Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyuribacsi

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A főállású celebkedés a vasgyári melóhoz hasonlóan nem mindenkinek fekszik, én speciel az utóbbiba fizikálisan, az előbbibe mentálisan rokkannék bele. Susan Boyle, a YouTube rekodrszámú letöltését (90 millió) produkáló, jó torkú skót háziasszonynak remélem esze ágában…..
2009 május 29-én este lezárult az amerikai televíziózás 17 éves korszaka: Jay Leno utoljára vezette a Tonight Show-t, a talkshow-k non plus ultráját, a véleményformáló esti beszélgetős műsort, amit előtte a legendás Johnny Carson vezetett 30 éven át. Az 54. évadát taposó…..
Tony Blair és a New Labour egykori főideológusa a klímapolitikáról írt könyvet, és az olajhozamcsúcs miatt aggódik...
gyuribacsi 2009.05.27 07:16:24
tónibácsi:

Azzal egyetértek, hogy legmeghatározóbb problémáink, konfliktusaink zöme erkölcsi fogyatékosságunkra vezethető vissza.
De.

Az erkölcs egyáltalán nem szükségelteti felsőbbrendű lény létét. Nagyonis evolúciós fogalom, az egyik legfontosabb alapja a faj fennmaradásáért folytatott ösztönös küzdelmünknek. Ezzel együtt nem állítom, hogy nincs Isten, nem fontos hinni, és hogy a keresztény egyház (vagy a Biblia) minden állítása hazugság. Sőt.

Az erkölcs az egyén közösségi viselkedését szabályozó rendszer, mely úgy kívánja az egyén túlélését biztosítani, hogy optimalizálja a közösséggel való kapcsolatát. Miért? Mert az értelmes lény egymagában nem, csakis közösségben életképes, és hatékony.

Mondhatnók, hogy minden nép, kultúra és korszak erkölcse más és más, ezért hiú ábránd egyfajta planetáris erkölcs kialakulását remélni. A bökkenő ott van, hogy a technika és tudomány fejlődésével az emberi közösségek többé már nem értelmezhetők egymástól elszeparált csoportokként. Nagyon is hatással vagyunk egymásra - elég csak a gazdasági világválság finom és komplex összefüggéseire gondolnunk.

Az erkölcs ma túl kell hogy lépjen közösségeink, kultúráink, vélelmeink és hiteink határán, és azokat a közös minimumokat kell megfogalmaznia, amik az emberi faj egészének fennmaradását képes biztosítani. Ebben Isten segíthet minket, de a problémát nem fogja helyettünk megoldani – mint ahogy ezt sohasem tette. Egyszerűen azért, mert nem ez a dolga.
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
Azt nem lehet mondani, hogy a kínai cégek eddig elkényeztették volna a helyieket a forradalmian új és szikrázóan eredeti reklámkampányokkal. Ha valaki látott már a CCTV csatornán (ahonnan Szőke kapitány is megtanult vázát venni) kínai reklámokat, az pontosan tudja, hogy egy VHS-re…..
Elindult Magyarország első zaklatás blogja, nézd meg itt!Erre akadtunk a neten ma, 2008. március negyedikén...a fidesz honlapján.Tudjátok ők akarnak kormányozni, ezért is fontos, hogy nem infantilis társaságról van szó! A képekhez kommentárok is vannak (ahol vannak) ezért ezeket is…..
gyuribacsi 2008.03.04 21:08:01
Régóta gondolkodom miképpen írjak a klíma változásról avagy globális felmelegedésről. Aztán támadt egy gondolatom, hogy megnézem ki-hogyan csinálja itt a blog szférában és egyre több és több anyagot találtam. Mivel szociológusnak képzem magam, így az elemző-gyűjtőmunka…..
gyuribacsi 2008.02.19 20:03:26
www.origo.hu/nagyvilag/20080217-klimavaltozas-szendioxidkibocsatas-emissziokereskedelem-okogyarmatositas.html

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Én az enyémet utólag mondanám...
Rég láttam videót, ami ennyire őszinte mosolyt csalt ki belőlem. A címe eleve olyan, hogy felkészülsz, valami szar, eröltetett poén lesz, de nem... Egyszerű és csodás: ..
gyuribacsi 2008.02.15 21:41:16
Kedvenc műsorom (Napkelte) egyik szeretett műsorvezetője (Bánó elvtárs) már megint hozta a formáját. Az egészségbiztosítási törvény kapcsán meghívta a szerdai műsorba dr. Csáky András MDF-es képviselőt egy „baráti” beszélgetésre. Sajnos a szerkesztő úrnak…..
gyuribacsi 2008.02.15 21:16:07
...hááát, mielőtt bárki nagyon elvetné a súlykot, a hangsúly a közszolgálatiságon valand.
Nem kell fideszezni, libsizni, komcsizni, pláne nyilasozni. Ha téged az érdekel, mennyire közszolgálati az MTV, ne hasonlítgasd más, főleg ne kereskedelmi adókhoz. Figyeld, mi folyik ott, figyeld a tényszerűséget, az objektivitást, vagy annak hiányát. Az MTV, bármennyire is meglepő adóforintokból végzi munkáját, tehát azok pénzéből is, akik éppen nem az aktuális kormánynak drukkolnak. És mivel ez az országosan legjobban fogható adó, elvárható lenne tőle a pártatlanság.

Külön erénye a cikknek, hogy nem tért ki az MTV, és ezen belül a napkelte műsorainak minőségére, egyáltalán, a műsorszerkesztésre. Mert az tényleg kritikán aluli.

Napkelte még. Még 7 óra előtt, tehát amikor a legeslegtöbb gyerek álmosan keresi a papucsát, fogkeféjét, reggelijét, iskolatáskáját, nos, a derék magyar televízió akkor adja le a kék híreket. Semmi 18-as karika, semmi figyelmeztetés, csak dőlnek a tragikus gázolásokról, késelésekről, fosztogatásokról szóló hírek. Hadd szokja a bősz magyar valóságot az a gyerek.
Ezért nem jár büntetés?

Ja, és tudatosan nem szavazok, immár 2 választás óta senkire. És hogy ne róhassanak meg a bősz demokraták azzal, hogy lusta és felelőtlen vagyok, meg hogy szavazni fontos, hát elmegyek és érvénytelen szavazást adok le.
Szóval, ha lehet, ne fasisztázzatok, meg ne orbánbérencezzetek le, mert egy-két kivételtől eltekintve mélyen megvetem a magyar politikai paletta minden ma ismert szereplőjét. A választók közül pedig azokat, akik érvelés helyett helyből leugatják és beskatulyázzák a másikat.

Amúgy (még részleteiben is) egyetértek a vitaindító cikkel.
Régóta tervezem, hogy írok a hazai reklámszakma egyetlen valamire való lapjáról, a Kreatív magazinról. Ehhez jó apropót szolgáltatott most az arculatfrissítés, amin a hónap elején zavarták keresztül a lapot. Kezdjük azzal, hogy egy reklámszakmai magazint szerkeszteni nem lehet…..
Konzervatórium ... Kommentár 2008.02.11 20:13:00
Vadnyul bejegyzéséhez rövid hozzáfűznivalóm:Nem nehéz érteni a dolgot, egyszerű, mint az egyszeregy. Van egy miniszterelnök, aki a felvilágosult abszolutizmus jegyében megreformálja a zországot. Így a magyar miniszterelnök minimum egy II. Jóskának képzeli magát, akinek…..
gyuribacsi 2008.02.12 06:30:40
A kordonos meglátás valóban találó... ám nem mindenki tud rajta röhögni. Például azok, akiket a tv-ostrom óta bevittek, így pl. én sem.

Végtelenül szomorú az, hogy ekkora hibaszázalékkal dolgozik egy kormány, és a józan (bocs:) kritikától a vandalizmusig terjedő állampolgári véleményeket csak fölösleges és igazságtalan erőszakkal tudja, és óhajtja lereagálni.
Nem akarok mindig saját példámmal jönni, vittek be akkoriban nálam jóval fiatalabbakat is, éppoly ártatlanul, mint engem. Az ezzel kapcsolatos számadatok pedig durván alulbecsülik a valós fogvatartásokat. De ez egy másik téma...

Igazán csak egy, és az utolsó személyes: mióta mindkét kezem összes ujjáról lenyomatot őriznek (valószínűleg jogtalanul, és még évtizedekig), én nem merek a Szabadság tér környékére menni. Egyzerűen félek. Pedig a most megnyílt Erdély fotókiállítás nagyon érdekelne :((
És gondolom, nem árulok el túl meglepő dolgot, ha feltételezem, másokban is élnek hasonló félelmek.
Hardkordon, demokrácia light.

Más.
Konkrétan a mostani kordonról. Öreg barátommal iszogattam a minap, ő mondta, hogy ebben a reformnak csúfolt egészségügy privatizálásban (vagymi) az a legrosszabb, hogy amint magánkézbe kerül, onnantól már nem várhatjuk, hogy vissza lehessen csinálni. Törvényt lehet hozni, de az árát a magán cégek (biztosítók) csúful megkérnék. No és annyit biztosan nem fog tudni/akarni fizetni az állam.

Ennyit a mostani kordonról :(((
Via DiggE február 8-án készült kép tanúsága szerint a jobboldali manőverező hajtómű hővédő szigetelése sérült meg (kísértetiesen hasonlít az eset az Atlantis legutóbbi repülésén történtekhez, vajon mostanra rutinná vált az űrhajó egészségügyi tűzőgéppel történő…..
gyuribacsi 2008.02.11 18:21:47
No, hirtelen ezt találtam:
"Irak eddig 359 milliárd dollárba – ebből a pénzből a NASA Mars-expedíciót szervezhetett volna – és több mint 3000 amerikai katona halálába – ebből 2880 katona azóta vesztette életét, amióta Bush 2003 májusában bejelentette a katonai cselekmények hivatalos végét – került eddig Washington számára."
"Az amerikai katonai költségvetés nagyságát sem lehet már tovább emelni, hiszen Washington az 1990-es évek elejének megtorpanása után már 2001-ben többet költött hadikiadásokra, mint a Reagan alatti csillagháborús években, és a védelmi kiadások nagysága már 2006-ban is meghaladta az 500 milliárd dollárt. (2000-ben még csak 280 milliárd dollár volt ez az összeg.) Ez a hadikiadás így is több mint sok egy évi 300 milliárdos költségvetési, 850 milliárd folyó fizetési mérleg hiányt produkáló országban, amely mellesleg a legnagyobb és leggyorsabban adósodó országává vált a Földünknek az elmúlt években."
"Az amerikai kormány és a NASA vezetése által kijelölt út keskeny, a programok többségét feláldozza a "nagy cél" érdekében. 2015 és 2020 között újra embert akarnak juttatni a Holdra. Ehhez öt év alatt egymilliárd dollár támogatást kap a NASA, viszont 11 milliárdnyit a saját költségvetéséből kell más programoktól átirányítania."
(utóbbi idézet erről a szájtról:)

Az 50-es szorzóval tehát nem lőttem nagyon melé :o
Éljen a militarizmus, éljen a fegyverkező ember, a kill bill sapiens :((

hángörienidiocc Híróz 2008.02.10 12:39:00
Rejtélyes, hihetetlennek tűnő pletyka lengi be a Kossuth teret és környékét. A hétfői kordonállítás elleni - már vasárnap tábort verő - tiltakozók egy része azt állítja ugyanis, hogy az egyik parlamenti szobában összeölelkezett Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc, majd…..
gyuribacsi 2008.02.10 17:07:27
Mandiner blog Erkölcscsősz vagyok 2008.02.08 11:46:00
  Eredetileg arra készültem, hogy valami pozitívat írok Carla Bruniról (Nicolas Sarkozy friss feleségéről), ugyanis a zenéje megtetszett, aztán kicsit utánaolvastam, hogy ki is ő.  Az egy dolog, hogy valaki férfifaló, pláne pár országgal arrébb. Lefeküdt Mick Jaggerrel,…..
Bruhaha, szerencsétlen BKV olyat művelt, amihez hasonlót hibát a magyar nyomtatott reklámtermék-történetben a ma már teljesen elfelejtett Palotás "Propellernyakkendő" János vállalkozó követett el. Az őt ábrázoló óriásplakáton ugyanis retkes volt a körme. A 2008-as…..
Sárga Ház Zabamagyar 2008.02.07 18:46:49
Nem lacafacázik, megmondja a frankót a körömpörkölttel töltött toroskáposzta kedvelőinek legújabb kedvencem! A színvonalas magyar reklámfilm mezőnyből is kiemelkedik a Mezym, emésztésjavító gyógyszer spotja, hiszen nem sajnálkozik, nem tesz úgy, mintha szükséges rossz lenne!…..
Mint azt több szaklap is megírta szervilisen, a híres sztár véletlenül adagolta túl a nyugtatókat. Lelki szemeink előtt már látjuk, ahogy a sajnálatos éjszakán Heath egyre idegesebben nyomkodja a tévé távirányítóját: "Basszameg, sehol semmi. És még a sör is kifogyott a…..
gyuribacsi 2008.02.07 08:39:39
Megfigyelésem szerint azok szoktak leginkább bőszen prolizni, akik életük egy jelentős szakaszában proliként éltek/élnek. Ennyit úgy általában Bukowszkyról.

A sztárságot elviselni roppant nehéz, hiszen minden tekintetben embertelen elvárásoknak teszi ki a lelket. Képzeld csak el: folyamatosan fennál a veszélye, hogy rádköszönnek, lerohannak kérdéseikkel, igényeikkel, vágyaikkal, ajánlataikkal a rajongók. És nekik aztán meg is kell felelned! Új ruhák, menő autó, egyedi mobil, karóra, tetkó, pirszing, hajviselet, stb.

Mi több, az ismertség fura spirált indít el: a többi sztár, celeb, és a körülöttük lebzselő siserehad újabb és újabb bulikba csábít. Ezek persze egyre extrémebbek, hiszen mindenre rá lehet unni.
Jönnek az extra szexkalandok, esetleg extrém sportok, jön a pi, a drog, és az őrült megmondóemberek, akik transzba esve bármit kihoznak magukból, amivel feltűnést tudnak kelteni, legyen az különleges gondolat, vérhányás, vagy vízszintesen falra szerelhető széklet.
És ez megy minden hétvégén, néha hétköznap is. Nem tudsz hova bújni, nem tudsz mindig nemet mondani, és végül már nem is akarsz. Ezek a bulik aztán bárkit megölnek, ha nem tud időben kiszállni.

Te kibírnád torzulás nélkül?

A cikk egyébként engem nem győzött meg semmiről. Lehetett kevés drog+altatók, meg sok drog+altatók, meg csak drog, meg csak altatók. Ki vagyok én, hogy ezt innen megmondjam??