Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tehetséges ugandai buzi

2 bejegyzést írt és 1105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.11.30 12:42:51
@Im just here for the comments: Hogy jön ide a Magyar Honvédelmi Szövetség?!?
Nem klasszikus fogyasztóvédelmi ügy, de érdemes foglalkozni vele és kíváncsiak vagyunk, másnál mi a helyzet. Olvasónk egyelőre mindenhonnan lepattant, pedig a kiérkező rendőrök reakciójából az derült ki, hogy a kátyú valóban masszív volt. Jártatok már így? Nem tudom, mennyire foglalkoznak…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.18 22:05:19
@juhaszvik1: Te ezt írod:

"egy kátyús útszakaszon defektet kaptam az autómmal"
"a kiérkező rendőrök tankcsapdának nevezték a kátyút"

nekem ez így ellentmondásos, hogy most volt-e konkrét kátyú vagy sem, de elengedem a dolgot, valószínűleg csak irodalmian fogalmazott a posztoló.

Hm! - mondok erre én. Csak egy esetben lehetséges, hogy a fenti két mondat után benned ellentmondás keletkezzen: ha nem vagy tisztában a "tankcsapda" szó jelentésével.

Segítek. A tankcsapda az egy kurva mély árok. Olyan mély, hogy amikor belebillen az ellenséges tank orra, nem tud kijönni belőle.

Így gondolom eloszlik az ellentmondás. Olyan kurva mély volt a kátyú, hogy az akár tankcsapdában is beillett. A rendőr egy úgynevezett metaforát alkalmazott, ami egy irodalmi szókép, más néven hasonlat.
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.19 08:38:53
@juhaszvik1: Hát úgy, hogy ezt írtad:

"nekem ez így ellentmondásos, hogy most volt-e konkrét kátyú vagy sem"

Mert hát végül is logikus, hogy nagy valószínűséggel azért említette meg az út szar állapotát (kátyú), mert talán ok-okozati összefüggés lehet a szar út és a gépjármű azt érintő alkatrésze (kerék) meghibásodása közt. Erről szól, amit írt.

Mert ha így nem lenne, akkor mindenki hülyének nézné, hogy minek említi meg a kátyút?

- Mentem a kátyús úton és defektet kaptam.
- Belehajtottál egy kátyúba és attól ment tönkre a kereked?
- Ja, nem, azt csak úgy mondtam, hogy jobban el tudd képzelni a jelenetet, hogy volt ott kátyú is...

Ééérted!

Namármost így levezetve, hogy volt értelme a kátyú megemlítésének, már érted, hogy miért értetlenkedem a te mondatodon? Volt-e konkrét kátyú...
Régóta szerettem volna megszerezni a ma bemutatásra kerülő játékot, mivel a saját gyerekkorom emlékeiben is elevenen él a műanyagból készült guruló hajó.Gyakran úsztattam a fürdőkádban a hajót, amiről szépen lassan elvesztek az apró alkatrészek, de ennek ellenére nagyon élveztem a hajó…..
Szakszervizes, ügyfélszolgálatos, eladó: mindenkinek megvan a saját véleménye Lilláék hűtőajtó-szigeteléséről. A cserélhető, ám mégsem cserélhető szigetelés eközben nem tudja, mit is csináljon. Az élet tele van bizonytalanságokkal. A mi kis történetünk egy költözéssel és a hozzá ajándékba kapott…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.09 10:10:10
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.09 16:33:31
@zdanee: Háááát... Az igazándiból valami purhab, ami az ajtó külső és belső fele közt van. Meg hát a BEragasztás előtt a régi bellapot+szigetelést valahogy el kéne távolítani. Magam is nagy barkácsművész vagyok, de ennek még én is csak egy jól felszerelet műhelyben mennék neki, jól rögzített hűtőajtóval, amikor a purhab maradványait etanolos oldószerrel távolítom el, akkor meg működő elszívóval.
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.10 13:37:04
@Eugene Horse: Pont azért szoktam elkérni a hibás darabot javítás után, hogy ezt megakadályozzam.

:-D
Ki ne találkozott volna már a társasház faliújságára tűzött rövidke üzenettel?! Többségében velős, unalmas stílusú, de közhasznú mondanivalót tartalmazó cetlikről van szó. Igen ám, de van néhány levél, ami az adott ház lakóin kívül a többi ember figyelmét is felkeltette. Lássuk miért.....
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.09 13:38:14
@apro_marosan_petergabor: Most értettem meg, hogy neked az fáj, hogy az "albérlet" a régi rencerből maradt jövevényszó és téged tudat alatt a cuclizmusra emlékeztet, ezért valahányszor csak meghallod, idegtikkelést kapsz agyilag.

(Tudlak sajnálni.)

:-D
Jó napot ! Szeretnék panaszt tenni egy cégre (Expedo), akitől rendeltem egy kanapét. 2019.07.05-én rendeltük meg, a  megbeszélés alapján 2019.07.18-ra kértük a kiszállítást. A kanapé a megbeszélt időpont helyett 2019.07.29-re érkezett meg. Amikor megérkezett és kicsomagoltuk, felháborító volt a…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.04 13:55:41
@bútorszakértő: De miért kéne a vásárlónak saját magának foltozni a fenékhuzatot?!? Vajon miért nem lehetséges 2019-ben úgy kihozni egy rendelést, hogy az nem sérül meg útközben?!? Miért nem tudnak rá vigyázni a szállítók? Könyörgöm, ötven éve embert küldtünk a Holdra és vissza, sértetlenül! Egy bútor kiszállítása miért okoz megoldhatatlan problémát Vágási Ferinek és Góliátnak?
Profigrammer's Villanykamion 2019.05.13 07:22:27
Kamionoknak építettek ki felsővezetéket, így villamosították az egyik legforgalmasabb autópálya-szakaszt a németek. Közgazdászok azonnal feltették a Portfolioban is olvasható kérdést: pénzkidobás vagy a jövő közlekedésének első lépése a beruházás? Mi értelme van a hibrid kamionoknak, amikor a…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.14 16:19:47
@CCnick: Nem igazán jó a példád, mert a 4-es/6-os villamos alapmeghajtása nem egy dízelmotorral történik, amit kisegítene egy villanymotor, amihez kell áramszedő...

Én kifejezetten a postban leírt témához írtam évtizedes esetpéldát.
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.15 10:02:48
@CCnick: Könyörgöm, nézd a közös dolgokat:
- alapmeghajtás a dízel-elektromos bányadömperben és a hibrid kamionban is dízel, de tudnak üzemelni külső áramról is;
- ehez a bányában és az autópályán is ki kell építeni egy felsővezetéket;
- mind a két jármű fel tud küldeni egy áramszedőt.

Most abba belekötni, hogy az egyiknél csak segédüzem, a másiknál meg környezetvédelmi okokból történik, az már nagyon kicsinyes. Ezt a tényt én amúgy se vitattam, a cikkben ez van: "...villamosították az egyik legforgalmasabb autópálya-szakaszt a németek." Erre írtam válaszul, hogy ilyen villamosított rendszer már réges-rég van egynehány külszini bányában.
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.16 09:15:46
@CCnick: Tökéletesen tudom, hogy mi a különbség a két dolog között. De te akkora kötözködési rohamot kaptál, hogy nem vagy hajlandó felfogni, hogy én azt mondom: a villamos felsővezeték tök ugyanaz mind a kettőnél.
1881. Az arizonai Tombstone városkája. Aki szereti a westernt, az biztosan hallott róla, esetleg ismeri O.K. Corral  vagy Boot Hill történeteit..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.13 19:25:18
A mai harmincas generáció gyerekkori emlékei között különleges helyen szerepelnek az úgynevezett "handheld" konzolok, azaz azok a videójáték gépek, amiket könnyedén betehettünk a hátizsákunkba, a buszon, vonaton, netán a metróban is bátran játszhattunk velük, hiszen megálltak a saját lábukon, TV…..
A kommandó szuper és legyőzhetetlen, ezt már  a hangalámondásos Schwarzenegger videokazetták óta tudjuk. Kivéve amikor nem. Toplistánkon a tíz legismertebb  SNATFU -azaz totálisan elcsesződött bevetése a különleges alakulatoknak.  A válogatásba csak a második világháború utáni, "közismert" akciók…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.08 17:20:45
@Kullancs1983: Hát miután _állítólag_ lelőtték, majd elvitték a hulláját, majd utána _állítólag_ ők azonosították, majd _állítólag_ elhamvasztották és a hamvakat az Indiai-óceánba szórták, ez alapján egy átlagos összeesküvés hívő azt se hiszi el, hogy holnap felkel a nap.

Van egy _állítólagos_ kiszivárgott fotó, de azt már százhuszonháromszor megcáfolták.

Ennél szerintem tényleg jobb lett volna hivatalosan kérni DNS mintát egy vizsgálathoz, miután pár Tomahawk arra jár, mint nem hivatalosan megsérteni egy ország légterét és szuverenitását.

(Majd később cserébe némi politikai, gazdasági engedményt tenni nekik...)
Like A Bus GIF from Bus GIFs   Szegény Péter nagyon szeretné tudni, milyen busz megy el a háza előtt, de nem tudja kibogozni a BKK válaszát. Ne csorbuljon szegény Péter, társadalmilag egyeztessen vele valaki és találjuk ki együtt: van busz vagy nincs busz? Hatalmas nagy csinnadrattával, hogy…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.07 12:07:25
@Alternatív: Persze, ezt akárki megcsinálhatja az általad fentemlített módszerrel.

Csak akkor minek tartjuk a BKK-t, ha egy ilyen egyszerű kérdésre is képtelenek válaszolni?
A múlt héten egy barátom felhívott, hogy ugyan ugorjak már el, és nézzem meg, min dolgozik mostanság. Ő hivatásos modellező - építészeti modellek, vasút, de díszleteket is szokott építeni - gondoltam megint valami jó terepasztalt épít. De nem… egy komplett éttermet, ahol vasútmodellekkel…..
Amint azt már észrevehettétek, a posztíró egyik kedvenc olvasmánya a Gallup International Association globális közvéleménykutatásainak böngészése. Kettőről már be is számoltunk nektek ezeken az oldalakon (az egyik itt, a másik pedig itt olvasható, a posztok által generált, roppant érdekes vitákkal…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.01.15 08:38:23
@Super 64: Az amcsi szavazási rendszerben van olyan, hogy "A fentiek közül egyik sem", volt olyan, hogy ez nyert. Úgy gondolom, ez annyival jobb, mint a magyar, hogy itt van visszacsataló információ arról, ha egyik se jó. Itthon, ha két rossz közül kell választani, akkor sokan el se mennek, de ezt mindkét fél magának állítja be: - Ha eljöttek volna, biztos ránk szavaztak volna...

Persze!

Nyilván ezzel lehet játszani, például alapítani egy Fentiek Közül Egyik Sem Pártot.

Vagy szavazhatsz szándékosan rontott szavazólappal, de az kissé sántít, mert azt egyszerűen félrerakják, nem fog belőle egyértelműen kiderülni az, hogy faszt rajzoltál tiltakozásképp, vagy tényleg elrontottad.
Nem mondhatnánk, hogy különösebben meglepett volna minket, de elég komoly balhé lett abból a kezdeményezésből, amiről tavaly októberben mi is beszámoltunk, és aminek a lényege az volt, hogy egy brit házaspár különleges nyereményjátékkal akart megszabadulni több mint 3 millió…..
  Akik követik az Aquila Blogot, vagy  bármely oldalát (Facebook, FigsFanPhotos, YouTube, Insta), az tudhatja, hogy néhány éve elkezdtem LEGO fotókat készíteni és ezáltal beleásni magam a toy photography műfajába. Erről bővebben ITT olvashatsz! Ennek nyomán ért az a megtiszteltetés, hogy a Škoda…..
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a negyedik szériája a…..
Ahogy az várható volt, élnek az ultrák a maguk teremtette lehetőséggel, újra keményen büntetik a túl nagy kézicsomaggal érkezőket a kapunál. Leginkább Budapesten és a Wizz Air. Írtunk eleget idén a két ultrafapados, de különösen a Wizz csomagszabályainak állandó változásáról, de utoljára azzal…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.01.01 22:13:45
@Superuser: Miért ne vittem volna, ha vihettem? Itthon volt negyven fok én meg Korfura mentem süttetni a hasam? Bakker, van a kezemben egy utazási feltételek, abban semmi nem tiltja. Súlyhatárba belefér, de a közismerten jószándékú magyar blogszcéna azt hülyézi le, aki megpróbál élni a lehetőségeivel. Milvel először a napernyőt vettem meg és csak utána mentem ki, ezért halvány lila fingom sem volt előre arról, hogy mennyi lesz majd odakint a parton a napernyőbérlés. Arról nem is beszélve, hogy megvenni csak egyszer kell, ez idővel behozza az árát.
Tehetséges ugandai buzi 2019.01.02 09:56:08
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Especiel erre nem tudom a választ, a csomag leírásában az volt, hogy "utazás charter-járattal", ezért merészeltem arra gondolni, hogy ez egy - a wizztől bérelt - charterjárat volt.

Ehez kismértékben kapcsolódik a válasz @Süsüke: felé is, mégpedig annyiban, hogy ha fapados üzemmódban utazok a wizzeren, akkor csak egy közepes hátizsákot vihetek magammal, itt viszont 25 kg volt a megengedett súlykeret és ingyen feladhattam a poggyásztérbe is. A gond a DARABszámmal volt. De ti csak a napernyőn lovagoltok. Mi lett volna, ha kisebb táskákat viszek magammal, de három darabot?
Tehetséges ugandai buzi 2019.01.02 14:59:56
@Darth Revan: Az a folyamat, amit te szerencsétlenkedésnek nevezel, az kábé nettó két perc alatt lezajlott. Ketten fel akartunk adni három poggyászt. (Amiből a harmadik especiel egy tök kicsire összecsukható napernyő volt, aminek volt oldala is, mint egy strandsátornak - de lehetett volna bármi más is.) Ezt, a harmadikat nem vették fel, DARABszámra hivatkozva. Elővettem az utazási iroda papírját, ami elméletileg lehetővé tette volna, mert ott csak kg megkötés volt, azt elolvasták, majd annak ellenére sem vették fel. Odaintettük a jelen lévő Unitraveles intézőt. Ő csak hebegni-habogni tudott, ami nem hatotta meg a wizzeres csekinest. Kuka.

A jelenet kábé ennyi volt, ne olyasmit képzelj el, hogy Chaplin rohangál fel-alá a 2B terminálban egy három és fél méteres basszal, beleakadva mindenbe.

Erre te azt írod, hogy lecke nekem. Lecke? Mire? Mit tudtam rosszul?

Te kinek szurkolsz? A fapadosoknak?
Nem akarom ezt bő lére ereszteni. A petárdázás lényegében be van tiltva. Mindenki nyugodjon meg. Szilveszterkor is. A kispolgári mindenen nyavalygás nincs. Újévkor se'. Miután minden évben ellepi a social mediát a házi kedvenceink iránt érzett túlcsorduló szentimentalizmus és embercsecsemők iránt…..
Burkes Pass aprócska kis település, úgy 22km-re fekszik keleti irányba Lake Tekapo-tól. Itt töltöttük első éjszakánkat. A napfelkeltéről lemaradtam, de talán megbocsátható, hiszen mire előző nap ágyba kerültünk addigra már vagy 40 órája voltunk talpon és jó 2000km-rel arrébb a földgolyón. A…..
Avagy amikor a tudósoknak majdnem sikerült kirobbantani a harmadik világháborút, évekkel a Szovjetunió széthullása után...
Tehetséges ugandai buzi 2018.12.28 11:16:49
@szmakarov: Ismered az idevonatkozó viccet?

Két rendőr beszélget:
- Te Józsi, mondd csak, a "kies" szó ellentéte a "kietlen"?
- Nem, a kies ellentéte a BEes...

:-D
Élménybeszámoló a szocialista retró világából csomagküldő KERAVILL-lal, űrutazó tv-macival és a gyújtáskapcsolós sztorikról híres, pöfögő Trabantokkal. A Retro Design Centerben jártunk.  ..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
Tehetséges ugandai buzi 2018.10.31 08:31:52
@Fekete Krindusz: Node miért nem jó neked a cserehomár?
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Tehetséges ugandai buzi 2018.10.08 23:26:23
@tiboru: Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy rákérdezzek. Szerinted Welsz Tamás tényleg meghalt, vagy a volt céged enyhén átlátszóra sikerült akciója, hogy eltűntesse a képből?
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
Ez a kérdés napjaink talán legfontosabb közéleti kérdése, ha ritkán merünk is szembesülni vele, talán mert észleljük a bonyolultságát. De az, hogy jelenleg bűnözők, tahók és nímandok lakhatják be államunknak nem csak a fényben lévő pozícióit, hanem az eresztékeit is, akik példává és normaadóvá…..
Tehetséges ugandai buzi 2018.08.27 02:59:23
@Khonsu: "Vagyis némileg elnagyolva, de az az algoritmus, mely ma az online tevékenységed alapján eldönti, hogy milyen reklámot jelenítsen meg neked, annak fejlettebb változata fog a jövőben kormányozni, makroszinten."

Na, ha majd a jövőben így épül fel a kormányzás, akkor gond lesz azokkal a mostani emberekkel, akik egyáltalán nem akarnak reklámot látni. Mert azok most reklámblokkolót raknak fel. De a jövőben mit használjanak? Kormányzatblokkolót? Mert ha én azt akarom választani, hogy egyáltalán ne legyen senki hatalmon felettem, akkor mit csináljak? Vonuljak ki a társadalomból és menjek el egy lakatlan szigetre Robinsonnak?

De ez így messzire vezet. Beszélhetnénk arról, hogy miért van a világ százkilencven-akárhány országának százkilencven-akárhány ingyenélő kormánya és köztisztviselője. Lehetne helyettük egy világkormány, azzal megspórolhatnánk százkilencven-akárhány ingyenélő diplomáciai testületet. Ha ugyanaz a szar helyzet van két országban, csak az egyikben sötétkékben, a másikban meg világoskékben, akkor miért nem egyesülnek középkékben? Hasonlót már Sven Hassel is leírt a háborús regényeiben, amikor a II. Vh-ban harcoló katonák világosan látták, hogy a front két oldalán ugyanolyan totaliáris rendszer van, csak máshogy hívták azokat.