Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seol

3 bejegyzést írt és 3901 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
seol 2020.08.31 20:07:22
@Exploiter:

"a többi skandináv országgal összehasonlítva"
Szerinted ez a rész mit jelent? Tippelj, kérlek.
seol 2020.08.31 20:09:06
@Frady Endre:

Azért számold bele, hogy mindez egy közepes "védekezés" mellett. Azt, milyen lenne 'szabadjára engedve', nem tudhatja senki, de valószínűleg picinykét rosszabb.
seol 2020.08.31 20:13:38
@anyádat is!:

Arról tehet, hogy barom, arról nem, hogy kopasz.
;-) Asszem.
Új paradigma Közös áldozat 2020.08.30 00:42:51
A legsúlyosabb fertőzést honfitársaink gondolkodásában okozza a járvány. Sokan úgy értelmezik a jelenlegi helyzetet, hogy újra hősökre van szüksége a nemzetnek. Ismét Jurisich,  Zrínyi, Dugovics ideje érkezett el, mindenki, aki igaz ember, most meg kell mutassa, hogy vitézül állja a sarat, bátran…..
seol 2020.08.31 14:25:20
@axolotl77:

Megtennéd, hogy eltűnődsz fél percre, mi értelme félanalfabéta, semmihez nem értő retardáltakkal vitatkozni bármiről?
"Akik energiát fektettek a gyűlölésembe, ne csüggedjenek, hiszen most kiderült, hogy nemcsak pénzsóvár aljadék vagyok, hanem gyáva is." Fogalmaz hajnali Facebook-posztjában keserű szarkazmussal a tegnap bejelentett, ma lemondott Index-főszerkesztő-helyettes...
seol 2020.08.05 15:44:40
@Hepci:

Tehát semmit nem tudsz az egészről, fel tudsz mondani pár -- valójában -- irreleváns tényt, majd utána kinyilatkoztató üzemmódban jöhet is a semmitmondó mellébeszélés, hogy a végére elérjünk a ostobán lekezelő "hatalmi forgatókönyvezésig". A legtöbb fideszes komisszár elismerően csettintene és jegyzetelne, ha látná.
seol 2020.08.05 15:54:57
@white999:

A felsorolt dolgok természetesen nem "normálisak", a szerkesztőség valahogy mégsem ezekre hivatkozva állt fel, hanem zavaros és könnyen cáfolható (mármint ha nem épp a "de igen, de igen" szekértábornak magyarázunk) szabadságharcos narratívákat erőltetnek. (A te narratívád kb. a 4., de lesz még, érzem.)

Mellékszál (és tekintsünk el attól, most milyen hülyeségeket hord össze a versenyző): érdekes, hogy Dudás távozása idején nem állt fel a szerkesztőség, nem? Ja, ő korrekten kommunikálta a történteket? Mennyire szép egyébként, hogy a kirúgott Dull állománygyűlést hívott össze, hogy előadhassa a hazudozással tarkított mozgalmi-szabadságharcos beszédét, nemde? Ezt a legtöbb cégnél így csinálnák, gondolom.
seol 2020.08.05 15:58:43
@A kiló nem százat jelent.:

Teljesen mindegy, hogy tényeken alapuló, logikailag koherens dolgokat írsz-e, az egybites szekértáborozók csak azt fogják elfogadni, ami megfelel az épp aktuális propagandájuknak. Sőt, a logikázás eleve gyanús izé, kinyilatkoztatás, az kell. ;-)
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
seol 2020.07.31 21:53:09
@ElitLila:

" Nincs felülről megmondva, hogy ki vezető őket, a főszerkesztőt a szerkesztőség választja, belülről."
Ők választották. Ők választhatták volna a következőt is. De olyan egy nyomorult munkahelyen nincs, hogy a főszerkesztőt nem lehet kirúgni, bármit tesz is.
Persze Dull is és a szerkesztőség is úgy képzelte, hogy ők mondják meg mindenről, hogyan legyen, és hogy bármit megtehetnek. Nos, majd mondják el, hogy ment.
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
seol 2020.07.28 13:02:55
@Péter 2:

Már említettem e szempontot: eddig mindent és mindennek az ellentétét felhozták távozásuk alátámasztására. Gondolod, hogy ha tudtak volna ilyesmiről, akkor azt meg sem említik?
seol 2020.07.30 14:31:35
@A kiló nem százat jelent.:

Ugyan már, tudhatnád, hogy a fél éve főszerkesztő Dull és az átlagosan saccpekb. 4-5 éve ott dolgozó szerzők teremtették meg ezt a szakmai műhelyt.
seol 2020.07.30 14:42:27
@Péter 2:

" szerkesztőség nem mondhatja el az álláspontját"
Szóval az a tucatnyi zavaros, időnként egymásnak is ellentmondó narratívákat tartalmazó szösszenet, melyet vagy indexesek írtak, vagy olyanok, akiknek indexesek szivárogtattak, a "nem mondhatta el álláspontját?". Ühüm. De gondolom, az igazat, amely azonnal bizonyítaná, milyen szép és okos szabadságharcosok, csak a titoktartási szerződések miatt nem tudják elmondani.

"Vaszily [...] az eredeti indexes éthosz megmentője lesz"
Érdekes, sehol nem lelem, hogy ilyesmit írt volna, elég árulkodó, amikor valaki elkezd másra vetíteni kitalált dolgokat.

Tevanról meg elmondtál kb. minden kötelezőt, nemde? Fontos, hogy szóról-szóra ugyanazt sulykoljuk, nehogy összezvarodjon a célközönség.
        "A CEU Budapesten van még? Hát persze. Pedig azt hallottam az elfogult ellenzéki újságíróktól, rövidesen nem lesz már itt. Aki korábban azt mondta, bezárják ezen a nyáron, vajon fog annyit mondani, hogy nagyot tévedett? Ezért mondom: nyugi! " (részlet egy 2017-es Szombathy-…..
seol 2020.07.28 16:32:34
@Kettes:

Az origo esetében volt először kemény politikai nyomásgyakorlás a cikkek témájára és tartalmára vonatkozóan, másodszor kirúgták a főszerkesztőt, MERT ellenállt ezeknek (nem azért, mert elment belsős információkkal haknizni egy jó eséllyel lecsengett ötletelés ürügyén mindenhova -- apropó, fura, hogy ő nem tett ilyet, pedig neki még érdemi oka is lett volna, nem?), harmadszor kineveztek vezetőnek egy komisszárt, negyedszer MINDEZEK MIATT felmondtak sokan -- előttük valóban 'le a kalappal'.

De ha párhuzamolunk, az indexesek ebből lényegében a 0. szinten mondtak fel, semmi közös nincs érdemben a két sztoriban, de a hívószavas versenyzőket érthető, hogy megzavarja, ha két történetben is szerepelnek a "főszerkesztő, szerkesztőség, felmondás" szavak.
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
seol 2020.07.25 23:46:56
@libernyák:

"Mondjuk megértem őket, hogy nem akarták feladni a szakmai tisztességük egyetlen cseppjét sem"
Ha maradnak és dokumentálnak, akkor sem kellett volna.

"valamint ez így nagyobbat "ütött""
Csak úgy tűnik a hiszti miatt, sokkal hamarabb le fog csengeni, ha maradnak és dokumentálnak, sokkal nagyobbat ütött volna.

"és talán a jogállamisággal kapcsolatos ügyek újratárgyalására is okot adhat az EU-ban"
Mi, az, hogy a fidesz meg tudja mutatni, hogy semmi köze nem volt az indexesek felmondásához, illetve senki nem tudja bizonyítani, hogy lett volna? Az EU-ban egy darabig elhiszik bemondásra, hogy "a fidesz vót", de egy idő után kérnek majd valami bizonyítékot is. A Népszabadság beszántásához sokkal több _közvetlen_ közük volt, azt is megúszták elég könnyen.
seol 2020.07.27 08:16:05
@rinaldo-rinaldini:

Igen, ez a Jó Módszer, nem kell azzal törődni, hogy a tények és a logika mit mondanak, kell tenni egy lépést hátra és máris kijön az, amit akarunk, hiába nem tudunk egy nyikkanást sem felhozni az igazolására. Ha esetleg mégsem elég az az egy lépés, akkor kell még egy. Ha az sem, akkor jöhet a "mindenki tudja, hogy a tudjukkik milyenek" örök dzsóker. Az a jó ebben a módszerben, hogy bárki szabadon használhatja -- és használja is --, fideszes, inverzfideszes, mindenkinek jó.
seol 2020.07.27 08:39:44
@Ashes to Ashes:

Kösz', de nem fogom elolvasni, a hvg fórumain már bebizonyosodott, hogy az ún. ellenzéki fórumozók átlagosan majd' annyira szekértábor-ostobák és -hazugok, mint a fideszesek. Talán kevésbé aljasok, de ennyi. Persze eddig értelmesebbnek tűnő szerzők is beleálltak a kínos, a fideszes szintet nem feltétlenül alulról közelítő propagandába, már többször is "kiderült", hogy a nagyon menő szabaccságharcosok nem felmondtak a(z amúgy joggal) kirúgott főszerkesztő elbocsátása miatt, hanem lényegében orbán személyesen távolíŧtatta el őket, mert nem voltak hajlandók őt dicsőíteni. Há' kinek ártott meg egy kis hazugság a Szent Ügy érdekében?

Mondjuk nagyon tetszene, ha így, miután szétszéledtek a khm, ezmegazok a süllyedni vélt hajóról a bűvös síp nyomában, a nagy önigazoló kamuszabadságharcba belerondítana kicsit az, hogy hamar kiderül, nem is süllyed semmi. :) Bodolai helyében arra mennék rá, hogy még vonalasabban ellenzéki lapot csináljak normális és a _laphoz_ lojális szerzőkkel; és hát nem lenne túl nehéz, az index minden mellverés és tömjénfüst ellenére azért jó ideje nincs benne az első öt legkeményebben ellenzéki portálban -- időnként akad(t) egy jobb és fontos tényfeltárás, de a hétköznapokra csak a langyos víz jut.
Szomorú hétvége ez. Magyarország legnagyobb független szerkesztősége, az Index.hu egy emberként állt fel és mondott fel a lapnál. Az elmúlt hetek pörgős eseményeit tekintve nem véletlenül. Zugügyvéd sztori Én szívesebben láttam volna Bodolai László lemondását. Nem kétlem, hogy ő csak jót akart -…..
seol 2020.07.26 22:46:39
A NER nem darálta be az indexet, nem kergette szét a szerkesztőséget. Megtette volna alighanem, lehet, meg is voltak a tervek, de nem kellett.

Igazából meg sem jelent a környéken, megoldotta az egészet a mártír- és megváltókomplexusos főszerkesztő, aki egy átalakítási ÖTLETRE, mely még a tervszintig sem jutott el, nekiállt "VESZÉLYBEN AZ INDEX!!!"-elni* és körbehaknizni a tévéket és újságokat -- sok olyan információt elárulva közben, amelyek minden cégnél titkosnak számítanának, amiért nagyjából azonnal repülnie kellett volna minden normális helyről; ne komolytalankodjuk már, hogy főszerkesztőt csak szakmai hiba miatt lehet meneszteni, ha konkurenseknek szivárogtat és titkos dolgokat árul el, akkor nem.

Segített neki Bodolai, aki nem igazán tudta kezelni az átalakításokkal, illetve az azok vélt vagy valós szükségességével kapcsolatos kommunikációt és Dull személyiségét, valószínűleg eszkalálta a helyzetet. Persze az is lehet, hogy tényleg nem tudott mit tenni, miután többen is belemerevedtek a szabadságharcos görcsbe -- aminek szintén megvan a maga bája egy Magyarországon fontos, de objektíve (egyre) középszerű(bb) portálnál, de legalább magyarosch dolog.

És főleg segített neki pár benti haverja, akik előbb terceltek a "Nincsen független index Dull nélkül, sej!" nótához, majd meggyőzték a szerkesztőséget, hogy felmondani menő, azóta is alig győznek magyarázkodni, hogy de Dull nélkül nincsen függetlenség és a többi hülyeség (én meg hvg-t olvastam eddig, mert nem tudtam, hogy nem-lehet-független-dullnélkül, de akkor megtanultam, amit kellett), persze befolyásolási kísérletekről, amelyeket eddig kizárólag a főszerk' tudott megállítani önnön testével -- érdekes módon -- egy nyikkanás se volt.
Elég sokat elmond az is, hogy egy hosszú megbeszélés VÉGÉN közölték, hogy csak akkor maradnak, ha Dullt visszaveszik, amiről tudták, hogy nem fog megvalósulni. Ezek a versenyzők alighanem nem maradnak munka nélkül, azok, akiket beetettek (legyünk nyugodtan biztosak abban, hogy sokan nem értettek egyet azzal, ahogy Dull kezelte az egészet, csak nem mertek az ár ellen úszni; és abban is, hogy jópáran az ominózus megbeszélésen tudták meg, hogy ők fel lesznek mondódva, ha)... Majd kiderül.

"Milyen hallgatás, milyen pénz? Kaptam fel a fejem amikor előkerült, hogy Dull Szabolcs a kirúgása előtt komoly hallgatási pénzt dobott vissza."
Az, amiről Dull ezt khm, állította, nagyon úgy tűnik, hogy a közös megegyezéssel járó összeg lett volna, nem hallgatási pénz, nem véletlenül nem mondott a sejtetésen kívül semmit (lásd még: hitelesség). Csak annyira rágyógyult szinte mindenki a szekértábor-logikára, hogy a triviális marhaságokat se szabad megkérdőjelezni.

* az valami vicc próbált lenni, hogy a hirdetőket nem befolyásolja a főoldal nagy "VESZÉLY!!!"-grafikája, ugye?
        Tavaly jelent meg Németországban Reinhart Koselleck világhírű német történész  Kritik und Krise-jének sokadik kiadása, amelyben először publikálták az ún. Tagebuch-ot. Koselleck leghíresebb műve valójában a doktori disszertációja volt, amiről általában azt szokták tudni, hogy erős hatással…..
seol 2020.07.25 22:46:07
@velőtanya:

RéÉégi. ;-)
       Törzsünk sámánja Kásler Miklós ma bejelentette, hogy Prof.Dr. Árpádházy Árpád  dinasztiája 4500 éve alakult ki Afganisztán északi részén, és ezt egy olyan cikkre alapozza, ami a Nature Group által kiadott European Journal of Human Genetics-ben jelent meg pár napja. A cikket szemrevételezve…..
seol 2020.07.14 19:33:39
@Podvinecz Marsall:

De kemény. Persze ha a tények cáfolják (vagy akár csak árnyalják) a phrhogresszhív propagandát, akkor tudjuk, melyiknek kell eltűnnie. És még a kötelezően elvárt elhatárolódást is mintha egy lenini komisszárstáb diktálta volna.
Talán még szomorúbb, hogy később az egyik szerző még neki is állt bizonygatni, hogy ők csak azért vették le, mert sokan "félremagyarázták" (mármint propaganda cáfolására használták) -- de ez teljesen hihető, hiszen tudjuk jól, hogy ha egy tudományos cikket páran félremagyaráznak, akkor azt vissza szokták vonni.
seol 2020.07.25 22:45:03
@Wolff:

Ez a cím teljesen mást jelentene, ha Káslernek Fóka lenne a második keresztneve.
       Százötven nyugati értelmiségi publikált egy nyílt levelet a Harper's Magazine-ban. Köztük Margaret Atwood, Noam Chomsky, Francis Fukuyama, Steven Pinker, Gloria Steinem, J.K. Rowling, Fareed Zakaria. Salman Rushdie és a CEU leköszönő elnöke Michael Ignatieff.     "Our cultural…..
seol 2020.07.16 08:31:33
@jotunder:

Inkább szoktasd magad a gondolathoz, hogy rasszista és transzfób leszel hamarosan.
seol 2020.07.16 08:50:29
@nerángass:

Biztos voltak olyanok is, akik megpróbáltak ellentmondani a jakobinusoknak vagy Leninéknek. Remélem, szép életük volt a viták után.
seol 2020.07.16 10:25:28
@Tehéntőgy:

Természetesen véletlenül sem arról szólt a Cotton-cikk, hogy "veressük szét a hadsereggel a tüntetéseket", külön kiemelte, hogy nem szabad a fosztogató csürhét és a békés tüntetőket egy kalap alá venni*, és ez csak egy a khm, kitalációkból -- de legalább sikerült elég pontosan illusztrálni, miről szól és milyen -- jól ismert -- módszerekkel él ez az egész ""progresszív"" émelyítés, ez is valami, jobban szándékosan se mehetett volna.

* csak hát ugye a fosztogató-romboló-gyilkolászó csürhe és elvtársai nem szeretik, ha valaki felveti, hogy nem csodálatos, amit csinálnak, és ők diktálják lényegében szó szerint (vigyázz a betűtévesztésekkel!) a narratívát -- szóval legfeljebb az meglepő, hogy még nem 'derült ki' az a cikk közreműködőiről, illetve ismerőseikről, hogy transzfóbok; ami késik stb. persze
         "Freedom only for the supporters of the government, only for the members of one party - however numerous theymay be - is no freedom for all. Freedom is always and exclusively forthe one who thinks differently. "         Ezeket a sorokat nem egy keményvonalas konzervatív antikommunista…..
seol 2020.07.16 08:42:34
@Podvinecz Marsall:

A transzfóboknak semmi nem szent.
               " Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőkéntteremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekrőlle nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz,valamint a jog a…..
  Vincze Loránt: Ágoston Hugó. A bukaresti magyar. Ezt azért mondom így, mert amikor a bukaresti magyarokra gondolok, akkor Ágoston Hugót magától értetődően, már elsők között, ebbe a csoportba sorolom, személye fémjelzi a bukaresti magyarokat, leginkább azáltal, hogy a közélet előterében van: a…..
      Tamás Gáspár Miklós írt ma egy cikket "Churchill, a rasszista" címmel, amiből nyilván lesz majd mandinerista dörgedelem. A professzor úr egyik főérve Churchill ellen (ha Tamás Gáspár Miklós TGM, akkor Winston Churchill... inkább kíírom a nevét) az 1943-44-es bengáli éhinséggel…..
seol 2020.06.24 00:16:47
@jotunder:

Mondjuk a szoborabajgatásnak köze Churchill bármilyenségéhez semmi nem volt*, csak a szélbalos csürhülést próbálták a mércén mentegetni a kettő összekeverésével. A kötelező körök ugye. Nem lepne meg, ha előre meg lennének írva az apológiák pár kipontozott szóval.

Persze a mentegetés ettől eltekintve is, ahogy írod, ritka igénytelenre sikeredett; több szempontból is. A szélsőakármilyenes védőbeszédek már csak ilyenek.

* zúzni vágyó ifjoncok hallották a tévébe', hogy ún. progresszív körökben most épp Churchill szobrait menő rombolni, az egész megoldásból jól látszott, hogy ötletük nincs, kiről van szó (Cervantes- vagy Kosciuszko-szobor épp nem volt a környéken)
A haladárok versenyre keltek és balról előzik Orbán & Co-t az emberi szabadság széttaposásában. Rövidesen érkeznek a haladár békemenetek (ja, ezek már folynak is a szobrok és a boltok között lüktetve), az alternatívamentes haladár egyetemi lét (itt előztek is, nemzeti matematika még nincs, de…..
seol 2020.06.17 16:53:53
@Khonsu:

Szerintem még a tiltakozók normális része sem lesz "az új irány" -- bár remélhetőleg pár értelmesebb felvetésük átkerül a gyakorlatba. De az elmebeteg szélbalos csürherész biztos nem lesz az, lincselgetnek kicsit virtuálisan, zúznak kicsit az utcákon, lecseng.
seol 2020.06.17 20:32:43
@HaFr:

Tényleg jó, bár a végén a "a permanens progresszivista forradalom milyen célok megvalósulását szolgálja"-rész közepesen erőltetett-leegyszerűsítő -- mármint a terjedelmi korlátokon túlmutatóan is.
Tény, hogy szobrokat rombolni és Tutanhámonig visszamenően számonkérni a "rasszizmust" minden, csak nem progresszív tett. Ezzel ugyanis az elkövetők éppen a progresszió lényegét tagadják, azt tudnillik, hogy már jónéhány ezer éve fejlődik az emberi civilizáció, egy “rosszabb” állapotból a…..
seol 2020.06.16 21:59:03
@száll a kakukk fészkére......:

Nem találtál senkit az elmegyógyintézetben, aki ezt le tudta volna fordítani magyarra?
Kezd beérni a pc, a progresszivizmus és a safe space mentalitás: az egyetemi és az entellektüeli intolerancia játékteréből erőtől duzzadva kiszabadult az utcára és az Occupy és a Black Lives Matter romboló harciasságával beojtván nekiesett a szobroknak szerte az Egyesült Államokban és…..
           Az Úr:  A Föld puszta volt és üres,  még tünde lég sem takarta, távulván setét és világos még egybeforrt, s a vizek felett nem volt más csak én. A mélység tükrébe néztem, kétség malomköve lelkem őrölé, de mondám, legyen fény.                      S lőn fény, egy sápadt csillag…..
seol 2020.05.31 22:58:43
@labrys:

Miért gondoltam volna? Azért írtam, mert úgy láttam, tudod. :)

'Ne is mondd', pár hete daráltam le a Voyagert. És a Picard-ot. (Ez utóbbi elég tré.)

És vondd vissza. Három, kettő, ... :) Nagyon nem 'high sci-fi', tele van hibákkal minden értelemben, de a gagyi trash-től is messze áll.
seol 2020.06.13 20:18:56
@labrys:

A te definícióidnak -- ahogy az khm, időnként előfordul -- nincs sok közük a szinte mindenki más által elfogadottakhoz. ;-) És tegyük fel, hogy van egy film, amelyről -- kelletlenül -- elismered, hogy sci-fi (nem tudom, van ilyen?); ha beletesznek egy a vászonon hangosan átsüvítő űrhajót, automatikusan megszűnik a szifisége? Érdekes, érdekes. :)
seol 2020.06.14 01:45:01
@labrys:

Arról, amiről az elején írsz, én semmit nem vetettem fel, nem tudom, hogyan jön ide.

Abban meg igazad van, hogy az, hogy mi a többségi vélemény, nem sokat számít; viszont pusztán attól, hogy neked más a véleményed, mint a többségi, neked sem lesz igazad -- tudom, hogy explicite nem írtál ilyet...

Mondjuk az, hogy "mi a sci-fi?", nem "kerek-e a főd?" típusú kérdés, és van benne szerepe annak, hogy mások mit gondolnak róla, hogyan definiálnak. De mindegy.

Akkor maradjunk a te -- önkényes -- kizáró kritériumaidnál: akkor ha bármelyik általad említett fimbe beszúrnak némi űrhajóhangoskodást, többé nem sci-fik?
Pl. a The Martian-ban ugyan nem hangos az űrhajó (asszem), viszont az űrruhák irányító fúvókái szólnak rendesen, ha jól rémlik. Kizárhatjuk? Az Alien Covenant-ban a napvitorla kellemesen susogva bomlik ki. Kár érte. A 2001 épp nincs kéznél, meg túlságosan szeretem, de pl. a 2010-ben a Jupiter hangosan "robban be", pffft, fantasy az elejétől a végéig.
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
seol 2020.06.13 23:20:33
@rikitikitevi:

Ja, azt hittem, azért kopipészteled pont arra a hozzászólásomra, mert azt hiszed, abban én is elkövettem ugyanezt. De ha "csakmegizé", akkor jó. :)

(Egyébként kétszer írtam az ominózust, először egy nagyon világos kifejtés végére, másodszor pedig a "véletlenül sem írtam ilyesmit"-et helyettesítette szintén nagyon világosan, egyikben se volt célozgatás... szóval sebaj, bocs', hogy visszakérdeztem; igazából csak kíváncsi voltam, jól tippeltem-e meg, mit értelmeztél félre, de ezek szerint értelmezésig el se jutottunk, csak kellett e'kis gratuit beszóláska.)
seol 2020.06.13 23:48:12
@rikitikitevi:

Hadd idézzem magam, bár már volt ebből gond: "Azt hittem, azért kopipészteled pont arra a hozzászólásomra, mert azt hiszed, abban én is elkövettem ugyanezt.".

A visszakérdezés viszont arra vonatkozott, hogy "minek alapján gondolod, hogy elkövettem ugyanazt?"* (szoktam hülyeséget írni, pláne harcicsivava üzemmódban, de visszaolvastam, és ebben semmi "mások szövegének szándékos eltorzítása" vagy ilyesmi nem volt). Akkor lett volna "not funny", ha azt kérdezem, hogy "azért kopipészteled pont arra a hozzászólásomra, mert azt hiszed, abban én is elkövettem ugyanezt?".

* de kezdem úgy érezni, sose fog kiderülni -- igen, igen, ez manipulatív célozgatás volt :)
seol 2020.06.14 00:28:34
@Muad\\\'Dib:

Számomra az nyomasztó, hogy még olyan komoly, tényleg jogos ügyekből is majdnem azonnal ez lesz, mint amilyen a feketék helyzete az Egyesült Államokban. Még szinte el sem indultak a tiltakozások, egyből megjelent az a réteg, amelynek mindegy, mi történt, mindegy, mi történik, mindegy, mit kellene elérni, bármilyen hazugság/csúsztatás belefér, a lényeg az egyszerű jelszavak, a zúzás (amelyre eleinte még keresnek ürügyet, de egy idő után már az sem kell, csak rá kell bökni, ki az Ellenség) és a hatalom érzete, a "most mi dirigálunk". A normális tiltakozók a normális és hasznos ötleteikkel meg néznek döbbenten, hogy miafranc suhant el mellettük.
  "  Mi vagyunk az egyetlen megmaradt, keletről nyugatra indult nép. Maradványok vagyunk, egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai, akik bejelentkeztek a túlélésre. (Orbán Viktor nagykán)"    Szeretném megjegyezni, hogy egyre inkább etnikai kisebbséginek érzem magam,…..
seol 2020.06.13 20:00:00
@velőtanya:

Szerintem a felgyújtásával boldogulna.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
seol 2020.06.10 15:00:46
@ámbátor:

Na.

(Ezek szerint ezt is leszedték. Volt egy másik cikk is, "pestihirlap.hu/2020/04/26/korhazi-hazakuldesek-tizbol-kilenc-beteg-meghalt/", de azt még a waybacken se leltem meg.)
seol 2020.06.11 12:27:21
@Kettes:

Gondolom, az, hogy ha beléptek volna a fideszbe, alul kellett volna kezdeniük.
seol 2020.06.12 14:24:34
@Podvinecz Marsall:

Persze, egy lipcsi dafke se hajlandó megműteni a nagyanyját, bevarrni a sebeit. Ezek ilyenek, érted.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
seol 2020.06.11 12:26:02
@Kettes:

Valaki szólhatna nekik, hogy minden ma létező nemzet (bármi is az az izé) fenn van maradva. :)
seol 2020.06.11 12:58:56
@Kettes:

Egyrészt trükkös, majdnem kattintottam, másrészt sokkal egyszerűbb és veszélytelenebb 7000 kilométerre történő dolgokkal fenntartani a harci merevedést -- igen, igen, az a szakmája a srácnak, tudom, hogy tudod, hogy hívják. :)
seol 2020.06.11 21:29:12
@Kettes:

Legalább tehetne úgy a nyomorult, mintha utálná a dolgot. Mondjuk senki nem hinné el neki, de akkor is. :)
       Az asszimiláns sváb Rajcsányi lapjában, az asszimiláns horvát(szerb) Milan Constantinovity interjúvolja Märle Tamást, így umlauttal, arról, hogyan települtek be a rohadt nemzetiségiek a tiszta turáni vérhazába, és hogyan követtek el magyarellenes rémfürdőket. Jézusom, ezek a lányaikat is…..
seol 2020.06.09 14:23:25
@aronsatie:

ENNYIRE alacsony vérnyomással el kéne menni orvoshoz. ;-)
seol 2020.06.10 15:24:43
@Ron Vibbentrop:

Ja, filmből SAJNOS csak ennyi van a témában:

www.imdb.com/title/tt2306623
seol 2020.06.11 15:06:41
@kemény keleti kommentelő:

A google nevű nagy varázsló megint lecsap.

"A félnomád népeknél csak a nép egyik része vándorol, míg a másik részük letelepedett földművelést folytat, ennek neve integrált nomadizmus. Ilyen életmódot folytatott például a honfoglaló magyarság."

hu.wikipedia.org/wiki/Nomadizmus