Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klaci55

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 1968. március 16-án egy század amerikai katona bevetésen vett részt Vietnamban. Vagyis a szokásos módon indult a nap, ami viszont ezután történt, nemcsak sokaknak a háborúhoz való hozzáállását változtatta meg, hanem még évtizedekkel később készült filmekre is hatással…..
Közel tízmilliárd forint került tavaly az MVM-től egy Kapolyi-cég közbeiktatásával egy offshore hátterű vállalkozáshoz, melyet az FTC angol befektetőjének budapesti helytartója, Szász András képvisel Luxemburgban. Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik az ügyben, Szász András…..
klaci55 2009.03.11 07:23:57
'77 Szilvesztere ugyanúgy kezdődött, mint a többi szünidei nap, semmi sem jelezte, hogy Szuberbolába, Sas Józsiba és Hofi Gézába torkollik az egész. Műsorismertetés 8:59-kor volt, aztán Idősebbek is elkezdhetik, majd Szünidei matiné egy lengyel rajzfilmmel, egy szovjet bábfilmmel…..
klaci55 2007.12.31 14:28:10
Az átkosban 1962-től minden szilveszteri műsort láttam. Azt a kettőt is, amit a katonai szolgálatom két éve alatt ’76,’77-ben mutattak be. Valóban évről-évre csökkent a színvonal, még akkor is ha azt hozzáveszem, hogy cseperedésem során nyilván egyre kritikusabban szemléltem a produkciókat. De hát láthattam az igazi nagyokat a kabaré színpadán, sokszor élőben. Latabár, Kabos, Kazal ,Kibédy, Kellér, Major, Psota , Gobbi és még nagyon sokan mások egy életre szóló élménnyel ajándékozták meg a publikumot .Aztán fokozatosan átalakult a szilveszteri műsorok szerkezete. Egyre több látványos produkcióval, betétekkel színesítették a műsort. Inkább revüvé alakult, ami a költségek megnövekedését hozta magával.
Gondoljunk csak bele. Kellér Dezső kiállt a közönség elé- belekapaszkodván a függönybe- és mint konferanszié elszórakoztatta a nézőket. A Hacsek és Sajó jelenetek díszlet igénye sem volt sokkal több, mint két szék…
Emlékszem egy hetvenes évekbeli szilveszteri műsorra, ahova jeles külföldi sztárok kaptak meghívót ill. a stáb látogatott el hozzájuk. Például a BBC forgatta Maigret -film sorozat főszereplőjéhez. /Én csak ezt a feldolgozást tekintem ’eredetinek’  és a mai napig a fülemben cseng a narrátor hangja: ’’Maigret felügyelő szerepében Rupert Davis, magyarhangja Básti Lajos…’’/ Nos ebben a szilveszteri műsorban meglehetősen szívhez szólóan énekelte Davis tört magyarsággal az: ’’az a szép ,az a szép, akinek a szeme kék ’’ szövegű nótát. A stúdió vendége Gina Lollobrigida volt. Táncolt is Vitray Tamással és Antal Imrével. Ez a sztárparádé annyira elvitte a költségeket, hogy a következő évi Szilveszter már ’’Csak a felébe kerülhet’’ szlogennel és felvezetéssel került műsorra. A pénztelenség biztosan nagy úr, de azért az egy érdekes koncepció, ahogy az RTL- Klub csak filmekkel –amelyek nyilván ismétlések már- letudja az egész év végi hajcihőt.
.