Regisztráció Blogot indítok
Adatok
badwater

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen írtam úgy beszámolót, hogy mire feleszméltem, már a végére is értem a leírni kívánt történetnek. A megélt élmények csak úgy ontották a gondolatokat, írás közben folyamatosan előhívva a képeket és hangulatokat, amit a közel 15 óra alatt megélhettem. Utóbb ugyan keserédessé vált az élmény, hisz…..
Egy nem tervezett verseny nem tervezett nehézségei - ezt az alcímet adhatnám az idei Libegő Trail-ről írt soraimnak. Idén abszolút nem volt tervben, hogy indulni fogok ezen az ötkörös "őrültségen", elvégre kétszer már mentem rajta, ráadásul 2019-ben számomra várakozáson felüli érzettel és…..
Nemrég megjelent legutóbbi interjúmnak nagyon pozitív visszajelzései voltak, és ha már így van, örömmel folytatom még egy, nem kevésbé érdekes, nagy tudású hobbytársunk, egyszersmind barátom gondolataival, sokakat érdekelni fog, ebben biztos vagyok. Akik olvasták az Analóg vagy digitális c.…..
badwater 2019.12.23 21:28:01
Nem tudom, ki mennyire figyeli a nemzetközi angol nyelvű zenei sajtót – én sem követem szorosan – de úgy tűnik, hogy óriásit szólt a Norman Fucking Rockwell! címre keresztelt album...
badwater 2019.09.10 17:32:00
@Audiolife: Ha egy napon arra ébrednék, hogy eleddig mindig igazam volt, kissé elbizonytalanodnék.
badwater 2019.09.17 18:14:23
@nyelv, ész: Nem fogok odáig süllyedni, hogy vitába szálljak veled. Jó szórakozást ehhez a "zenéhez".
Több van benne Tudom én, hogy a szezon kényszerítő ereje, s nem cinikus döntés hozta úgy, hogy az Ónodi Eszterrel készült ásványvízkampányt júliusra, a műanyagmentes hónapra időzítették. Az ásványvíz-lobbi Istent-Földet-környezetvédelmet ugyan nem ismer, de az ember vágyaival annál inkább…..
Bevallom, ritkán vonatozom. Egy időben ingáztam a főváros és Kelet-Magyarország között, de szerencsére már csak alkalomszerűen megyek. Az egyik ilyen alkalom apropóján pedig végül mégis a vasút mellett döntöttem. A régi rossz emlékek megfakultak, gondoltam, adok egy esélyt. Az autó kevésbé…..
badwater 2019.07.08 19:31:13
@teéjesenmindegy: Te a Viktor vagy csak álnéven. Jaj nem, inkább a Hájas Laci.
Amúgy majd ha néhány gazember talpa alatt fütyül a szél, akkor lesz itt rend.
  Amikor először írtam Line Magnetic-ről, akkor nem gondoltam volna, hogy alig telik el egy hónap és már a kezemben tartom a csomagot, amiben ott lapul az ország első és egyelőre egyetlen LM 215-ös cd játszója...
badwater 2019.03.05 18:08:52
@Audiolife: Valamit félreértettél.
Nekem azzal van bajom, hogy egy ilyen cikk olvasása teljesen elbizonytalanít és úgy vélem, nem én tehetek erről. Kiderült ugyanis, hogy egy 1 mm-es lemezből készült kaszni, benne egy zúgó, ócska trafóval hülyére ver sokkalta drágább készülékeket.
Valami azt súgja, sántítanak nemcsak az agyonhájpolt, de az ilyen olcsó csodakütyük is.
Amúgy lehet úgy is spórolni a külcsínen, hogy nem az igénytelenség süt a készülékről.
Másrészről felvetődik az emberben, hogy ha a külső ilyen, akkor milyen lehet a belső.
 Két poszttal arrébb lengettem be, hogy az új Human Audio DAC elutazott hozzám, hogy némi érzékszervi benyomást szerezzek róla. Volt bennem némi várakozás – hiszen sokan voltunk úgy a shown, akik szerint az egyik legjobb szoba volt a felhozatalból. Persze botorság lenne ebből azt a következtetést…..
badwater 2018.11.23 17:40:23
badwater 2018.11.25 19:01:51
@Jetiinasia: Hogy találtad ki ? És tetejébe sosem hibázom.
Rendhagyó lesz ez a mostani, bár eredeti terveim szerint én is elkövettem volna valamit, a már meglévő és az új lemezeim felhasználásával, de most kivételesen nem az idő, hanem a technika nincs meg hozzá. ..
badwater 2018.11.08 18:48:29
@Audiolife: Hát tudod, ez érdekes egy dolog.
Gyűlölöm a tuc-tuc zenét, de hallgasd meg ezt:
www.youtube.com/watch?v=Kxa4cUyXKKs
Talán segít megérteni, mire is gondoltam.
  Lehet, hogy unalmas már, vagy úgy tűnik, hogy nagyon nyomom ezt a Sparkler dolgot, de hát ha egyszer megint landolt nálam egy olyan erősítő, ami kuriózum, akkor nincs mit tenni, meg kell írni...
Ilyen is ritkán adatik meg. Mármint olyan, hogy valamire rátaláljak a neten, felkeltse az érdeklődésem, majd egy év múlva, amikor még aktuálisabb a dolog, mint valaha, meg is tudjam hallgatni. ..
badwater 2018.05.21 06:27:10
@Homo ludens: A forgatókönyvet már ismerjük. Mégis miben reménykedsz ?
1. különböző okok miatt soha nem lesz kapható itthon (ez Magyarország)
2. ha el is jut hozzánk, megfizethetetlen lesz, vagy azért, mert az alap ára magas lesz ("olcsó = nem lehet jó" tévhit miatt) vagy mert a forgalmazó fogja felverni az árát
Dióhéjban ennyi.
Ha gondolod, még tudok mesélni a szép, új és mégjobb világunkról.
badwater 2018.05.28 19:10:25
@.bta: Ja, tényleg. Akkor viszont Bécsben vagy pl. Mannheimben baromi olcsó lesz. :-))
Ennek a lemezajánlónak - úgy hiszem - olyan lemezek vannak a középpontjukban, amelyeknél hangsúlyos a befogadói állapot. Vagyis az érzékenységnek az a foka, amin sok múlhat. Leginkább az adott anyag sikere vagy kudarca. Szinte mindegyik lemez mélyfúrást végez az emberi lelken, olykor fájdalmas…..
Audiolife A legdrágább lemezem 2018.03.21 14:48:14
Mostanában, hogy a vinyl megint divat, egyre több olyan interjú van, amit a lemezgyűjtőkkel készítenek. Mert hát milyen érdekes, hogy ők megveszik a lemezeket, amikor a zene egyébként ingyen van...
Már elég régóta követem a 47Laboratory szárnyai alól kibújt japán Sparkler Audio dolgait, de csak vágyakozva, hiszen európában egyelőre nincs forgalmazója, így nem sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnöm velük.  Tervben volt, hogy a kis 5 wattos integrált erősítőjét majd egyszer megrendelem, de hát…..
Nem mondom, hogy szerelem volt első látásra, de a vonzalom adott volt. Akinek valaha volt - és szerintem sokan vagyunk így - minden idők egyik leginkább konyhaszekrény ajtóra hasonlító lemezjátszója-, tudja miről beszélek...
badwater 2018.01.28 20:16:31
@koenig64: Mert mindenki legagyizza, pedig nekem is az van. :-))
Amikor összejött a lehetőség meghallgatásra, már örültem. Igaz, ez az öröm azonnal le is lohadt, amikor kiderült, hogy a tesztelhető készülék szállítás közben megsérült. Mindegy, gondoltam, majd írok a nagy elő-végfokról, de az meg, ahogy haladt előre a füleléses ismerkedés, nem igazán jött be...
Már nem is tudom, mikor volt, amikor felfedeztem magamnak Metrum Acoustics-ot mint márkát. Igazság szerint a Hifi Critic-ben olvastam róla egy bemutatót és egy tesztet, ami felkeltette a figyelmem. Az Octave néven futó DAC aztán szétnyerte magát a különböző magazinokban, egy példánya pedig merő…..
badwater 2017.10.09 18:14:37
@badwater: egy valamirevaló szakembert nem tántoríthat el semmi attól, amiben hisz
badwater 2017.10.12 17:45:32
@.bta: Ezeket a kapitális baromságokat mi magunk, vásárlók is támogatjuk sajnos. Pedig a fent leírtakból egyértelműen következik, hogy olcsón is lehet (és kellene is) audiofil készüléket csinálni. Miért ne menne valami csak azért, mert olcsó ? Ha valami jó, annak gyorsan híre megy, pláne a mai világban.
Az idiotizmusban sikeresen eljutottunk oda, hogy drága és középszerű készülékkel van tele a piac. Gratulálok a Metrumnak ! Sikerült beállniuk a többi hülye mögé.
Eredetileg azzal a mondattal akartam kezdeni, hogy a Cobra ez nem csak egy mérges kígyó, hanem egy erősítő is, de aztán rájöttem, hogy címnek nem jó, mert hosszú, meg félreérthető is. Azt sugallja, hogy áttételesen az állatokról akarok írni. Holott nagyon nem...
Mindig csodáltam azokat az embereket, akik annyira képesek beleélni magukat bizonyos dolgokba, hogy a külvilágot teljesen kizárják...
badwater 2016.05.28 05:34:03
@Homo ludens: Huh, de mennyire egyetértek veled. Mármint, hogy fejben újból össze kell rakni a dolgokat, mert akkor ismét visszatérsz a lényeghez, a zenéhez.
Ha a három legismertebb fejhallgató márkát kellene felsorolni, nyilván az első a Sennheiser lenne, a második az AKG, a harmadik meg a Beyerdinamic. Vagy az Audio Technica. A megbízható japán márka hasonló úton jár, mint a Grado, aki a hangszedőivel és a füleseivel lett híres.…..
Ezer éve rágta már a fülemet az egyik hölgy ismerősöm, hogy mint audio- és zenebuzi ajánljak neki egy fülhallgatót, amivel a metrón is tud bólogatni a liquid drum and bassre, nem csak nálam. Derékszögben megtört Nehéz kérdés. Az átlag felhasználót nem nagyon érdekli,…..
badwater 2015.02.25 17:33:14
@_iMaginer_: ha Apple-t vagy BMW-t gyártanak, akkor nem a saját minőségbiztosítási rendszerük él, hanem az Apple-é vagy a BMW-é.
A Soundmagic viszont eredeti kínai márka.
Részint valószínűleg ezért is tudnak olcsóbbak lenni (a másik oldal nyilvánvalóan az alacsonyabb bérköltség).
Olvasom mostanában az interneten, hogy a legmodernebb dolog ma a zenereprodukcióban a háj res ajdio. Éljen! - gondoltam először. Végre! Most jön az igazi demokratikus hájend, ami mindenki számára elérhető, és nem kell milliókat költeni, ha ún. "kiváló minőségben" szeretnénk…..