Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_gram_

15 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, múlt csütörtök volt az a nap, amikor megkockáztathattam volna azt a pezsgőbontást, amit a Hivatalos Fordulópont megünneplésére terveztem még az első Hangyász Hétfőn. A Hivatalos Fordulópont az a pillanat, amikor a régi vasak és a rosszul kitalált vagy kivitelezett új…..
Közhiedelemmel ellentétben nem csak belvárosa miatt jár több turista Prágába. Könnyen megtanulható, utasbarát tömegközlekedés, élhetőbb város, folyamatosan megvalósuló beruházások, pörgőbb étterem-, gastro- és hotelkultúra. Budapest fantasztikus adottságai ellenére pedig…..
_gram_ 2011.05.06 20:44:23
@TH: Ősszel voltunk kocsival, a központtól kb. 8-10 km-re volt a szállodánk. Lehet, arra pont nem járt a főkefe, de a padkák mellett szép nagy halom dzsuva volt, ami tulképp annyira meglepő volt, hogy erre bezzeg emlékszem. Nem meggyőzni akarok senkit, pláne nem jobbnak/hibátlannak feltűntetni Pestet, de azért a járdákon sem tűnik fel a hatalmas kontraszt tisztaság terén. Itt inkább az elhanyagolt épületfrontok a randák, és ebben Prága tényleg jobb. Tömegközlekedésben is. Ugyanakkor egy város élhetőségét nekem nem a tüchtig (német szó :) - a szerk.) utcák adják, hanem a varázspálca: a hangulat. Elég pl. Rómát megnézni: konkrétan egy őrületesen jó szeméthalom, imádni való. Nekem nagyon hiányzott Prágából a nagyvárosi sugár- meg körúthálózat, az építészeti sokszínűség, meg valahogy a pezsgés is. Éjszakai életről nem is beszélve.

Néhány alkalommal volt szerencsém külföldi ismerősök hátsóját fuvarozni Pesten, sok hű, meg há volt a reakció, és hogy nem is gondolták volna, hogy ez ilyen szép. Marketingből deficites város.

@Modor Tibi: Ja, a sörből nekünk is alíg akartak adni, angol kérdést megértették, csehül válaszoltak. A kocsmaajtót minden betérő nyitva hagyta (kint 3 fok, mi az ajtó mellet kapunk helyet hatan, három székre). Ekszkjúzmí-plíz-klóz-dö-dór-ra flegmázás, aztán valamelyikünk mindig becsukta. Lehet, én vagyok szociálisan túlérzékeny, valakit ez nem zavar, de engem nagyon.
Egy előadásomra készülve adatokat gyűjtögettem a JátékNet statisztikai rendszeréből. Megnéztem például, hogy amióta bevezettük a bankkártyás fizetés lehetőségét (2009. november), milyen arányban választják vásárlóink ezt a fizetési módot. Elvégre ez egy jelentős…..
Color and Shape Teszt 1 2011.04.13 18:23:00
loREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum LoremloREM Ipsum Lorem loREM Ipsum LoremloREM Ipsum Lorem loREM Ipsum…..
Valójában mindent megtudhatott, ha sikerült végignéznie mai Totalcar-mozinkat, van azonban valami, ami nyomja a lelkem, engedtessék meg, hogy elmondjam. Az Origós Gulyás Petivel bandukoltunk az autó felé (hivatalosan mi ketten vettünk részt a rekordkísérletben), reménykedve, hogy az…..
_gram_ 2010.10.04 11:14:37
@ommm:

Kedves ommm és egybegyűltek,

már végképp nem szándékom bárkit meggyőzni bármiről. Ha nem akaródzik a másik fél érveit felfogni/megérteni, akkor úgysem menne. De.

Egy dolog véleményt leírni, és egy másik jó hírnevet rombolni. Most ilyen Z4 tesztvezetős, meg odáig széthullós kommentekkel nem foglalkoznék, mert ez egyszerű tudatlanság/tapasztalatlanság kérdése. Nyilván ők MX-5 forgalmival törlik a sejhajt. Viszont maga a cikk egy félinformációkon alapuló, rossz indulatú, degradáló, arrogáns, kommenthajhász bulvárhulladék. Nincs javaslat, nincs kérés, csak lábbal előre. Milyen jogon formáltok számonkérést irányunkban?

Itt egyetlen jogosult lenne, aki kérdezhetne, és ez a szervező MMH. Viszont ők csak egyszerűen köszönik az egész éves segítségünket, ugyanis kb. 30 alkalomra biztosítottunk autókat rendezvényekre, összehasonlító tesztekhez, mitöbb, egy egész napon át nyúzták újságírók a vasainkat az Euroringen. Kedves streetsta, talán még te is megnyugodhatsz a magyar újságírók tekintetében. Ha NA-t, NB-t látsz újságban/tévében, akkor azok mi voltunk. A hazai találkozó pedig arányaiban sokkal nagyobb volt, mint az emlegetett essen-i buli. Németországban tudtommal kb. 40.000 mx-5 fut, ebből ~500 volt jelen. Itthon alulról súroljuk a 2.000 autót, ebből 120-at hoztunk össze egy helyre. Van még kérdés?

Az, hogy Essen-be miért nem ment el végül senki, elég könnyen ki lehet találni. Egy hétvége alatt nyílegyensen autózni 2600 km-ert egy körmenetért, alsó hangon is 120.000 Ft költséggel... Szezon végére már nagyjából túl van 1-2 távoli kiránduláson (igen, akár 1300 km-ert elmegy egy ilyen autó), Stelvio Pass, Grossglockner, valszeg nem fért bele a családi költségvetésbe. Ugyanis a Mazda csak részvételt tudott volna biztosítani, szállást/benzint/kaját nem. Ezen lehet rugózni, hogy miért nem, de vajon ildomos-e más tőkéjével aratni a csalánt? Nem arról van szó, hogy meg volt beszélve a találkozó 18-án reggelre, és ott nem jelent meg senki. Ilyenről szó sem volt. A néhány autós részvételi kontingenst áprilisban beszéltük le, amikor még a helyszín sem volt biztos, sokkal közelebbiekről is volt szó. Érdekes módon, amikor a szomszédban, Oslip-ban volt rekordkísérlet, kollégádnak éppen NA-ja volt, és nem volt fontos megjelennie. Meg válaszolni sem a megkeresésünkre. Nekem az a meglátásom, hogy csúnyán túllőttél a célon.

Témát lezárom a részemről, további jó... mit is?
Bendeg Úr for President    Bendegúz kezd kikupálódni. Kezd karcsúsodni és kezd kikérni magának dolgokat, bár abban eddig is top volt. Már nem olyan mint Slash, nem annyira slampos, inkább kezd hegyi ragadozó feje lenni, és ennek megfelelően bántja Micit is. Bendegúz kezd…..
_gram_ 2010.09.03 13:47:32
Jajj,de csúnya! Szárnyas Vectra 2010.08.28 10:11:00
Még áprilisban(!) kaptam ezeket a képeket Rájentől, de akkor valami miatt elfeledkeztem róluk. Most akadtam rájuk, de az élvezeti értékből azt hiszem, ez nem von le semmit.Hála istennek, a tükröket nem cserélte le a tulaj...Az egyetlen (számomra) tetszetős dizájnelem a 16V felirat...
Kisautó blog Ablakdísz 2010.08.14 07:50:00
Elegem volt a zajból, bemenekültem az irodámba. Csörömpöl a tank, gumilövedékek pattognak. A bent nyaraló gyerekek a versenypálya körül zsizsegnek, ahogyan a komplett kult-, sport-, és techrovat. Őrjöngenek, játszanak, versenyeznek. Egy átlagos nyári csütörtök délután a…..
_gram_ 2010.08.16 09:44:36
Ezt tessenek megnézni, magángyűjtemény, elég kemény darabok. Bocs a minőségért. ;)

tiny.cc/nob5l

Külön figyelembe ajánlanám az alsó/hátsó sorban lévő sebességrekordert, előtte harcászati verzse. Volt még pár(száz) darab. Két ablakkal odébb pedig:
tiny.cc/b9429

Hiába, az olaszok tudnak élni... ;)
Nehéz lesz ezt a posztot úgy megírnom, hogy ne csapjon át már az első mondatok után valami szánalmas, nyálban fetrengő, görcsös önigazolásba. Pedig lelkem mélyéről gyűlölöm azt a fajta hozzáállást, hogy az én autóm a legjobb, ha szar, akkor meg pláne, csakazértis.Higgyék…..
Úgy tűnik, nem mindenkinek egyértelmű, hogy ha bárhol ott kell hagynia az autóját akár egy percre is, akkor azt nem szabad nyitva hagyni, mert van, aki csak erre vár és már ki is pakolják az értékeket a kocsiból. De van, hogy ez sem elég. Feuer levelében azt írja, hogy az sem…..
Egyet szögezzünk le: az IMF egyetlen legitim érdeke, ha már a rabszíjukon vagyunk, hogy a hitel-visszafizetés feltételeként a 3,8% hiánycélt számonkérje. Ahhoz, hogy ezt a kormány banksarccal, vagy az elsőszülött gyermekek szerveinek eladásából fedezi, semmi köze az IMF-nek.…..
      És ott vagy Te, kelleted magad A keblem meg büszkeségtől dagad, Hogy rádvethetem magam lázzal Sarkad pedig fehér mázzal Van bevonva.   Lesek Rád a sarokból, környékez az ihlet Neked rontok, belőled meg mi lett, Hogy így elhúzdósz…..
_gram_ 2010.07.14 09:25:55
Ritkán van időm divatlapokat nézegetni, de a múlt hónapban az egyik szimpatikus havi magazinban, a Glamourban felfigyeltem egy játékra. A lap olvasói olyan fotókat küldhettek be a szerkesztőségbe, amin kedvenc cicájukkal láthatóak. A www.glamouronline.hu oldalán végignéztem az…..
Ha érezted valaha úgy, hogy olyasvalaki vonít hangosan egy félreértett előzés miatt, akinek hallgatni volna arany. Ha kérdezted valaha egy autósport-blogban, hogy "Ez neked egy poszt?". Ha 18000-et pörgő motorral hajtott okostojás vagy. Ha nemcsak a szád nagy, de írni is…..
_gram_ 2010.06.29 18:19:35
"Küldök Nektek néhány képet a házi bérgyilkosunkról Kázmérról. Több mint egy hónapja "boldogítja" az életünket. Szerintem nem véletlen, hogy Ő hozzánk került, valaki biztosan felbérelte, hogy szép lassan és kegyetlenül kivégezzen minket! :) Viccet…..
_gram_ 2010.06.25 14:49:35
Mi lusták, ezzel fárasztjuk Török Bendegúzt:
ezpontaz.hu/cicalezer-macskajatek.html

Mivel 7 kiló a drága, és roppant nagy a szőre, lihegőre fogja 20 perc alatt. ;)
MTIElszabadult egy utasok és vezető nélküli villamos Prágában; a szerelvény a kocsiszíntől két megállónyira jutott.A balesetben senki sem sérült meg, kivéve a fantomjáratért felelős óvatlan villamosvezetőt, aki miután látta, hogy a szerelvény a remiz kapuját áttörve elindul…..
One Cat A Day A Terasz 2010.04.23 15:27:00
Török Bendegúz nem olyan régen kapott egy teraszt. Bendegúz 80%-ban benti cica, a 20% pedig azt az időszakot fedi le, amikor az irodai alvóhelye és a lakás között közlekedik, szigorúan felügyelettel. Bendegúz cselesen szökik, mikor megbizonyosodna róla az ember, hogy nem szökik ki,…..
Belsőség A söprögető félcápa 2010.04.08 09:25:59
  Négy ajtó, öt méter, hat henger. Vettem egy öreg luxusautót, és nem bántam meg. Vélemények az azonos című írásunkról...
_gram_ 2010.04.08 09:46:07
@sargarigo: Gondolom, menni is szeretne vele a kolléga, nem kizárólag szerelni. ;) Kerti bútornak meg ott a tramp.

No flame, csak jó néha mussz beszólni. :D
_gram_ 2010.04.08 14:20:13
@sargarigo: Látom, átjött, amit írtam. ;) Vártam volna vmi olaszosan jópofa visszavágást, kár, hogy ennyire futotta.