Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tele Peti

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek, sőt évtizedek óta volt a bakancslistám élén Szaúd-Arábia. Furcsa, néha abszurd, de érdekes országnak tűnt távolról. Mert, ugye, a közelébe magunkfajta gyaúr nem nagyon merészkedhetett. Nemrég aztán sikerült kilenc napra eljutni a sivatagi királyságba - sok helyen talán mi voltunk az első…..
Tele Peti 2020.01.26 16:10:51
@Vaszilics Fedor Emánuel:

Fordítva gondolkodtok: MEgpróbálkoznál azzal, hogy Mekkában derül ki, hogy átverted őket és megszegted a vallási szabályokat? Egy olyan országban ahol a vallási rendőrség mindenható és demokrácia még nyomokban sem?

Naugye... és ez az eset még ráadásul menthetetlen is, hiszen ők "szóltak"
Tele Peti 2020.01.26 22:20:49
@Ajószűcs:

Ja, ez nagyon cuki...

Aztán Buraydah meg TAbuk között félúton a sivatag közepén, majd hivatkozz Szalmán hercegre, hogy amúgy most már frankó minden...

BIztos sok minden enyhült azóta én elhiszem. De ez egy hatalmas ország, elhagyatott vidékekkel. Azt elhiszem, hogy Rijádban meg Jeddahban (azmár korábban sem volt akkora para) majd a rendőr meghallgatja a magyarázataid... de azért én jártam pajkos helyeken.

Félre ne érts, hallom én is ismerősöktől, hogy sokminden változott, de még a korábbi időkben is elkarcoltunk ott fehér keresztényként, csak azért ne írjuk már, hoyg Tabukból leruccani, az olyan mintha átkocsikáznál Salzburgból Münchenbe...
Van az úgy, hogy az embernek bekattan valami kisgyerekként, de annyira, hogy aztán a fél életét ennek a csodálatosan vonzó dolognak szánja. Ezek azok a vágyak, amiknek teljesüléséből  családi legendák és filmek születnek, vagy olyan orbitális csalódások, amiknek a kiheveréséhez  egy másik fél élet…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Leírnám a történetemet, hogy lássam, én vagyok-e csupán "hülye" vagy alkalmatlan, vagy valóban nagyon szemétül bántak-e velem? Tanítóként egy idősebb kolleganő mellé kerültem alsós osztályhoz. Pályakezdőnek számítok, bár munkában…..
Tudod mit jelent az ikeázás? Itt most nem arra a családi idillre gondolok, amikor az asszony hirtelen felindulásából elkövetett három órás lakásfelújító projektjét hozzátok ki döntetlenre 200 ezerből. Sokan esnek áldozatul az ikeázásnak. Ez az a tevékenység, amikor lemész…..
A Jumeirah Beach Residence-et nehéz lenne egy magyar helyhez hasonlítani, talán a Váci utca és a füredi Tagore sétány pénzzel telepumpált szerelemgyereke állna hozzá a legközelebb. Három évvel ezelőtt még semmi sem létezett a korzóból, butikokból, szalonokból, és a homokos…..
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
Több olvasónk is jelezte, hogy elképesztő hosszú sorok alakulnak ki a budapesti reptéren hajnali 5 óra körül, fél órát alaphangon gyakran kell várni, de esetenként ennél jóval többet. Múlt héten egyik olvasónk simán lekéste a gépét, pedig több mint egy órával indulás…..
Lehet, hogy ez kicsit eltér az álláskeresői témától, lehet, hogy nem, hiszen az álláskeresők többsége is segítendőnek tekinthető. A tevékenységem révén az átlagosnál több nehéz élethelyzetű emberrel találkozom, és próbálok is segíteni. Így mindig feldühít, ha a…..
Tele Peti 2014.10.14 09:43:47
@Morrancs:

A baj az az, hogy Magyarországon norma lett a "szaréhugyé" dolgoztatás, napi 24 órás rendelkezésre állással. Amit írtál nenek a következménye.

Gondoljatok bele. Egy egyszerű könyvelő/adminisztrátor/titkárnő aki keres 100-150-et miért is kéne, hogy 0-24 rendelkezésre álljon? Munkaideje van, abban, akkor kell elvégezni a munkát. Ja hogy ez a főnöktől tervezést igénmyelne? Hát igen...
Tele Peti 2014.10.14 12:02:00
@jobangel:

Kicsit fasj nekem az a skandinavorszagozas... MAramennyiben Svedorszagot ertjuk rajta, marpedig tobbnyire azt...

Szerintem a magyar nok tobbsege nem szeretne olyan lenni minta sved nok es nem szeretne olyan kozegben elni... Dolgoztam szuletett svedekkel haaaat... Finoman szolva is atestek az egyenlosdi lo tuloldalara...
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
Tele Peti 2014.10.03 07:00:03
@nyisziati:

Szerintem a rend az olyan, hogy egyszer valahol el kell kezdeni rendet tenni és szabálykövetésre kényszeríteni az embereket...

KEzdeném azokkal akik bezzegausztriáznak...

(és az nem érv számomra, hogy merapolitikusok is lopnak, ugyanis a politikusok az emberek által választatnak, és ha van egy normális társadalom, kitermeli a normális politikusait... akik megbuknak ha lopnak... minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel, mert a nép választja őket... ás a nép buktatja meg őket, ha kell)
Tele Peti 2014.10.03 07:05:04
@Sándor Pikáli:

KEdves Sándor, a rendőr dolga a szabály betartatása. A tied a betartása. Semmi közöd a vállalkozóhoz...

HA viszont a biztosítás néküli motoroddal, kárt teszel a kocsimban vagy bennem akkor fasisztázhatsz nekem barátom, fizetni fogsz mint a katonatiszt... ÉS nem fog érdekelni, hogy ki mit csinált rajtad kívül ebben az országban...

Rohadtuk gyűlölöm azokat az embereket akik azt hiszik, hogy kárt okozhatnak nekem, ámokfuthatnak, gyorshajthatnak biztosítás nékül, BÁRMILYEN indokkal. Nem érdekel az indokod. Te ugyanúgy szabáysértést követsz el, és én joggal utállak. ÉS szólok, hogy semmivel nem vagy jobb , mint az említett vállalkozód. Semmivel.
Sok évvel ezelőtt egy délelőtt az egyetemhez közeli kocsmában ültünk fiúk-lányok vegyesen, és érveket kerestünk ahhoz, miért is kellene befáradnunk a nem túlságosan szeretett kommancs professzorunk előadására. Ekkor széles vigyorral a képén benyargalt egy csoporttársunk, aki…..
A naponta emberek ezreit, tízezreit szállító járművezetők általában csak rossz színben tűnnek fel a médiában. De a járművezetők is emberek, lássuk az ő szemszögükből a közösségi közlekedést! Egy Mezei Autóbuszvezetőtől kaptuk az alábbi gondolatokat, ezeket most…..
Tele Peti 2014.10.01 07:51:16
@SirTocy:

Touché...

Itt be lehe zárni a kommentelést. Összefoglaltad a lényeget.

ÉS: Az "ezértartittezazországozóknak" mondanám, hogy azért tart itt, mert mindenki fikáz, mindenkinek elvárásai vannak, de tenni a dolgokért azt senki... Mindig más a hibás...
Tele Peti 2014.10.01 08:53:42
@WarLock0722:

Fábry mondta, hogy ez a magyar (balkáni) mentalitás alapja:

A "nem-e lehetne-e"...

Már záródik az ajtó, de nem e lehetne e még gyorsan felszállni, nincs jegyem, de nem e lehetne e most csak gyorsan egy megállót menni.

Nem. A nyugati demokrácia (amit olyfennhangon irigyel mindenki) a szabályokon alapszik. Aminek az a lényege, hogy midnenkire vonatkozik és az is, hogy van aki rosszul jár.

Példa: Ha a busz 15,00-kor indul miért nem lehet még 3 percet várni a haldokló öregnéni/siető diák/ kórházba szülni menő kismamára. Azért nem mert ez a szabály, ugyanis, ha minden megállóban ezt eljátsza akkor pikkpakk összejön 15 perc késés és akkor megintcsak mindenki hőbörög.

Itt jegyzem meg, hogyha a rendszer alapvetően működik akkor, de csak akkor jön el az, hogy a buszsofőr meg fogja várni a kismamát/öregnénit.

Mert: MIndenki tisztában lesz vele, hogy szívességet tesz, senki nem várja el és az előbbiek következményeként elvétve fordul csak elő ilyen...
Tele Peti 2014.10.01 09:34:51
@WarLock0722:

Pont ez a magyar lélek lényege. Soha nem benned van a hiba... Mindig mindenki más a hibás. A buszvezető, a kormány, az időjárás, a vekker, a szomszéd kakasa...

Hallottál valaha bárkitől olyat, hogy de marha vagyok, hogy nem indultam el 15 perccel előbb? Neeeem... A buszvezető a köcsög, hogy miért zárja be előtted az ajtót...

És szerintem ezek a dolgok hosszú távon kiegyenlítődnek. Ha valaki minig elindul időben, a másik oldalról pedig a buszvezető soha nem vár meg senkit, mert nincs rá szükség, akkor jó eséllyel létrejön az a helyzet, hogy amikor a delikvens egyszer pont véletlen elalszik, akkor egyszer pont megvárja a buszvezető.

De nálunk ez nem így van. Itt már eleve számít mindenki arra, hogy a buszvezető megvárja. csakhogy aztán ez beépül a rendszerbe...

Alapvetően azt gondolom, hogy a magyar lélek az a nyugat és a kelet keveréke... Ez a mentalitás a kelet.
Manapság is számtalan olyan tudományos tévhit kering közszájon, melyeket készpénzként fogad el olykor még a tudományra nyitott közönség is. Ezek közül szemezgetünk, a csodálatos ifls oldal remek listáját lenyúlva használva útmutatóként. 1. Csupán agyunk 10%-át használjuk…..
Tele Peti 2014.07.15 17:06:18
@teddybear01: A nyírfacukor valójában nem nyírha és nem cukor....

“A xilitol (az ógörög ξύλον xylon ’fa(anyag)’ + -itol ’cukoralkoholok jelölésére szolgáló végződés’ összetétele; régebbi kémiai helyesírás szerinti neve xilit) a xilóz nevű aldopentózból származtatható cukoralkohol, amit édesítőszernek használnak. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt maga az emberi test is termeli. Nagyobb mennyiségben hemicellulóz tartalmú növényi rostból állítják elő. Nyírfacukor néven is ismert, ami egy magyar fantázianév a xilitolra, és arra utal, hogy a xilitolt először nyírfából vonták ki, neve ellenére azonban ez is kukoricarostból készül.” -
Tele Peti 2014.07.15 17:07:17
@wmiki: Szerintem igyál egyet és pihend ki magad...
Tegnap beszéltem egy barátnőmmel jó hosszú idő után. A "mi újság?"-ra az volt a válasza, hogy egyre bizonytalanabb a munkám, és egyre többet túlórázom. Lehet ennél rosszabb egy munkahelyen? Persze, ha még azt is hozzáteszi, hogy nem keresek eleget a megélhetésünkhöz. De…..
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tele Peti 2014.06.10 09:40:04
@Sebastiane: Szerintem elsősorban ez nevelés kérdése. KOmmunikációs eszközökkel 3-5 év alatt ezen jelentősen lehetne változtatni.

1. Tudatosítani az emberekben, hogy mindenki aki bringázik, szívességet tesz az autósoknak, mert csökkenti a dugót. Tehát az autós érdeke, hogy legyen aki bringázik.
2. Bringásokban tudatosítani, hogy a fentiek nekik nem jelentenek kiváltságokat. A KRESZ rájuk is vonatkozik, plusz (és a cikk erről szól) mindegy kinek van igaza a bringás csak a rövidebbet húzhatja

+1 ha mindez már nagyjából átment akkor lehetne elkezdeni beleverni az emberekbe azt ami az állandóan példaként hozott Hollandiában van, hogy egy balaesetben alapvetés, hogy a bringásoknak van igaza, kvázi az autósnak kell bizonyítani, hogy nem ő okozta a balesetet. (sosem felejtem el, amikor átverttem a bérautót, ez volt az első amit az orromra kötöttek. Bringásokra vigyázz, mert ha baleset van nem lehet igazad... )
Tele Peti 2014.06.10 09:45:23
@idegen a földön: Ilyenkor kellene a rendőrség trafizás helyett. KÖzúti veszélyeztetés, helyszíni bírság 50e, bringa elkoboz, amíg ki nem fizetik. +
Tele Peti 2014.06.10 10:03:34
@Mészáros Laci:

Amikor a MArgithidat építették (járda szűkítés magas kertés kétoldalon) két terepruhában fullbukóban, komoly downhillbringával közlekedő srác úgy gondolta, hogy az okos, hogy gyalogosok között végigszlalomoznak. Amikor az első elsuhant mellettem ijedtemben arrébléptem egyet, pont a második elé. Pechéjre én 105 kiló, pont futásból jöttem, pulzusom a plafonon. A gyerek azzal a lendülettel esett be mögém, neki a kétméteres építési kerítésnek. REmélem értett belőle egész életére amikor a sisak állrészénél fogva emeltem fel a földről és magyaráztam el neki a KRESZ alapjait.
Akik az elejétől követik a blogot, minden bizonnyal emlékeznek még Lobelt Ledfoldra, aki az első időszakban több nagyon jó és szórakoztató posztot is küldött (aki nem emlékszik, az itt, valamint itt és még itt is felfrissítheti emlékezetét - érdemes el- vagy újraolvasni!). Nos,…..
A Galaxy K Zoom egyrészről folytatja a Samsung hülyenevű telefonok listáját - másrészről legalább némi logika van a dologban, ugyanis az előző "tegyünk egy egész kompakt fényképezőgépet a telefonba" modellt is Zoomnak hívták. A K pedig magyarul tök logikusan Kamera, mégha…..