Regisztráció Blogot indítok
Adatok
novicia82

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, most jönnek majd az olyan kommentek, hogy „Gyerekkel nem kell utazni, jó azoknak a Balaton is.” vagy „Minek kínozza a gyerekét és főleg másokat?” – de ezeken én inkább tovább ugranék, és arról szeretnék írni, hogy ha mégis úgy érzed, el kell utaznod, és van már néhány gyermeked, akkor mik…..
novicia82 2018.09.20 20:50:58
Azért ez elképesztő, hogy a reakciók nagy része arra irányul, hogy minek utazik (él) az, akinek gyereke van? Tulajdonképpen nem értem, mit is keresnek ezek a kommentelők itt, ezen a blogon???
Emlékeztetőül: ő is gyerek volt, az anyja őt is megszülte, ő sem volt egy robot, aki némán és csendben végigülte a gyerekkorát, nehogymár urambocsá, zavarjon más felnőtteket, akik szintén elfelejtették, hogy voltak gyerekek. Kérdezze már meg az anyukáját, biztosan megerősítik a szavaimat...

Nagy recpect annak, aki x vagy y darab gyerekkel sem ül otthon a négy fal között, hanem elindul, megmutatja a gyereknek a világot. Mi is járunk étterembe a 3 gyerekkel, nyilván olyan helyekre, ahol erre be vannak rendezkedve.
De egy repülőn nehéz elkerülni ezeket. Habár tényleg jó lenne, ha lenne "gyerekes" és "nem gyerekes" részleg, amíg ezt nem oldják meg a légitársaságok, addig javaslom az empátiát és a toleranciát.
A legtöbb normális szülő arra törekszik, hogy a gyerekei ne zavarjanak másokat, és ahogyan olvasom, ez itt sikerült is.
Amikor mi 3 gyerekkel repültünk (fapadossal), a két nagyobb mesét nézett laptopon, a legkisebbnek (9 hónapos volt akkor) úgy variáltam át a napirendjét, hogy az alvás beleessen a repülőútba, és nem is volt semmi gond.

Feltételezem, hogy a negatív hangnemben kommentelőknek nincs gyereke, azért ülnek ilyen magas lovon. Ha majd lesz gyerekük, kívánom, hogy az embertársaik empátiával és türelemmel forduljanak feléjük.
Elmesélném röviden, hogy egy színiképzős örökmozgó, siklóernyőző és maratont futó bölcsészlányból hogyan lettem hiperaktív anya, aki még élvezi is ezt!:-) Történt egyszer, hogy született egy kisfiam Duda, ő volt a legédesebb, legjobb alvó és cukitündér gyerek, akit csak jómagam, illetve singli és…..