Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilárd Hanvay

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
463 éve (1547) született Don Juan de Austria.1547, más források szerint 1545-ben jött világra V. Károly császár zabigyereke, János, akit fiatalon Geronimonak hívtak. Mivel uralkodó nem lehetett, be kellett érnie az infáns címmel és a világ egyik legnagyobb hadseregének…..
Szilárd Hanvay 2017.05.01 18:12:01
Ismét a média központjába került az Avas, ezúttal két halálos áldozatot követelő tűz miatt, amely szombat este keletkezett a hatodik emeleten. A lángok a külső, utólagos szigetelésen keresztül  rövid idő alatt terjedtek a felsőbb szintekre.Ezt az állítást később…..
Elképesztő interjút hallhatott Drágabolgárúr megfáradt hangja. Az öngyűlölő baloldali médiagettó falai között ilyen összecsapást csak ritkán lehet hallani. Ezért volt minden perce megdöbbentő. Az egomán volt miniszterelnök néhány percig próbálta titkolni, mennyire el van…..
Diszkrimináció Norvégiában Siv Kristin Sællmannt, a norvég közszolgálati televízió egyik legismertebb, legkedveltebb műsorvezetőjét nem várt támadás érte. A helyi muzulmán közösség vezetői tiltakozásba kezdtek, amiért a tévéhíradó egyik adásában a nyakláncán…..
Nagyüzemi gyerekrablás Norvégiában írta: Al Keresztényüldözés a norvég gyámügynél Öt gyerekektől fosztotta meg a norvég gyámügy a román-norvég Bodnariou házaspárt. A vád: "keresztény radikalizmus". A legkisebb gyermek mindössze három hónapos, édesanyja még…..
Szilárd Hanvay 2016.01.19 20:35:26
A magyar felsőoktatás intézményrendszere mindeddig egyetemekre és főiskolákra tagolódott, és természetes, hogy az előbbi jelentette a magasabb rangot. A felsőoktatási törvény azonban nemrég megváltozott, és az egyetem és a főiskola mellett új elnevezést vezetett be a magyar…..
A hétvégén felderítettem az Ördög-árok forrásának/kezdetének helyét Nagykovácsinál, és követtem a lassan csorgó vizet egészen a Remete-szurdokig. Egy videó elkészítését tervezzük ugyanis, amelyben végigjárjuk a több mint 20 kilométeres medret egészen az Erzsébet híd…..
Keresztények illegalitásban   Évente több mint félmillió turista keresi föl a Maldív-szigetek szebbnél szebb pálmastrandjait és egzotikus víz alatti világát. A keresztény őslakosok közben az államtól való félelmükben illegalitásba menekülnek. Őket pusztán a…..
Tizennyolc év elteltével újra Miskolc önkormányzata az Avas Szálló tulajdonosa, a város 155 millió forintért vásárolta vissza a leromlott állapotában lévő épületét – közölte a város polgármestere szerdán. Ezzel a lépéssel a végére érhet az egészen elképesztő kálváriát végigjáró, dicső múltú épület…..
Újra fel van állványozva a  Középszer 18-20. számú társasház Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozata alapján ugyanis kötelező a szigetelési hiányosságokat kijavítani tudta meg a minap. hu. Az eszakhirnok. hu úgy tudja, hogy a…..
Magyarország talán legnépesebb negyede a miskolci Avas lakótelep. Frekventált területen fekszik, iskolák, óvodák, szép parkok övezik, akár kellemes is lehetne itt az élet. De csak lehetne. A „Fészekrakó program" segítségével többnyire vidékről beköltöztetett…..
Szilárd Hanvay 2015.06.16 16:26:06
Pénteken folytatódott a tiltakozás a Középszer utcai Kazinczy Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola finoman szólva is kétes körülmények között kinevezett megbízott igazgatója, Dávid Enikő ellen. Az igazgatónő makacsul kapaszkodik az asztalába, nem…..
Nem nyilatkozik Bajnai, mondta a Híradó ma reggel hat óra hét perckor az ügyeletes Fidesz-kampányvideó első felvonásaként, amiben a közmédia szépen betérdelt a kormánynak. Fájni fog, mondta Bajnai. Akkor is azt mondta, amikor miniszterelnök lett Abban A Sötét Korban, Amiben A…..
Szilárd Hanvay 2014.02.13 19:33:50
Jó hírekkel indulhat az év, ugyanis a közeli múltban megjelent a hivatalos felvételi tájékoztató, és immár biztos, hogy a bölcsészkar nemcsak gazdag és színes képzési kínálattal, hanem állami ösztöndíjas helyekkel is várhatja a felvételizőket. Mégpedig valamennyi szakon. A…..
  Schmitt Pál egyszerre túl kevés és túl sok köztársasági elnöknek – ezzel a nagyon pontos érveléssel igazolta Kövér László, miért ellenezte olyan makacsul a volt MOB-elnök államfővé választását 2010-ben. Az idő őt igazolta: Schmitt köztársasági…..
A Schmitt Pál féle plágium-ügyet nem kell bemutatni. Mindenki hallott róla, mindenkinek van véleménye; én itt és most nem kívánok véleményt mondani. (Sejthetitek hogy nevetségesen siralmasan szánalmas.) Viszont az Origo tegnap késő este közölt egy cikket, amiben bemutatják a…..
Coober Pedy egy város Észak- Dél-Ausztráliában , 846 kilométerre északra Adelaide a Stuart Highway .   ..
Blogunk mind ez idáig adós maradt a szerda este részleteivel. A program immár összeállt. Ember a Medvében – Az ember különböző aspektusokból December 18. (szerda), Grizzly Musik Pub 18:30 Dr. R. Nagy József (Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet): A retró.…..
Igen Tisztelt Közönség! Kiváló hírrel indulhat útjára az ME-BTK oktatói és hallgatói blogja, a közelmúltban ugyanis megjelent a HVG Diploma 2014 című kiadványa, amely nemcsak az egyetemek és a főiskolák, hanem az egyes karok friss rangsorát is közölte. Az oktatók kiválósága…..
65 éve (1945) bombázták Drezdát.A szövetséges légierők a szőnyegbombázást 1942. március 28-n kezdték. A legpusztítóbb akciót Drezda ellen intézték a 14-re virradó éjszaka. A földi pokolban 25-60 ezer ember lelte halálát. A városba ekkortájt érkeztek a keleti front…..
Festy in style Outfit - Budapest 2013.10.20 16:42:55
Photo by Iszak Eszti Outfit:Sweater: H&MShirt: Ralph LaurenSkirt: ZaraBag: Calvin KleinShoes: H&MNecklace: Cango & RinaldiBracelet: Cango & Rinaldi Imádom a napsütést és a jó időt! Úgy örülök, hogy visszajött egy hét hideg után. Esztivel gyorsan ki is használtuk a…..
Szilárd Hanvay 2013.12.21 22:48:08
Pénteken is népszerű volt a nyílt nap... ahogy a bölcsészkar kiadványa is. Nem csoda, hisz igényes és hasznos. Érkeztek is szép számmal a kar bemutatkozó előadására... amelyet most Dr. Kecskés Judit dékánhelyettes tartott. A figyelem ezúttal sem maradt…..
Idén is érdekes ismeretterjesztő előadásokkal, valamint sok-sok hasznos információval várja a Miskolci Egyetem, így pedig a bölcsészkar is azokat a fiatalokat, akik jövő szeptemberben már hallgatókként térhetnek vissza a miskolci campusra. Fontos, hogy a nyílt napokon a leendő…..
Aki kimaradt, még nem maradt le semmiről: holnap is várja az egyetem, és várja a bölcsészkar is a felsőoktatás iránt érdeklődőket. Addig is néhány kép a mai napról, amelyekért a köszönet Kiss Viktornak jár! A fiatalok megérkeztek... elolvasták a MEgazinban, hogy miért…..