Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Söntésarcú Csömör

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Szerény javaslat 2021.12.27 07:50:24
Tudom, hogy annál nagyobb hülyeséget nem követhet el az ember önmagával szemben, mint hogy felidegesíti magát egy karácsonyi filmen, most mégis sikerült. Nem azért, mert karácsonyi, hanem azért, mert magyar film, Nagykarácsony a címe. Nem értem, hogy lehet ilyesmit megírni, leforgatni, teljes…..
Folytatódik az Aranyélet utolsó évadát kibeszélő sorozatunk, ezúttal a harmadik és negyedik részéről lesz szó, spoileresen...
Söntésarcú Csömör 2018.10.30 08:54:14
@sunblind: Hát pedig, ha van valami, amiben a magyar sorozat semmiben sem rosszabb a széthájpolt amerikaiaknál, az a színészet. Persze, sznobja válogatja.
              Huszonöt éve jelent meg a híres Csurka-dolgozat. Van benne galíciaizás, szamuelyzés, minden ami kell, de az az írás leginkább Tiborc panasza volt. Ma már csak Tiborcz panasza van, az apósának szokott panaszkodni, hogy az elmúlt félórában nem nyert közbeszerzést.             Csurka…..
Stohl András a Mephisto című előadás főszerepében a Nemzeti Színházban (Fotó: Karip Timi / Index) Két napja derült ki, hogy Stohl András zsűritag lesz a TV2 Sztárban sztár című műsorában, annak ellenére, hogy alig pár nappal korábban adott interjút a Magyar Narancsnak, amiben azt mondta, a mai…..
Söntésarcú Csömör 2017.09.06 12:55:51
@Magua81: Bocs, de a Sztárban sztár műsorvezetésével hogyan "legitimálja" a Tényeket, ami egy hírműsor? Muszáj ezt a beteges szekértábor-lihegést mindenre ráerőltetni?
Információink szerint újabb pikáncs csavart kap a magyar kereskedelmi tévézés, hiszen Stohl András, aki az RTL Válótársak című sorozatának egyik főszereplője, igent mondott a TV2 felkérésére, és elvállalta a Sztárban Sztár című műsoruk zsűritagságát. Stohl stabil RTL közeli arcnak számít, a Való…..
A TV2 kissé megkésve ugyan, de rádöbbent, hogy a pumpedgenerációban van potenciál, és Csajok, pasik, Balaton címmel csinált magának egy Éjjel-nappal Budapestet. Olyannyira az RTL formátuma ihlette a saját sorozatukat, hogy ugyanaz a cég fejlesztette ki az eredetijét, mint az RTL sorozatáét. Szóval…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
  Álljon meg egy novellára! – pályázatot hirdet a JCDecaux   A buszra, villamosra való várakozás perceit igyekszik tartalmasabbá és kellemesebbé tenni irodalmi akciójával a JCDecaux, ezért ötperces novellákra hirdet pályázatot a vállalat. A legjobb munkákat nyáron magyarul és angolul olvashatják…..
Söntésarcú Csömör 2017.06.15 22:50:02
Söntésarcú Csömör 2017.06.16 12:52:10
@folytköv: Ezt hol olvastad? Van valami közlemény?
Ha majd valaki egyszer rájön, hogy lehet egy díjkiosztó gálaműsor egyszerre érdekes, feszes, vicces és rövid, aranyba fogják önteni a kezét. Mondom ezt úgy, hogy tegnap este a Vigadóban mindössze 12 kategóriában díjaztuk a televíziós produkciókat, ami ugye eltörpül egy Emmy-gála mellett. Mindegy,…..
B-oldal Belgrádi fiúk 2009.04.04 07:30:00
1941 júniusában, a németek által megszállt Belgrádban járunk..."Ne a nevüket írja le! Őket magukat akarom leírva látni!" Innen ered az azóta kultikussá vált jugoszláv filmsorozat, a Belgrádi fiúk eredeti címe (Otpisani - "A leírtak"). Az első rész végén, a…..
Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki elmenekült Damaszkuszból, majd Törökországból átúszott…..
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Söntésarcú Csömör 2016.06.20 16:48:59
@carlos z.: Pedig biza igaza van az író bácsinak, tudniillik a kommentátor azért kommentátor (inkluzíve azért kapja a fizetését), hogy ne csak óbégató szurkoló legyen. Mert akkor akármelyik faluvégi részeg idiótát odaültethetnék, aki elég hangosan tudja üvölteni, hogy hajrámagyarok. Én meg nem erre vagyok kíváncsim, mert ezt megkapom a stadionban is.
Ma este vezette utoljára Várkonyi Andrea a Tények című műsort a TV2-n. A hírblokk végén műsorvezető társa, Pachmann Péter felkapott az asztal mellől egy virágcsokrot, és átnyújtotta kollégájának. Íme a pillanat, amit itt 1:02:51-től mozgóképen is megtekinthet.  A csokor átadása előtt Pachmann…..
Hazudni, elkenni dolgokat nem szép dolog. Akkor sem, ha a közpénzből fenntartott királyi tévé csinálja, és akkor sem, amikor az állami bank segítségével megvásárolt kereskedelmi tévé, sőt, akkor sem, ha egy független kertévé teszi. Etikusnak meg végképp nem az, de hát az “Orbán nem geci” videóban…..
Söntésarcú Csömör 2016.03.18 17:13:25
@Monty30: Tomcattel érvelni, : DDDDDDD, na, lapozzunk.
Feszesebbre vágták a miniszterelnök ünnepi beszédét, ismét nagyon jól sikerült...
Söntésarcú Csömör 2016.03.16 12:12:37
Elérkeztünk az utolsó elődöntőhöz a Dalban, így jövő héttől már szelektíven hallgathatunk rosszabbnál rosszabb zenéket. Az előző két adáshoz képest most nem domináltak a kertévés tehetségkutatós előadók, volt viszont nagyon klassz cigányzene, némi Django…..
Söntésarcú Csömör 2016.02.07 10:57:53
Örülünk, Vincent? Abigél bulija 2015.12.23 00:46:22
          Ma megnéztük a Kamrában az Abigél buliját. Ascher Tamás rendezte, nagyon jó kritikákat írtak róla, ez egy kiváló előadás, Jordán Adéllal, Ónodi Eszterrel, Rezes Judittal, Kocsis Gergellyel és Ötvös Andrással.        1979-ben az ITV televíziós csatornán…..
Söntésarcú Csömör 2015.12.30 09:05:34
@jotunder: Ez egy eléggé sznob sztereotípia, elég sok magyar film szólt Magyarországról, igaz, jórészük az előző rendszerben készült. De magyar film és magyar közönség attól még van.
Söntésarcú Csömör 2015.12.30 09:21:04
@jotunder: De, régen volt, ám a verdikted úgy hangzott, hogy Magyarországon nem szeretik, ha a film Magyarországról mond valamit. A kor nem szerepelt benne.

A VAN egy elég szórakoztató, jópofa film volt, amit egy idő után kissé untam - lehet, hogy az országról mondott valamit, de az tényleg éppencsak valami volt. Hogy itt nehéz boldogulni, ha nem is érdekli semmi az embert, vagy ilyesmi.

Az ún. társadalmi, politikai mondanivalójú filmek tényleg hiányoznak, kérdés, tényleg hiányoznak-e valakinek. ))) Szerintem egy film először is legyen jó, aztán meg lehet nézni, miről szól. A Lizán egészen prímán szórakoztam, nekem ennyi elég is volt ott és akkor. Mellesleg rémlik, hogy pl. Kocsis Ágnesnek voltak mai sorsokról szóló filmjei, igaz, a kutyát nem érdekelték.

Hogy a brit, francia, ír, cseh stb. filmes kultúrákban mennyire van jelen a napi valóság, az más kérdés, ebben nem vagyok tájékozott, úgyhogy nem mondok véleményt, szerintem nincsenek általános igazságok.

Amúgy, ha már Katona: A nép ellensége pl. nem mai darab, nem is magyar, mégis úgy ültem gyomorba vágva a nézőtéren, mintha kimondottan nekem írták és adták volna elő. Van ez a recept ugyanis, hogy klasszikusok is szólhatnak a máról, sőt, az igazi klasszikusok minden valóságban érvényesek. ))
             Kovács Ákos szerint a nőknek nem dolga versenyezni a férfiakkal a munkaerőpiacon, az ő dolguk, hogy tartozzanak valakihez. Kovács Ákos valamiféle balkáni Michael Bubléként tölt meg rossz ízlésű emberekkel Papp László arénákat, ami nyilván több, mint a…..
Tóth Laura is megtalálta a helyét a sportcsatornán, írja legújabb sajtóközleményük, ami nagyjából arról szól, hogy Laura, aki modellként is ismert, rúdtáncolt egyet, amiről azt hitte, hogy csak kurvák szokták, igaz nem manapság, hanem az ötvenes években. Hogy ezt honnan vette,…..
Nou San Trafford A katalán gödör 2008.10.01 22:00:00
Nem pusztán a rossz ítéletek miatt negatív a spanyol bírók renoméja. Még a tetemes mennyiségű tévedéssel sem lenne különösen nagy baj. Az igazi probléma a következetlenséggel van. Túlságosan tisztelnek játékosokat és csapatokat, ellensúlyozni próbálnak bunkónak vélt…..
Legközelebb már biztosan pénzt teszek arra, hogy a köztévé Híradójában nem fér bele a legfontosabb (headline) hírek közé, ha valami kormányellenes tüntetés történik. Miközben a Parlament előtt a tüntetők kordonokat bontanak el, addig az MTV Híradójában fontosabbnak…..
Söntésarcú Csömör 2014.11.18 07:38:41
@Nem Penny hajója: Aki kicsit is önálló gondolkodású, az meghúzza magát és nem is kerülhet az első sorba. De vannak azért régi mtv-sek (nem a hírszerkesztők és képernyősök közt), akik nagyon kínosan érzik magukat, persze nem mernek csinálni semmit, családjuk van, nincs másik munkájuk.