Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hehe64

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az '50-es évek végétől kapcsolódott be a Mikojan és Gurjevics párosról elnevezett iroda, az OKB-155 a szovjet honi légvédelem nagy sebességű és repülési magasságú, nehéz elfogóvadász fejlesztéseibe. A munkák egy komplex rendszer részét képezték, és nem voltak előzmény nélküliek, de a MiG Je-150…..
A magyarországi katonai ejtőernyőgyártásról íródott posztomban kitértem arra, hogy a két KC-390-es repülőgépünk hadrendbe állítása után a Magyar Honvédség légideszant műveletek végrehajtására is képes lesz. Ezzel is megpróbáltam indokolni az ejtőernyős képzés fontosságát. Elég sok véleményt kaptam,…..
Már csak ez hiányzott New York-nak! Az entomológusok szerint várható, hogy tavasszal a Nagy Alma tücsökinvázióval kell szembenézniük. A „vörös szemű”, fekete-narancsszínű rovarok 17 évi rejtőzködés után elfoglalják a Central Parkot, Bronxot, a Staten-szigetet. Ez májusra várható, amikor a talaj…..
Az utóbbi két évtizedben a Magyar Honvédséget érintő legnagyobb horderejű hír  - a sorkatonaság eltörlése után -  a szerződés aláírása volt 218 Lynx gyalogsági harcjármű beszerzéséről, és azok hazai gyártásáról. Jöttek is a kommentek mindenhonnan, a"minek ilyent venni, vettek volna inkább…..
Hehe64 2020.09.23 22:33:17
@zord íjász:
'89 '90-re a harcászati hadműveleti rakétákat kivonták. Ezzel az ütőerő 80 százaléka ment a levesbe.
A minőségi kifogások abban az időben még nem voltak reálisak, ennél sokkal többre volt képes az akkori hadsereg.
Nem kéne elfelejteni, hogy akkor még nem önállóan került volna a frontra a hadsereg.
A vicc kategóriát fegyveres erőben kb. az ezredfordulóra sikerült elérni. Kemény szorgos munkával...
Hehe64 2020.09.26 12:44:18
@nincs1agy:
Igazából a "könnyű" dandárnak nem nagyon van pontos meghatározása.
Leginkább a légi szállíthatóság szokott lenni a kritérium.
A Föld népessége ma 7,8 milliárdra tehető.  Az évszázad végére elérheti a 11 milliárdot. Rengeteg táplálásra váró száj. Vannak stratégiák a megoldásra, a pazarlás megszüntetésére, a húsfogyasztás csökkentésére. Ugyanakkor 60%-kal kellene növelni a gabonatermesztésre szánt területet. Az idén…..
Bár kiáltó-emberek és az öreg Matuska is próbálkozott a visszhang helyreállításával, az eltűnését ma is rejtély övezi.  ..
Ahogy egy kedves barátom -- egyébként elmélyült társadalomeméleti szerző -- említi, az emberiség átalakulása a társadalom, a közösség (különböző halmazai) és az egyén folyamatosan változó relációjában történik, és hogy mikor melyik válik meghatározóvá, nagyban befolyásolja a percepcióinkat és…..
Gulyás Gergely nagy ívben ejtett egy barnát az alaptörvényre, a vallásszabadságra és általában az állampolgári jogokra. Mindehhez persze lelkesen helyeselt a fidesznyilk bértollnok Bayer Zsolt. Szabadságjogok? Minek az?..
Most komolyan! Mindenki elment az országból? Vagy csak lottónyertesek vannak bizonyos szakmákban? Miért képtelenség már szinte minden pozícióra embert találni? A fenti nyitó kérdések akármelyik ügyvezetőtől, vagy nagyvállalati HR szakembertől elhangozhattak volna, s nem lennének túlzások. Arról már…..
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk. Tisztelt Praxis!   Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra…..
Hehe64 2017.05.08 11:54:29
@Greg24: De nem ám.
Soha nem fogja megérteni az a paraszt beteg, hogy a sürgősségi arra szolgál hogy ne otthon dögöljön meg, hanem várakozás közben.
Ha pediglen a megdöglés fura véletlen folytán mégsem jön össze, legalább emlegesse holtáig a tartósan megmaradó szövődményeket.
Hehe64 2017.05.08 12:05:11
@Katoci: " ha látták és úgy kellett várni akkor nem biztos, hogy az."
Egy vakbélgyanúval bekerült, majd helyben átfúródott vakbélgyulladással megműtött betegnél az eljárás természetesen szakmailag abszolút védhető, és indokolt. Ha, és amennyiben az ilyenkor szokásos hashártyagyulladás esetleg fellépett volna, az pech.
Vagy mégsem?
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Hehe64 2016.09.05 19:23:48
A magyar sokat dolgozik, mégis ötöd, vagy éppen nyolcad annyit keres, mint egy nyugat-európai - felmerül a kérdés, hogy valóban lenne-e tér a béremelésre, és ha igen, milyen forrásból? A nagyhatalmak játéka, hogy a magyar mindig csak pórul jár? A multik kiviszik a profitot? Vagy épp jelenleg tényleg…..
Az ukrán háború árnyékában két érdekes nyilatkozatra bukkantunk: az egyikben Putyin közli (persze, Paks 2 kapcsán), hogy ha nem táncolunk úgy, ahogy neki tetszik, akkor nekünk nagyon rossz lesz; a másikban Hende Csaba honvédelmi miniszterünk, két luxusnyaralás és mellsimizés…..
A Gallup októberben a halálbüntetésről végzett közvélemény-kutatást az Egyesült Államokban.   Az eredmények szerint az amerikaiak 63%-a támogatja a villamosszéket.     Viszont arról is megkérdezték a kivégzés-pártiakat, hogy szerintük ez miért jó ötlet.   A top…..
Hehe64 2015.01.02 12:02:01
@Counter: Az, amelyik a legkevesebb szenvedéssel jár mind az áldozatra, mind a végrehajtóra nézve. Ilyen például a széndioxidgáz. Fájdalommentes, azonnali eszméletvesztéssel jár, és nem igényel végrehajtót.

Tárgyi bizonyítékok alapján kétséget kizáróan bizonyítható az elkövető személye.
Tökéletes ítélet nincs, de a tökéletesen bizonyított elkövetés nem is olyan ritka.
A második halott után pedig a kár/haszon nem az elítélt javára szól.

Az elítéltnek aki tudja hogy börtönben fog meghalni, nem marad veszítenivalója. Mit teszel vele ha megint öl? Börtönbe zárod?

A strassbourg-i ítélet úgy rossz ahogy van.
Darth Weber, a Tűszelep Fekete Lovagja elégedett volt a szituációs helyzettel. Sikeres volt legutóbbi invesztációs befektetése, így vehetett végre egy hétvégi víkendházat. Miközben a teraszán ülve baconszalonnába csavart paraván sajtot majszolt, tekert egyet a hifi hangerején.…..
1945-re Európában lényegében eldőlt, hogy a Második Világháborút a szövetségesek nyerik. A német fegyverletétellel viszont nem lett vége a világégésnek, hiszen a japánok elleni győzelem még hátra volt. A japánok nem adták olcsón a bőrüket, és a szövetségeseknek, (és…..
Hehe64 2014.12.31 16:49:22
@Fredddy: Nem olyan. A szovjet offenzíva augusztus 9-én kezdődött, és egyetlen hét alatt döntő sikert ért el. A japán kapituláció időpontja augusztus 15.
A Kvantung hadsereg nem tette le a fegyvert feltétel nélkül, tárgyalni próbált.
Az offenzíva Szeptember 2-áig folytatódott.

Mivel a Szovjetunió már Jaltában garanciát vállalt az offenzívára, az egész amerikai haditerv nagyjából értelmetlennek bizonyult.
Az atombombák ledobása is.
Az elmúlt napokban szembesülnöm kellett pár szomorú ténnyel. Az első az nem olyan meglepő: Vannak olyan fórum hozzászólók, akiknek biztosan fizetnek, mert ingyen írástudó ember ennyire hülye nem lehet, hacsaknem hozzá nem fért valahogy a zárt osztály internetjéhez. A második…..
   A határaink közelében levő nyugtalan külpolitikai helyzet miatt érdemes egy kicsit számba venni hazánk védelmi képességeit, hiszen bármennyire is elképzelhetetlennek tűnik, hogy katonai konfliktus részesei legyünk, az esély mindig is meg lesz rá. Segítségül az angol nyelvű…..
Úgy érzem a leletet próbálták kezelni és nem a beteget és ez volt szerintem a hiba. Tisztelt Praxis blog!   Kérem ezt az írást az anonimitásom megőrzése mellett jelentessék meg.Amennyiben persze úgy gondolják,hogy tanulságos lehet. Az alábbi eset a 40-es éveiben járó…..
Hehe64 2014.07.13 01:15:38
@kheiron: Szövegértés? Előzmények?
Tehát:
Elment a hölgy a lábával szakrendelésre. Ugyan nem a lábszárát amire panaszkodott, de megultrahangozták, elvégezték a laborvizsgálatot. Természetesen negatív eredménnyel.
Biztos ami biztos tettek róla a véralvadásgátló egyszeri adásával, hogy az esetleges vérrög elszabaduljon. El is szabadult.
A hölgy igen nagy szerencsével(hiszen a tüdőembólia első jeleire nem ment orvoshoz) túlélte az esetet.
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Hehe64 2014.06.10 11:00:38
@szemétláda: Konkrét hülyeségeket nem kell leírni. Aszófő Füred között tökéletes állapotú kerékpárúton lehet közlekedni.
A másik aspektusa a dolognak, hogy teljes fogalmatlansággal és agresszivitással közlekednek, és kommentelnek sokan.
Sok évig követeltük azt a bizonyos kerékpárutat. Megépült, a többség használja boldogan. Néhányan képtelenek belátni, hogy az autók között -- lettlégyen bárki bármennyira szabályos közlekedő -- a kerékpáros fokozott veszélynek van kitéve. Ezen közlekedők a veszély kizárása helyett "érvelnek".
Hehe64 2014.06.10 11:02:31
@Alick: És? LOL
Ők azok, akik miatt itt tartunk: áruló Görgey Artúr és a családon belüli erőszakért felelős látássérült komondor, Csokonai Lillája és Latisev bíró. Bűnbakok, akik nélkül nem létezhet a magyar, mert aktuálisan úgy tetszik, a nemzettudat mércéje a felejtés és a…..
Hehe64 2014.05.31 15:38:35
Fiatalság, öröm, felfrissülés, boldogság, kiegyensúlyozottság. Ezeket ígéri a legtöbb ásványvízmárka reklámszlogenjében. A számok az emberi naivitásról és lustaságról árulkodnak: globálisan 22000 milliárd forintot költünk palackozott vízre évente. Úgy tűnik, a…..