Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jéghegy

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar történelemben is szép számmal tűntek fel kiváló, nagy hatású szónokok, blogunkban róluk és emlékezetes beszédeikről sem szeretnénk megfeledkezni. Várjuk ebben is javaslataitokat, mi elsőként Kossuth Lajos függetlenségi kiáltványát idéznénk fel, amit 1849. április 14-én szavazott meg a…..
Jéghegy 2015.07.09 10:27:51
@téridő2: Hogyne. A románok vagy az ukránok pl. soha nem lázadtak fel a Habsburg uralom ellen, s jól látható, hogy ma is osztrák színvonalon élnek, a születéskor várható élettartamuk pedig 100 év. Ja, mégsem.
Nyilvánvaló, hogy a zenészek nem mindig azzal a névvel lépnek színpadra, ami a születési anyakönyvi kivonatukban szerepel. Kovács Jánosként nyomni annyira snassz, nem? Legyen már akkor John Brutal Smith a név, mindjárt jobb. A MetalInjection nyomán összeszedtünk 10 legendás…..
Jéghegy 2015.01.25 17:54:29
@Le Orme 2: Azért én nem vagyok benne biztos, hogy szeretnék-e Chaim Weitz néven élni. De a többiek esetében tökéletesen igazad van.
Az amerikai ügyvivő szerint más EU-országok tisztviselőit is tiltották már ki az Egyesült Államokból, a hat magyar magánszemély kitiltásáról is csak azért értesült a nyilvánosság, mert valaki ezt nyilvánosságra akarta hozni. André Goodfriend arra készül, hogy januárban…..
Jéghegy 2014.11.27 15:05:31
@tableno: Nemrég még az araboktól sem voltak beszarva. :)
Hihetetlen, gyomorforgató választási csalás történt tegnap Újpesten. Az MSZP jelöltjére a választásra jogosultak 15 %-a szavazott. 14 % ellene szavazott, s 71 % nem ment el szavazni. Azaz a választópolgárok 85 %-a az MSZP-jelölt ellen volt. Tehát az állítólagos nyertes csak a…..
Jéghegy 2014.11.24 11:23:46
Már csak percek voltak hátra David Ben-Gurion Izrael függetlenségét deklaráló beszédéig, amikor Zeev Sharefnek eszébe jutott, hogy elfelejtett taxit hívni. Az esemény főszervezője – kezében a függetlenségi nyilatkozattal – idegesen intette le az első útjába kerülő autót. A…..
Jéghegy 2014.05.15 23:44:26
@Huncutkukac: Azt hordja, csak az előbőrét nem...
Vérfürdő a Black Wall Street-en   - lz - Az egyesült államokbeli Oklahomában található Tulsa városában élt a XX. század elején az egyik legsikeresebb és leggazdagabb afro-amerikai közösség - központjában az Greenwood Avenueval - az utcával, melyen fehér ember nem járt.…..
Kijött egy újabb tévészpot az idei év talán legjobban várt kardozós-szandálos filmjéhez, a szinte teljes egészében Magyarországon forgatott Hercules - The Thracian Warshoz. De kit érdekel a fél percet végigüvöltő izomhegy, Dwayne „The Rock” Johnson, mikor a lényeg…..
Jéghegy 2014.04.15 02:32:49
Új videóval jelentkeztek a Kormányváltás erői. Az Orbán-rezsim károkozása egy percben című műalkotás az MSZP, az Együtt és a DK csatornáján is elérhető, tehát alighanem közös szellemi teljesítményről van szó: Az egyperces hosszúságú, az Orbán-kormány okozta…..
Jéghegy 2014.03.18 11:57:57
@Ben Franklin: Igen, csak az elvándorlók magyarok, a bevándorlók pedig egyre kevésbé határon túli magyarok, egyre több a harmadik világbeli söpredék.
A vasárnapi rántott hús emlékének ízével a számban, olvasom, hogy Orbán nem vitázik, mert Simon Gábor. Belátom, a hír nem kicsit tendenciózus címe ellenére, a Fidesz vasárnapi ebéd idejére időzített közleménye a nevetségesség és szánalmasság felső határát egyidejűleg…..
Ugyan Szent Patrik napján talán lehetnénk ünnepibbek is, de ma mégis inkább Írország picit sötétebb oldaláról lesz szó. A szerzővel, Eddie-vel lehet vitatkozni, és ti majd nyilván meg is teszitek, de ez az Írország is létezik. „Ma van Szent Patrik napja, az írek egyik…..
Március 15-én elmentem megnézni, milyen lett a felújított Kossuth tér. Régóta vártam, hogy történjen valami Budapest és Magyarország legtöbbet emlegetett és legismertebb terével, ami méltatlan állapotban, bozótosként, autóútként és parkolóként töltötte az elmúlt…..
Téli olimpiák 1924-től napjainkig Bár az újkori olimpiák története 1896-ban Athénban kezdődött, sokáig csak nyáron rendezték meg a játékokat. Az első téli olimpiára 1924-ig kellett várni, ekkor Chamonix városa adott otthont e jeles eseménynek, amelyeket aztán 1992-ig a nyári olimpiákkal együtt,…..
A fenti térkép önmagában is csodálatra méltó, de van belőle még vagy száz a worldmaparchive.com. Igaz, talán ez a legszebb (a stockholmi Gustav Nord alkotása). A szubjektív térképek igazi szerethető műfaj, Németországban meg ilyen firkált világtérképekből rendeztek…..
Jéghegy 2013.12.05 15:53:34
Orbán Viktor Fidesze sohasem fogja nagyon dicsérni az Európai Uniót! Mert megtörtént az a történelmi baklövés, hogy az Unióhoz nem Orbán Viktor csatlakozott, hanem a Medgyessy Péter vezette szocialista-szabad demokrata kormány. De vajon jó az nekünk, hogy Magyarországon hónapról…..
Tudják, az igazság az, hogy Géza képviselő cimborám mellett más otthon maradottal is igen szoros kapcsolatot ápolok. Ott van anyám és apám, akik jelenleg Aquincumban tengetik csendesen nyugdíjas mindennapjaikat. Velük általában hétvégén beszélek, miután a szokásos…..