Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macska az úton

103 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áder János tegnap aláírta a rabszolgatörvényt, majd áldott karácsonyt, békés ünnepeket, nyugodt és boldog új évet kívánt Magyarország minden állampolgárának, de azért leginkább a munkavállalóknak... Megdöbbentő cinizmus, ugye? Orbán Viktor pedig, aki soha nem elégszik meg a második hellyel, péntek…..
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, még augusztusban jelentette be, hogy az államigazgatásban 15-20 százalékos létszámcsökkentést terveznek. A friss sajtóhírek pedig már 9-10 ezerre teszik azoknak az államigazgatási alkalmazottnak a számát, akiktől október…..
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
macska az úton 2018.04.25 15:47:41
@magánügy: Bocsánat itt meg kell védenünk Esztert, mert az eredeti szövegben az állt:

"A Tesco a megmaradt, romlandó élelmiszereit egyébként rendszeresen szociális intézményeknek szállítja ki adományként,..."

Ő erre jelezte telefonon, hogy szerinte ezt úgy lehet érteni, mintha romlott árut ajándékoznának, ezt követően ki is javítottuk arra, hogy:

"A Tesco a megmaradt, romlandó (zöldség, gyümölcs, pékáru), de még jó minőségű és emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszereit egyébként rendszeresen szociális intézményeknek szállítja ki adományként,..."

Szóval elnézést, itt mi is hibáztunk, de ezt bele is írom a posztba.
macska az úton 2018.04.25 15:48:18
@magánügy: (amúgy szerintem az eredetiből sem az jön ki, hogy romlott, de mindegy)
Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé. Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul...
Furcsa dolgok történnek ezekben a napokban a világ legkülönbözőbb pontjain. Kim Dzsongun 2011-es hatalomra kerülése óta először hagyta el Észak-Koreát, hogy páncélvonattal Pekingbe látogasson. Nem csoda, ha tátva marad a száj, hiszen a saját rokonait is reggeli előtt akasztató diktátor meglehetősen…..
macska az úton 2018.03.30 19:30:05
@Cenzúráz az LMP? Szólásszabadságról hallottatok má: kedves, ezen a blogon törölésre került valamelyik kommented?
macska az úton 2018.03.30 20:53:36
@Cenzúráz az LMP??:
1. igen, a kérdést komolyan tettem fel. vagy láttál valamit, ami nem erre utalt?
2. ha az LMP működésével kapcsolatban vannak kérdéseid, akkor bátran tedd fel közvetlenül nekik! lényegesen praktikusabb megoldás.
3. a szerző nem leereszkedett, mert nem is volt magasabban, ahonnan le kellett volna ereszkedni.
macska az úton 2018.03.30 22:21:14
@Igen, cenzúráz az LMP.:

kedves Igen, cenzúráz az LMP., ha rám hallgatsz pontosan azt csinálsz és azt mentesz le, amit szeretnél! Szép estét!
Dk-s és MSZP-P-s körökben ma már axióma, hogy ha valaki miatt, akkor az LMP miatt nem lehet koordinálni, amiből két dolog következik, az egyik, hogy az LMP történelmi bűnt követ el, mert beáldozza az ország jövőjét, a másik pedig az, hogy a Fidesz kutyája. Az LMP előbb elzárkózott a régi, de…..
macska az úton 2018.03.28 14:07:55
@Első Kézből: Valóban durva! Abból, hogy mit kezd a zuglói jelölttel az LMP, mindenképp ki fog derülni, hogy milyen párt valójában.
macska az úton 2018.03.28 14:28:23
@dare: úgy gondolod, ha jól értem, hogy ez nem egyedi eset volt. de mi alapján?
macska az úton 2018.03.28 15:22:11
@dare: én is így gondolom!

@DZoli: viszont ezek alapján akkor mit lehet mondani például Gyurcsányról vagy az MSZP-ről? nem provokatív kérdés, tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre.
Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát…..
2018. március 6-án 10:51 perckor Tiszaföldváron megcsörrent egy mobiltelefon. (Ok, valószínűleg nem egy, sőt, azon a napon és azóta is jó sok.) Bizonyos S. Mária telefonált, hogy segítséget kérjen a hívott féltől abban, hogy a Fidesznek aláírjon. A történet több szempontból is érdekesen indult:..
macska az úton 2018.03.07 17:07:07
@aaabbbccc: drága aaabbbccc, nem inkább azoknak kellene, hogy ciki legyen, akik direkt ilyeneket írtak egy ellenzéki párt ajánlóíveire, hogy kompromittálják azt? (megkockáztatom tehát: pont nektek)
Szokásos program a metrón, a legtöbben a telefonjukat nyomkodják, mások bambulnak maguk elé, néhány ember beszélget a mellette ülővel és még egy-két könyv is akad. Az Ecseri út magasságában egy, a kocsi végében álló negyvenesnek tűnő hölgy meglehetősen nagy hangerővel…..
Kürtős kalácsot árulnak a hármas metró egyik aluljárójában. Általában nincs nagy sor, de most négyen is álltak egymásután. Legelöl egy idős néni, körülötte három kis unoka. A néni a három gyereknek két kalácsot kért, majd megjegyezte: - Lehet, hogy kérek még egy…..
A címben elhangzó állítás nem cinizmus, nincs benne semmiféle kikacsintás. E sorok írója komolyan úgy gondolja, hogy a Fidesz és annak összes kisebb-nagyobb ura vagy épp szolgája és szolgálója kőkeményen dolgozik. Ki a pénzért, ki kényszerből, ki a legfőbb jót látva lelki szeme előtt. Parlamenttől a…..
Hát még mindig nincs nyugtotok ott Brüsszelben meg a körúton belül? Folyton csak azon ügyködtök, hogyan tudnátok gyötörni ezt a drága országot, a magyar nemzetet? Törni a borsot az nagyon megy, de ne aggódjatok: látjuk mi ezt, és ismerünk titeket! Szerintem a Pistinek is csak azért akarjátok rossz…..
Reflektor Primitív lelkek 2018.01.14 18:55:00
  Fel vagyok háborodva, mint ember, mint keresztény, és mint magyar keresztény ember is, olvasván azokat a nemtelen támadásokat, amik Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix festőművész asszonyt érték. A Soros trollok és álcivilek olyan gúnyolódó hangot engedtek meg maguknak a táblakép művésszel szemben,…..
Ez akár egy bulvárcikk címe is lehetne, de nem az. Az MSZP ugyanis úgy rúgja be a kampány motort, hogy az oldalkocsi adja a másikat. A Botka-buktatás óta időnként fura manőverekbe kezdő pártfosszília, úgy látszik, ébredezni kezd, de jó kérdés: mindez vajon hasznára lesz-e bárkinek is? Botka…..
Ide a rozsdás bökőt, hogy az a kormányközeli bulvár, amely szerint Stadler József szelleme lebeg az akasztói stadion felett, Vona Gábor pedig szürcsölve eszi a brokkolikrémlevest azzal fog foglalkozni, hogy volt MSZP-s politikust gyanúsítanak Novozánszki Fanni meggyilkolásával. Na most, szoktuk mi…..
macska az úton 2017.12.06 13:22:14
@ulpius66: Figyuzz, szerintem valamit félreértettél, ez itt nem a Népszava.
macska az úton 2017.12.06 22:42:24
@Hard merchandise: sajnos teljesen igazad van :(
Úgy tűnik, eljöttek azok a napok, amikor a Magyar Idők visszasírja „a régi” LMP-t, hiszen a névtelen szerző szerint Kecskeméten új irányt vett a párt, az eddig jellemző mértéktartásnak és értékalapú politizálásának pedig örökre vége, „…az LMP egyre inkább eltávolodik a Schiffer alatt képviselt, a…..
macska az úton 2017.12.06 21:30:54
@Okos Tóbiás: Drága Sebaj Tóbiás, az LMP nem szeretné azt sugallni, hogy balra tolódott a korábbiakhoz viszonyítva, ezt a Fidesz igyekszik kommunikálni a pártról.
Jobb helyeken a civil szervezetek az állami intézményrendszer mellett működnek, azok tevékenységét egészítik ki, vagy azoktól vesznek át részfeladatokat. Mindennek egyszerű oka van: a civilek lényegesen hatékonyabban tudják ellátni a vállalt feladatokat jellegükből adódóan,…..
"Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány…..
Kedden a Hír TV Egyenesen című műsorában Török Gábor politikai elemző vendégeskedett. Sok minden előkerült, de messze a legérdekesebb téma az volt, vajon mit tenne a Fidesz, ha jövőre nem lenne meg a többsége a Parlamentben? Akkor ugye maradna a koalíció, de mégis kivel? Kálmán Olga kérdésére a…..
Ahogyan azt tegnap megírtuk, névtelenséget kérő szegedi olvasónk számolt be arról, hogy annak ellenére, hogy a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Gyüdi Sándor korábban a sajtónak azt állította, hogy A sevillai borbély bemutatóját ugyan megtartják, azonban a próbákat rendező-asszisztens vezeti, a…..
  Sokáig úgy tűnt, a Hollywoodban kirobbant szexuális visszaélésekkel kapcsolatos botrány a magyar színházi élet valódi megtisztulásához vezethet, az évtizedekig szexuális ragadozókként tevékenykedő erős emberek számára pedig nem lesz bocsánat. Némi hümmögés, minimális kiállás a megvádolt személyek…..
  Egy villamossági boltba igyekeztem eljutni a metróból, hogy a felújítás alatt álló fürdőszobánkba három új konnektort vegyek. Már az üzletbe tartva láttam, hogyan ülnek ruhakupacaik között a Haller utca irányába tartó hosszú folyosón az otthontalanok. Visszafelé bementem egy közértbe, vettem…..
macska az úton 2017.11.05 15:06:18
@clemens: nem baj, ha olvasni is tud az, aki másokkal megosztja a bölcsességét, pláne, ha közben épp úgy fényezi magát, hogy nyilvánosan arról ír, hogy nem szeretné nyilvánosan fényezni magát. :)
macska az úton 2017.11.05 15:20:27
@gyászhuszár: sajnos határozottan igazad van. :(
macska az úton 2017.11.05 15:41:38
@Cycmen: Drága István, köszönöm, több kérdésem nincs is!
Barátaival kinézete miatt vált kirekesztés áldozatává Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő, aki ráadásul a Nemzeti összetartozás bizottsága Ellenőrző albizottság elnöke is! Vigyázat, a történet halmozottan megdöbbentő! A politikus Facebookon olvasható bejegyzése szerint ő és barátai egy…..
Havas Szófiát telefonon kérdeztük arról, mit gondol Szanyi Tibor mai posztjáról, illetve az arra adott kormánypárti válaszról. A politikus elmondta, hogy jelenleg külföldön tartózkodik, facebookozni nem szokott, a történetet pedig nem ismeri. Miután röviden ismertettük vele az eredeti poszt…..
Alig pár héttel a katalán népszavazás után egy újabb déli állam két tartománya, az olaszországi Veneto és Lombardia polgárai is szavaznak az autonómiáról. A két északolasz régió esete azonban különbözik a katalán helyzettől: esetükben nincs szó etnikai, kulturális…..