Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Repce Manó

584 bejegyzést írt és 705 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai mozik 21. hétvégi forgalma: Aladdin, Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány, Fájdalom és dicsőség, A gyermek.....
Repce Manó 2019.05.30 17:44:25
@Takács Máté: nekem meg szerencsémre :D
aeon flux usa box office: bellum 2019.05.19 18:02:00
A Bosszúállók: Végjáték regnálásának a John Wick, 3. felvonás: Parabellum véget vetett, de nem is akárhogyan: az akciófilm közel dupláza a második felvonás nyitányát, jócskán rálicitálva az előrejelzésekre. Eközben az Egy kutya négy útja és A Nap is csillag című könyvadaptációk felsültek...
Repce Manó 2019.05.19 19:56:01
@Feiertag Erik: a múlt heti nemzetközi eredmény volt 100 millió, szerintem még nem frissítették a Pikachu nemzetközi számait erre a hétvégére, ahogy a Bosszúállók is 2.614 millió körül jár, nem 2.564-nél, ahogy még írva vagyon a boxofficemojo-n. Közben rákerestem a deadline-on egy cikkre, 287 milliónál tart a Pikachu.
aeon flux usa box office: pikapik 2019.05.12 17:23:00
Technikailag a nyári szezon első blockbustereként a Pokémon: Pikachu, a detektív emberes rajtot kanyírott a vásznon érdemben rég látott franchise-nak, ám ez csak a második helyhez volt elég a ritkás levegős magaslatokba törő Bosszúállók: Végjáték árnyékában. A Csaló csajok jobbára érdektelen…..
2001-ben ment utoljára Pokémon-film a magyar mozikban, ez az új generációs, live action adaptáció pedig talán éppen annyival nagyobbakat is szólít meg, mint amennyi év eltelt - már csak a 12-es karika okán is. Pikacsu magyar hangja elvégre Deadpool maga...
Repce Manó 2019.05.09 18:27:37
@Feiertag Erik: a Godzilla valószínűleg nem lesz valami nagy siker, szóval a Godzilla vs Kong-ot talán már karácsonykor megnézheted eredeti nyelven magyar felirattal a Netflixen.
A hazai mozik 17. hétvégi forgalma: Bosszúállók: Végjáték, Sarkvidék, A hőlégballon, Anyák napja.....
Repce Manó 2019.04.29 22:50:34
@Takács Máté: abban viszont igaza van, hogy elvonja a figyelmet az egyébként más műfajt képviselő kiváló alkotásokról... vagyis éppen száműzi őket a Netflix-re, pedig szerintem egy Triple Frontier is nagy élmény lett volna moziban, pedig semmivel nem rosszabb film, csak nem olyan grandiózus. Tehát a mozikban a diverzitás kárára megy az, hogy egyre nagyobb a szakadék a grandiózus filmek és az egyszerűbb, de amúgy kiváló filmek között. De hát ez van, a tévé képernyőjére át kell szokni, ha jó kis akciófilmet vagy thrillert akarunk nézni vagy esetleg drámát. Amúgy én is álló fasszal néztem végig a Bosszúállókat, de attól még ha nem is ilyen szélsőségesen, de adnék kreditet Fejlődő szervezetnek.
Repce Manó 2019.05.01 22:07:58
@Takács Máté: igen, a Zöld könyv az egy ritka kivétel, emlékszem 10-15 évvel ezelőtt minden hónapra jutott kettő ilyen, most meg hasonló költségvetésből is jut minden második héten egy anyagi bukás, mert még annyian sem kíváncsiak rá. A másik pedig az általad említett blockbusterek, a nagy költségvetésű filmek. Esélye sincs egy Végjátékhoz hasonló grandiózussággal felérő produkciónak elkészülni, ha nem tagja egy népszerű brandnek, nem képregény adaptáció, nem best seller alapján készült vagy amerikai reboot vagy akármi, amibe tud kapaszkodni a néző.
A Bosszúállók: Végjáték minden létező box office-rekordot megdöntött, amit megdönthetett...
Repce Manó 2019.04.28 18:40:13
@Adam Van Helsing: hát nem tudom, hogy a te közeledben lévő mozik hogy csinálják, de Nyíregyházán a 6 termes multiplexben minden teremben vetítik a filmet. Este csak a gyászoló asszonyt lehet megnézni fél 9-től, minden mást 3 óráig vagy addig sem, mert utána át kell adni a termet a nagy filmnek. Gondolom Amerikában is úgy megy, hogy jóval több termet foglal el a Végjáték, sőt van mozi, ami éjszaka is kora reggel is indít előadásokat... és nyilván mindenki minél hamarabb meg akarja nézni, nehogy elspoilerezzék a végét vagy a közepét vagy az elejét. Szerintem ebben a globális 1.2 milliárdban már benne van kb. a fele, aki meg akarta nézni, aztán szépen lassan elkezd csökkenni az érdeklődés. A film hossza miatt a mozik úgy is le fogják venni több terem műsoráról amint jobban megéri nekik más, rövidebb filmeket felvenni. Persze az is lehet, hogy pont ez a rekord bevétel generál még nagyobb hype-ot azok körében, akik nem látták, nem akarták annyira megnézni és elmegy milliárdig Amerikában és 3 milliárdig globálisan.
A Shazam! lényegretörő nyitánnyal szerzett vezetést április kezdetén, a Kedvencek temetője pedig majdnem befogta az első adaptáció látogatószámát...
Repce Manó 2019.04.08 17:22:04
@UnNarrator: alig várom a következő Marvel filmet, amiben végre Lecsap a Kecsap!
A Disney remake-gyárának újabb delikvense, a Dumbó menetrend szerint szerzett vezetést stabil összeggel, bár nem mindenhatóan. A további premierek közül az Unplanned című keresztyén dráma ért el figyelemre méltó eredményt...
Repce Manó 2019.04.03 17:51:24
@Takács Máté: pont arra akartam hivatkozni, ami a cikk második bekezdésében is taglalva van, hogy ilyen távolságból a Dumbo is 70-80 milliós előrejelzésekkel rendelkezett majd csökkentek a projekciók, míg a végleges eredmény még a nyitónap előtti eredményt is alulmúlta. De emlékszem, hogy tavaly a Solo-nak is 150-170 milliós 4 napot jósoltak ugyanazon a hétvégére, mint amin az Aladdin is indul. De ezt már amúgy is megfigyeltem, hogy ha van hype, akkor az előzetes előrejelzésekhez képest többnyire jobban nyit a film, mint Marvel kapitánynál kezdtek 100-120 millióval, valójában meg 150 millió lett a vége. A Tűnj el után a Mi-re is jött a hype és a 40 milliós nyitáshoz képest lett 70 millió. Az Aladdin esetében nem látom azt a hype-ot, nem olvasom a fórumokban, a facebook csoportokban, sehol, hogy bárki várná a filmet, hogy izgatottak lennének, akár magyar site-oknál, akár külföldi site-oknál, inkább csak az elégedetlenségről olvasok. Ezekből indulok ki. Ha a sajátos hype-omat veszem alapul, akkor a 80 millió reális, engem érdekel a Will Smith féle dzsinn és a Guy Ritchie féle Aladdin.
Repce Manó 2019.04.04 17:58:50
@Takács Máté: a Dumbo is népszerű volt, de majd meglátjuk május végén, hogy mi lesz vele. Én egy tízezresbe mernék fogadni, hogy 60 millió alatt lesz a három napos nyitás.
aeon flux usa box office: temetés 2019.03.03 17:38:00
Tyler Perry utolsó Madea-filmje, az A Madea Family Funeral príma összeggel búcsúztatja a csaknem másfél évtizedes franchise-t, viszont az Így neveld a sárkányodat 3. vezeti változatlanul a toplistát...
Repce Manó 2019.03.03 22:37:36
@Csaba Turbucz: nem lenne azzal a Marvel kapitánnyal se semmi baj, ha 1. nem keveredett volna bele nyíltan abba az SJW buliba, 2. ha már mindenáron a nőket akarjuk nyomni, akkor nem bánnám, ha női jellemvonásokat is felfedeznék, de ez a bitchface kemény csaj vagyok pofa és ezt reklámozzuk számomra kurvára gusztustalan. A Wonder Woman filmet se szerettem, de ott legalább nőies tulajdonságokkal volt felvértezve a karakter.
A majdnem eseménytelen január után a sokszínű februári kínálat sem képes betölteni az űrt a tengerentúli mozikban. A LEGO-kaland 2. messze a várakozások alatt nyitott, de a What Men Want és A csodagyerek is híján maradt pár milliónak. Eközben a Dermesztő hajsza a szokásos Liam Neeson-számokat hozta...
A hét két premierje érdektelennek bizonyult az amerikai nézőknek, így második hete az Üveg, a The Upside és az Aquaman népesíti be a dobogót. A Király ez a srác! széles terítéséhez képest aprópénzt hozott csupán, az őszről ide száműzött Vihar előtt pedig Oscar-díjasok égetésén kívül nem volt képes…..
Repce Manó 2019.01.28 17:03:19
@cinamon: a mostani hétvége 1.4szeresét kellene még hoznia, hogy meglegyen a 100 millió, ami normál esetben lófasz tekintve, hogy jövő héten nincs érdemi konkurencia, de miután rájöttem, hogy ez azért van, mert SuperBowl hétvége lesz... nos az árthat egy kicsit a jövő hétnek... utána meg tömegével jönnek az új filmek. De szerintem pont összejön az neki.
M. Night Shyamalan legnagyobb várakozását megelőző filmje 2019 első jelentős kasszasikerének ígérkezett, és az Üveg meg is dolgoztatta a kasszákat, ám sebezhetőbbnek bizonyult a kelleténél. Eközben a Dragon Ball Super: Broly dobogós helyezést szerzett.....
Repce Manó 2019.01.20 21:00:07
@Csaba Turbucz: Aquaman jelenleg 7 milliós előnyt élvez az Öngyilkos osztaggal szemben, szóval még a Batman v Superman is összejöhet neki, ha jól tartja magát.
Repce Manó 2019.01.20 21:50:40
@Csaba Turbucz: bár ahhoz képest, hogy hosszú hétvége van én kicsit sokallom ezt a 40% mínuszt az Aquaman-től, ráadásul konkurencia sem sok volt, hacsak a Dragon Ball nem számít még annak. Jövő héten meglátjuk, hogy milyen lesz a további lefutása.
A hazai mozik 50. hétvégi forgalma: Aquaman, Pókember: Irány a Pókverzum!, Álommeló, Milliárdos fiúk klubja…..
Repce Manó 2018.12.17 22:58:42
@Csaba Turbucz: azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy Zack Snyder hozta be Jason Momoa-t még a BvS-ben. James Wan már szinte készen kapta a Zack Snyder által alkotott karaktert.
Pókember az alternatív szálait szőve is jó befektetésnek bizonyul az amerikai mozikban, hiszen a Pókember: Irány a Pókverzum! korrekt startot jegyez az első helyen. Szintén ideálisan kezdett Clint Eastwood filmje, A csempész, ellenben a Ragadozó városokat csúnyán kerékbe törték a tengerentúli nézők...
Repce Manó 2018.12.16 22:22:56
@Csaba Turbucz: az imdb oldalán, ha rámész a bemutató dátumra, akkor kiadja, hogy melyik országokban mikor van a bemutató. Értelem szerint, ami későbbi időpontot mutat, ott még nem vetítik. Szerintem 600 millió simán összejöhet csak nemzetközi piacról, az alapján, hogy 126 milliót gyűjtött ezen a hétvégén és még milyen piacok vannak hátra.
Amerikát is lenyűgöző mértékben rázta fel a Bohém rapszódia, a várakozások felső határát is áttörve, s ezzel alaposan le is nyomta az amúgy is gyatrán nekiiramodó A diótörő és a négy birodalom című Disney-opust...
Repce Manó 2018.11.04 22:18:37
@dzsoker1976: szerintem ilyenkor már nem variálnak, a legtöbb mozi már rég leadta a forgalmazók felé a megrendeléseket, hogy melyik filmet kívánják vetíteni novemberben, sőt bizonyos moziknak már rég szerepelhet a Diótörő a havi műsortervben.
Repce Manó 2018.11.05 19:43:41
@Csaba Turbucz: az enyémen nem fogják :D
aeon flux usa box office: rémület 2018.10.21 17:20:00
Október a nyári szezon tiszteletbeli havává változott az amerikai mozikban, midőn a második legnagyobb nyitány is megszületett két héttel a rekorddöntés után. A Halloween amúgy is rémisztően nagy érdeklődést váltott ki, tovább kövezve az utat a régi portékákat felélesztő trendnek...
Szeptember korrekt számokkal zárt piacképes premierjeinek hála, és a legpiacképesebbnek az Esti iskola című vígjáték színészpárosa bizonyult. Az Apróláb közben a hosszú távú gyűjtögetés eredményességében reménykedhet...
Repce Manó 2018.09.30 20:27:00
@dzsoker1976: 5 moziban mutatták be kb 30 ezer dolláros mozinkénti átlaggal, vagyis 150 ezer dolláros becsült bevétellel. Szerintem ezt érdemes azért még több moziba is elküldeni, de nem hiszem, hogy túl messzire fog menni.
Két nő, három nő, macskák, ragadozók, reménykedések. Heti bemutatók...
Repce Manó 2018.09.17 18:37:30
@f.fredericks: mondjuk egy Predator kaliberű filmet nem azért nézed meg, mert tudod, hogy jó film lesz, hanem, mert szereted a predatorokat. Ha jó filmet akarsz látni, akkor van még 4 premier, amik közül hármat tuti nem láttál.
aeon flux usa box office: finale 2018.09.02 17:30:00
A nyár a Labor Day-hétvégével hivatalosan is véget ért az amerikai mozikban, és rendszerint nem tudott semmilyen újdonság gyökeret ereszteni ezekben a napokban... hacsak az országos szinte lépő Keresést nem számítjuk, ugyanis a változatlanul taroló Crazy Rich Asians mellett ez az ázsiaiak vezette…..
Repce Manó 2018.09.02 20:45:12
@Csaba Turbucz: kb 17 milliót hozott nemzetközileg a Meg ezen a hétvégén kb. már nem tudom melyik cikkben olvastam. Szóval még minimum 20 összejön, tehát 482, még 18 csak összejön USA-ban és még nem számoltuk Japánt, ahol ezután fog nyitni. Ott szeretik a szörnyfilmeket. Szóval simán összejön az 500 millió a Meg-nek.
Mission Impossible most nyitott Kínában 77 millióval, csak összejön még ha nem is csak onnan még kb. 60 millió, hogy legyen belőle 700 millió... talán még a 750 sem lehetetlen.
Repce Manó 2018.09.02 21:57:12
@Csaba Turbucz: én szerettem. Hülyeség az egész, de piszok szórakoztató volt :D Rampage-t még nem láttam, de tervben van.

Amúgy szerintem az év meglepetése díjért a Crazy Rich Asians is jogosan versenyzik.
Bár augusztus vége csak kínt és keservet ígér az amerikai mozikban, a Crazy Rich Asians igyekszik feldobni a hangulatot azzal, hogy csaknem annyi pénzt szállít le, mint első hétvégéjén. Közben a Haláli bábjáték elhalálozott a premierkor...
Repce Manó 2018.08.30 23:08:59
@Csaba Turbucz: www.boxofficemojo.com/alltime/weekends/smallestdrops.htm?page=DROP3000&p=.htm

van ott bőven. Igaz, hogy ennek döntő része karácsonyi szezonban indult, amikor nem ritka, hogy a második hétvége erősebb, mint az első, főleg a nem hype-olt blockbusterek esetében, de igen, valóban figyelemre méltó eredmény az ázsiaiaktól.
aeon flux usa box office: megevés 2018.08.12 17:25:00
A Meg - Az őscápa alaposan felborzolta a kedélyeket az amerikai mozikban, simán első helyre úszva be. Jól helyezkedett a Csuklyások - BlacKkKlansman is, és bár nem zavart sok vizet, a Slender Man - Az ismeretlen rém is messzebbre jutott, mint várható volt...
Repce Manó 2018.08.13 20:35:34
@Csaba Turbucz: és a kémfilmek (MI, Bond), Star Wars filmek, Varázslós filmek (Legendás állatok).. amúgy a robotok és a szörnyek pont ki fognak halni lásd Pacific Rim és az újabb Godzilla és a King Kong is csak amolyan épp, hogy siker volt.
Repce Manó 2018.08.14 21:42:43
@Csaba Turbucz: na mondjuk egy Koponya sziget került 185 millió dollárba, ebben szerintem nincs benne a marketing költség, ami mondjuk a költségvetés harmada egy interjú alapján. tehát kb. 240 milliót költöttek összesen a filmre. Hozott Amerikában 168 milliót, annak kb. a fele megy vissza a stúdióhoz, tehát kb. 85-90 millió. A nemzetközi bevételből viszont még kevesebb megy vissza, én kb. 30%-al szoktam számolni, ami a kb. 120 millió a majdnem 400 milliós nemzetközi piacról. Tehát moziban épp nem lett siker. Nyilván az első eladott DvD-k, BD-k és tévés jogdíjak már hasznot termelnek és hosszú távon nyereséges a film, de ez amolyan aprópénz a Warnernek és ha valamiért csökkenne az érdeklődés, mert ugye kezd hódítani a Netflix és társai alternatív filmnézési kultúrát teremtve, vagy éppen Bosszúállóék kifogják az összes potenciális nézőt Godzilláék hálójából is, akkor az árthat a népszerűségnek. Nem beszélve arról, hogy mi van, ha negatív kritikákat kap a film. Ja, és ugye az előző Godzilla sajnos túl kevés akciót tartalmazott, ami miatt sokan elfordultak a franchise-tól. Én nagyon remélem, hogy 250+500 milliós mozis bevétellel számolhatunk minimum, de sajnos a 150+400-ra is esély van.
Repce Manó 2018.08.16 12:35:49
@Csaba Turbucz: Arról a Netflixről beszélek, ami a tavalyi évben több, mint 11 milliárd bevétellel büszkélkedhetett. Bár inkább sorozatban erősek, sokan szeretik a Stranger Things-t, bár rajtam kifogott, de a Lost in Space és az Altered Carbon több, mint decens minőségű sci-fi sorozatnak tartom mind történet szempontjából, mind megvalósítás tekintetében. Szerintem a Bright a maga 90 milliós költségvetésével is egy igen jó fantasy akciófilm volt, szinte műfajt teremtett vagy kísérletezett, nem tudom, de valamelyik rendező is nyilatkozta, hogy szabad kezet kapott a munkájához... most például Martin Scorsese készít Robert DeNiro-val, Joe Pesci-vel és Al Pacino-val 125 milliós költségvetéssel filmet a Netflix-nek. Igen, bekerül néhány rosszabb minőségű film is, de ha te elmész Amerikában moziba és kifizetsz 10 dollárt, akkor ha szar volt a film, akkor buktad a 10 dollárt. Míg a Netflix esetében kifizetsz 10 dollárt és egy hónapig nézel rosszabb és jobb filmeket vagy sorozatokat, esetleg dokumentumfilmeket, koncerteket végtelen tartalmakat egyedül vagy többedmagaddal. Elhiszem, hogy te inkább a jövedelmed felét a mozira költöd, de ez egy olyan alternatíva, ami folyamatosan izzasztja kicsit a filmszínházakat. Pláne, hogy nem csak Netflix filmek érhetők el rajta, Jurassic World, Marvel filmek, Kubrick filmek, a Zsivány Egyes is ott van, még ha kicsit megkésve is érkeznek meg ezek a filmek a szolgáltatáshoz, mindig lesz mit nézni. Tegnap én döntöttem úgy, hogy kevesebb filmet lesek meg moziban, helyette inkább Netflix-re költöm a pénzem, holnap valamelyik haverod vagy egy indiai, aki szereti a filmeket, de pont nincs jól kereső állása, hogy mindent megnézzen, ami érdekli. Azt a 11 milliárd dollárt nem a szél fújta össze nekik és ha egyre több ilyen Martin Scorsese féle 100 milliós film jön ott ki, akkor az a néhány gyengébb film már nem oszt nem szaroz.

Azt meg kikérhetem magamnak a sci-fi rajongók többsége nevében, hogy az Annihilation szemét lenne, piszok erős film, szeretnék még ilyet. Amúgy szerintem a Netflix inkább azokat a filmeket menti meg az anyagi csődtől, amelyek szerintük sem ér meg egy mozijegyet, de random elindítani egy esti szórakozásnak havi 10 dollár részeként teljesen megfelelhet.
Már egy ideje megszűntünk a folytatás-mániát piszkálni, hiszen a franchise-mánia korát éljük. Pedig most a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba és A védelmező 2. is csupán folytatásként jelentkezett, ám ezek után szerteágazó franchise-zá is bővülhetnek, lévén fej fej mellett dobbantottak túl elődjükön...
A Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció könnyen hozta a sorozat szokásos számait, ezúttal más környezetben, miközben Dwayne Johnson idén nem először bizonyítja, hogy karizmája nem elég korrekt siker eléréséhez: a Felhőkarcoló a nyár bukásai közé látszik besorolni...
Repce Manó 2018.07.17 00:05:16
@Csaba Turbucz: nekem van egy olyan elméletem, hogy a Felhőkarcoló az tipikusan nem olyan műfaj, amit 3D-ben néz az ember. Én speciel az akciófilmet jobban szeretem 2D-ben és sajnos ha valamit 3D-ben vetítenek, jóval kevesebb lehetőségem van 2D-ben megtekinteni, ezért inkább kihagyom, mint a Jurassic World-öt is.
Másrészt, ha akciófilmet akarunk látni, akkor jön mindjárt A védelmező 2, ami ugyancsak lefektetett alapokkal bír és a Mission Impossible 6 is, aminek előző része olyan piszkosul jól sikerült, hogy számomra az év legvárósabb filmje... hacsak nem lesz 3D-s az is, mert akkor marad az angol nyelvgyakorlás a Netflix-en.
Repce Manó 2018.07.18 18:12:30
@Csaba Turbucz: nem hagyom ki, csak majd a tévén nézem meg, ha elérhető lesz más szolgáltatónál (Netflix, HBO Go vagy ncore). Úgy is jobb a képminősége, mint némelyik moziteremben.
A hazai mozik 26. hétvégi forgalma: Sicario 2: A zsoldos, Szupercella 2: Hades.....
Repce Manó 2018.07.03 17:35:27
@Csaba Turbucz: nyilvánvaló, hogy vannak olyan emberek, akik hétvégén az 5 premier közül megnéznek 3-at, majd a foci vb-t is figyelemmel kísérik és nemi életet is élnek, de elég sokan vannak, akik csak jobb program híján mennek moziba és úgy választanak találomra filmet. Lehet, hogy foci vb nélkül bőven 20 ezer néző feletti eredménnyel zárja a hetet. Nekem is volt már, hogy jobb dolgom nem volt, így megnéztem valamit, ami csak úgy épp kezdődött, de annyira nem izgatott, most meg nyaralás előkészületek, nyaralás és visszarázódás a melóba miatt még mindig nem jutottam el a Jurassic World-re, pedig az kifejezetten érdekel. Csak most meg már 2D-s előadást nem találok sehol a környéken.