Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dankógábor

2752 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Facebookon jelentette be Lars Göran Petrov, hogy gyógyíthatatlan rákbeteg. Magában a posztban amúgy ezt nem írja le az Entombed A.D. énekese, csak a kemoterápiájáról beszél. Van viszont egy adománygyűjtő oldal, ahol már konkrétan elmondja, hogy cholangiocarcinomával küzd már egy ideje, ami az…..
Némileg váratlanul újabb könnyűzenei támogatást jelentett be ma a kormány a heti Kormányinfón. Egy hete 5,3 milliárd forint támogatásról döntött a kormány, amit a zenekarok és stábtagjaik kapnak a még mindig kissé homályos "raktárkoncertekért" cserébe. Most ezt fejelték meg egy 2,12 milliárd…..
Idén az első nagy sokkot az jelentette a fesztiválszezon számára, mikor a Glastonbury bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg a fesztivált. Ők ráadásul olyan korán léptek, hogy még azt is leírták, hogy remélik júniusra kifutja magát a vírus, és más bulikat már lehet tartani,…..
Feleslegesnek tartottuk csütörtökön kiírni, hogy milyen fesztiválok maradnak el a kormány bejelentése nyomán, ami ugye nem változtat a jelenlegi maximum 500 fős közönséglimiten. Egész egyszerűen azért, mert gyakorlatilag az összes elmarad. A nagyobbak legalábbis biztosan, viszont a kedvencünk, a…..
Pár napja kezdte promózni titokzatosan, ma pedig ténnyé vált, hogy szeptember 11-én Medium Rarities címmel új válogatáslemezt ad ki a Mastodon. Ezen olyan dalok lesznek, amiket általában nehezebb beszerezni valamilyen oknál fogva és több feldolgozás is van közöttük. Lentebb amúgy ott a dallista, mi…..
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy augusztus 15. után sem lehet tömegrendezvényt szervezni. Ezzel eldőlt, hogy idén semmilyen nagy fesztivált vagy koncertet nem lehet csinálni, így elmarad a SZIN, az EFOTT, a Strand Fesztivál, a B My Lake, a Fishing…..
Jön az új Fish!-lemez, ez pedig itt alább az első dal róla. Ennyi röviden, hosszabban a zenekar mondja: Januárban kijött a lakossági punkrock kislemez, nem volt tragikus, fullra tömtük a Barba Negrát. Tavasszal mentünk volna klubozni és csinálni, amihez értünk. Nem mentünk, mert jött a korona. A…..
Throes of Joy in the Jaws of Defeatism címmel szeptember 18-án jelenik meg a Napalm Death új nagylemeze, amiről egy dalt már meg is lehet hallgatni alább. Barney Greenway énekes azt mondta a lemezről, hogy kicsit betévedtek a noise metal vizeire, és hangzásban ez az alábbi Backlash Just Because…..
Idén július 15-én lett volna a második Pearl Jam-koncert Magyarországon, ami a vírusjárvány miatt elmaradt. Sokan izgultak, hogy a buli úgy jár-e, mint az amúgy már jó ideje telt házas System Of A Down-fellépés, és törlik inkább az egészet, de most mindenki megnyugodhat. Ha a vírus is úgy akarja,…..
Nem, nem ment el az eszünk, ami a címben van, az a színtiszta igazság. Mutatjuk: The Mars Volta we need to finish the album pic.twitter.com/oA5cc7pyhb — ye (@kanyewest) July 22, 2020 Na ugye, nem hazudtuk. Mondjuk mindez csak kérdéseket vet fel. Miért posztol Kanye West váratlanul a Mars…..
Tavaly remekül éreztük magunkat a bonchidai Electric Castle fesztiválon, idén is terveztük, hogy elmegyünk megint Kolozsvár mellé bulizni egyet. Ezt a most elmúlt hétvégén ejtettük volna meg, de ez, mint gyakorlatilag minden fesztivál, elmaradt. Ettől függetlenül az Electric Castle szervezői teljes…..
Jó, hazudtunk, mert egy nappal kevesebbet, mint egy évet, ugyanis az idei július 16 helyett jövőre július 15-re lehet tervezni a KISS hazai búcsúbuliját. Ráadásul ennek a körnek a budapesti lesz az utolsó állomása, bár még lehetnek újabb bejelentett városok. Alább a hivatalos sajtóanyag...
Azt mondta az autóskoncert miatti magyarázkodó videóban Fejes Tamás rockdobos, a Tankcsapda tagja, hogy annyira kivannak már az újságíróktól (tisztelet a kivételnek), hogy a következő Tankcsapda-dalban mindenki megkapja a magáét egyenként. Most nem tudom, hogy erről a Plasztik József című dalról…..
Na most az van, hogy soha nem hallgattam Hooliganst. Múltkor megtaláltam otthon a Mesét, Álmot, Mámort című kazettájukat, ami fogalmam sincs honnan van meg, de érintetlennek tűnt, szóval azt sem tolhattam túl sokat. Persze hallani hallottam a dalaikat itt-ott, és ezek miatt eltettem ilyen csajozós…..
Az már biztos, hogy az augusztus 20-i ünnepségek elmaradnak, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Arról viszont csak július végén dönt a kormány, hogy augusztus 15. után mehetnek-e az 500 fő feletti rendezvények, figyelembe véve az aktuális…..
Ma lépett volna fel a Pearl Jam Budapesten. Ilyet eddig csak egyszer csinált a zenekar, 1996. november 17-én. Lett volna még egy buli azóta a kétezres évek elején, de annyira nem érdekelt senkit a csapat akkor, hogy inkább az utolsó pillanatban duplakoncertet csináltak Katowicében. Most viszont…..
Ultra Mono címmel szeptember 25-én jelenik meg az Idles új nagylemeze. A tavalyi Szigetet is megjárt bristoli punkzenekar (akik nem szeretik, ha punknak hívják őket) most új klipet adott ki a lemezhez, ami egyszerre különleges és megható. Minden egyes tag elmegy valamelyik szülőjével vásárolni, és…..
Harmadik fejezetéhez ért a Kasabian körüli bonyodalom. Ugye hétfőn kezdődött, amikor hivatalosan közös megegyezéssel Tom Meighan távozott a zenekarból. Másnapra kiderült, hogy még áprilisban olyan súlyosan bántalmazta menyasszonyát, hogy egy gyerek hívott rá rendőrt, ezért a bíróság 200 óra…..
És ezért is tették ki hétfőn a zenekarból, amit itt a Lángolón meg is írtunk. Az eset egyébként idén áprilisban történt, mikor Meighan rátámadt menyasszonyára, és egy hörcsögketrecbe nyomta a fejét, majd egy bottal kezdte ütni. Mindezt egy gyereke előtt, aki kihívta a rendőrséget, de még a hívás…..
Július 7-én, kedden lépett volna fel a Pearl Jam a bécsi Stadthalléban, de ugye a buli a járvány miatt elmaradt. Új dátum még nincs, viszont a zenekar minden elmaradt helyszínről tesz fel valamit, amolyan engesztelő kis ajándékként. Ezek koncertfelvételek egy-egy régebbi buliról, a bécsinél…..
Facebookon jelentette be a hírt a Kasabian, hogy Tom Meighan frontember már nem tagja a zenekarnak. Az angol csapat közleménye szerint Meighannel teljes egyetértésben váltak el útjaik, aminek amúgy a kiváltó oka az énekes magánjellegű problémája volt. Azt írják, hogy az énekes viselkedése már…..
91 éves korában elhunyt Ennio Morricone. A zeneszerzőt baleset érte, elesett, de olyan szerencsétlenül, hogy egy római kórházban belehalt a sérülésébe. Morricone talán a filmtörténet legnagyobb hatású zeneszerzője volt, leginkább westernfilmekhez komponálta műveit, olyanokhoz mint az Egy maréknyi…..
Ráadásul már idén. Ez most lehet megkavar sokakat, mert ugyan Kanye West (a képen jobbra) már egy ideje hangoztatja, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke akar lenni, de mivel jóban van (volt?) a jelenleg regnáló Donald Trumppal, ezért csak azután tervezte ezt, hogy Trump többet nem indulhat a…..
Röviden: 2020-ban ideiglenesen leáll a Quimby, mivel Kiss Tibi frontembernek pihenésre van szüksége. Az idénre tervezett Budapest Park-os koncertet átették 2021. április 24-re, hírekkel pedig legkésőbb jövő év elején jelentkeznek. Bővebben alább olvasható a Facebookon megjelent közlemény...