Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wreckdiver

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha első ránézésre csak egy újabb fejezet a brit uralkodói család szappanoperájában, a Harry herceg és (főleg) Meghan hercegné körüli botránynak súlyos üzenete van az Egyesült Királyságban élő határátkelők, így a magyarok számára is...
wreckdiver 2020.01.19 19:40:50
Szerintem egyszerűbb ez.

A néni a királyi családba való beházasodása előtt híres, népszerű és jól fizetett színésznő volt. És mostanra jött rá, hogy:

1. Rohadtul nem ő fogja megreformálni a brit udvart.
2. Mégis csak szeretne visszatérni a karrierjéhez,
mivel a trónöröklés menete miatt neki még annyi oka sincsen integetni - és csak azt nagy vonalakban - élete végéig karót nyelve, mint Katalin hercegnének.

Külön pont: A férje simán csak papucs. :)

A britek zsebében pedig az nyitotta ki a bicskát, hogy "mennének is, meg nem is". Amennyire én látom, azon dühöngenek a legtöbben, hogy hogyan merészelik megtartani a Frogmore kastélyt és a címeiket stb., miközben elárulják a tisztelt népet, és a királynőt....

A kanadaiak egy része meg azon pörög, hogy az ő országuk táv-monarchia, és ott eddig sem lakott egyetlen udvari családtag, és nem is igen szeretnék, ha ez megváltozna.

Ami a brexitet illeti, a britek egy része nem érti, hogy azért nem 3 hét várakozásra húzzák a fogát, mint Thatcher idejében, mert tizenezer magyar és még több lengyel stb. dolgozik az NHS-ükben.

Illetve azt sem fogja fel, hogy nem a magyar pincér veszi el a munkát a brit fiatalok elől, hanem a rendszer, amiben a munkanélküli segélyük magasabb, mint amennyiért az EU-s melós végzi a kulimunkát.

De ezzel nem lehet mit kezdeni. A népképviselet - legyen bármilyen jó is - önmagában sosem garantálta, hogy mindig a legértelmesebb döntések születnek. Ez van, együtt kell vele élni.

Én pl. imádom Londont, és szívesen költöztem volna oda.
De ilyen közhangulatba egyszerűen nem vagyok hajlandó.
Nem szeretik a fajtámat, akkor nem szeretik. Szép Budapest is, és vannak más helyek is a világon... :)
  Amikor az ember belekezd egy olyan posztba, aminek az egyik főszereplője Huth Gergely, a másik Bede Zsolt, a harmadik meg Gulyás Márton, kicsit úgy érzi magát, mint amikor a hüvelygombáról kell reklámfilmet forgatnia. Mert hát fontos dolog ez, de korántsem biztos, hogy beszélni kéne róla, akit…..
wreckdiver 2019.03.07 00:26:56
@uwotm8: Sajnos tökéletesen leírtad a diagnózist.
A nemrégiben Floridában történt újabb iskolai mészárlás egy régóta tartó trendbe illeszkedik, mely folyamatosan napirenden tartja a fegyvertartás szabályozásának témáját. A szóban forgó kérdés - noha elsősorban az Egyesült Államok témát érintő jogszabályai körül összpontosul - a híradások alatti…..
wreckdiver 2018.03.20 23:05:29
Az Ő dolguk szerintem.

Ugyan alkothatunk véleményt, de szükségszerűen szűk látókörű lesz.

1. Franciaország - Bataclan. Nincsenek engedékeny fegyvertörvények.

2. Könnyen beszélünk itt, de ha úgy divatba jönne az AK-val ügyintézés a bűnözők között nálunk, mint nem is olyan régen a konkurencia felrobbantgatása, rohadt nagy bajban lennénk, és folyna a vér a magyar utcákon.

Gyorsan kiderülne, hogy itt viccföldén könnyebb ruszki holmival felfegyverkezni ( ahogy az EU-ban bárhol ), mint az USA-ban legálisan.

3. Az USA egy másik világ. Felfogni nem tudjuk ( én legalábbis nem ) a különbségeket.

El nem tudjuk képzelni még a nagyvárosok, agglomerációs kertvárosok és a néha Magyarország méretű - elvándorlással küzdő - vidéki helyek problémáit, a természet olyasfajta közelségét stb. Azért csak földrajzi értelemben nehéz lenne ott egységes fegyvertartási törvényekkel élni...

Egész mást jelent a mindennapjaiban egy Alaszkában snowmobillal melózni járó ember, meg egy hipszter New Yorki galéria recepciós számára már maga a fegyver is.

Nyilván rengeteg érv és ellenérv van. Kezdve a "késsel nem lehet annyi embert megölni" teóriától. Pedig de. Elég egy zsúfolt turistabusz sofőrjét torkon szúrni lejtmenetben egy hegyi úton. Vagy ugye mint a szomorú példa mutatja, egy pilótafülkét magukra zárni.

Az ember ilyen. Lőfegyverrel vagy anélkül, de mindig lesz vérontás.

Viszont példaértékű, amit sok Amerikain látok. Sokan elfogadják járulékos kárként ezeket az eseteket. Mert a szabadság ezzel jár. Mindig lesznek a szabadságjogokkal visszaélők ugyanis.

És ahogy jogosítványa is minden "kompetitív" jellemű gyorshajtó idiótának lehet, úgy fegyvere is. Ez pedig bizony áldozatokkal jár. Ők ott azzal élnek együtt, mi itt a jogsival bírók 75%-ának mindennapos szabálysértéseivel...

Nálunk is naponta rengeteg ember hal meg közlekedési balesetben.
Mindenki, aki ezt olvassa és vezet, tud a mai napról 3 veszélyes helyzetet mondani, amit a szabályokat tömegesen leszaró hülyék okoztak.

Mégsem kampányol senki 5 méterenként elhelyezett trafipaxokért, vagy pszichológiai tesztekért B kategóriás mezei jogsinál. Netán lóerő korlátozásért, vagy intelligens sebességszabályzásért.

Én azt gondolom, majd ott helyben eldöntik ŐK, milyen lőfegyver törvényekkel és következményekkel akarnak együttélni.

A végére egy félig komoly megjegyzés: az open carry államokban a felnőtt magával viszi a stukkert az utcára, melóba, mindenhová. Nem tudja lenyúlni a kiskorú gyerek az éjjeliszekrényből, és iskolába vinni. :)))))
Egy problémát nem gyorsan, hanem jól kell megoldani. Amikor a jó mérnök találkozik egy problémával, és megtalálja a megoldást, nem áll meg, hanem tovább folytatja, amíg feltérképezi az összes lehetséges megoldást, és utána kiválasztja a legmegfelelőbbet. A gyors és egyszerű megoldásokkal az a baj,…..
wreckdiver 2018.01.24 00:10:37
Bulinegyed megoldás, hogyne...

Kezdésnek talán nem kellene a tűzvédelmi, számviteli stb. előírások tömegével szabályzott szállodák-, szálláshelyek nyakába hobbi üzletemberkedő airbnb-s konkurenciát ereszteni ész nélkül, és egyenlő feltételek nélkül.

Önmagában az jelentősen korlátozná a problémát, ha nem lehetne magánszállodásat játszani társasházakban.

Ne tegyen már úgy a cikkíró, mintha a lepukkantságból romkocsma marketing varázslat előtt mondjuk az Akácfa utca lett volna Budapest favelája; és úgy se, mintha a dohányzás utcára száműzése előtt hulla csöndben vonultak volna ki okádni a részegek a szórakozóhelyekről.

Megb***ják azt a konszenzust, aminek az egyik szereplője a nem ritkán a hétvégét a heti brit fizetéséből ébren letoló - már a repülőn idefelé seggrészeg - buliturista.

Van rá egy fogadásom, hogy is nézne az ki.

Ami meg az airbnb lakáspiaci hatását illeti, bebaszna, ha bármit is bedöntene.

A hosszútávú albérletpiac felszívná a kínálatot pillanatok alatt, a második-, harmadik-, sokadik lakás tulajok pedig évi 7-8% hozamot relizálnának az airbnb-s tizenX helyett maximum. Kétlem, hogy 60 milliós lakások ömlenének a piacra.
De ha igen, arra is lenne kereslet.

Talán az albérletkeresőknek hozna havonta 10-15 ezer bónuszt a dolog.

Hiba úgy beállítani Budapestet, mintha a kocsikon átgyalogló, reptéren verekedő, utcára szaró, mocsár részeg barmok hordái előtt egy turisztikailag nulla szarkupac lett volna.

Európa egyik legszebb fővárosa, és nem biztos, hogy egy igen kis üzleti kör ( romkocsmárosok szevasztok, airbnb-sek szevasztok, narkódílerek, stricik -
kurvák szevasztok ) profitjáért cserébe érdemes kuplerájjá változtatni a belvárosát.

Azért Prága belvárosában egy téli estén-éjjel lehet sétálni. A VII-ben meg az ismerősünktől a kapun 5 perc kijönni, akkora a forgalom...
Iskolakezdés idején az albérlet árak emelkedése szinte kimeríthetetlen beszédtéma. Sokan kezdik külföldön is a tanévet, vagy akár eddigi életüket feladva próbálnak szerencsét máshol. Itthon 250ezer Ft környékén már elég menő helyet tudunk bérelni, de vajon milyet kapunk…..
wreckdiver 2017.09.14 21:25:30
@pajaci: Pontosan. Ezt valahogy mindig kifelejtik. :D
A lakás meghirdetése óta hihetetlenül sok ügynök hívott, szerintem bőven 100 fölött volt a számuk. Ha mindenkire csak 5 percet szántam volna, az a lakás augusztusi meghirdetése óta legalább 500 percnyi időmet elrabolták volna, azaz több, mint egy munkanapot csak az ingatlanosok lerázására kellett…..
wreckdiver 2017.09.07 09:51:16
Ingatlanosok...
A legutóbbi telefonon vevőt ígért az egyik családtagnak, majd a fent lévő hirdetésünk szövegének a neki tetsző részére nyomott egy ctrl+c ctrl+v-t, lementette hozzá a képeinket, levágta a hirdetési portál vízjelét, kiírt a mienknél 50 ezerrel alacsonyabb árat és juhé. :DDD

Az ingatlanos szakma haszna pont az lenne, hogy szakszerűen informálja ( már a hirdetésben ) az érdeklődőket, és nagy rugalmassággal körbe is tudja vezetni őket, élőben is felkészülten tájékoztatva. Levéve ezzel az időbeni és anyagi gondot az eladó válláról, megfelelő díjazás ellenében.

De mifelénk az a divat, hogy az ingatlanos fellök egy ugyanolyan hirdetést és várja a csodát. Vagy az érdeklődő hátsó ülésén utazva megy bemutatni, mert autója sincs. Mindenesetre a vége az, hogy az ingatlanos a saját jutalékát őrízve el sem juttatja az ajánlatok egy részét megfontolásra, tehát jóformán hazárdírozik az ingatlannal a saját nagyobb haszna reményében.

Mindezt mindenféle szakértelem nélkül. Én az elmúlt években sem eladás-, sem vásárlás kapcsán nem botlottam felkészült, műszaki kérdésekre válaszolni képes ügynökkel.

Pedig rohadtul nem mindegy, milyen alap, milyen falazat, milyen födém.
Ahogy az sem, milyen közművek vannak és hol, vagy hogy a helyi építési szabályzat mit enged és mit nem.

Szóval amíg komolyan vehető szakmává nem válik ez itthon, hulljon csak a férgese.
Elképesztő hihetetlen wtf részletek az egyik legnagyobb online szállásfoglaló helyről szóló beszámolóban. Bónusz rejtély, hogy bár az olvasónk által bepanaszolt szállásadó fent van az oldalon, de nem sikerült foglalást produkálni rá, mert jövő októberig random időpontokra…..
Futóblog Drugs Bunny válaszol 2012.03.24 08:06:17
A Futóblog alapos olvasóinak nem lehet ismeretlen Drugs Bunny neve. A kíméletlen tollforgató testépítő edzővel Winkler Róbert már 2010 elején összehaverkodott. Drugs a Futóblogon később is felbukkant. Drugs bevezetője arról, hogy mit együnk: Drugs véleményét…..
wreckdiver 2014.05.07 22:21:06
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:
":D Hol van erre kapacitásom?"

OFF:

De arra van, hogy ahol drugs bunny nikkjét olvasom,
ott megjelenj személyes netvendettát játszani felnőtt ember létedre,
legyen szó FB-ról, fórumokról, akármiről évek óta.

Komoly szakértők ismérve az éveken át tartó bosszúhadjárat valami
piszlicsáré sérelem miatt. Kifejezetten felnőtt dolog ezen trollkodni.

ON:

"3 kg banán 900 forint, 1kg csirkemell 1200 forint átlagosan. Kalória nagyjából megegyezik, viszont a banán kalóriái szénhidrátból, a csirkemell pedig protein és zsír kombinációbol jön. Csirkemellen nem lehet futni.

Körbe is kell nézni, hogy hol mi az olcsó, de a szénhidráton van a lényeg. "

Tehát az elmített futó véleménye a saját étrendjéről nagyjából fedi azt,
amit bunny mondott. Legalábbis az én olvasatomban.
Zsolt egy bika laptopot szerett volna venni a Computer Imperiumnál, de a kinézett típus elfogyott, a többi pedig nem ütötte meg a szintet. Azért csak rábeszélték egy másikra, amiről csak otthon derült ki, hogy nem full HD a kijelző felbontása, bár direkt olyat kért. Pénzt vissza…..
wreckdiver 2013.12.05 20:10:51
@varisztor:
A tapasztalatot meg kell szerezni valahol.
Ennek a cégnek szép a boltja, és - képeken - jó cuccai vannak, 3 év háztól-házig jótállásokkal stb.
A hazai pc magazinok listázzák a konfigjait, előkelő helyen mindig.

A neten különösebben hangos panasz nemigen akad róluk, ahogy elnézem ( ezt leszámítva ).

Azért nem egy sufnikuka webshop a másik 200-ból ránézésre.

Elvárható lenne, hogy viseljék a felelősséget az eladójuk hülyeségéért.
Mert hülye eladók mindig vannak.

Múltkor egy igen drága óra kapcsán térített az eladólány, hogy ez bizony kvarcóra. Mondom, órákat javítok, hidd el, ez nem az. "Deeee". Mondom rá van írva, hogy automata, ha nekem hiszel.
"Hát ő azt hitte, hogy azért autoamata, mert elemmel megy, és nem kell vele semmit csinálni.."

Képzeld már el, hogy megveszed pár millióért, mert az eladó mást állít, te meg nem vagy órás.

Értem én, hogy a mai világban mindenről lehet és kell tájékozódni a vásárlónak.
De ettől még az eladónak legyen már kötelessége olyan terméket adni, amilyet kérsz, vagy semmit.

A cipőboltban is összenézi az eladó,
hogy egyforma-e a két méret...