Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dankógábor

2789 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha lemaradtál volna az új Lángoló sok szép posztjáról, most összefoglaljuk neked a lényeget. A legnagyobb és egyben legszomorúbb hír, hogy meghalt a világ egyik legnagyobb hatású rockgitárosa, Eddie Van Halen A biztosítók az arcod elemzésével győződnek meg arról, hogy nem halsz meg túl hamar Új…..
Egy hete indult útjára a teljesen megújult Lángoló, címlappal, új rovatokkal, mindennel. Viszont, hogy ne maradjanak le azok sem, akik idejöttek a régi felületre, most összefoglaljuk mi történt amott. Belehallgattunk egy új AC/DC-dalba. Kipróbáltuk például az új Samsung Galaxy Note…..
Lángoló Gitárok Megérkezett! 2020.09.25 09:00:00
Két napig csendben volt a Lángoló, csak a profil- és borítóképek változtak a Facebookon, de megvolt az oka. Teljesen megújultunk ugyanis, de még mielőtt a szívükhöz kapnának sokan, már most leszögezzük: aki a zene miatt volt itt, jobban jár, csak több lesz belőle. De lesz (illetve már van) más is,…..
Nagyon sajnáljuk kedves olvasó, hogy nem írtunk mostanában Kanye Westről, de annyi minden történik vele, hogy nem tudjuk követni a tempót. Ugye legutóbb arról szóltunk, hogy a rapper elindul az amerikai elnökválasztáson. Utána ezek történtek, röviden: a támogató emberek mégsem támogatták. volt…..
Jason Momoa Les Claypoolnál járt. Nem teljesen világos, hogy miért, de az biztos, hogy zenélte és pecáztak együtt. A lényeg, hogy jól elvoltak a kitett képek és videók alapján. A zenélésről annyit, hogy a Primus főnöke a klasszikus My Name Is Mud című dalukat tanítgatta a filmsztárnak (aki ugye…..
Letter to You címmel október 23-án jelenik meg Bruce Springsteen új nagylemeze, amiről a címadó dalt máris meg lehet hallgatni. Az album dalai három kivételével újak, de azokat is újravette, amiket amúgy a hetvenes években már kiadott. Ezekről a dalokról van szó: Janey Needs a Shooter If I Was…..
Erre az újrára mondjuk több mint harminc évet kellett várni, mert legutóbb a nyolcvanas években volt olyan, hogy a vinyl legyőzte a CD-t. Mindez amúgy az Egyesült Államokra vonatkozik, ahol a RIAA készítette el az előző félévre szóló kimutatását (pdf). Ebből azt lehet kiolvasni, hogy 2020 első hat…..
We Are Chaos címmel pénteken jelenik meg az új Marilyn Manson-lemez, amiről a nyáron már bemutattak a címadó dalt, most itt van még egy, a biztonság kedvéért. A lemez legnagyobb érdekessége, hogy Manson a countrysztár Shooter Jenningsszel írta az egészet, és Jennings játszik is rajta végig.…..
Azt írja M.I.A., hogy a most megjelent CTRL című dala nem a "nagyon várt hatodik nagylemezéről származik", hanem az "ITT + MOST, MA" számára készült. Elvileg amúgy valóban 2020-ban jelenne meg M.I.A. hatodik nagylemeze, de most ezzel a dallal bekavart, ahogy a pár hónapja kiadott, a Patreonon…..
A Kraftwerk 2009-ben remaszterelte a legtöbb lemezét, akkor meg is jelent a pakk CD-n, most viszont a történelem során először színes vinylen is be lehet majd szerezni majdnem az össze albumukat. Az október 9-én megjelenő lemezekből doboz nem lesz, külön-külön lehet majd beszerezni őket, de többet…..
Csak idő kérdése volt a dolog, úgyhogy annyira nem kell meglepődni, hogy a Spotify elkezdte tesztelni a karaoke módot, aminek hála a jövőben valamikor már bárki óbégathatja kedvenc dalai szövegeit úgy, hogy még az eredeti éneksáv sem zavarja. Persze még sok minden nem tiszta a fejlesztésben,…..
Augusztus első felében tartották az éves Sturgis Motorcyle Rally-t Sturgisban, Észak-Dakota államban, ahol a buli tíz napja alatt több mint 460 ezer motoros fordult meg szerte az Egyesült Államokból. Olyan előadók léptek fel a tíz nap alatt, mint Buckcherry, Trapt, Fozzy, Drowning Pool, Quiet Riot,…..
A legutolsó New Order-lemez 2015-ben jelent meg. Azóta a zenekar leginkább újrakiadásokkal foglakozik, és ebbe a saját anyagok mellett bele kell érteni a legendás előd, a Joy Divison jubileumi újrázásait is. Most viszont Be a Rebel címmel egy tényleges újdonságot kapunk, amihez viszont egyelőre…..
Ötven százalékkal megemeli a P és O típusú vízumainak az árát az Amerikai Egyesül Államok. Ez az a két vízumtípus, amivel általában az ott turnézó külföldi zenészek, művészek, előadók beléphetnek az országba, és legálisan kereshetnek pénzt a produkciójukkal. Mindez októbertől érvényes, és ugyan…..
Szeptember 12-én, szombaton 13 és 18 óra között a Gólya tetőteraszán tartják meg a negyedik Independent Label Fair Budapestet, ami Magyarország első, kifejezetten underground stílusokkal foglalkozó független hazai lemezkiadóknak és közönségüknek szóló vására, és aminek főszervezője a Budabeats…..
Vagyis inkább EP ez, ráadásul nem is friss felvétel (hogy lenne már friss, nincsenek is koncertek!), de annál legendásabb helyen készült. 2006 májusában vették fel a legendás New York-i CBGB's-ben, öt hónap múlva pedig be is zárt örökre a kultikus, 1973-ban nyílt punkkocsma. Alább meg is lehet…..
Szeptember 18-ig kell csak várni, hogy megjelenjen a Throes of Joy in the Jaws of Defeatism című új Napalm Death-lemez, amiről szivárognak rendesen a dalok. Ezek alapján pedig eddig nagyon úgy néz ki, hogy jó lesz az album. Volt már egy tipikusnak mondható Napalm Death-zúzás, aztán egy Killing…..
A Black Sabbath feloszlása után jó ideig ment, hogy most melyik tag tartja lehetségesnek, hogy újra összeálljanak egy-egy bulira, de a turnét kizárva. Hol azt mondták, hogy igen, hol azt, hogy nem, a Black Sabbath-nak vége. Most utóbbit tolja Ozzy Osbourne, aki egy friss interjúban kizárta, hogy…..
A nagyobb meglepetés a Killer Be Killed új dala, amiben a mastodonos Troy Sanders, a volt The Dillinger Escape Plan-énekes Greg Puciato, a Converge-dobos Ben Koller és Max Cavalera zenél együtt. Most jön a második albumuk, amiről egy dalt mutattak meg, ezt:..
Idén október 21-én indult volna Budapesten, már második alkalommal a WOMEX, azaz a World Music Expo, ami gyakorlatilag a világzene egyik legfontosabb szakmai találkozója. A szervezés ment szépen, ahogy kellett, mikor a magyar kormány úgy döntött, hogy a vírusjárvány miatt szeptember elsejétől…..
Bobafett akkor lopta be magát a szívembe, amikor egy eposzi hosszúságú dalt írt Jancsikához, a tacskójához, aki egyszer hozzá került, és azóta elválaszthatatlanok egymástól. Ez négy éve volt, de Jancsika és Bobafett még mindig egymással járják a világot, gyakorlatilag duóként működnek. Ha Jancsika…..
Lazarvs címmel szeptember 21-én jelenik meg az első Lazarvs-lemez. Mától szeptember 7-ig már elő is rendelhető az album a MOMGMT honlapján. Azoknak, akik az előrendeléssel támogatják a zenekart, szeptember 16-ig legkésőbb megérkezik a csomag, ami mellé már kérhető lesz a támogatói csomag is. A…..
Ákos tavasszal teljes csendben volt az év elején kitört koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Online ugyan folyamatosan jelen volt, adott karanténkoncerteket, gyakorlatilag karanténnaplót vezetett, ellátta rendesen a rajongókat anyaggal, de nem nyilatkozott például a zeneipar összeomlásával…..
Facebookon jelentette be a Tankcsapda, hogy elmarad a mai, tatabányai koncertjük. Az ok, hogy a zenekar tagjai egy pénteki, közelebbről nem részletezett debreceni koncerten a backstage-ben kapcsolatba kerültek egy azóta pozitív teszt miatt hatósági karanténba került emberrel, és nem kockáztatják…..
Van ugye ez a 5,3 milliárd forint költségkerettel rendelkező Raktárkoncert nevű dolog, amivel a kormány szeretné a zenészek vírusjárvány miatti kárát enyhíteni úgy, hogy az előadók a saját stábjukkal lépnek fel egy raktárban, profi körülmények között. Sokat még mindig nem tudunk róla, de amit igen,…..