Regisztráció Blogot indítok
Adatok
191919

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szintező félméteres hibával, motorblokkok az almaraktárból és öntvény 16-ik próbára. A hazai gyáripar sötét középkora...
191919 2020.12.23 10:41:21
1974-ből ismerem a sztorit. Pár hónapig a Kéziszerszámgyár Ipari Lánc gyáregységében dolgoztam, az ottaniak mesélték, mint viszonylag friss történetet.
A DIGÉP egyik hőkemencéjének ajtaját egy speciális lánccal mozgatták, ezt X évenként cserélni kellett. Ők a határidő előtt jó egy évvel megrendelték az új láncot az Ipari Láncnál. A lánchoz egy ritkán használt anyag kellett, ami nem volt raktáron. Megrendelték tehát a pár száz kilót a DIGÉP-től, mert csak ott gyártották. A DIGÉP csak feltételesen igazolta vissza, mert a mennyiség kicsi volt, akkor gyártanak ha lesz más megrendelés is.
Az Ipari Lánc várt, a hónapok mentek, a DIGÉP izgulni kezdett, hogy le kell állítani a kemencét. A helyi Pártbizottsághoz fordultak a termelés akadályozása miatt. A helyi Pártbizottság a Borsodi Pártbizottsághoz fordult, az meg a Budapestihez, ők meg a Kéziszerszámgyár Pártbizottságához. Kör bezárult.
Végül a DIGÉP legyártotta a lánchoz szükségesnél sokkal több anyagot, a kért mennyiséget megkapta az Ipari Lánc, a lánc elkészült, megkapta a DIGÉP, happy end.
.
Ebben az időszakban szó nem volt arról, hogy felemelem a telefont és odaszólok. Kézikapcsolású központok voltak, meg kellett rendelni a kapcsolást normál/háromszoros/ötszörös/tízszeres díjú sürgősséggel. Aszerint, hogy kit hívtak, még az utóbbira is lehetett várni akár 2-3 órát. Ennek persze az volt a következménye, hogy tényleg csak az akart telefonálni akinek nagyon muszáj volt.
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
191919 2019.02.16 21:17:24
@Secnir: Olvasol te indexet?

Ha nem, mondhatok bármit,
ha igen és nem tűnt fel, akkor szintén.
191919 2019.02.16 22:42:02
@Secnir: @Etniez:

Idézek nektek egy 2 nappal ezelőtti kommentből, amit nem én írtam:

"Igen, ez egyébként tényleg ciki, hogy régi cikk 2 sorral megfejelve az Indexnél az új cikk.
De ezeket olyan ciki lenne idézgetni a saját laptól."
2018. február 23-án a Mediaworksnél dolgozó Szilvási Zsuzsa a szoljon.hu-ra írt egy cikket, amiben Mészáros János fotóriporter(?) képével megtámogatva énekelte meg, hogy Áldatlan a helyzet a járhatatlanul saras utcák miatt Túrkevén. Sőt, helyszíni riport is született, Szilvási elment…..
Az október végi 25 fokok után elkerülhetetlenül az éghajlatváltozásra gondol az ember és ezért is egyre több helyen sláger az elektromobilitás. De tudjuk-e milyen is az az egyre népszerűbb lítium-ion akksi?..
191919 2019.01.03 16:30:04
@padisah: +1.
• Az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint a magyar, a lengyel és az osztrák út a két világháború előzményeit idézi fel • A magyar kormányfő immár európai keretekben igyekszik riogatni a migrációval, csakhogy a világban 70 millió menekült van, és közülük mindössze 3,7 millió jutott be az 550 millió…..
A dél-kínai tengerre gyakran hivatkoznak úgy, mint a területre, amiért kitörhet a 3. világháború. Ez talán pont azért nem valószínű, mert mind az USA, mind Kína érintett, és egyikőjük sem kockáztatna egy nyílt összecsapást. Az elmúlt egy-két évben kialakult egy egyensúlyi állapot, amikor az USA még…..
A holland vizsgálóbizottság szerint mostanra elegendő bizonyíték van az oroszok felelősségére, hogy bíróságra vigyék az ügyet. A The Guardian volt moszkvai tudósítója szerint az orosz hatóságok "négy éven át nevetséges hazugságokat nyilatkoztak".  ..
191919 2018.05.24 21:13:11
@miketbeszéltek:
A BUK-ok repesztöltete az idők során változott. Csak a gyártó tudja pontosan, hogy az egyes rakétákat milyen töltettel szerelte.
Ha a hollandok is tudnák tovább lehetne szűkíteni a kört, hogy lehetett-e mindkét oldal vagy csak az egyik.
A gyártó meg persze nem adja ki ezt az adatot, hadititok.
191919 2018.05.24 23:01:53
@miketbeszéltek:

A rakéták képét? Viccelsz? Mert ebből látszik a benne lévő repesztöltet. Ezzel a mesével máshol próbálkozz!
    A roma gyerekek sajátos pszichológiai jegyekkel bírnak, amiket több tudományos kutatás is igazolt már. Bizonytalanok, félénkek, és integrációra vágynak. Mindezen vonások társas eredetűek, és megértésre várnak. Ahogyan egy korábbi cikkünkben is megírtuk, egymás kölcsönös elfogadása és megértése…..
A Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán az RTL Klub állítólag embertelen körülmények között várakoztatta a tehetségkutató versenyzőit – legalábbis ezt állította egy szombathelyi kötélugró csapat vezetője, Bánhegyi Attila a Nyugat.hu-nak. A hírek hallatán mi is…..
A szombathelyi kötélugró csapatnak állítólag légkondicionálatlan helyiségben kellett 12 órát várakoznia az RTL Klub legújabb műsorának, a Hungary's Got Talentnek a hétvégi forgatásán, ezért még a fellépésük előtt hazautaztak, írja a Nyugat.hu. A csapat májusban volt egy…..
A harmadik tízes listával véglegessé vált a köztévé eurovíziós előversenyének tekinthető A Dal mezőnye. Miközben a kormánypárt reklámadóval sújtja az RTL Klubot, többek között olyan dumákkal, hogy nem képvisel kulturális értéket és ócska műsorok mennek rajta, ehhez…..
A hét elején bejelentett első tíz mellé újabb tíz előadó csatlakozott ma, így a harmincas mezőnyből már húsz versenyző kiléte ismert, az utolsó tíz őrületes izgalmak között derül majd ki a Petőfi rádió műsorán péntek délelőtt. A mostani közel tucatnyi induló között…..
Ha van előtted egy bazi nagy tó, aminek nem látsz rá az aljára, elkezdesz sejteni benne dolgokat. Olyan lényeket, amiket képtelenség megmagyarázni, de szerencsére ilyesmire nincs is szükség, hiszen még soha nem másztak ki a partra, hogy boncolást kelljen végezni rajtuk, esetleg…..
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tegnap az Egyenes beszédben magyarázta Kálmán Olgának, hogy ha valakit megütnek, és egyedül van a támadójával szemben, akkor nincsen más lehetősége, mint hogy visszaüssön. Kálmán Olga azt kérdezte Kolositól, hogy olyan volt a…..
Az 1930-as Magyarországának emlékezete korántsem egységes. Egyik oldalról a trianoni tragédiából sikeresen kiemelkedő, függetlenségét visszanyerő ország sikereit szokás kiemelni, másik oldalról viszont az egyre inkább elharapódzó antiszemitizmust és a kirívó szociális…..
Imádom a Budapesten zajló természeti folyamatokat, kiváltképp ha a tömegközlekedési infrastruktúrával lépnek kölcsönhatásba. A virágmezőbe boruló villamossíneket, a tyúkhúrba öltöző buszmegállókat, és most tessék itt van ez a furcsaság is a hegyvidéki Breznó lépcső…..
Pepita Croatia INA-t az oroszoknak 2014.01.28 09:49:03
A 7 Dnevno horvát hetilap publicisztikája alapján az INA olajvállalat többségi tulajdonának megkaparintásával kapcsolatos nemzetközi gazdaságpolitikai játszmák James Bond-regénybe illenek. Kinek az érdekeit képviseli az INA körül bábáskodó horvát gazdasági miniszter, Ivan…..
Néha a véletlen úgy hozza, hogy olyan listák birtokába jutunk, amik egyébként jól elzárva pihennek egy-egy tévés vezér fiókjában. Most is így történt, megkaptuk azt a nézettségi listát, hogy tavaly január 1. és december 31. között mely csatornákat nézték a 18 év felettiek…..
Január 6-odikán a bíróság ítéletet hirdet a hat tagú „ároktői banda” ügyében. Ma csak abban lehetünk biztosak, hogy a bírósági ítélet nem lesz – nem lehet - megnyugtató. (1.rész) A vád szerint idős embereket raboltak ki és kínoztak meg sorozatban, két öreget meg is…..
191919 2014.01.04 17:20:19