Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erzsébet Gyetvainé Nevelős

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez is egy olyan könyv, amit már nagyon régóta szeretnék elolvasni. Most megtettem, és nem okozott csalódást, sőt: az egyik idei kedvencem lett. A regény főszereplője és narrátora a kiskamasz Mohamed, becenevén Momo: egy árva fiú, aki Párizs egyik szegénynegyedében él nevelőanyjával, Rosa…..
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2021.01.02 15:01:45
@Erzsébet Gyetvainé Nevelős: Az előbb írottakat azzal egészíteném ki, hogy a film hitelesen előadhatja a történetet, de nem tudja visszaadni azt a pluszt, amit az író a szóhasználattal, fogalmazással, leírásokkal el tud érni.
Itt az ősz, ez pedig azt jelenti, hogy növényfronton a szobai zöldek kerülnek előtérbe, a hűvösödő idő, az egyre korábbi szürkület a négy fal közé tereli a növénybarátokat is. A szobanövények közül az egyik legnépszerűbb faj az orchidea, hiszen ez a növény megtestesíti mindazt az egzotikumot és…..
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2019.09.16 18:06:35
@masszazsinfo.hu: Az elvirágzott szárat csak akkor kell levágni, ha visszaszárad. Ahogy magad is tapasztaltad, az élő virágszár hozhat még sok új virágot.
Kiválthatják-e a robotok a pedagógusokat? Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője szerint nem, viszont a robotok nagyon hatékonyan tudnak segíteni az oktatás bizonyos fázisaiban. Nézzük a példákat!  Lájkold Facebook oldalunkat! Itt:…..
Új Kenyér A tegnap este bekevert DNK-tésztám reggelre szépen megkelt, délelőtt a korábban leírtak szerint sütöttem meg. Következzenek tehát a másnapi, sütési fázis fotói. A bekevert tészta reggelre szépen megkelt A tálból a tésztát erősen lisztezett felületre borítjuk. Ne rémüljünk meg:…..
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2019.03.15 19:42:54
Melengető szilvaleves   Az időjárás is kezd ősziessé válni, ezért főzzünk valami finomat, ami kicsit jobbá teszi a napunkat. Mi lehetne jobb, mint egy őszi gyümölcsleves? Igen, ez megint talpig sminkben elkészíthető recept.  Hozzávalók: 40 dkg szilva 1 narancs reszelt…..
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2017.10.10 10:48:19
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2017.10.11 17:36:53
@AnyaSminkben: Köszönöm a választ.
DiliChef Articsókás tekercsek 2017.08.20 14:28:44
4 személyre Elkészítés: 40 perc 50 dkg leveles tészta1 db articsóka konzerv1 db kukorica konzerv300 gr bacon4 dl görög joghurt1 marék friss bazslikom10 dkg cheddarsó, bors Az articsókának olyan jellegzetes íze van, hogy eléggé elnyom mindent. A bacon is szerencsére ilyen. Úgyhogy a kettejük harca…..
Közismert tény, hogy a férfiak, fiúk, pasik nagy része rajong a hús-krumpli kombóért. Legyen az sült, szaftos vagy bármilyen hús. A lényeg, hogy HÚS legyen. A krumpli meg az a fajta kísérő, ami elengedhetetlen, ha a kedvükbe akarunk járni. Persze nem azt mondom, hogy mást nem…..
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2017.08.20 10:14:53
@jog-ász: Javaslom, próbálkozz a sárga héjú Agria burgonyával, ez a sütőben hamar megsül, fólia nélkül is. Én főzésre is használom, mindkét módon finom. Egyéb színű burgonyát még nem sütöttem sütőben, arról nem tudok nyilatkozni. Lila burgonyát főztem már, tudom, azt csak héjastul érdemes főzni, mert hámozva elveszíti a szép színét.
Fotó@: Irimiás Marcell Amikor a hosszú téli hónapokon arról álmodozunk, hogy az idén milyen lesz a kertünk, elsősorban színekben gondolkozunk. Ha a kék és a lila színű virágokat örökzöldekkel társítjuk, igazán elegáns kertet varázsolhatunk. E két szín kedvelőinek összegyűjtöttünk néhány közismert,…..
Hozzávalók 6 db muffinhoz: - 60 g száraz quinoa- 1 cukkini (kockára vágott) kb. 200 g- 75 g zsírszegény túró (szükség esetén laktózmentes)- 2 egész tojás- 4 tojás fehérje- só, bors, zöldűszerek Elkészítés: Először a quinoát feltesszük főzni kétszeres mennyiségű sóval, borssal, zöldfűszerekkel…..
Gyümölcskenyeret képzeljetek el, amelybe nincs hozzáadott cukor, a datolya és agavé szirup pont elég édessé teszi. Laktóz sincs benne Nem száraz, hosszú ideig eláll, tízóraira, uzsonnára tökéletes...
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2016.11.13 12:51:13
@leopolderika: Köszönöm a válaszodat, ki fogom próbálni a receptet, csak mostanában nemigen lehet datolyát kapni. Majd télen, mert cukkinit télen is lehet kapni.
Lebilincselő: érdekfeszítő, valakinek a a figyelmét teljesen lekötő. Stílus: A nyelvi kifejezés módja. Akinek nem jön meg ettől a könyvtől a kedve ahhoz, hogy lekapja a polcról a régen ott porosodó értelmező kéziszótárt, ahelyett, hogy a neten keresgélne, sürgősen forduljon orvoshoz. Az Émile Ajar…..
Ugye emlékeztek még, "Itt a nagy zöldség-gyümölcs naptár" c. bejegyzésemben írtam arról, mikor, miért érdemes a piacra menni. Én már évek óta tartom magam ahhoz, hogy kizárólag szezonális, helyben termett zöldséget, gyümölcsöt veszek, így ugyanis rengeteget spórolhatok, és…..
Sertés szűzpecsenye és karaj kedvenc módra. Megosztok egy ötletet a kedves olvasóval. A két étel azért került egymás mellé, mert a vásárlásnál és a főzésnél is a praktikus megoldásokra törekszem. A szűzpecsenye a sertés legfinomabb, egyben legdrágább része is, ezért inkább a hentesnél kiválasztok…..
Ez az étel annyira pofonegyszerű, hogy sokszor magam is meglepődöm rajta. Régi nagy kedvencem, igazából nem is értem, hogy eddig itt miért nem foglalkoztam komolyabban vele. Én annyira rákattantam, hogy az elmúlt 1 hétben háromszor is megfőztem. Egyszer csak úgy, önmagában, curry…..
A 20 éves Kayla Montgomery akkor kezdett el futni, amikor 14 évesen megtudta, hogy sclerosis multiplexe van. Azóta Amerika leggyorsabb hosszútávfutói közé edzette magát, pedig a versenyeken csípőtől lefelé teljesen érzéketlen és zsibbadt a teste. A cikk végén lévő, róla szóló film egy megrendítő és…..
Education A finn oktatási rendszer 2014.04.09 02:06:45
Finnországban a pártok között ma már konszenzus van abban, hogy a mintegy 30 éve megreformált alapfokú oktatást nemzeti kincsnek tartják – mondta nemrég a budapesti finn nagykövetségen Jukka Gustafsson volt oktatási miniszter. A finn általános iskolák létrehozásánál a fő cél…..
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2015.06.03 10:01:26
azért nincs mostanában poszt, mert még mindig birsalmázok itthon. Tegnap hoztam be az utolsó adaggal, szóval lassan azért vége, de elég időigényes munka, mert csak 1 (nagy) lábassal tudok egyszerre csinálni, és csak 1 nagy tepsim van amiben ugye több napig szárad a kész…..
Erzsébet Gyetvainé Nevelős 2013.12.29 20:55:51