Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A tudomány sosem téved!

0 bejegyzést írt és 636 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Na helló Vincent! Hogy vagy? Szólt JT, hogy 10 éves lettél. Gondoltam benézek, hogy lássam megvagy-e még… Hogy te mekkorát nőttél mióta elmentem!!! Te jóisten, hány éve is? Fura itt körülnézni… Vajon hányan vannak még itt a régiek közül? Megváltoztál! Nem, nem úgy mondom: jól nézel ki. De…..
A tudomány sosem téved! 2019.03.05 08:14:52
@Bkkzol: +1
A ballib blogokon/portálokon rendszeres a cenzúra, miközben amiatt ajvékolnak, hogy itt diktatúra van, és nincs szólásszabaccság... wtf?
A tudomány sosem téved! 2019.03.05 09:52:00
@szempontpuska: no igen, csak azok a definíciók...
jobb oldali/fideszes/más véleményű = troll
bal oldali/libsi de kurvaanyázik, mocskoskodik, köpköd = nem troll, értelmes hozzászóló...
aka..:
@velőtanya: egy felsőbbrendű értelmiségi DemoKrata, aki épp tesz a gyűlölet ellen...
ja nem...

ilyen szempontból a folyamatos index címlapon lévő b1blog is jobb lett ennél, mert ugyan folyamatosan hazudnak, de legalább nem törlik a kommenteket, amikben erre rávilágítanak...
A tudomány sosem téved! 2019.03.05 10:09:35
@Grrr: az oké, ha egy magát felsőbbrendű liberális demokratának tartó ember moderálja a blogját, nehogy más vélemény oda kerülhessen

de azért az pikáns, amikor ezek a lények folyamatosan diktatúra miatt sivalkodnak, mert éppen nem kedvenc barátaik vannak hatalmon
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Libertarian Megint jönnek 2018.09.09 06:00:00
Ezek csak nem nyugszanak. A vasárnapi boltbezárás az olimpiával együtt a Fidesz elmúlt 8 évének leglátványosabban bukott csatái voltak. Míg az olimpia ügye talán védhető annyival, hogy valójában soha nem gondolták komolyan, csak bedobták gumicsontnak, addig ez a keresztény…..
A tudomány sosem téved! 2018.09.10 08:13:17
@midnightcoder2: Nem is szoktam vasárnap vásárolni, általában van jobb dolgom.
De nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy az a néhány "háziasszony" kedvéért, akik elfelejtettek hagymát venni a pörkölthöz/panírt a rántott húshoz, azok kedvéért nyitva tartsuk-e az ország összes bevásárlóközpontját, kihasználva az ott dolgozókat, akik inkább a családjukkal lennének aznap.
A szakszervezetek szerint ne, de a bölcs balosok láthatólag ez nem érdekli különösebben.
Rangon aluli, egyrészt mert ez nem tudományos kérdés, másrészt mert – első ránézésre – vegytiszta sárdobálás, ami kapcsán nyilvánvaló, hogy legjobban azzal fejezhetem ki a véleményemet, ha tudomást sem veszek róla. Igen, tudom, mégsem bírom megállni, hogy ne írjak... részint tényleg nincs jobb…..
A tudomány sosem téved! 2018.06.23 12:23:59
@hullajelölt88: jogos.
A tudományhívők aztán mindent tudnak arról, milyen elmebetegnek lenni.
A tudomány sosem téved! 2018.07.08 08:15:30
A tudomány sosem téved! 2018.09.06 08:16:43
@Trednar: :0
Jé! Az index propagandistája azt írta, hogy oltások nélkül szinte ma nem is lenne élet a Földön?
Ki hinné!
Biztos ebben is igazuk van, hiszen azt is jól megmondták, hogy a menekültek megduplázzák a GDP-t, és csökkentik a bűnözést.
Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán...
A futás remek mozgásforma! Mindenki számára egy könnyen kivitelezhető sportolási lehetőség. Nem szükséges hozzá sem tornaterem, sem drága felszerelés, még sporttárs sem, elég egy jó cipő és az elhatározás, és lehet is kezdeni. Ugyanakkor az egyszerűségben csapda is rejlik: sok kezdő futó elkövet…..
A tudomány sosem téved! 2018.08.30 10:01:43
@gumicukor1: phhh bakker...
Tudom, tudom, a tudomány sosem téved, és tilos benne kételkedni.
Az index pedig mindig igazat ír.
Tudod van olyan "privát" blog (comment, apple) amit indexes "újságíró" ír.
Az említett (ál)híroldal is tendenciózus válogatja az írásokat a blogketrecbe, nem baráti cikk nem kerülhet oda.
Talán nem véletlenül.
Persze te biztosan úgy gondolod ez a független media...
A tudomány sosem téved! 2018.08.30 10:38:34
@saci02: persze. Hiszen rajzokkal bizonyították!
A tudomány sosem téved! 2018.08.30 11:01:15
@saci02: Esetleg jóslatot is tudnál adni? Jövő héten milyen új fajok jelennek meg?
Tudod... azt mondják a tudomány onnan ismerhető fel, hogy ellenőrizhető jóslatot tud adni **
Utoljára alighanem a '90-es évek elején, a Shadowrun magyar nyelvű megjelenésekor volt idehaza akkora cyberpunk-őrület, mint most, amikor a CD Projekt Red szinte hetente megörvendezteti a rajongókar valami újabb elképesztő infóval a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban. A patinás lengyel játékipari óriás…..
A tudomány sosem téved! 2018.08.30 08:19:10
Egy fiatal munkavállaló vagy még tanuló a szakszervezetekről szóló kérdésre leggyakrabban azzal válaszolt: „miért, van még ilyen?” Pedig a dolgozók csaknem tíz százaléka szakszervezeti tag, de a 35 év alatti korosztályt egyre nehezebben érik el az érdekvédelmi szervezetek...
A tudomány sosem téved! 2018.08.28 08:41:53
Alimento Gyógyító kód 2018.08.27 07:49:12
Egy kis könnyed, nyár végére illő témát keresve akadtam rá „A Gyógyító Kód” címet viselő könyvre, illetve a honlapra. Ígéretes, szinte mindent (is) meggyógyító módszerre leltem. A félreértések elkerülése végett szeretném jelezni, hogy külön figyelmeztetés nélküli irónia és szarkazmus fordul elő az…..
A tudomány sosem téved! 2018.08.28 08:39:25
@Meleg Sándor: Tehát akkor fogalmad sincs erről a gyógyító kódról, csak írtál egy címlapos fikacikket olyanról, amit nem tudsz.
Persze ez a tudomány. A nem tudás vallása.

Ha ez egy alapos cikk lett volna, akkor érdekelt volna, mi volt az ima szövege, mikor, mely napszakokban, és milyen pozícióban, milyen lelkiállapotban lettek elismételve, és aztán mi lett a hatása.
De sajnos ez az írás híján van minden alaposságnak
Kéri Lászlót gyakran hívják a Budapesten túli Magyarországra. Ilyenkor nemcsak vidéki értelmiségiekkel beszélget, hanem helyi újságokat is lapozgat. Nem fővárosi elefántcsonttoronyból szemléli tehát a valóságot. Kardos Ernő készített vele interjút, amely tegnap jelent meg a FüHü.hu-n. A neves…..
Túl azon, hogy lassan másfél évtizeddel Magyarország uniós csatlakozását követően alaptételnek kellene lennie annak, hogy nyelvtudás nélkül nem indulunk külföldre munkát vállalni, mégis meglepően gyakran fut bele az ember olyan kérdésekbe, melyek azt feszegetik, hogy érdemes-e…..
A tudomány sosem téved! 2018.08.25 19:28:26
Azon a napon költöztünk ki. Sok hónap előkészület után megléptük, kint vagyunk. Igen, mi is. Kérdezték sokan, hogy na de Ti miért? Hiszen nektek itthon is jó - mondták a barátok, ismerősök, kedves családtagok! Igen, valóban megéltünk, utazni is volt pénz, a gyerek is kapott új dolgokat, anyagiak…..
(kép forrása: Wikivoyage Amsterdam) A szerencse fiai és lányai Hogyan lehetséges, hogy Nyugat-Európában annyival jobban élnek az emberek? Az okok egy része eléggé közismertnek mondható, más része viszont még a történészek közül is csak keveseknek az, ezen kívül az egyes tényezők súlyának…..
A tudomány sosem téved! 2018.08.17 20:23:52
Szakdolgozatot kellene írnom, de közben a Pestisrácok blogon megjelenik két írás a T.U.D.O.M.Á.N.Y.-ról, és sajnos nem tudtam nem írni róla, mert elvégre is minek tanuljak tudósnak négy különböző egyetemen, ha közben a tudománybarbárok kirántják alólam a szőnyeget és tolják a kulturális forradalmat,…..
A fülhallomást kormánypárti telefonáló beolvasta a tegnapi bejegyzés egyik mondatát, amely így hangzott: „A második Orbán-kormány és a vele járó első kétharmad idején kommunikációs hadjárat indult a kommunikáció és médiatudomány ellen.” Gúnyosan kérdezte, miből gondolom, hogy amire negyedszázadot…..
"Nemzeti identitástudatot és keresztény kulturális értékeket" kell ezentúl közvetíteniük az óvodáknak, vagyis immár a 3-8 éves gyerekek is a kormányzati propaganda eszközévé váltak. Orbán Viktor tényleg úgy védi meg keresztény hagyományainkat, ahogy senki más...
A tudomány sosem téved! 2018.08.07 13:06:05
@TBone: Ha szerinted a tudomány kétkedésre késztet, akkor te nem jártál iskolába.
Általánosba sem... :(
Tudomány = kételkedni tilos!
De azért felsorolnál 20-30 tudományos tézist, amiben éppen kételkedsz?
A tudomány sosem téved! 2018.08.07 14:18:30
@Attilajukkaja: Ezt a prédikációt minden (tudomány)hívő elmondja.
Aztán amikor rákérdezek, hogy konkrétan melyik 20-30 tudományos tézisben kételkedik éppen, akkor néma csend a válasz.
Vagy elkezd mocskolódni, mint egy fanatikus szektás, akinek kételkedni merészelnek a hitében...
Vannak csomagolások amik indokoltak, vannak amik feleslegesek, és vannak azok, amiktől az embernek még a bicska is kinyílik a zsebében ha nem vigyáz. 1. Narancsok szépen és gondosan elkülönítve egymástól, nehogy összevesszenek: 2. Ezek már barátságosabb citromok, ők mehetnek kettesével: 3.…..
A tudomány sosem téved! 2018.08.07 10:07:36
@midnightcoder2: :0 te valami álomvilágban élsz?
A cégek miért ne dobálnák szét a szemetet a természetben, és miért ne állítanának elő, minél előbb elromló termékeket? Egy pénz alapú társadalomban, ahol egyetlen egy dolog számít: a pillanatnyi profit.

@Belzebubo: ez jogos felvetés, de míg a csomagolásig eljut a termék, már addig is már pár ember megfogdosta.
Egyébként te levegőt is egy külön készülékből veszel, ami előtte megtisztította neked, vagy ugyanazt szívod, mint a többi ember? Tele bacilussal....
Többször szóba kerültek a lakosságnak szóló táplálkozási ajánlások, elhangzott már róluk jó és rossz is. Mielőtt az ajánlások szerinti étrend boncolgatásába fognék, előtte egy kis csemegeként az ajánlások történetéről készítettem egy összefoglalót...
A tudomány sosem téved! 2018.07.24 13:33:44
@midnightcoder2: Fajok nem is léteznek, ha olvasnád, a tudomány szekta evolúció elmélettel kapcsolatos tanait, tudnád, hogy nincs olyan, hogy faj.
Csak néha, amikor arra van szükség, hogy arról papoljanak, akkor van...

Lehet, hogy én éhen halnék nyers veganként, de ha rákeresel a neten, elég sokan élnek úgy, sportolok, testépítők is.
De úgy látom a kutatás nem az erősséged, csak bekajálod, amit a kedvenc szektád eléd tol. :(
A tudomány sosem téved! 2018.07.24 13:51:10
@midnightcoder2: ezt nevezik feltételezésnek.
Persze sok, hozzád hasonló egyszerű tudományhívő, sőt, maga a szent tudomány is feltételezésekre alapoz, de attól még a tény az ez:
Élnek nyers veganok, és nagyon is egészségesen.
A tudomány sosem téved! 2018.07.24 14:44:06
@midnightcoder2: pff...
...és az emberek mindig is egyedül éldegéltek a mezőn, igaz, nem összeállva csoportokba, ugye?
Annyira tudsz érvelni, mint egy hithű DK szavazó... :x
Elterjedt hiedelem a fogyókúrázók között, hogy elég egy ideig kevesebbet enni, és a gyomruk alkalmazkodik a helyzethez, összeszűkül, és utána kevésbé fogja őket az éhség kínozni. Ez azonban nem egészen így van. Sajnos, míg a nagy evésektől a gyomor tényleg kitágulhat, az összezsugorodására kevésbé…..
A tudomány sosem téved! 2018.07.19 06:36:19
Libertarian Vallások közt 2018.07.18 06:00:00
Egy bloggertárs írt arról, hogy szerinte az ateizmus nem vallás, csak egy ideológia, mert „[n]incsenek ateista misék, ahol az ateistáknak kötelező megjelenni, egyszerűen csak az istentagadó ideológiák összefoglaló neve.” Nos, vitatkoznék. Kezdjünk definíciókkal, hogy legalább azt meghatározhassuk,…..
A tudomány sosem téved! 2018.07.18 18:46:12
@Le a spammerekkel: @exterminador: :x
a tipikus tudományhívő "érv"rendszere
Elnézést a hittársaktól, ha eretnek gondolataimmal megzavartam az áhítatot.
Természetesen tudom, hogy a tudomány sosem téved, hiszen bizonyítékokon alapul.
Ezért is jó, ha máglyára vetik azokat akik kételkedni merészelnek a szent igazságban... :x
A tudomány sosem téved! 2018.07.18 19:04:35
@Le a spammerekkel: aranyos, ahogy elvakult fanatikus hívőként "normális ember"nek gondolod magadat.
Megértem, hogy ha képtelen vagy érvelni, akkor inkább mocskolódni kezdesz. Más szekták agyatlan hívei ugyanezt teszik...
A tudomány sosem téved! 2018.07.18 19:14:21
@Le a spammerekkel: ..hiszen a tudományban csak a hülyék kételkednek..
Mert annak lényege az erős hit!
Blogadó Az ateizmus nem vallás! 2018.07.17 03:01:57
"Az ateizmus Isten, ill. az istenek tagadása, logikailag a teizmus ellentéte. (A teizmus az a világnézet, mely Isten valóságosságát állítja, s létezését megmutatni, bizonyítani próbálja.)" Sajnálatos módon nagyon sok tévhit kering az interneten, az ateizmusról, és ennek mélyebb filozófiai…..
A tudomány sosem téved! 2018.07.18 09:07:38
@$pi$: 1. ok
2. a, én ilyet sosem mondtam, te a hitedről prédikálsz
2. b. az előbb gte is azt írtad, hogy a tudomány nem bizonyítékokra épül... tehát hitre...
2. c. a hittársaid alig kételkednek tudományos tézisekben, tehát mégsem a kételkedés a lényege
A tudomány sosem téved! 2018.07.18 10:01:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne: :0
Ráadásul az előbb arról prédikált, hogy a tudomány nem is bizonyítékokra épül, hanem megfigyelésre/hitre.
Akkor most hogy van ez, ebben a szektában?
A tudomány sosem téved! 2018.07.18 13:42:33
@eßemfaßom meg áll: Márpedig ti, tudományhívők mindent tudtok arról, milyen segghülyének lenni **
Elvégre a vallásotok lényege a kételkedés, de közben nem kételkedtek egyetlen meséjében sem.
Érdekelne, hogy a tudomány nevű vallásban hogyan definiáljátok a "bizonyíték" fogalmát, de ezt már többször is kérdeztem, hiába.
Persze ha segghülyék vagytok, honnan is tudnátok, ugye? Az iskolákban nem idomítottak be titeket önálló gondolkodásra, csak a tudomány dogmáit kellett bemagolnotok.
A posztot szerkesztve belenéztem a Homár Whirlpool-aktáiba, ahol a kétoldalnyi archív poszt közt egyszer csak szembejött a Heteket mosógép nélkül, azt garantál a Whirlpool garanciája címmel megjelent eset, aminek fájó pontjai szinte szóról-szóra megjelennek itt is: pár…..
Szoftverválogatás notebook telepítéshez Aki az első laptopját vásárolja, meg nincs tisztában azzal, hogy milyen programokat, szoftvereket kellene telepítenie rá. Az első és legfontosabb az operációs rendszer, enélkül esélytelen, hogy a vadiúj gépet bármire is rávedd. A laptopot érdemes…..
Mintegy 1,5 millió személyautóval indulnak vakációzni ezekben a hetekben a családok.  Az egyik abroncsgyártó szakemberei ezért 5 pontba gyűjtötték az autógumikkal kapcsolatos legfontosabb tennivalókat, amelyek mindössze 10 perc alatt elvégezhetők...
A tudomány sosem téved! 2018.07.14 22:41:25