgot a Bibliából, de a végkövetkeztetésével nem kötelező egyetérteni.

Amúgy Kövér házelnök úr tényleg túlzó nyilatkozatot tett (nagyon finoman fogalmazva), de nem érzem uszításnak. Szomorú vagyok, hogy ilyeneket talált mondani, de remélem, idővel belátja, hogy nem érdemes egy jelentős társadalmi csoportot elüldözni a Fidesz szavazóbázisából, mert az ateisták nem egyenlők a '19-es vörösökkel. Írom mindezeket "istentelenként", azaz ateistaként.
Neo07 2019.12.09 19:53:24
@Pipas:
"Amikor valaki nem hisze el a bibliát az nem azért van ám, mert "nem lát", hanem azért, mert tele van butasággal és alaptalan állítással."

Elöljáróban: én sem hiszem el a Biblia közismert állításait (és nem is olvastam a bibliát). Ám éppen ezért nagyon zavarba ejtő Sloszár József általam fentebb már linkelt könyve (és a folytatása), mert a bibliai csodákra ad egy nagyon hihető magyarázatot: mind bűvészmutatványok voltak. Végső soron megmagyarázható minden furcsaság, pl. a vízen járás is egy magasan fejlett technikai civilizáció eszközeinek feltételezésével, pl. helikopterrel. Egy további tömör példa: pl. az éjjel tűz-, majd nappal füstoszlopra: egy rakéta által kibocsátott égéstermék viselkedik így. Sloszár feltételezése szerint rakéta, helikopter, fegyverek, és egy fejlett civilizáció bűvésztrükkjeinek leírásai olvashatók ki a szövegekből, ha helyesen értelmezzük. Az idők folyamán a fordítók nem tudták, nem tudhatták helyesen értelmezni, ezért olyanok, amilyenek.

Ezért érdemes elolvasni a fentebb linkelt könyvet, mert a látókörünket tágítja, és ateista meggyőződésünkben csak megerősíthet. A könyv alapján én már nem merném teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy a Biblia "tele van butaságokkal és alaptalan állításokkal", hanem csak azt, hogy akkor láttak valamit, amit a kor szellemi színvonalán nem tudtak értelmezni, a későbbi fordítók meg végképp nem tudták, hanem csak az amúgy sem erős fantáziájukra hagyatkozhattak – nem csoda, hogy végül teljesen eltorzították az eredeti tartalmat. Így pl. a mennyek országa nem egy idegen(?) űrhajó leírása, hanem valami más, képzeletbeli kreatúra lett, ami nyomokban sem emlékeztet a valóságra – és ez az eltorzított valami a hivatalos teológiai alap ma a papok számára.

Mindez feltételezné, hogy valamikor UFO-k jártak volna itt, szóval elég nagy dilemma ez. Mi a valószínűtlenebb: UFO, vagy a csodatételek? Én a "csodatételeket" tartom valószínűtlenebbnek, így maradnak az UFO-k és a bűvészmutatványok... De akkor hová lettek a magasan fejlett civilizáció képviselői?

Elnézést, hogy eltértem a témától, de higgyétek el, érdemes elolvasni ezt a könyvet. (ha már az ateizmusról és a vallásosságról vitázunk...)
A magyar autokrata repült oda-vissza egy napot egy szűk félórás találkozóért, és szerzett egy újabb ellenséget, de a propagandája által generált látszat-valóságban ezt is komoly eredményként lehet eladni. ..
Miután 2012-ben megválasztották a belgiumi Gent alpolgármesterének, és ő lett a város közlekedésének és közterületeinek felelőse, Filip Watteeuw gyökeres átalakításokról döntött. A nehézségekről és a bámulatra méltó eredményekről az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség éves…..
Neo07 2019.05.01 16:15:18
Én azt gondolom, hogy városokban (pláne kisvárosokban) felesleges luxus autót tartani, mert pl. biciklivel is kiválóan lehet abszolválni az A pontól B-be történő eljutást és természetesen a visszajutást is. A bicajra lehet tenni csomagtartót és akkor a bevásárlás sem gond; és nem mellékesen az ember egy jót mozog, sportol az úgy-ahogy tiszta levegőn, átmozgatja izmait – és egy fillérbe sem kerül az utazás. Tapasztalatból mondom mindezeket: már három vagy négy éve kerékpárral intézem a napi vásárlást és egyéb utazásokat Budapesten, és érzem a mozgás fizikai jó hatását és a pénztárca hízását a kevesebb tankolás következtében. A belváros nagyon kis terület, ezért szerintem ott fokozottan előnyösebb lenne a nagyobb kerékpárhasználat.

Szóval az autó csak nagyobb utak megtételére ideális jármű igazából, ezért inkább a vidék közlekedési eszközének kellene lennie. Természetesen nagyobb utak vannak városon belül is, főleg a fővárosban, de ha kicsiben nem kezdünk el valamit megváltoztatni, megpróbálni jobbá tenni életünket, akkor nem sok esélyünk lesz megakadályozni vagy lelassítani a globális felmelegedést. (Igen, tudjuk, hogy a közlekedés által kibocsátott gázok relatíve kis százalékban járulnak hozzá, de minden részlet számít. Azt is, hogy az idősek és betegek is utaznának: nekik a ott lenn a kevesebb dugó és torlódás miatt jobb minőségű és kiszámíthatóbb közösségi közlekedés.)
Az a csodálatos a köztévében, hogy amikor azt hinnéd, hogy ha már egyszer (hatszor, hatvanhatszor, hatszázhatvanhatszor) megszívták, és leadtak egy olyan videót, amikről később kiderült, hogy nem akkor és/vagy nem is ott játszódnak, ahol ők szerették volna, akkor a körültekintésbe még senki nem halt…..
Neo07 2019.01.25 11:33:47
@Kanyarfúró:
"... mert az alap állítás tényszerűen nem igaz."

Mármint hogy a bevándorlás nem lenne veszélyes?
Ebben nem értek egyet veled, nem lehet ilyet állítani, hogy "tényszerűen nem igaz". Ez csak vélemény, politikai, közgazdasási, stb vélemény, nem tény. Az a tény, hogy van bevándorlás, mégpedig nagyon nagy mértékű, a határon van, amit egy társadalom még elvisel. Az, hogy ez veszélyes vagy nem veszélyes, az nem tényszerű dolog, hanem vélemény. És mindkét oldalon vannak vélemények.

"A gond Mo-on az, hogy a valós és létező problémákkal nem akarnak a vezető elvtársak foglalkozni. Az árnyékokat távoltartani sokkal könnyebb és kifizetődőbb nekik. "

Ebben megint csak nem értek veled együtt, én másképp látom a dolgokat.
A gazdaság állapota is problémaforrás volt 2010-ben, foglalkoztak vele, megoldották, egyre jobb és jobb. A hitelminősítők és a piac szerint. Mondjál egy problémát, amit szerinted nem kezelnek itthon. Egészségügy? Hát előbb a tüzet kellett oltani, most már szuperkórházakat építenek, orvosok, nővérek béreit emelik.
Neo07 2019.01.25 12:09:04
@GNDL: "Melyik vallás nem próbálja meg saját faszságait a másikra rákényszeríteni különböző eszközökkel?"
Az iszlam karddal és tűzzel, szó szerint. Valamikor régen Egyiptom, Szíria keresztény ország volt.
A kereszténységben nem mondja senki, hogy a hitetlenek fejét venni kell, a radikális muszlim hitszónokok meg ma is ezzel tüzelik a hallgatóságot.

"Egy 500+ milliós piachoz csatlakoztál a nagy többségében szánalmasan alulképzett és termelő munkát gyakorlatilag nem is végző alig 9+ milliós magyarjaiddal..."
Te hatökör, gondolkozz már el azon, hogy a vásárlásra szánt pénzt meg is kell keresni, munkával! Ha egy 10 milliós piac gyengélkedik, akkor kevesebb vagy nincs munka, kevesebb vagy nincs pénz! Ellenben a külföldi (500-as) piac bővül, ergo több pénzt keresnek! Ők mindenképp jól jártak, mi nem. És ne írj ökörségeket, keresett a magyar munkaerő, pont a magasan képzettsége miatt!

"Nem, ezt a problémát úgy próbáljuk beállítani hogy ez egy kibaszott nagy probléma "
"Tetszettek volna" ezt végiggondolni az EU-csatlakozás előtt... Az EU-ban személyek szabad mozgása van, nem tehetsz ellene semmit. Pont a vezéred mondta kb, hogy "el lehet menni!"

"Rákosi meg Kádár nem kampányolt annyit a Nyugat ellen mint ti"
Félreérted, én nem a Nyugat ellen kampányolok, hiszen mi is a Nyugat része vagyunk, hanem a Nyugatért; csak keserű ténymegállapítások ezek.

" kizárólag azokat a fideszes bullshit propagandaelemeket böfögöd vissza "

Mert egyetértek velük, ilyen egyszerű.

"a kérdésekre nem válaszolsz, a cáfolataimat figyelmen kívül hagyod,"
Pont, hogy igyekszem megválaszolni a rekordhosszú válasz-hozzászólásokkal. A cáfolataidat vagy megválaszolom vagy nem, képtelenség mindenre reagálni, ez a blog kevés ehhez.

"figyelmen kívül hagyva hogy ár rég porig aláztalak."

Úgy gondolod? Akkor kicsi fiú, ne égesd magad tovább, nem veszed észre, hogy te vagy az akin röhög a (kétharmados) többség?

"Az amit én is említettem fentebb, hogy ahol jó élni oda mennek az emberek, ahol rossz élni onnan meg elmennek? Ezt jelenti a kibaszott migráció, pöcsöm"

Erre reagált Szíjjártó, hogy a migráció nem alapvető emberi jog. Nem jelentheti azt, hogy mindenki kénye-kedvére oda mehet élni, ahová akar. Ne keverd a turizmussal, az teljesen más.
Segítek neked, hogy felfogd: nem mehetsz a gazdagok kacsalábon forgó fürdőmedencés villájába lakni, mert ott milyen jó, mert úgy kibasznak onnan, hogy hazáig repülsz! Világos? Mit nem lehet ezen érteni?

"Egyébként meg de, volt róla szó hogy jöhetnek bevándorlók, ez is az EU egyik alapértéke a"
Kevered az EU-állampolgárokat a nem EU-polgárokkal. Nem gondoltam volna, hogy ennyire együgyű vagy... Be is fejeztem, nyillvánvaló, hogy teljesen felesleges veled vitázni, te csak sértegetni tudsz, meg butaságokat mondani.
Neo07 2019.01.25 13:17:48
@Kanyarfúró:
"Ezért az ezzel vont párhuzam Mo esetében értelmetlen. "
Lehet, hogy értelmetlen, de legalább jól mutatja, hová lehet eljutni. Mo Mária Terézia korában volt abban a helyzetben, mint most az UK (etnikailag)

"Nincsenek kisebbségeben az arabokkal vagy szirekkel szemben. "
Lehet. De csak ma, mert holnap, holnapután ez az állítás nem lesz igaz. Vannak népszámlálási adatok (a legutolsó 2011-ben készült, tehát 8(!) évvel ezelőtt), amiben már akkor írták, hogy a fehérek aránya jó pár városban már 50% alatt van, sőt, még rosszabb értékeket is mutattak-. Azóta a helyzet nyilván romlott – és mi lesz tíz, húsz év múlva?
(A népszámlálási adatokban valószínű, hogy a fehérek alatt csak a briteket értették (2011-et írunk, még a munkaerőpiac megnyitása előtt, ha jól emlékszem) Ha így van, még rosszabb lehet a helyzet.)

"De, hogy ebben mi a szerepe a 9-10 éve tartó nemzetközi konjunktúrának és mi a magyar politikának azt nehéz szétválasztani."

Nem annyira nehéz, csak kevésbé kéne gyűlölettel tekinteni a társaság érdemeire. 2008-ban hirtelen, bár nem előjelek nélkül pattant ki a válság, tehát jó környezetben adósodott el az ország és került a csőd szélére (2006-ban mondta Gyurcsány, hogy a "világgazdaság pénzbősége"...) Orbánék viszont a válság utáni leromlott világgazdasági környezetben húzták vissza az ország szekerét a szakadék széléről és tették emelkedő pályára.

"Az alapvető probléma a demokrácia deficit. Ma Mo-n egy ember gondolatai határozzák meg a folyamatokat"
Neked az demokráciadeficit, ha egy választott ember (=miniszterelnök) gondolatai határozzák meg a folyamatokat? Erről szól a demokrácia, hogy megválasztunk valakit, és az ő (pártjának) programját hajtják végre. Nem ülsz fordítva a lovon?
Akkor fordítsuk meg a dolgot: neked az nem demokráciadeficit, hogy ma az EU-ban egy NEM megválasztott ember (Soros) gondolatai határozzák meg a folyamatokat? (hetente, havonta konzultál a Bizottsággal, tehát nem igaz, hogy nem szól bele)

Másrészt: nem egy ember gondolatai irányítanak: a pénzügyi dolgokat Matolcsy, Varga és a többi ember nélkül nem sikerült volna helyre tenni.

"A NER pedig egy nyilvánvaló kudarc a versenyképesség szemponjából. Az összes NER cégnek együtt kb 0 az exportja, " "Szép példa az őjra feltalált e-signature, vagy gmail szerű email,"
Na, ebben lehet vitatkozni. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem így van, mindenesetre én itt nem tudom és nem is akarom védeni a Fideszt. Vannak hibáik (nem is kevés), ezek közé tartozhat ez is.

"Innováció náluk nulla (a vasbeton, a plakát, a szálloda és a stadion az nem igazán high tech). "
Nem minden az innovációról szól, kell a mozgatóerő is, a puszta létfenntartáshoz szükséges egyéb tennivalók is fontosak. A stadionokon szintén lehet vitatkozni, nekem sem tetszik, de el lehet fogadni azt az érvelést, hogy amolyan multiplikátor hatással bírt az (akkor gyengélkedő) építőiparban, ezzel is munkát adva.

"Emellett igen komoly gond, hogy a hatalom fentarrtása fontosabb OV számára "
Ezt nem gondolhatod komolyan. Melyik politikai aktor nem akarhat hatalmat fenntartani, ill. megerősíteni? Mert ilyen még nem létezett. Ez a politikai túlélés eszköze.
De a hatalmat a választások eredménye alapján osztják el, tehát semmiféle komoly gond nincs.

"Ezért emel fel olyan embereket, akiknek a képességei szerények vagy igen vitathatóak olyan polcokra, ahova soha nem kellett volna eljutniuk."
Ezen megintcsak lehet vitatkozni, de a hatalomtechnika eszköztárában ez igen régóta bent van. Másrészt ez vissza is üthet, ezzel Orbán is tisztában van: ha gyengéket emel magas posztra, végső soron a következő választásokon ki is eshetnek a hatalomból, tehát oda kell figyelni – és nyugodj meg, oda is figyelnek.

"emellett még az a stílus ahogy a vezetők és a felemelt bábjaik kommunikálnak velünk"
Szerintem alapvetően nincs baj a stílussal, udvariasak, emberiek.
• A Soros elleni gyűlöletkampány mára prototípus lett, ha a jobboldal valakit le akar járatni a világban • Összenő, ami összetartozik: az AfD - Orbán nagy híveként - az Európai Parlament feloszlatását szorgalmazza • Az alkotmánybíróságok - elvileg - tabut jelentenek a demokráciaellenes erők…..
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
Az elmúlt napokban, hónapban országosan több százezer ember vonult utcára. Itt Vas megyében is több, mint ezren mentek el a szombathelyi tüntetésre. Mégis, sokan nem tudják, miért is tiltakoznak annyian a hidegben: mi most a Momentum által írt, és a demonstráció alapját jelentő 5 pontot igyekszünk…..
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
JogÁsz Dübörgünk 2018.12.29 19:00:00
A csőd szélén a New York Times. Kép: blitz.al A világ egyik – eddig – legolvasottabb lapjánál kitört a botrány. Számos újságírót elbocsátottak, többek ellen fegyelmi eljárást indítottak. Az amerikai olvasók levelek ezreivel árasztották el az újságot, milliók…..
Neo07 2018.12.31 00:24:20
@Hamihami: Ott tévedsz, hogy Orbánt megválasztották, és ráadásul már a harmadik alkalommal nyert kétharmaddal. Sorost ellenben senki sem választotta meg, mégis Európa sorsát jelentősen befolyásoló tervet próbál végigvinni... Lassan havonta konzultál az idióta, tántorgó Junckerrel...
Neo07 2018.12.31 00:51:25
@Bambano: "liberális kormányok alatt sokkal szabadabb és élhetőbb volt az ország"

Ez nem igaz. Hogy lehetett szabadabb, ha a média 99%-a a ballib banda kezén volt? Élhetőbb? A hajléktalanoknak bizonyára, meg a szabadrablott cuccokból is meg lehetett élni ideig-óráig....

"mindenkit kicsinál,"

ha ez igaz lenne, akkor a felelősök rég börtönben lennének.

Valamit tönkretenni pillanatok műve, de helyrehozni annál hosszasabb és nehezebb munka. Az ország elkúrásának következményeit bizony évtizedek kellenek... Kijönni a negatív gazdasági és adóssági spirálokból, az több időt vesz igénybe, mint nyolc év.

Antall József történész volt, nem gazdaságpolitikus, azonkívül nagy volt még a ballib megmondóemberek túlsúlya,akik duruzsoltak neki, meg az MDF is hirtelenjében összerántott párt volt, zömében ballib felfogású tagokkal, úgyhogy az is ballib kormánynak tekinthető. Pláne a Herényi meg a Dávid Ibolya ámokfutása után.

Ha igazi rendszerváltás lett volna, Amerikából importáltak volna a gazdasághoz tényleg értő, a nyugati kapitalizmus mély vízében otthonosan lubickoló cápákat és szakértőket, akik helyből, cspőből cáfoltak volna sok naiv és tudatlan ballib elképzelést...
De nem így alakult... Pedig volt a Magyar Október Párt, aminek a vezetője hogy-hogynem infarktusban meghalt... Igazi amerikás magyar volt, aki kitűnően ismerhette a nyugati viszonyokat...

Így a moszkovita, félművelt és botcsinálta "kapitalisták" dobták be magukat a mély vízbe, ami előre várható módon nem sikerülhetett. Kösz megint, nyugat, nem zavarta őket, legfőképpen Sorost nem akkoriban, hogy hasonlattal élve profi futók közé dobtak sánta, bicegő amatőr hobbifutókat. Nem volt kétséges a verseny kimenetele...

Ezért igenis bűnrészes a ballib, mert ezeket a fentieket vagy tudták, vagy nem tudták, akkor meg azért voltak alkalmatlanok – történelmi felelősség terheli őket a kézivezérelt hatalomátmentési ötletük miatt.

Na jó, lassan befejezem, más dolgom is van, pl. aludni.
Neo07 2018.12.31 00:56:40
@morph on deer: " “23 millió román” neked mikor jelenti az erdélyi magyarokat,..."

Nem lehetsz túl okos, ezért megmagyarázom. A kettős állampolgársági népszavazásnál a Gyurcsány a másfél millió erdélyi magyart is beleértette a 23 millió román halmazába, kvázi ezzel lerománozta őket, holott csak a másfél millió magyarról szólt a kampány.
Az Orbán Viktor által ellenőrzött médiát a józan ész csak tartós szellemi károsodás veszélye mellett nézi, olvassa. Ezért is nem kapcsol oda, nem vesz tőle lapot, és egyáltalán figyelembe sem veszi az ott közölteket. Az ennél a médiánál dolgozó véglény szerű szerkesztők nagyon vigyáznak a magukat…..
Neo07 2018.12.29 20:56:14
@káposzta: "Sokra mentünk vele, lefeküdt hitlerrel, és 3x annyit buktunk... "

Horthy és Hitler kölcsönösen nem kedvelték egymást. Horthy nem tehetett mást, az akkori német kancellár országa volt a nagyhatalom; de így is voltak előrehaladott tárgyalások a britekkel. Sajnos nem sikerült a kiugrás, pedig Sztálin jelezte, hogy ha harc nélkül mehetnek át az akkori 170 négyzetkilométeres Közepes-Magyarországon, elfogadja a bécsi döntéseket és nem lesznek területi változások. De sajnos a románok megint ügyesebbek voltak nálunk... (vagy talán nem volt annyi hazaárulójuk, mint nekünk...)

Szóval megint csak órákon és hajszálon függött megint minden...
Neo07 2018.12.29 21:46:47
@ember100: A sivalkodás hangerejéből érezve most zajlik a valódi rendszerváltás. (Persze évek alatt, lassan.) '89-ben csak felülről megszervezett és jól kézben tartott un. módszerváltás történt.
Neo07 2018.12.30 06:49:05
@Bkkzol: "Szemrebbenés nélkül vagonírozott be százezreket , milliókat."
Hazudsz, vérgőzös mocskos kommunista!
Éppenhogy fordítva volt, amikor megtudta, hogy valójában mi folyik, akkor állíttatta le a vagonírozásokat.
Akkoriban teljesen más világ volt, tudták, hogy meghalni mennek a katonák, húszmillió áldozata volt csak a második világháborúnak! Nem igaz, hogy nem tudod!
O1G - amit persze sokan, régóta sejtettek, csak talán azt em, hogy hamarosan jelszó válik belőle. Azt, hogy valóban e jelben fog-e győzni az ellenzék, természetesen még nem tudjuk. De hogy a szlogen és a logo terjed a világ körül, azt tapasztaljuk. Miközben Orbán a királyi várba költözik pár…..
Neo07 2018.12.28 00:04:02
@az EU pénzek zsákolója: "...nincs senki fejéhez fegyver tartva, hogy illegális bevándorlókat fogadjon be,... "

Dehogyisnem, csak nyomásgyakorlásnak hívják. Eredetileg Dublin 3 erre lett kitalálva (ha nagyon rosszindulatú akarok lenni), és ha az eredeti tervek szerint haladt volna minden, akkor most nálunk lenne az a kétmillió migráns, vagy legalábbis annak a nagy része, amely most Németországban keseríti meg a német polgárok mindennapjait. Ugye, az álprobléma... Nálunk lett volna "hot-spot" és a hasznos, németül, angolul, stb tudó valamennyire használhatók mazsolázása után nálunk erőszakolt volna az itt maradó többség.

Mo. számára életveszélyes egy ilyen szituáció, mivelhogy nem vagyunk nagy-, de még középhatalom se, a hadseregünk is le volt építve majdnem a nulláig, szóval párosítva az ellenzék kormányzásának valószínűsíthető közgazdasági eredményeivel (rombolás és agyonadósítás), közel lettünk volna a teljes megszűnéshez, beolvadáshoz vezető út elején...

Ezért nem tudok, és nem is fogok hinni a jelenlegi ellenzéknek, állítsanak bármit is.
Neo07 2018.12.28 00:25:01
@Igazamvanvagyigazamvan?: "A termelékenységi ráta a biztonsággal, jómóddal csökken. A UK termelékenységi rátája a fehér angoloknál 1,66 míg a muszlimoknál 2,4.
Minél régebbi bevándorolt a család, ez a szám annál alacsonyabb..."

Azt a tényezőt kihagyod hogy itt nem lesz már többé az a biztonság és jómód, ami eddig jellemző volt Európára. Ha bejönnek a prognosztizált további milliók és tízmilliók (arabok és négerek vegyesen – Afrika kimeríthetetlen forrása a migrációnak), akkor az életszínvonal erősen csökkenni fog, ami a tapasztalatok szerint a termékenységi ráta csökkenésére nem fog hatni, hanem éppen ellenkezőleg... És ez a kulturális szokásuk (beidegződésük) több generáción keresztül fog hatni, mire érvényesülne a (az addigra talán eltűnő) jómód hatása.

Hidd el, a radikalizálódás nem állt le, csak erősödik, a börtönök kiváló toborzóhelyek. Nem tudjuk, hogy micsoda erőfeszítéseket tesznek a szakszolgálatok a semlegesítésük érdekében. És ami igaz, a magányos farkasokat soha sem sikerült még eddig lekapcsolni...
• Jönnek fel a jobboldali populista pártok, de hiú ábránd részükről, hogy az európai választás után blokkoló kisebbséget tudnának alakítani  • A magyar és lengyel jogállamról zajló vita jövőre is az európai politikai egyik meghatározó eleme marad  • A magyar kormány fafejű, fogalma sincs a…..
Neo07 2018.12.27 10:59:04
@AveCaesarVavan:
"Aztán valahogy leáll a rendszer, és mire megjavul,..."

Bizonyára elkerülte a figyelmedet az, hogy a jó pár szavazókörben még ment a sorbanállás és a szavazás, ezért törvény szerint nem tehették ki az eredmények alakulását. Ja, és ki szabotálta a sorban állás kialakulását gátló törvénymódosítást? igen, eltaláltad, az ellenzék...
Neo07 2018.12.27 11:43:31
@n3spr3ss0:
Érveljél, ne személyeskedj!
Ja, hogy nincsenek érvek?