Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pompidour

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még sajnos nem tudom a habtestemmel szelni a hullámokat (becsúszott egy kisebb megfázás), de szerencsére van más szórakozás is télen az óceánnál Sydneyben; a bálnáles. Télen a bálnák melegebb vízekbe vándorolnak, hogy párosodjanak, nyáron pedig a hidegebb vízekben gyűjtik a táplálékot, ami ahhoz…..
Már több, mint két hete megérkeztünk Sydneybe, de még nem történt annyi izgalmas dolog, hogy azt gondoltam volna, hogy megér egy posztot. Végül jobban átgondoltam és lehet, hogy a budapesti 100 fokban lihegve jó lehet azt tudni, hogy itt: az átlaghőmérséklet 15 fok reggel és este bekapcsoljuk a…..
Hétfőn hajnalban indultunk Pestről, és az volt a terv, hogy egy rövid milánói átszállást követően 12 órát repülve megérkezünk Szingapúrba és kinyújtoztatjuk a lábainkat. 17 óránk volt lábat lógatni, várostnézni, regenerálódni a korai kelés és a hosszú repülőút után. Na, a szingapúri megálló minden…..
Legutóbb egy tréningen vettem részt Toszkánában és egyik délután az olasz vendéglátóim azzal az ötlettel álltak elő, hogy van-e kedvem átugrani a szomszédos kis városkába Pietrasantába. Nagyon pici hely, nincsenek ott csak gazdag orosz turisták, mentegetőztek az olaszok. Habár a fenti invitálás nem…..
Mióta a munkán kívül töltött perceimet legfőképp a barlangi sötétség jellemzi (és mindez nem azért van, mert az érckitermelésben lennék érdekelt), kevés dolog tudott úgy felvillanyozni Pesten, mint az este 8-ig nyitva tartó Palatinus...
Ebben a posztban olyan konkrét helyeket ajánlunk, amiket nem érdemes kihagyni genfi látogatásunk során. A sorozat első részében arra koncentráltunk, hogy mik azok a dolgok, ami miatt mind a turisták mind a helyiek számára ideális célpont lehet a város. Elsőre kicsit szkeptikusam áltam a városhoz,…..
Az alábbi posztban tippeket adunk az utazáshoz Svájcban és bemutatjuk, hogy miért lehet ideális hely mind a turistáknak, mind a helyieknek. A sorozat második részében konkrét helyekre koncentrálunk. Előző héten kiküldött a munkahelyem a genfi központjába és szerencsére pont annyi megbeszélésen…..
Régóta kellett már egy olyan hely a Tabánban, mint a Czakó kert. A tavaly nyáron, remek adottságokkal megáldott területet és az egykori vincellérházat remekül felújították, a korábbi pajtát újradefiniálták és szuperül kinéző kerthelyiséget hoztak létre. A konyhára és a kiszolgálásra sem lehetett…..
Kétévente Lyon felrobban a Bocuse d'Or és a Sirha látogatóitól, idén mi is főleg emiatt látogattunk el a gasztrofővárosba, de szerencsére jóval több dolgot tartogat ez a város turistáknak, úgyhogy íme egy lista, hogy miért is érdemes szakácsversenytől függetlenül is bármikor kiruccanni Franciaország…..
Most, hogy az emberek nagy része letette a zserbóstálat és elkotorta maga mellől a konfettihalmokat, jöhet az évvégi ünneplés utolsó állomása: az önfeledt ígérgetés és fogadkozás. Ezzel a cikkünkkel azoknak szeretnénk tanácsokat adni, akik úgy érzik, hogy az újévben szívesen kipróbálnának,…..
A Mashable hozott le ismét egy remek, régi képekkel teletűzdelt cikket arról, hogy hogyan készítették főleg a huszadik század első felében az ötvenes években a különféle tésztákat...
Mindig azok a legjobb könyvek, filmek, igazából akármik, amikre hetekkel azután is élénken emlékszel, miután becsuktad a könyvet, lement a stáblista vagy kiléptél a teremből. Eddig még csak külföldi szálláshelyek váltottak ki belőlem hasonlókat, de végre egy Budapesttől másfél órás autóútnyira lévő…..
A David Rumsey térképgyűjteménynek köszönhetően egy csapásra 71 ezer térkép vált elérhetővé bárki számára nagy felbontásban. Covarrubias, Miguel (1940) A gyűjtemény leginkább a 16 - 21. századi, főleg történelmi térképekre koncentrál a világ minden…..
A november 14-20-ig tartó héten rendezik meg Olaszországban a La Settimana del Barrato-t, vagyis a Csere Hetét. Ez alatt a hét alatt több száz szállásadó tárja ki a kapuit és ajánl fel ingyen szállást némi szolgáltatásért cserébe.  Az egyik B&B, ahová azokat várják akik angolt tanítanának (La…..
Az ABC News és a Marvel együttműködésének gyümölcse egy új, már online is elérhető képregény, a Madaya Mama. A főhős nem egy kitalált szereplő, hanem egy Szíriában, még pontosabban az ostrom alatt álló Madayában élő édesanya, aki már két éve küzd öt gyermekével és férjével a túlélésért. Az ABC…..
A Google összefogott 60 múzeummal azért, hogy bemutassák a világ természettudományi kincseit, köztük olyan szószerinti nagyágyúkat is, mint a valaha élt egyik legnagyobb állatot, a zsiráftitánt is, amelynek egyetlen megmaradt csontváza a berlini Természettudományi Múzeumban van kiállítva. Egyszerre…..
Úgy esett, hogy az idei éves szabadságot Toszkánában töltöttük, annak is a kevésbé turistás részén. 5 napunk volt felfedezni Olaszország e szegletét, elég sűrű nyaralás lett, alább összegyűjtöttem azokat a helyeket, amelyekről kevesebb szó esik, ha Toszkánáról van szó, mégis kihagyhatatlanok. 4…..
Az idén 70 éves Scandinavian Airlines (SAS) csodás albumot tett közzé arról az időszakról, amikor még nem a mikrózható ételek voltak a repülőkön felszolgált ételek állandó szereplői. Habár a turista osztályon felszolgált ételek - a képek szerint - nem tértek el nagyban a mostaniaktól, nem tudom,…..
Az idén 96. évadját ünneplő Salzburgi Ünnepi Játékok az egyik legjelentősebb zenei fesztivál a világon. A Mozart szülővárosában megrendezett 41 napos programsorozat egyik idei előadására volt szerencsém eljutni, de augusztus 31-ig még bárkinek van lehetősége részt venni az Ünnepi Játékokon. És hogy…..
A dán nagykövetség tette ki a következő cikket a közösségi oldalára azzal a címmel, hogy az Aarhus modell. Nagyon érzékletesen le van írva mindaz, amivel egy muszlim fiatalnak egy nyugati világban szembe kell néznie, a radikalizáció okai, illetve az a mentorprogram, amit a dán város rendőrsége…..
2013-ban a londoni Hadtörténi Múzeum, az Imperial War Museum felújítás miatt hosszú időre bezárta kapuit, de nem minden látogatója előtt! A múzeum vezetése ugyanis úgy döntött, hogy a teljes gyűjteményét online elérhetővé teszi bárki számára. Ezzel nemcsak a múzeum dolgozói jártak jól, hiszen egy…..
Mostanában egyre több múzeum használja ki az online tér lehetőségeit és teszi fel az internetre gyűjteményeinek egy részét vagy akár a teljes egészét. A hollandiai Rijksmuseum 2012-ben indította el Rijksstudio nevezetű projektjét, amelynek keretében az amszterdami múzeum gyűjteményének 125 ezer…..
Aki Budapesten él és gyakran használja a tömegközlekedést a városban nem jön túl nagy izgalomba, ha bármennyit is kell utazni a négyeshatossal. Általában az a trend, hogy aki nem a telefonját nyomogatja, az épp leszáll vagy felszáll vagy leszállás közben nyomkodja a telefonját. Vagy egyszerűen csak…..
Amikor hirtelen ötlettől vezérelve lefoglaltam egy hétvégi szállást Tarcalon, nem sok fogalmam volt a környékről. Annyit tudtam, hogy több, mint két óra lesz az út Budapestről, Miskolc mellett egy kis község, Hegyalja fesztivál most épp nincs, csinálnivaló nem nagyon lesz, majd szép nyugodtan…..
Az év végének közeledtével az ember a következő dolgokra hajlamos : kétségbeesni, hogy már megint mennyi ajándékot kell venni a családtagoknak és hogy ez mennyi pénzzel jár különböző alkukat kötni a rokonokkal, meghatározni egy lehetőleg alacsony ajándékösszeg-keretet agresszív fogyókúrába…..