Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vajdasagi

0 bejegyzést írt és 3070 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
Aki volt már zsidó esküvőn, vagy egyszerűen csak látta a Hegedűs a háztetőn vagy az Idegen közöttünk című filmeket, biztos felfigyelt arra a szokásra, hogy az esküvői baldachin alatt tartott szertartás végén a vőlegény lábával összetapos, összetör egy üvegpoharat. (Nem kell megijedni, a pohár be van…..
vajdasagi 2021.01.12 23:34:33
@Billy Hill: Jugoszlávia jónéhány utódállamában törnek poharakat mulatozáskor. De emlékeim szerint a görögök meg tányérokat törnek. Ez egy elég széles körben tapasztalható jelenség. Ne szűkítsük már le a zsidóságra.
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
vajdasagi 2020.12.28 19:44:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: @chrisred: @Hódara:

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a következő cikket:

telex.hu/koronavirus/2020/12/28/hol-halnak-meg-koronavirusban-a-legtobben-a-vilagonlakossagaranyosan-tekintve

A diagram a legérdekesebb. De az is figyelemre méltó, hogy a mi "sajtótájékoztóinkon" nem lehet élőben feltenni kérdést. Ők kiválogatják a számukra kedvező kérdéseket, és ezekre válaszolgatnak. Ezt nem nevezhetjük sajtótájékoztatónak. Ez bizony kristálytiszta kormánypropaganda.

Amúgy Józsefné: kérek egy linket arra, ahol Ön azt mondta, hogy "egyaránt felelősek". Mert én ezt szívesen megnézném.

Ami a tesztelést illeti: ajánlom figyelmébe New York államot. Ott tudományosan tesztelnek és naponta 150.000-200.000 tesztet végeznek el az államuk 19 millió lakosára. Ez olyan, mintha Magyarországon napi 75.000-100.000 tesztet végeznénk. Ráadásul ezek ténylegesen szabályos statisztikai mintavételezéssel történnek. No ebből aztán látszanak a pontos trendek és időben tudnak reagálni. Ja és ezek a számok publikusak. Ezzel szemben én ma sem tudhatom meg, hogy a kerületemben mekkora az átfertőzöttség. Mert minket buta tudatlan tömegként kezelnek. Pedig én a cégem irányításában tudnék jobb döntéseket hozni, ha tudnám a pontos helyzetet. De "a tesztelések száma már nem sokat jelent" nevű marhaságot tudják csak elmondani. Pedig abból derülne ki, hogy mikor merészelhetem visszahívni a munkatársaimat a Mome Office-ból az irodába. így ezzel a mostani kisebb termelékenységgel mindenki veszít. Elmennek a francba, akik nem adnak elég információt! Akik meg ezt nem is igénylik, azokat szánalmasoknak tartom. A birkáknak sem kell semmi infó.
vajdasagi 2020.12.29 21:06:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nem így működik. Ha Kegyed állítja, hogy mondott valamit, én meg ezt kétségbe vonom, akkor Önnek kell bizonyítania. Egyébként azt fogom hinni, hogy Kegyed hazudott. Mert megpróbáltam keresni és nem találtam. Vagy esetleg ahol Önnek tanították a logikát, ott nem így oktatták? Vagy esetleg Önnek nem oktattak logikát?
vajdasagi 2020.12.31 15:51:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kedves Józsefné, Ön össze vissza beszél. Én azt állítom, hogy
Fentebb van arra bizonyíték, hogy Ön ezt írta:
"Aztán olvass vissza, mit írtam akkor erről. Azt írtam, hogy Karácsony és a kormány egyaránt felelősek az idősotthoni halálozásokért. Azt írtam, hogy ha baj van, akkor azonnal kell cselekedni, a hatáskörökön ráérnek később is vitatkozni. Így aztán demagógiát másnak hányj a szemére, ne nekem. "

Én erre azt állítom, hogy Ön hazudik, mert Ön ezt NEM írta. Logikából is azt tanítják, meg a józan ész is azt tudja, hogy erre két lehetőség van: megadja Ön azt a linket, ahol tényleg ez az állítása elhangzott tavasszal, és akkor én beismerem, hogy Ön igazat mondott. Vagy nem adja meg a linket, mert NINCS LINK. Tehát ez a dolog úgy áll, hogy Ön hazudott ezúttal. Bizonyára máskor is sokszor, de most fókuszáljuk erre az egyre. ÖN HAZUDIK. Aki padig hazudik, az HAZUG. Legyen kegyednek szép szilveszteri bulija.
Csellel vitte végbe az akaratát az Európai Parlament, ami azt bizonyítja, hogy az EU legfőbb döntéshozó szerve végre alkalmazkodott Orbán Viktor harci stílusához. A magyar kormány nem veri nagy dobra, hogy belesétált az EP által felállított csapdába, de tény, hogy a jogállami mechanizmus az előzetes…..
vajdasagi 2020.12.20 18:12:59
@nemecsekerno_007: Azt a hüyleséget merted leírni, hogy "de ha nyernek 2022-ben akkor már számon lehet kérni rajtuk.". Négy éve még úgy gondoltad, hogy 2018 után lehet rajtuk számonkérni. 2024-ben azt fogod gondolni, hogy 2026 után lehet rajtuk számonkárni. Mindig a távoli jövőben, igaz? mert most egyértelműne lopnak és harácsolnak, de nem baj, mert majd a JÖVŐBEN egyszer számon lehet rajtuk kérni. Ritka naív emberke vagy te, hallod-e!
Szerencsétlen nyilatkozatával pont az ellenkezőjére buzdít, mint amire kellene...
vajdasagi 2020.12.13 23:19:52
@Ekrü: Hol "dühöng", ember? Nézd meg a tényeket is, ne csak az agymosást. Azok a tények szerint Dél Koreában egymillió lakosra vetítve eddig 11 halott volt, Magyarországon meg 703. Felfogod a különbséget?

Amúgy tegnap Magyarszágon 5047 új megbetegedést regisztráltak. A nálunk több mint ötször nagyobb Koreában meg 950-et. Értesz a számokhoz?

Te biztosan a fityiszre szavazol, ha ennyi eszed van.
Ha valakinek sikerült felvételt készítenie arról, amint Szájer József, a Fidesz EP képviselője meztelenül ereszkedik le egy ereszcsatornán, hogy meglógjon a belga rendőrök elől, bizonyára sok pénzt kapna érte egy bulvárlaptól vagy egy tévétársaságtól. Jobb azonban, ha tudja az illető, a Fidesz nem…..
vajdasagi 2020.12.03 21:21:00
@Ekrü: Légy erős: Gréczyről nem jelentek meg kompromittáló képek. Meg Gréczy jelentéktelen. Szájer a granitszilárdságú alaptörvény alkotója.
Demeter Szilárdnak a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának az Origóban megjelent, a holokauszt áldozatait sértő kirohanása miatt azonnal le kell mondania minden tisztségéről. Ilyen ember nem vezetheti Magyarország egyetlen közintézményét sem, különösen nem a Petőfi Irodalmi Múzeumot. 2004-ben…..
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
vajdasagi 2020.11.17 08:23:34
@MAXVAL birсaman közíró: Melyik a te hazád, birka? Oroszországot érdekeit tolod minden egyes megszólalásoddal. Te vagy hű orosz Putyin-hívő hazafi vagy, vagy pedig magyar hazaáruló. Válassz ezek a szerepek közül!
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
vajdasagi 2020.11.07 12:01:24
@Galerida: Hát Budapesten nagyon nem hasonlított a dolog ehhez. Mert itt volt egy rendes, becsületes, egyenes ember (a Tarlós), aki igen jól irányította a várost Ésszel és becslettel, csak sajnos a gonoszok szövetségese volt (rogán tónik és egyebek). Ezért a művelt, képzett, gondolkodó, de legfőképpen polgári Budapest mégiscsak a másik jelöltre szavazott, aki szintén becsületes, de nem igazán nőtt fel a feladathoz. Mi mégis úgy éreztük, hogy akit rogán tóni "tol", annak mennie kell. Úgy tűnik, hogy ez egy jó döntés volt. Nem okozott nekünk nagyobb károkat, és közben megmutattuk, hogy mi az, amiből nem kérünk (NER). Ez nyomaiban sem hasonlít a Trumpli esetéhez.
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
vajdasagi 2020.09.12 18:59:30
@combo: Mi MÁR gócpont vagyunk. A halottak száma ezt kb. 3 hét múlva fogja mutatni.
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
vajdasagi 2020.07.20 13:44:25
@Ashes to Ashes: Köszi a nekem küldött válaszodat. A kérdéseid sajnos jogosak. Morph-ra hivatkozni viszont nem jó: ő egy elkötelezett pártkatona, aki vak és süket a saját oldala hibáit meglátni/meghallani/elfogadni. Nos az a helyzet, hogy mind a DK, mint a szocik már szerepeltek a magyar politika irányításában és leszerepeltek. Én még a Kétfarkúakat is szívesebben látnám, mint őket megint. Ez nem változtat azon a véleméynemen, hogy a mostani vezetőink tragikusak. De ugyanazt látni országos szinten, mint amit Kispesten a szocik művelnek? Vagy ugyanolyanokat nyilatkozgatni, mint amit az a belvárosi hülye DK-s polgármester nyilatkozgat? Miért lenne az jobb? Szegény-szegény Magyarország...
vajdasagi 2020.07.20 14:46:05
@Ashes to Ashes: Én is értem a Te érveidet. Jogosak is. De a szememben vannak, akik már loptak és már bizonyítottan leszerepeltek. És azok a mások, akiknél jogos attól tartani, hogy ők sem lesznek különbek a deákné vásznánál. De ettől csak jogosan tartunk. Viszont amaz meg bizonyított tény. Azért ez nagy különbség.

A tapasztalathiányról meg annyit, hogy ha egy kiválóan söfőrködő gazfickó tudatosan visz minket a szakadékba (mert az neki érdeke), az sokkal rosszabb, mint amikor egy még nem bizonyított és valószínűleg ügyefogyott sofőrre bízzuk a buszunkat és közben besegítünk neki, ahogy tudunk, és reménykedünk, hogy: Hátha! Tudom, ez utóbbi sem jó. Mint mondtam: szegény-szegény Magyarország.
vajdasagi 2020.07.20 16:35:13
@kemény keleti kommentelő: Nem vitatom a mondanivalód lényegét. és tudom, nem vigasztal, de van még ilyen Európában. Szerbia semmivel sem különb (hanem még rosszabb). Aztán lehet még annál is rosszabb. Pl. Koszovó. Ott a kormányfő a halott ellenségek szerveivel kereskedett, és ezt most már a fejlett Nyugat-Európa is így látja, mert eddig csak a szerbek mondták. Crna Gora elnöke egyszersmind a hazája cigaretta-csempészetének a bandavezére volt (az elnökösödése első pár évében), amit az olasz hatóságok bizonyítottak is, csak elkenték, mert "diplomáciai botrány" lett volna belőle. Szóval a lentnél is van ám lejjebb, ráadásul itt, Európában.

Ez persze engem sem vigasztal. Csak a tények pontos rögzítése miatt írom. Hogy ne essünk "túlzásokba".
Az a helyzet, hogy a jelenlegi "kurzus" tematizálási kényszere olyan szinten van, amit nem nagyon kell sem magyarázni, sem értelmezni. Foglalkozni sem kellene vele, de ez sajnos nem lehetséges. Jobb oldali, nevezzük "konzervatív" gondolkodáshoz és világnézethez közelebb álló emberként elképesztően…..
vajdasagi 2020.07.17 16:44:24
@MAXVAL bircaman közíró: @erol: nyugaton szörnyű megtorlások történnek. Ezzel szemben Birka Oroszországában (mert ő egy orosz ügynök) ennek nyoma sincs. Ott csak kiesnek az emberek a toronyházak ablakain és kész. Megtorlásnak nyoma sincs.
Az MNB elnöke olyan kívánságlistát állított össze a 2030-ig tartó időszakra, amelyből világosan kiolvasható, hogy Orbán egymást követő kormányai 2010-től 2020-ig mennyire koncepciótlan, nemzetrontó politikát folytattak. Matolcsy érzékelve a magyar állam zsákutcába torkolló fejlődését, gyakorlatilag…..
vajdasagi 2020.07.02 10:44:44
@György Csaba Nagy: Azt modod, "Bájos, hogy többek a Nyugat válságáról fecserésznek, ", birkára gondolva. Birka nem "többek", hanem Putyin ideküldött ügynöke. hangos, és művelt, de a célja nem esik egybe a mi hazánk céljaival. Így is kell tekinteni rá. Ezen kívül teljesen egyetértek veled.
vajdasagi 2020.07.02 10:53:34
@nemecsekerno_007: Nem kéne várni még húsz évet. Ez a10 bőven elég volt. Akinek van szeme (és nem húnyja azt be szándékosan), az már most is jól látja, hogy a mi Titanicunk erőteljesen hajózik a jéghegy felé. A Te jóindulatodat egy percig sem kérdőjelezem meg, de az éleslátásoddal sajnos komoly gondok vannak. Ha nem váltunhk, akkor 20 év múlva Türkménisztánnal leszünk egy vonalban. De hátha az is a cél: hiszen mi is türk népek vagyunk. Fenét sem érdekelnek a finnek!
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
vajdasagi 2020.06.15 21:11:03
@Walter_Dornberger: De még mennyire hogy humoros és kreatív az a videó. Ha Te azt nem látod viccesnek, akkor magadban keresd a hibát.
vajdasagi 2020.06.15 21:14:47
@G. Nagy László: A Fidesz azért nem fog javítani "a leggyengébb frontján, az oktatáspolitikán", mert nekik pontosan ez a jó: minél hülyébb a lakosság, annál könnyebb igába hajtani. Hát nézz szét: minden, amit MEG AKAR javítani, azt meg is javítja. Ritka nagy képességekkel rendelkeznek. Csak éppen nem a Haza érdekében cselekszenek. A saját érdekeik viszont teljesülnek. Itt egyszerűen érdekellentét áll fenn a Fidesz és a Haza között. Sajnos nem a Haza áll nyerésre.
vajdasagi 2020.06.15 21:19:53
@bölcsbagoly: Azt mondod: "A nyelvtanulás nem közoktatási szükséglet, az tanuljon nyelveket akiben erre késztetés van"

Tévedés, Erre Magyarországnak van szüksége! Minél több idegen nyelvet ismerünk, annál több pénzt tudunk keresni. Ekkor nagyobb adót is fizetünk közvetlenül is (SZJA) meg a fogyasztásunkon keresztül is (ÁFA). És akkor a az ilyen "bölcs" baglyoknak is talán több jut. Adóforintokból juthat nekik több. Azt kétlem, hogy a piacgazdaságból jól meg tud élni, aki azt hiszi, hogy a nyelvtanulás csupán egy hobbi. Szégyellheted magad.
A Momentum elnöksége csaknem teljesen kicserélődött a hétvégén. Kikerült belőle pl. a fideszes csatornafirkászok által sokat támadott Donáth Anna, viszont bekerült Körömi Attila, ami minimum érdekes fejlemény. A hosszú fideszes múlttal rendelkező, majd (2004 és 2006 között) jobbikos, de minden…..
vajdasagi 2020.06.09 09:17:26
@Khonsu: Sajnos igazad van.
  Az MTA Trianon100 kutatócsoportjának múlt héten közzétett kutatása szerint a megkérdezettek 94%-a tartja igazságtalannak a trianoni békeszerződést. Ugyanakkor csupán 7%  tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi is történt 1920. jünius  negyedikén. ( Lásd a Partizán június 3-i adását …..
vajdasagi 2020.06.07 16:10:35
@civisvaros___: Te elmebeteg vagy, jóember. Ha esetleg valakinek ugyanaz a véleménye Trianonról, mint az ellenségednek, akkor Te már azt is ellenségednek látod. Pedig hátha ott van az igazság, erre nem gondoltál?

Én nem bánom, ha Te megpróbálod az erdélyi románokat visszacsábítani Magyarországba, szíved joga. Meg Dunamenti szövetségről szoktál deliriálni. De azt gondolom Te is tudod, hogy ez esélytelen vállalkozás. Amúgy persze szeretném én Szabadkát Magyarországon belül látni, de mivel ez esélytelen, akkor nem emlegetem. Hiszen ha sokat emlegetjük, akkor azzal csak rontjuk az ott élő magyarok (pl. a rokonaim) helyzetét, és ezen kívül más eredmény nem lesz. Azt, hogy temérdek pénzt öntünk a vajdasági magyarok támogatására, azt támogatom, ámde emiatt Te meg én kapunk itt kevesebbet. Mondjuk én itt Budapesten (a Te gondolataid szerint "a zsidók között") a munkámból jól megélek. De vajon Neked is jut elég? Nem kéne, hogy amit én adózok, azt inkább a magyar vidék felzárkóztatására költse el a kormány?

De talán mégis jól van ez így, hogy a Délvidék megmaradt magyarságát finanszírozzuk. Viszont azt, hogy focicsapatot veszünk odaát, azt tékozlásnak tartom, Inkább a szegény sorsú magyarországi fiatalok képzését támogatnánk! Azt meg, hogy a mi Vezénylő tábornokunk és a még nála is korruptabb Vucsity előnytelen kínai kölcsönből vasutat építenek, hogy a NER-lovagok minél több pénzt lophassanak, azt károsnak tartom. Még akkor is, ha én utazni fogok talán azon a vasúton és élvezni fogom, Te meg csak annyit látsz majd belőle, hogy a hazai hasznosabb célokra kevesebb jut majd.

Összegezve: te beteg vagy, és a sok olyan mint te egy újabb katasztrófát fogtok okozni a Hazának, ha mi le nem váltunk benneteket két év múlva. Amire sajnos kevés az esély.
vajdasagi 2020.06.07 18:37:33
@civisvaros___: Te tényleg elmebeteg vagy. Mindegy nekem, hogy ki focizik melyik klubban. Csak ne az én adómból tegye. Pénteken ismertem meg egy igen jóravaló srácot, aki pénzhiány miatt rögtön a középiskola elvégzése után informatikusként elkezdett dolgozni, mert nem engedhette meg a családi költségvetés az egyetemi tanulmányokat. Most próbálja pótolni a hiányosságoat utólag. Nos: ezeket kéne támogatni és nem a focit. Akár a mi focinkat, akár az amerikait. Szép dolog a vezénylő tábornok hóbortja, de emberek ezreinek a jövője megy így gallyra az országban. Persze ezzel szemben sok tehetségtelen focista keres jól. Tele is van velük a környékem: egy igen gyenge fociklub tehetségtelen, lusta és hülye fiatal focistái sokmilliós kabriókat túráztatnak állandóan a lakásom közelében. Ezt nevezed te "viziónak"? Köszi, nem kérnék belőle. A Dunamenti szövetséged megvalósíthatatlan ugyan, de az legalább vizió. Ez mi?
Olyan, mint ama hetilapé, amelynek most jelent meg a századik száma. A Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor rövid cikkben fejtegeti, hogy „egyetlen orgánumot sem gyűlöl jobban a hatalom”. Ez talán túlzás, a hatalom ugyanis minden orgánumot gyűlöl, amely nem az ő nótáját fújja. Abban viszont…..
vajdasagi 2020.04.13 20:09:13
@nemecsekerno_007: No erre a körzeti orvos dologra reflektálnék, mert a közöttünk lévő örök véleménykülönbség gyökere ez. Aki az ÁLLAM-tól kapja a pénzét, az nagyon is lehet pártfüggetlen. Nagyon is lehet polgár.

Amikor orbán fizeti azt a körzeti orvost, akkor az nem orbán pénze, hanem bizony az én adóm. orbánt azért választotta meg az ország, hogy a mi adónkat bölcsen ossza szét. Ő sajnos túl sokat osztott a stadionokra, meg túl sokat a strómanjainak, így kevés jutott a körzeti orvosoknak,a tanároknak, és kevés jutott lélegeztető gépere is, maint azt mindig is elmondta az ellenzék. Ezért orbán vétett a nemzetünk hosszú távú érdeke ellen De még véletlenül sem kell a körzeti orvosnak orbán seggnyalójává válnia, pusztán azért, mert a közjó szolgálja.

Az, hogy a "kormány-közeli" média seggnyalók gyülekezete, az nem egy normális állapot. Az egy szégyene az ilető "újságíróknak". És mivel ők erősen szégyellik is magukat, ebből fakad a gyűlöletük is a Magyar Hang meg hasonlók irányába. De hát jól látjuk, mennyire szánalmasak, mennyire nevetségesen ezek a NER-közeli médiamunkások. Emlékszünk még jól, amikor Karácsony Gergely "nem biciklivel ment" a Hír TV-be, ugye?
vajdasagi 2020.04.14 09:23:38
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: A Napkelte egy jogos példa. Gyárfás ugyanannyira szar alak volt annó, mint ezek a mostani kormány-közeli seggnyalók most.
Ettől függetlenül még nekünk feladatunk az, hogy ezt kimondjuk, és polgárként így segítsük a média valamekkora mértékű függetlenségét. Pl. az Index egy kormánykritikus, de mégis elfogadható portál. nem véletlen, hogy itt vagyunk. Míg az Origó egy szar. A szakma szégyene.
vajdasagi 2020.04.14 09:25:07
@fran7: Mi a baj Máraival? Inkább lecserélnéd Vass Albertre?
A nyugati civilizáció sikerei mögött én az ember alapvető természeti (=születéskori) állapotának intézményes felszámolását látom. Ez az állapot két tényezővel írható le: a félelemmel és a tudatlansággal. A félelem -- életünk féltése -- és nyomában az önfenntartás pszichológiai és viselkedési…..
vajdasagi 2020.03.29 17:54:07
@HaFr: Köszi a diktatúra definicióját :-)
Viszont várjunk csak: ha holnap meghozza a parlament ezt a "meghatalmazási törvényt" a ma ismert formájában, tehát határidő nélkül, akkor arra érvényes a definiciód. Nem jól látom?
vajdasagi 2020.03.29 18:02:19
@civisvarosi: Hát először is a legfontosabb tény. Fájdalom, de nincs 250 ezer vajdasági magyar. Nagyon nagy baj ez, de azzal nem segítünk, ha nem nézünk vele szembe.

A másik: azért a nagy többség nem szavaz. Mert nem látják, kire szavaznának. És végül aki szavaz, az tényleg nagy többségében a Fideszre szavaz. De amennyit pénzt önt oda a kormány már 10 éve, ez nem is meglepő. Meg ugye a gyurcsányék (így kisbetűvel) tényleg nagyon fájdalmas, alattomos, megbocsáthatatlan, és hosszú ideig nem begyógyuló sebet ütöttek rajtuk. És hát az én szegény öreg nagynéném ott a vajdasági faluban annyit tud a magyar politikáról, hogy van az orbán, meg vele szemben a gyurcsány. Ezt a Duna TV és hasonlók sikerrel elhintik odaát. Világos hát, hogy kire szavaz. Ez tehát nem legitimál senkit.

Végül pedig örülök, hogy a Víg annyira érdekel Téged.
vajdasagi 2020.03.29 18:08:54
@HaFr: OK, OK. Optimalizálja, meg reakcióképesebbé teszi, meg ilyesmi. Nem látom ugyan, hogy mi az ami nem elég reakcióképes, de mindegy.

Viszont amennyire most azt én tudom, nincs időkorlátja és nem lehet parlamenti eszközökkel leváltani. Hol a hiba abban a gondolatban, hogy akkor ez jogilag diktatúrává válik? Az országgyűlési választásokat is elnapolhatja vajon a veszélyhelyzet elmúltáig, amelyet ő maga határozhat meg? Vagy azt azért mégsem?
Röviden: nem reménytelen. Ezért még fontosabb, hogy tegyünk meg mindent a terjedés ellen!De akkor miért halljuk annyi helyről, hogy ez a vírus már megállíthatatlan? Ez is abból az örök problémából fakad, hogy legtöbben azt tekintik komoly embernek, aki mindig mindent nagyon tud. A sajtó is az ilyen…..
vajdasagi 2020.03.23 12:35:22
@Örömhernyó: Én 60 fölötti vagyok és egyetértek a véleményeddel, pedig látszólag ellenem szól. Ez a célirányos hozzáállás. A gyerekeim jövője számít elsősorban, és most ezt veszélyeztetjük egy horrorisztikus méretű gazdasági válsággal. Hagyni kéne a természetnek, hogy tegye a dolgát :-)
vajdasagi 2020.03.23 12:37:53
@teéjesenmindegy: Én már vagyok 60+ és én is helyelem, amit Örömhernyó mondott. Azért az megvan, hogy a gazdasági válságnak többek között gyermekéhezés lesz a következménye 1-2 év múlva?
Szeretnék egy nézőpontot megosztani veletek a vírus kapcsán. Azt tudjuk, hogy több megoldással próbálkoznak jelenleg az egyes országok kormányai. Kettő van, amiről sokat hallunk: a nyájimmunitás kialakítása a terjedés lassítása, elnyújtása. Nem magyarázom el a lényegüket, rengeteg információ…..
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
Miközben egyre nő a megbetegedések és sajnos a halálos áldozatok száma és a vírus egyre terjeszkedik érdemes megfontolni a zsidó hagyomány, a Tóra álláspontját a vírus elleni harcban. Elsősorban a legfontosabb, hogy tartsuk be az orvosok, a szakemberek és az ország vezetésének utasításait és…..
vajdasagi 2020.03.12 21:31:39
@Pipas: Mi ketten szinte soha nem értünk egyet. De elérkezett ez a nagy pillanata: teljesen helyeslem az észrevételedet. De azt sem bánom, ha dosítasz, és a kecskegida feláldozását még többre is taksálod, mint a Tóra olvasásást, vagy az abrakadabrát. Szóval: nyilván nagyon hülye ez a poszt, ha Pipas és én egyformán látjuk. És hát itt ez történt.
vajdasagi 2020.03.13 09:41:04
@Sparti300: Ez a japán hagyományra nem válasz. Bizony a kérdés teljesen indokolt.
Az NMHH, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eddigi működése röviden összefoglalható volt abban, hogy megkapja, szemügyre veszi, majd ezzel a lendülettel el is utasítja azokat a panaszokat, amelyek a Fidesz médiával való visszaéléseivel kapcsolatosak. Most azonban elindították a Gyerek a…..
vajdasagi 2020.03.07 21:48:54
@élhetetlen: Hülye vagy. A fiatalok NEM a fideszt támogatják. Pont arról szól a cikk. Ehhez képest te a fidesz számára sokkal előnyösebb mondatokat mondasz. Olyat, hogy "HA az adatok szerint is, akkor..." Ez KÁROS, mert TÉVES. Megvezetett téged a Sir Galahad.

De hiába beszélgetünk, mert tökfejű vagy és nem vagy képes önkritikára. Bye.
vajdasagi 2020.03.08 08:18:18
@élhetetlen: Arra kértél, hogy linkeljek "ellenkező értelmű statisztikát". Mi sem könnyebb ennél: pontosan ugyanazt, amit Sir Galahad is linkelt.

magyarnemzet.hu/belfold/a-fiatalok-koreben-a-fidesz-a-nyero-7856192/

Ha nem a prostitualizálódott magyar nemzet által adott félrevezető szalagcímet olvasod csak el, hanem megnézed a táblázatot, az pontosan azt mutatja, hogy a fiatalok körében kisebb a fityisz támogatottsága, mint az idősek körében. A fiatalok körében csak 34%, az öregek között meg 44%. Ebből jön ki a teljes népességben mért 40%.

Én többségében fiatalokkal dolgozom (22-35 év) és látom amit látok. Megvetik a fideszt. Ezen a szexi fiatal államtitkárhelyettes csaj sem segít. Sőt: úgy látom, az is egy öngól. Bye.
vajdasagi 2020.03.09 17:43:38
@élhetetlen: Ha valaki mellett 34% áll, akkor nem igaz, hogy "Most a fiatalok a Fidesz mellett állnak". Az a fiatalok 1/3-a.

Ezzel én befejeztem. Nem szólok hozzád a továbbiakban.