Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shutimanó

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Hisztizik??? Én biztos fognék egy poharat, és leönteném vízzel!” Bárcsak annyi pénzem lenne, ahányszor ezt és ennek a "jó tanácsnak" a különböző verzióit hallottam! Most elmesélem nektek, milyen volt az, amikor az ovisom képen öntött egy pohár vízzel. Igen: ő engem. Az ovisom úgy 20 hónapos kora…..
Shutimanó 2018.06.21 13:33:11
@SZPIITII: Az ember értelmes lény, ért a szóból, csak az adott emberhez igazítva kell kommunikálni. Ha neked, mint felnőtt embernek ez nem megy, az nem a gyerek hibája, hanem a tiéd. Fentebb már írtam, hogy nem ahhoz kell erő, hogy megüss egy nálad sokkal gyengébbet, hanem ahhoz, hogy erőszak helyett más utat válassz. Ha neked ez nem megy, hát nem megy, de azt látni kell, hogy ezzel csak azt bizonyítod, hogy nem vagy elég erős saját magad neveléséhez. Részemről ennyi, nem látom értelmét a veled való beszélgetésnek.
Shutimanó 2018.06.21 13:43:23
@JamesFord:
"És még mindig jobb egy-két HELYÉNVALÓ atyai pofon HA SZÜKSÉGES, mint az, hogy a félrenevelt kis ficsúrt jól megverjék az iskolában, mert nem úgy viselkedik, ahogy kellene."
Tehát félrenevelem, ha nem ütöm meg a gyerekemet?

"Vagy még rosszabb, ha a félrenevelt ficsúrok összeállnak és a normálisan nevelt gyerekeket bántalmazzák; mert kiskorukban nem érttették meg vele a szülei, hogy ez rossz, büntetés, csak akkor használatos, ha valaki rosszat tesz vagy árt valakinek."
Ha nem verem a gyereket, félrenevelt ficsúr lesz belőle, eddig ezt értem. De akkor az általad nevelt, néha megvert gyerek miért nem tudja megvédeni magát? Biztos van összefüggés a kettő között? Tudnál esetleg linkelni erről tanulmányt, vagy írni könyvcímet, amiben ez le van írva? Vagy ez csak erős tipp a részedről?

"Ennek hiányából fakad az, hogy nem érik fel ésszel 14-15 éves gyerekek, ogy a macskának fáj, ha fejberúgják pl."
Szakirányú végzettség nélkül szerintem botor dolog ilyesmiben ok-okozati összefüggéseket állítani.

Az erőszak nem az egyetlen út, és mindig van másik megoldás. Ellenkező esetben az is normális lenne, ha leszorítasz egy motorost, az utánadmegy és a könnyebik utat választva értetné meg veled a tetted helytelen mivoltját. Szerencsére ez nem norma, ez garázdaság. Még akkor is, ha csak ritkán lenne szükséges az ilyesmi. ;)

Mindegy, úgysem fogjátok megérteni.
Shutimanó 2018.06.21 13:48:55
@SZPIITII: " A gyerek még távol áll attól, hogy "értelmes lény" legyen." Tovább sem olvasom, nincs miről beszélnünk. Neked az agresszió válik be, másoknak meg az értelmes párbeszéd. A te módszered hívei vannak többen ebben az országban, olyan is. ;)
Ismerős az a dühítő élmény, amikor valamelyik kedves szomszédod zajong és nem tudsz tőle nyugodtan aludni? Jómagam ilyen szomszédból sajnos többet is kaptam a kelleténél, így könnyedén felállítottam a dobogós helyezéseket:..
Nem tudlak apának hívni, igazából megszólítást sem érdemelsz .... mert számomra csak egy donor vagy. Így alakult. Van apám, te meg biztosítod a zsebpénzemet. Ennél több miért kellene az életemből?   Nem tetszik? Azt tervezed, hogy így nem érdemlem meg és nem küldöd a…..
the power of the nectarFolytatódik hát Monster sorozatunk tesztje, egy másik termékkel, a Ripperrel. Igazából nem tudom, hogy most mire akartak célozni a ripper alnévvel. Én megmertem az elején győződni, hogy égőt/tüzest akar jelenteni, de nem vagyok benne biztos, mert…..
Shutimanó 2015.01.28 22:02:13
Jelen időben vagyunk, valahol Északnyugat-Angliában. Ha pár szóval el akarnám mesélni, mi történt az elmúlt évben, csak kiválasztanék egy tetszőleges napot. Legyen mondjuk tavaly december 30. 6:40-kor csörög az óra. Kinyomom, újra csörög, megint kinyomom, aztán ha már elég…..
Shutimanó 2015.01.14 10:23:20
Egy szavazatunk van, mondja Bencus a beköszönésben, de azzal szabadon garázdálkodhatunk, már ugye bizonyos kereteken belül, mert Maksa Zoltánt a közéletből ezzel nem lehet eltávolítani, de ne legyünk telhetetlenek, megássa ő a saját sírját, ha arról van szó. Azt viszont mi…..
Shutimanó 2015.01.04 23:04:16
@sixx: Áhháááá, értem. Ebben az esetben nem szóltam, kípápdögúdvörk!
Az önkiszolgáló mosoda fogalma korántsem számít már újdonságnak Magyarországon, azonban ha megemlítem valakinek, hogy nemrég mostam is egy ilyen helyen, akkor általános rácsodálkozás a válasz. Amerikai filmekben többször látni olyasmit, hogy valaki bemegy egy mosógépekkel teli…..
Shutimanó 2014.10.19 10:35:44
@falomb: A mosogató szifonjába van csatlakoztatva nálunk, a konyhában. A fürdőszoba elterjedt megoldás, de nagyon kellemetlen - esetenként halálos - érzés amikor egy kis kóboráram végigfut rajtad, mert megfogtad a csapot meg hozzáértél a mosógéphez. Zanzásítottam, ne kössön bele senki. A mosógépnek jobb helye van a konyhában.
Shutimanó 2014.10.19 11:00:11
@Tóth Ottó2: Ennyire nem mélyedtem bele a témába, minden bizonnyal igazad van, meg lehet oldani szuperbiztonságosra a fürdőszobás verziót is. Mindenesetre a mi mosógépünk a konyhában van, ízlésesen beépítve. :) Próbálok rájönni, hogy milyen élethelyzetben használnék mosodát, de egyelőre nem tudom.
Az ember, aki sose volt ott Szünet 2014.07.27 13:30:59
Most kénytelen vagyok egy kis szünetet tartani. Szeptemberben folytatom...
Előre szólok, nem igazán szeretem a fesztiválokat, és akkor még finom voltam. Igazából irtózom minden olyan tevékenységtől, ahol tetemes mennyiségű ember verődik össze, értsd: meccs, koncert, telt házas mozi, strand, politikai tüntetés, vásár, felvonulás, és hasonlók. Nem…..
Shutimanó 2014.07.27 16:22:13
@scal: Nem értem. Én egy szóval se mondtam, hogy jobban írok nála, én arra utaltam, hogy látható hibák vannak benne, amik súrolják az élvezhetőség határát. Ha nincs igény benne a fejlődésre, az csak azt mutatja, hogy egy nagy nulla. Persze, a mai VV-celebek világában oly' mindegy, hogy tud-e írni egy újságíró, avagy sem. Megesznek ezek mindent. No, elbúcsúzok ettől a poszttól, nem én vagyok a célközönség.
  A látogatóközpont bejárata a megnyitás előtt - fotó: Wachsler Tamás Komolyan azt hittem rosszul olvasom, mit ír a turizmus.com az Országház tegnap átadott új látogatóközpontjáról. Miután megdicsérik a klasszul kialakított, hiánypótló egységet, rátérnek a cikk felét…..
Shutimanó 2014.07.02 17:07:03
@Szelid sunmalac:
Értő olvasás a barátod.
"akkor lehet, hogy napokig nem jutnának be az általuk választott nyelvű"
TEHÁT például NÉMET nyelvű idegenvezetésre. TEHÁT a külföldivel kerül konfliktusba, aki parizeres zsemlényit akar spórolni. TEHÁT amit írtál, az egy hatalmas marhaság. TEHÁT.
Shutimanó 2014.07.02 17:19:21
@Szelid sunmalac: A németnek is feltűnik, és fel fog háborodni, pont azért, mert tüchtig nép, akik nem szeretik, ha hülyének nézik őket. Ha a belépő ennyi, akkor ennyi, és nem több. Én ezt tapasztalatból írom, te meg a fotelből osztod a magyarokat.
Shutimanó 2014.07.02 17:21:45
@ehpkb5: Leülhecc, szintén elégtelen. Sunmalac egy tipikus magyar, aki szidja a többi magyart. :D
Hazánkban igazi kultikus státuszba emelkedtek a Bud Spencer-Terence Hill filmek, melyre egykori nagy sikerük ellenére sem tettek szert a tengerentúlon. Sokan próbálták már megfejteni, hogy miért vált kultikikussá a színészpáros által készített tizenvalahány film itthon. Itt az én…..
  Van abban valami kacagtató báj, ahogy miközben megpróbálok kijutni a szobából, rálépek egy fakockára, onnan lendületből egy rágókás-csörgő keményebbik felét vetem alá nehézkedési próbának, végül ügyesen átesek a gyerekrácson, magammal rántva a kiskádat. Én csak…..
Shutimanó 2014.06.18 17:29:30
@ildiko78: Zuhanás közben az futott át a fejemen, hogy: Kezdődik... :D
A fonalkötött villamosnak elképesztő sikere volt tavaly, úgyhogy a Kézimunkások Szakszervezetének fonalgerilla csapata most újabb célpontot szemelt ki. Ezúttal a Gyermekvasútra csaptak le. Egyrészt személyes kötődések miatt, másrészt mert így gyerekekhez juthat el a…..
  Mi ilyen hibrid megoldást választottunk, azaz így alakult, mert amikor születése után ráadtuk Petire a moshatót, és eltűnt benne úgy, hogy órákig bolyongtunk benne, mire megtaláltuk, jegeltük a kérdést négy hétre, addig pedig eldobhatóztunk. Négy hét után már volt akkora…..
Shutimanó 2014.06.10 13:05:36
@WildBear: Direkt ezért raktam be egy képet a pelusról, hogy ne keverjék össze az emberek a sima textillel. :)
Shutimanó 2014.06.11 07:28:15
@csizkek: Szinte teljesen egyetértek veled. Néhány apróságra viszont reagálnék.

1. Amennyire emlékszem (így hajnalban még lassan forognak a fogaskerekek), a bambusz pelusokra igaz, hogy kerülni kell a bio cumókat, a frottírnál mehet az ecet öblítéshez. Nekünk egy bambusz keveredett a sok nembambusz közé, mostuk ecettel, valszeg ezért nem működik rendesen. Maradunk a frottírnál.
2. Igen, a méretproblémával mi is szembesültünk.
3. Igen, éjszakára eldobhatózunk.
4. Nálunk kijött a matek, a számítás menetét fentebb olvashatod.
5. Nálunk kijön a kakifolt minden gond nélkül.
6. Áldom az eget, hogy frottírt választottunk, mert így a mosószerezés pofonegyszerű nálunk.
7. Egyetértek, a szobatisztaság az egyik ok, amiért moshatózunk.
8. A miénk patentos, gumírozott oldalrésszel. Még nem folyt ki cumó sehol.
9. A környezetre gyakorolt hatás csak egy indok nálam a sok közül.

+1. Nincs változás a büdibb kakis korszakban sem. Talán annyi, hogy amíg eljut a csapig a pelus, szemmel látható nyomot hagy maga után a levegőben. XD De ezt egy eldobható is produkálná.

Köszönöm a kommentedet, szépen összeszedett írás, és nagyrészt lefedi mindazt, ami az én fejemben jár ezzel a témával kapcsolatban.
2000, Budapest-Tököl. 27 éves vagyok. Bevittek a X. kerületi rendőrkapitányságra, de mivel elmúlt négy óra, senki sem foglalkozott velem, és az előállítóban éjszakáztam. Itt nincs ágy, csak a fal mellett fut végig egy pad, a vécére meg külön ki kell kérezkedni. Kaptam egy…..
Ugye, az az alap feltevés, hogy ahol két ember jóllakik, ott egy harmadik is jól fog, illetve szerencsés esetben úgyis anyatejen él a gyermek, az meg "ingyen" van. No, nézzük, mik azok a rendszeresen megvásárolandó dolgok, amiket amúgy nem vennénk meg, először csak…..
Shutimanó 2014.05.28 16:25:02
@HTünde: A fürdővízbe teszek belőle egy kupaknyit, és én szeretem az illatát. Hivatalosan így hangzik a leírása:
"A jojobaolaj bőrápoló, a stellária kivonata és a B5-vitamin segíti a hámregenerációt és a vitaminokkal együtt a hajképződést is. A csicsóka bőrtápláló kivonata a bíbor kasvirág, levendula és izsóp főzete a bőrregenerációt támogatja. A cédrus allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását."

Egy kicsit úgy vagyok ezzel, hogy a kezdetek óta használjuk, és még nem került hasonló, jobb árban levő cucc a kezembe. Ha esetleg van tipped, örömmel fogadjuk. :)
Shutimanó 2014.05.28 19:54:35
@darjeeliing:
1. Ha elfogy ez az ipari mennyiségű (50ml) olaj, akkor kipróbáljuk a napraforgóolajat, köszönöm. :) Egyébként ebben ezek vannak: rózsa, sárgabarackmag olaj, mandula olaj, ligetszépe olaj, szezámolaj, jojobaviasz.

2. Igazság szerint én is nagyon élvezem ezt a lubickolás dolgot. Az világos számomra, hogy nem fog úszni csak úgy magától még egy jó ideig, viszont az alap mozdulatok, a "víz alatt tartózkodás" talán mélyebben rögzül. A baba-mama klub is remek gondolat, én már egy ideje szorgalmazom is a dolgot. Sajnos (vagy nem sajnos, nézőpont kérdése) eddig még nem volt időnk erre.

3. Pont időben írtad a mosószert, holnap veszünk egyet, köszönjük.

4. Igazad van, vesszük a fáradtságot a reszeléshez (is). Persze azért megtartjuk a cukormentes bébiétel dolgot, de beszúrunk nyers dolgokat is. Köszönjük.
Shutimanó 2014.06.09 21:46:41
@ildiko78:

Hmmm, a bébiételes dolgot felvettem a végiggondolnivalók listájára.

A babaúszás valóban luxuskategória, de ezt a káros szenvedélyünket szerintem megtartjuk, mert mindhárman nagyon élvezzük.

Még nem tapasztaltuk, hogy ez a gyógynövényes popsikrém eltömítenék a pelus pórusait. a kence, olaj számunkra azért fontos, mert mindent meg akarunk tenni azért, hogy Peti bőre egészséges maradjon. Aggódunk, na, hogy örökölte az ekcémánkat. :) :) :)
Az Apácska blogon felmerült a téma, hogy mennyibe is kerül a gyerek. Apácska azt írja, hogy egy gyerek sokba kerül. Mert kell neki popsitörlő, meg popsikrém, meg babaolaj, meg babaúszás, meg babasampon, sőt, még babafürdető esszencia is. Amikor én születtem, akkor még csak…..
Shutimanó 2014.06.06 20:46:12
1. Én egy szóval sem írtam, hogy soknak tartanám a költségeket. :)

2. Anyácska és én is ekcémások vagyunk, az Elsőszülött pedig örökölte a hajlamot erre. Én azt gondolom, hogy teljesen természetes dolog megtenni mindent, hogy soha, vagy lehetőleg minél később, minél kisebb mértékben szenvedjen a gyermek az ekcéma káros hatásaitól. Itt mind a viszketésre, mind a többi gyerek (mert a gyerekek igen gonoszak tudnak lenni) által való kirekesztésre, csúfolódásra gondolok, amiben mindkettőnknek bőven volt részünk. A természetes anyagok használata egyelőre mindhármunknál bevált, rosszul esik, hogy némi gúnyos felhangot olvashatok ki a soraidból.

3. Sok kép készül a csemetéről, de mindannyian tudjuk, hogy egy gyereket a két szemünkkel jó látni, nem a fényképezőgép lencséjén keresztül. Közösségi oldalra minimális számú kép kerül fel, pont azért, hogy akit tényleg érdekel, az jöjjön el meglátogatni minket. Az, hogy egyáltalán teszünk fel képeket a csöppségről, az azért van, mert rengeteg barát/családtag él szerteszét a nagyvilágban, nekik szól. Facebook-on a külvilág semmit sem láthat belőlünk, az ismerőseink pedig folyamatosan szűrve vannak, mert erre is van lehetőség.

4. A jobb képeket előhívatjuk és bekerülnek az albumba, akárcsak Anyácska és Apácska esetében. Szép hagyomány, ünnepi estéken majd meghitt hangulatban lapozgathatjuk őket közösen. :)

5. Nekem három testvérem van, Anyácskának kettő. Nem fog csökkenni soha a gyermekeinkkel való foglalkozás intenzitása, ismerjük a know-howt.

6. Csak azért számoztam meg a gondolataimat, hogy követhetőbb legyen, végig mosolyogtam. :) Píszlávheppinesz
A cím kicsit félrevezető, mert nem arról lesz szó, hogy egy adott WC nem alkalmas vécézésre. A nyilvános helyeken lévő WC-k (pláza, pályaudvar, színház, könyvtár, kórház, múzeum, stb.) teljesen jól megfelelnek a kívánalmaknak, mint vécék. Tiszták, egyszerűek. Van bennük…..
Shutimanó 2014.05.28 16:39:49
Az emberek a hörcsögtől származnak. Vagy hörcsöggé fejlődnek. Ezt még nem döntöttem el. :) De az biztos, hogy van közünk ehhez a cuki állathoz, habár annyi vackot, mint amit mi halmozunk fel a lakásainkban és a munkahelyünkön, a Föld komplett hörcsögpopulációja sem tudna…..
Shutimanó 2014.05.28 16:29:06
Amikor eldöntöttük, hogy ideje a szerelmünknek testet öltenie, az aktuális anyagi helyzetünket extrapoláltuk a jövőre. Bíztunk benne, hogy anyatejes baba lesz (így lett), mosható textilpelusba ruháztunk be (EP-kártyára meg lehetett vásárolni), valamint meghatároztuk azokat a…..
Shutimanó 2014.05.27 10:12:31
@sncf: Teljesen igazad van. Ez ellen sokat tenni nem lehet, viszont figyelemmel kísérem a választott befektetési alapokat, hogy adott esetben "időben" közbe tudjak avatkozni.
Most pedig köz- és jószolgálatilag egy tisztán caveat emptor, azaz óvakodjon a vevő témájú poszt következik. Van a borotvakéssel történő borotválkozás elkezdésének egy rákfenéje. Amennyiben a Lelkes Kezdő autodidakta módon vág bele, és nincs tapasztalt, őt…..
A Mannaszappan nevét ismertem már egy ideje. Gondoltam, egy a jónéhány más, önállóan vagy a Meskán áruló kézműves készítő közül. Aztán egyszercsak látom, hogy a Facebookon már négyszázezer lájkolónál tart – mi van? A tízmilliós, és az internetfelhasználók aránya…..
Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..