Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vajdasagi

0 bejegyzést írt és 3074 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
vajdasagi 2021.12.13 22:39:07
@ulpius66: Valóban mindenki azt ír le, amit akar. De akinek sok-sok milliárd forintot is ad az állam (adópénzekből), az többekhez tudja eljuttatni az üzenetét. így tehát a verseny nem fair. Ezt tudtad?

Az a sok újságírónak nevezett véglény a KESMA táborában, meg a királyi televízióban sok-sok pénzért csináljék, mait csinálnak. Mibe fogadunk, hogy a KESMA be fog fuccsolni, ha a NER-t lesöpörjük tavasszal? Kiváncsi leszek hogyan keresik meg a betevőjüket utána.
vajdasagi 2021.12.14 11:01:49
@konrada: Szia. Én is megint azzal kezdem a válaszom, hogy Téged idézlek. "...tudod, az összes világmegváltó - Pol Pottól kezdve Maón át Leninestül, Hitlerestül, Che-estül, Castróstul (és sorolhatnám) - mind hozzád hasonlóan nézte a dolgot - mind a saját társadalmukban kis-, és középpolgárok voltak - mert nekik nem a saját boldogulásuk, hanem egy általuk elképzelt ideológia alapján a nemzetük és a világ boldogulása volt a fontosabb."

Szerintem túlságosan pesszimista vagy az emberek önzetlensége kapcsán. Biztosan történt már Veled is olyasmi, hogy valakinek csak úgy önzetlenül segítettél. Pl. adakoztál. Vagy az emberi fajtól akár eltávolodva pl. egy állatot igyekeztél megsegíteni, vagy bármi hasonló. Ez az egyik véglet: segíteni önzetlenül egy, vagy egynéhány lényen. A másik véglet persze az, aki az egész életét feláldozza a népe érdekében. És itt hangzatos érvelés sarkítva Pol Potot és Che Guevarát említeni, mint elrémítő példákat, de van ebben a kategóriában még Petőfi is, meg hasonlók. Szóval az egyik véglet valamicske segítséget nyújtani egyetlen embernek, vagy azok kicsiny csoportjának, a másik véglet meg megpróbálni megváltani a világot. Ezek között valahol fél úton van az, hogy a választásokon nem arra szavazni, aki hatósági benzinárat vezet be, hogy olcsón autózhassak, hanem arra, aki az unokáim ittmaradása érdekében ténykedik. Elismerem, ha éheznék, akkor arra kéne szavaznom, aki most azonnal nagyobb zsák krumplit biztosít nekem. De ha megengedhetem a távlati gondolkozást, akkor az unokáim szempontjai szerint kell szavaznom. És ez nem Pol Pot-féle megszállottság, hanem józan önző viselkedés.

Egy kiragadott példa, ha megengeded: Ha már az államunk nagy pénzeket költ a cigányok felzárkóztatására, akkor azt ne Farkas Flórián lopja el szinte 100%-osan, hanem próbáljuk meg elérni, hogy minél több hasznos dolog is kisüljön belőle. Tehát minél többeket zárkóztassunk is fel. Ezzel az utcáinkon és az esti kimenőhelyeken kisebb lesz a fenyegetettség, és még a munkaerőhiány is enyhül, tehát nem szorulunk majd migránsok importjára a következő évtizedekben (ami tényleg nem jó). No ez nekem fontosabb érv, mint az, hogy pár százalékkal kisebb vagy nagyobb a bevételem (ha már úgysem éhezem). Ezért ha a NER Farkas Flóriánnak juttatja a felzárkóztatási pénzeket, akkor nekem ellen kell szavaznom, olyanra, aki megkísérli hasznosan elkölteni azt a pénzt, ha már adjuk. Ez szerintem egyáltalán nem olyan megszállottság, mint a Pol Pot-é. És sokkal kevésbé tiszteletreméltó, mint a Petőfi önfeláldozása. De ne mondjuk már, hogy mindenki a zsebe alapján szavazzon. Aki teheti, nézze a tágabb értelemben vett életkörülményeit, különösképpen a leszármazottja érdekeit. Ne mondd nekem, hogy Te nem tudsz ennyire elvonatkoztatni a pénztárcád pillanatnyi vastagságától! A benzin hatósági ára egy hülyeség, ami nekem ugyan kedvez, mert sok benzint fogyasztok, de aki szegény, annak nincs is autója! A gázártámogatás dettó ugyanaz. Csak ott legalább kicsit nagyobb a kedvezményezettek köre. De még mindig: a legszegényebbek nem használnak gázt. Én meg sokat.
vajdasagi 2021.12.14 16:46:51
@konrada: Két dologra válaszolok csupán:
1. nem akarod vissza...
Hát pont egy erősen piachívő jobboldali miniszterelnökjelölt tűnt fel,
tehát a cigányság felzárkóztatása remélhetőleg munka és nem
segáélyek formájában történik majd. Meglepődnék és csalódnék
Márki_Zayban, ha nem így lenne.

2. orbán és a "politikai zseni"-ség
A volt uUgoszláviából jöttem, és a szétesés környékén,
a polgárháború kitörése előtt a szerbek nagy többsége
Milosevicset politikai zseninek tartotta. Csak éppen
alábecsülte Milosevics azt a lassú da annál biztosabb
mechanizmust, amellyel a nyugati közvélemény valakit
beállít páriának, hogy aztán később összezúzza azt.
Gondoljunk csak Szaddamra, vagy Gadhafira, ha
Milosevicset nem tartjuk jó példának.
Nos kb. 120 éve ilyen pária lett a nyugati közvélemény
szemében az akkori Magyarország. Az eredmény meg is
tette a hatását: Trianonban.
Nekem úgy tűnik, hogy a mi "politikai zsenink" túltolta,
elveszítette Washington, Brüsszel és Berlin
támogatását. Sőt most már ezek mind minket a saját
táborunk árulóinak tartanak, ha nem egyenesen ellenségnek.
Ez egy katasztrófával fenyeget a közeljövőben. Itt nem
arra gondolok, hogy nem folyósítják majd nekünk a támofatásokat,
hanem olyan negatív következményekre, amelyeket még
nem is látunk, de majd jönni fognak.
Nem lehet egy asztalhoz ülni a szövetségeseiddel, majd
odaszarni. Pedig a mi zsenink folyamatosan ezt csinálja.
Tudom-tudom, a másik véglet a nyugat szolgai követése.
Az sem jó, De amit mi kapni fogunk a folyamatos
vétózgatásaink miatt, az nagyon nagy pofon lesz. Sőt: pofonok.
Azt, hogy egy politikus zseniális-e, vagy tragikusan rossz, azt
min. fél évszázad távlatából lehet pontosan értékelni. Most
még nem. De nekem nem tűnik hasznosnak az, amit művel.
És nézd: a hatósági benzinár után mi jön: exportkorlátozások,
majd egy gyár lenyúlása, mert nemzetgazdasági érdek, majd
megtiltani, hogy a műtrágya árdrágulása "begyűrűzzön" az országba.
Az agrárminiszter nyilatkozata simán beleillene a korai Kádár
rendszer gondolatvilágába is. Nemsokára majd azt is megtudjuk,
hogy Márki-Zay nagypapája "hírhedt kulák volt". Hogy nem látod,
hogy túllendültek az elfogadhatón. Hát már ott tartunk, hogy
a NER-es államfőt is megfigyeli a miniszterelnök által kontrollált
TEK. Nem szeretem az Ádert, de szerinted ez normális? Vagy az,
hogy az Index előbb tudja, hogy a Városházát megszállja a rendőrség,
mintsem hogy kiszálltak oda.
Eddig is fontos szerepet szánt az osztogatásnak választási kampányokban a Fidesz, de úgy tűnik, ezúttal ez lesz a legfontosabb fegyvere a korteskedésben. Teszi ezt annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt erősen leszűkült a pénzügyi mozgástere, ám a kiadások növelésében ez sem akadályozza…..
vajdasagi 2021.11.21 22:08:04
@Vén motoros: Biztosan nem Budapesten élsz, mert ha itt élnél, tudnád, hogy a mostani vezetés többnyire sikeres. Amúgy a Tarlós-féle sem volt rossz. Budapest prosperál. A magyar állam vezetése valóban silány volt mindig is, de a Tarlós és most a Karácsony éra jórészt sikeresek. Persze aki a kormány valagát nyaló "újságíróktól" szerez "információkat", az gondolhatja másként.
vajdasagi 2021.11.23 21:44:31
@CSOKKI MÁLNA: Igencsak furcsa dolgokat írsz. Ha ezeket gondolod is, nemcsak írod, akkor komoly baj van veled. El kell fogadnod, hogy nálunk rosszabb a járványkezelés, mint a cseheknél. És sajnos még a románoknál is rosszabb, ami már igazán fájó.

Pontosabban nálunk a világon az 6. legrosszabb a helyzet e téren másfél éves összesítésben, a világ több mint 200 országa közül. Az elmúlt 7 nap adatai alapján meg a világ 5. legrosszabb eredménye a miénk sajnos.

Hogy ez miért van? Hát biztosan nem azért, mert a statisztikusok tévesen írják be. Sokkal inkább azért, mert nálunk a politikai és marketing érdekek dominálnak az egészségügy érdekei felett. Ezt akár bűnténynek is nevezhetnénk.

De én inkább azt hisze, hogy Te ezeket csak azért írod, mert ebből anyagi hasznod legyen. Nem feltételezem, hogy ennyire elvakult alak lehetsz.
Hogy rohan az idő! A legutóbbi összefoglaló óta immár kettő év is eltelt, így kedvenc sorozatom újabb része megérkezik. Ideje számot vetni, hogy mi történt külföldön és mi NEM történik itthon.Kattints az első, a második, a harmadik és a negyedik részhez! Az immár szokásos táblázat, ami tökéletesen…..
vajdasagi 2021.11.07 19:16:51
@gomboc r2r: Én itt éltem a Demszki éra nagy részében. És persze Tarlós, majd Karácsony városvezetése alatt is. Demszki Főkefés terepjáróval szervezett nyaralását, illetve Demszki Isztria nyaralóját elegánsan elhallgattad az "eredmények" közül. És a csinos sajtószóvivő lányok megkörnyékezését is. Tarlós tudtommal nem lett milliárdos. Nekem ő volt a jó. De mint mondtam már korábban, én mégis Karácsonyra szavaztam és nem bántam meg.

Amúgy abban igazad van, hogy a Hagyóra nem bizonyítottak rá semmit. És tudom, hogy a Nokiás doboz kamu volt. De itt éltem vállalkozóként. Vannak személyes tapasztalataim is. Hidd el: az, aki megkörnyékezhetetlen volt, aki nem volt lekenyerezhető, azt nem Demszkinek hívták, hanem Tarlósnak. Révedhetsz nyugodtan a múltba, de ott nem látod majd, hogy besározódott volna. Mondom: az kétségtelen, hogy tahó volt.

És a városunk mindig is szép volt (és persze mindig voltak szépséghibái is). De különösen 2010 utánra virágzott ki. Azóta minden külföldi vendégem, aki turistaként idelátogat oda-vissza van a csodálattól.
vajdasagi 2021.11.08 19:04:05
@gomboc r2r: Sajnálatos, hogy más véleményen vagyunk Én nyugati példákból azt láttam, hogy ha egy politikus olyat csinál, amit a Demsziki azzal a terepjáróval, akkor LEMOND. Ez iylen egyszerű.

Tarlóst pedig leváltlottuk, többet között én is. De lemondania nem kellett. Ő egy egyenes ember volt. Most persze Te nyugodtan mentegesd Demszkit, lelked rajta. De kit érdekel? Én abban bízom, hogy Karigeri ilyeneket nem fog tenni.

Tudod, az menjen politikusnak, aki maga irányába magasabb elvárásokat fogalmaz meg. És ne "kurvuljon el" amíg pozicióban van. Ez iylen egyszerű. Ezt Karigeri is meg MZP is egyelőre teljesítik. Figyeld meg: újra is fogjuk Karigerit választani. MZP-t meg már újraválasztották Hódmezővásárhelyen imponáló többséggel. Aztn az előválasztáson is azt üzente az környezetében élő "Istenadta Nép", hogy MZP rendben van. Hát Demszki nem volt rendben egy idő után. Le is váltottuk. Én a magam részéről kivonulok. Demszki felőlem azt csinál, amit akar. Én férfi vagyok, nem nő. És pláne nem fiatal csinos sajtószóvivő. Úgyhogy amíg nem akarsz neki emlékművet emelni, nyugodtan fényezheted itt a blogodban. Csak nem értem, minek?
vajdasagi 2021.11.10 21:05:30
@gomboc r2r: Nem sikerült megértenem. Nem tehetek róla. Te túlságosan okos vagy hozzám képest. Meg elfogulatlan is.
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
vajdasagi 2021.10.12 14:56:25
@Vejnemöjnen buzukizik: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Nyilván a nyugat hanyatlik. Oroszország meg egyre jobban áll gazdaságilag. Magyarország nemkülönben. A hanyatló nyugatról nemsokára ide menekülnek a nyugat-európai lakosok (már persze a keresztények), mert nyugaton üldözik őket. Megmondta a vezír. De sebaj, mert van kormánybiztosunk, aki az üldözött keresztények gondjaival foglalkozik. Felvirrad majd ettől Magyarország is meg Oroszország is. Igaz, Putyinék még nem építettek annyi stadiont, mint mi. Meg is látszik rajtuk, hogy hozzánk képest lemaradnak.

Viszont egyes ügyes üzletemberek, mint pl. Tiborczék veje elmentek nyugatra gazdálkodni. Nem is értem, miért nem a fellendülő Oroszországba mentek. Birca, Te mit gondolsz erről? Vagy lehet, hogy csak azért mentek, hogy tovább rombolják a nyugatot? Én ezt nem értem.
  Az elkövetkező napok minden bizonnyal arról fognak szólni, hogy ki kit tud meggyőzni az ellenzéki térfélen. Azon belül is két kérdés bontakozik ki igazán. Az első, nyilvánvaló módon, hogy akkor Márk –Zay vagy Karácsony? Ki lép vissza és milyen feltételekkel?   A második, hogy sikerül-e nyíltan…..
vajdasagi 2021.10.04 22:54:46
@6.Lenin: megijedtem a gazdáid, és emiatt aktivizáltad magad?
Mivel legutóbb, az első, az ATV-n rendezett miniszterelnök jelölti vita után is végeztem egy gyorselemzést a Google keresések alapján, ezért gondoltam, hogy megteszem ezt a második alkalommal is.  A grafikon alapján most is felrobbant a Google a vita alatt. Az alábbi grafikon az elmúlt 24 óra…..
vajdasagi 2021.09.26 20:16:23
@megamovieboy: Aki régen Fideszes volt, most meg már nem az, az nem áruló, hanem öszinte ember, aki rá tud ébredni a hibára és korrigálni tud,
Isten, áldd meg a magyart! – mondta végül Jorge Mario Bergoglio. És biztos vagyok benne, hogy erre még a  Jóisten is felkapta a fejét és elmosolyodott. „Isten áld meg a magyart…” – így írta ezt Kölcsey a szatmárcsekei, jéghideg, téli éjszakában és hogy a cenzúra miatt nehogy a fiókban maradjon a…..
Az ellenzéki oldalon sokakat felháborított, hogy a Jobbik megszavazta a pedofil törvényt. Ez a mai blogbejegyzés ezeknek a felháborodott embereknek szól. Előrebocsátom, nem vagyok Jobbik szavazó. Aki hajlandó visszaolvasni, az láthatja, hogy ha kellett, kritizáltam őket. Ezúttal azonban nem…..
vajdasagi 2021.06.16 10:50:41
@Echo73: Te meg én nyugodtan szavazhatunk az előválasztáson bárkire, akárkit is javasolnak a az Összefogás pártjai. Án pl. Hadházyra szavazok majd és nem Tóth Csabára. Tegyél így Te is, és akkor ki nem szarja le, hogy emlyik párt melyiküket támogatja. Aztán meg a győztesek buktassák meg ezt a mostani bűnbandát. Ha ehhez Tóth Csaba kell, hát legyen. De azt remélem inkább Hadházy kell majd.
vajdasagi 2021.06.16 12:56:07
@Kampfer: Van egy válaszom arra, amit nekem írtál (1), és egy általánosabb (2).

1. Kína nagyon is le akar igázni minket, csak ezt lassan, mondjuk egy évszázad alatt tervezi elérni. És félek: sikeresek is lesznek. Azért mert okosak, mert céltudatosak, mert törtetőek, mert sok minden predesztinálja őket arra, hogy a világ uraivá váljanak, és azért is, mert az orbán-kormány beengedi őket. És az, hogy éppen mi engedtük be őket az EU-ba nem lesz számunkra 100 év múlva enyhítő körülmény. Én ugyanis ismerem Kínát. Jártam ott, alaposan szétnéztem és megértettem azt a népet. Ehhez a veszélyhez képest a 39.000 regisztrált migráns az ennél 10.000-szer nagyobb populációhoz képest jelentéktelen apróság. Ez majdnemhogy a "ki nem szarja le" kategória.

2. A Te "veszteségminimalizálásod" akor lenne elfogadható, ha az egész nemzetre és azon felül a nemzetünk következő 100-200 évére vonatkoztatva tennéd. Én nem aszerint szavazok, hogy mennyi adót spórolhatok meg, vagy mennyire segít nekem egy kormány a meggazdagodásomban. Azt majd megolgom én valahogy: okosan és kemény munkával. A kérdés: melyik politika segíti azt leginkább, hogy az én majdani unokáim/dédunokáim is boldoguljanak ebben az országban. Mert ez minden rövid távú előnynél/hátránynál fontosabb. Nos, én úgy látom, a leszármazottaim akkor boldogulnának ezen a földön, ha mi szorsoan a nyugathoz kötnénk a sorsunkat, és ettől függetlenül sokat fektetnénk az oktatásba. "Ezek" most pont ennek a fordítottját teszik. És harmadik vétségként: a kegyenceik mérhetetlen térnyerése miatt lelassul a hazai cégek fejlődése. A KKV-k kreativitását megfojtja a NER. Az számít, hogy ki nyalja serényebben a vezér seggét. A Rákay Philip-ek térnyerését tapasztaljuk.
vajdasagi 2021.06.16 13:13:41
@Muzsikok közt: Tartalmas reag volt, csak így tovább.
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
vajdasagi 2021.04.18 22:44:17
@Rodney_2: @schnee: A szerző most a KSH alelnöke. Előtte meg a Matolcsy-féle MNB alelnöke volt. Tehát nem ért semmihez, hanem a NER seggnyalója.
Idén demagógiát hozott Húsvétra a nyuszika. Persze kampány van. A pártok és a politikusok mindent alárendelve a 2022-es győzelmükért küzdenek. Ezzel még nem is lenne baj, hiszen a kampány a parlamentáris demokrácia egyik alapvető ismérve. A baj csak az, hogy szó szerint MINDENT ennek rendeltek alá,…..
vajdasagi 2021.04.05 20:17:41
@Exploiter: Arról kérdezni meg a népet, hogy "konzultációban", hogy mikor kell újranyitni? Vagy arról, hogy elegük van-e már a vírusról? Ennyi erővel az Emberminisztér megkérdezhetne minket egy nemzeti konzultációban, hogy melyek a császármetszés előfeltéttelei. És aztán amit az Istenadta mép mond, hát utána aszerint gyógyítanának minket az orvosok. Vannak kérdések, amelyeket delegálunk. Ennyi
Orbán találkozott Salvinivel és Morawieczkivel, hogy az Európai Néppárttal szemben egy euro-szkeptikus ellen-frakciót hozzanak létre. Mivel ez nem sikerült, maradt az „európai reneszánsznak” nevezett laza együttműködés meghirdetése. Az orbáni politikából kikövetkeztethetjük mit is ért ő az „európai…..
vajdasagi 2021.04.03 11:08:52
@ulpius66: Azt sejtem, hogy nem sajnálnál. Hiszen aki emberséges és humanista, az nehezen válik a NER seggnyalójává. De ki kell ábrándítsalak: nem voltam beteg. Kaptam kínai vakcinát ás tudod: a DK-s képviselők sem vírustagadók vagy oltásellenesek. Egyébként ha visszanézed a tavaly tavasszal közvetített Hír TV-s beszélgetéseket, ott minden NER-seggnyaló beszélgetőpartner (csakis ilyeneket szoktak hívni) erősen vírustagadó volt és liberális hoax-nak minősítették a veszélyt. Most persze ezt szívesen letagadnák, de az internet nem felejt.
vajdasagi 2021.04.03 18:15:12
@pragmatika: Először is, kérek egy linket arról, hogy "a dél-ázsiaiak érzékenyebbek erre a vírusra.". meg fogsz lepődni nincs ilyen link. Vagy azt olyan "szaktekintélyek" írták le, mint Te magad.

Másik: a környező országokban is vannak cigányok. Esélyes, hogy Szlovákiában is nagyobb arányban élnek romák, mint itt, Illetve Szerbiában is. Aztán mégsincs ott annyi halott arányaiban. Nem véletelen attól függ a halottak száma, hogy az elmúlt években kórházakba, vagy stadionokba fektettük-e az EU-tól kapott pénzeket?
vajdasagi 2021.04.03 18:26:23
@a nagy hohohorgász: Kérlek szépen, a Berki Krisztián tényleg egy undok fazon. A sok undokrító egyed között is ko,agaslik, gondolom ebben egyetértünk.

A kubatov emelte őt fel. Akkor vajon kinek a kegyeltje lehet ő, mit gondolsz?
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
vajdasagi 2021.03.26 16:27:54
@Janokat: így van, ahogy mondod. Még annyit hozzáadnék, hogy miután az egész világot körbeutaztam és sok.sok kultúrát megismertem, nos ezután úgy tűnik nekem, hogy a kínai veszedelem a leszármazottaimra váró legveszélyesebb dolog. Második a klímaváltozás. Sajnos iylen sorrendben.
vajdasagi 2021.03.26 16:35:08
@/\ngel: Róma valóban nem volt sáska. Jól megéltek a római birodalomban a kisebb jogokkal rendelkező "barbárok" is. De Kína sajnos nagyon is sáska, csak a kialakuló stádiumban. Nem lesz nekünk kegyelem, hidd el. Jártam ott amig még embrionális állapotban volt ez a jelenség. És már akkor ott érezhető volt. Az ő hatalmuk alatt számunkra nem lesz hely, Vae victis.
vajdasagi 2021.03.26 17:31:58
@midnight coder: Kínával kapcsoalatban azért vagyok "paranioás", mert jártam ott. Alaposan szétnéztem. Vajon Te is elmondhatod ezt magadról? Meglásd, sajnos a jövő engem fog igazolni.

Birka közismereten orosz ügynök. Vak is látja, minden megnyilvánulása olyan. Egyébként egy tiszteletre méltó ellenség. Nem tudok róla rosszat mondani. De ha Te az eddig többezer megnyilvánulása után ezt nem vetted észre, akkor veled komoly gondok vannak.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
vajdasagi 2021.03.15 17:37:16
@Reding Roli: El kéne olvasnod és értelmezned azt a cikket. Az úriember azért mondott le, mert annak ellenére ment külföldre nyaralni, hogy ezt a járvány elleni védekezés érdekében nem javasolták. Mond Neked valamit Szíjártó adriai nyaralása augusztus végén?

Amúgy szerintem a svédek pont hogy jól csinálják, de ezt majd tényleg évek múlva lehet csak értékelni. Annyi most is látszik, hogy az egy millió lakosra vetített elhunytak számában Magyarország: 1772 elhunyt/1 millió, és ezzel a világ 8 legrosszabbja vagyunk, míg Svédország: 1296 elhunyt/1 millió és ezzel ők a 25. legrosszabbak.

Ezek szerint miért is beszélünk mi Svédországról? Netán ez egy terelési kísérlet?
A budapesti Erzsébet-híd a főváros Dunára épült közúti hídjai közül a negyedik volt. (Volt még egy vasúti híd is, azonban az vasúti forgalmon kívül mást nem bonyolított le) Építését 1901-ben kezdték meg és két év múlva már át is adták a forgalomnak. A most következő cikkben a híd rövid történetét…..
Nem tudom említettem-e már, hogy imádom a Viktort. Olyan egyszerű fickó. Most is remekül kimódolta a tutit. És majdnem be is jött neki. Stratégiája, mint a faék. A tavalyi lezárás megmutatta, hogy Európa piros pöttyös seggű gyorsnaszádja pár hónapos zárlat után a nyeletlen fejsze gyorsaságával képes…..
vajdasagi 2021.03.09 18:20:01
@littke: Azt mondod, a második helyen állunk a rangsorban... Szép. De nem inkább azt kéne nézned, hogy lakosságarányosan nálunk milyen sokan hunynak el? A 8. legrosszabbak vagyunk a világon ebben, 200+ ország közül.
Itt tudod megnézni a tényeket, ha érdekelnek egyáltalán:

www.worldometers.info/coronavirus/

A narancs-tálibok jellemzően gyengébb felfogásúak, hát segítek: a Death/1M pop. oszlopra kattintva sorba rendezi Neked azt a több mint 200 országot, és sajnos nem kell sokáig keresned, hogy megtalálj minket. Két törpeállam, 5 igazi, majd máris mi jövünk. Tőlünk kevesebb halott meg több mint 200 másik országban. Kell ehhez kommentárt fűzni?
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
Aki volt már zsidó esküvőn, vagy egyszerűen csak látta a Hegedűs a háztetőn vagy az Idegen közöttünk című filmeket, biztos felfigyelt arra a szokásra, hogy az esküvői baldachin alatt tartott szertartás végén a vőlegény lábával összetapos, összetör egy üvegpoharat. (Nem kell megijedni, a pohár be van…..
vajdasagi 2021.01.12 23:34:33
@Billy Hill: Jugoszlávia jónéhány utódállamában törnek poharakat mulatozáskor. De emlékeim szerint a görögök meg tányérokat törnek. Ez egy elég széles körben tapasztalható jelenség. Ne szűkítsük már le a zsidóságra.
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
vajdasagi 2020.12.28 19:44:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: @chrisred: @Hódara:

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a következő cikket:

telex.hu/koronavirus/2020/12/28/hol-halnak-meg-koronavirusban-a-legtobben-a-vilagonlakossagaranyosan-tekintve

A diagram a legérdekesebb. De az is figyelemre méltó, hogy a mi "sajtótájékoztóinkon" nem lehet élőben feltenni kérdést. Ők kiválogatják a számukra kedvező kérdéseket, és ezekre válaszolgatnak. Ezt nem nevezhetjük sajtótájékoztatónak. Ez bizony kristálytiszta kormánypropaganda.

Amúgy Józsefné: kérek egy linket arra, ahol Ön azt mondta, hogy "egyaránt felelősek". Mert én ezt szívesen megnézném.

Ami a tesztelést illeti: ajánlom figyelmébe New York államot. Ott tudományosan tesztelnek és naponta 150.000-200.000 tesztet végeznek el az államuk 19 millió lakosára. Ez olyan, mintha Magyarországon napi 75.000-100.000 tesztet végeznénk. Ráadásul ezek ténylegesen szabályos statisztikai mintavételezéssel történnek. No ebből aztán látszanak a pontos trendek és időben tudnak reagálni. Ja és ezek a számok publikusak. Ezzel szemben én ma sem tudhatom meg, hogy a kerületemben mekkora az átfertőzöttség. Mert minket buta tudatlan tömegként kezelnek. Pedig én a cégem irányításában tudnék jobb döntéseket hozni, ha tudnám a pontos helyzetet. De "a tesztelések száma már nem sokat jelent" nevű marhaságot tudják csak elmondani. Pedig abból derülne ki, hogy mikor merészelhetem visszahívni a munkatársaimat a Mome Office-ból az irodába. így ezzel a mostani kisebb termelékenységgel mindenki veszít. Elmennek a francba, akik nem adnak elég információt! Akik meg ezt nem is igénylik, azokat szánalmasoknak tartom. A birkáknak sem kell semmi infó.
vajdasagi 2020.12.29 21:06:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nem így működik. Ha Kegyed állítja, hogy mondott valamit, én meg ezt kétségbe vonom, akkor Önnek kell bizonyítania. Egyébként azt fogom hinni, hogy Kegyed hazudott. Mert megpróbáltam keresni és nem találtam. Vagy esetleg ahol Önnek tanították a logikát, ott nem így oktatták? Vagy esetleg Önnek nem oktattak logikát?
vajdasagi 2020.12.31 15:51:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kedves Józsefné, Ön össze vissza beszél. Én azt állítom, hogy
Fentebb van arra bizonyíték, hogy Ön ezt írta:
"Aztán olvass vissza, mit írtam akkor erről. Azt írtam, hogy Karácsony és a kormány egyaránt felelősek az idősotthoni halálozásokért. Azt írtam, hogy ha baj van, akkor azonnal kell cselekedni, a hatáskörökön ráérnek később is vitatkozni. Így aztán demagógiát másnak hányj a szemére, ne nekem. "

Én erre azt állítom, hogy Ön hazudik, mert Ön ezt NEM írta. Logikából is azt tanítják, meg a józan ész is azt tudja, hogy erre két lehetőség van: megadja Ön azt a linket, ahol tényleg ez az állítása elhangzott tavasszal, és akkor én beismerem, hogy Ön igazat mondott. Vagy nem adja meg a linket, mert NINCS LINK. Tehát ez a dolog úgy áll, hogy Ön hazudott ezúttal. Bizonyára máskor is sokszor, de most fókuszáljuk erre az egyre. ÖN HAZUDIK. Aki padig hazudik, az HAZUG. Legyen kegyednek szép szilveszteri bulija.
Csellel vitte végbe az akaratát az Európai Parlament, ami azt bizonyítja, hogy az EU legfőbb döntéshozó szerve végre alkalmazkodott Orbán Viktor harci stílusához. A magyar kormány nem veri nagy dobra, hogy belesétált az EP által felállított csapdába, de tény, hogy a jogállami mechanizmus az előzetes…..
vajdasagi 2020.12.20 18:12:59
@nemecsekerno_007: Azt a hüyleséget merted leírni, hogy "de ha nyernek 2022-ben akkor már számon lehet kérni rajtuk.". Négy éve még úgy gondoltad, hogy 2018 után lehet rajtuk számonkérni. 2024-ben azt fogod gondolni, hogy 2026 után lehet rajtuk számonkárni. Mindig a távoli jövőben, igaz? mert most egyértelműne lopnak és harácsolnak, de nem baj, mert majd a JÖVŐBEN egyszer számon lehet rajtuk kérni. Ritka naív emberke vagy te, hallod-e!
Szerencsétlen nyilatkozatával pont az ellenkezőjére buzdít, mint amire kellene...
vajdasagi 2020.12.13 23:19:52
@Ekrü: Hol "dühöng", ember? Nézd meg a tényeket is, ne csak az agymosást. Azok a tények szerint Dél Koreában egymillió lakosra vetítve eddig 11 halott volt, Magyarországon meg 703. Felfogod a különbséget?

Amúgy tegnap Magyarszágon 5047 új megbetegedést regisztráltak. A nálunk több mint ötször nagyobb Koreában meg 950-et. Értesz a számokhoz?

Te biztosan a fityiszre szavazol, ha ennyi eszed van.
Ha valakinek sikerült felvételt készítenie arról, amint Szájer József, a Fidesz EP képviselője meztelenül ereszkedik le egy ereszcsatornán, hogy meglógjon a belga rendőrök elől, bizonyára sok pénzt kapna érte egy bulvárlaptól vagy egy tévétársaságtól. Jobb azonban, ha tudja az illető, a Fidesz nem…..
vajdasagi 2020.12.03 21:21:00
@Ekrü: Légy erős: Gréczyről nem jelentek meg kompromittáló képek. Meg Gréczy jelentéktelen. Szájer a granitszilárdságú alaptörvény alkotója.
Demeter Szilárdnak a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának az Origóban megjelent, a holokauszt áldozatait sértő kirohanása miatt azonnal le kell mondania minden tisztségéről. Ilyen ember nem vezetheti Magyarország egyetlen közintézményét sem, különösen nem a Petőfi Irodalmi Múzeumot. 2004-ben…..
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
vajdasagi 2020.11.17 08:23:34
@MAXVAL birсaman közíró: Melyik a te hazád, birka? Oroszországot érdekeit tolod minden egyes megszólalásoddal. Te vagy hű orosz Putyin-hívő hazafi vagy, vagy pedig magyar hazaáruló. Válassz ezek a szerepek közül!
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
vajdasagi 2020.11.07 12:01:24
@Galerida: Hát Budapesten nagyon nem hasonlított a dolog ehhez. Mert itt volt egy rendes, becsületes, egyenes ember (a Tarlós), aki igen jól irányította a várost Ésszel és becslettel, csak sajnos a gonoszok szövetségese volt (rogán tónik és egyebek). Ezért a művelt, képzett, gondolkodó, de legfőképpen polgári Budapest mégiscsak a másik jelöltre szavazott, aki szintén becsületes, de nem igazán nőtt fel a feladathoz. Mi mégis úgy éreztük, hogy akit rogán tóni "tol", annak mennie kell. Úgy tűnik, hogy ez egy jó döntés volt. Nem okozott nekünk nagyobb károkat, és közben megmutattuk, hogy mi az, amiből nem kérünk (NER). Ez nyomaiban sem hasonlít a Trumpli esetéhez.
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..