Regisztráció Blogot indítok
Adatok
patkányarcúáginéni

0 bejegyzést írt és 596 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autónak vallja magát. Vannak nála modernebbek, gyorsabbak, halkabbak, izgalmasabbak, fiatalabbak. Harmonikusabbak, olyanok, amelyek hitelesebbek? Itt már gyérül a mezőny. A nagy ígérgetések és perc alapú hírek világában kiállni, és azt hirdetni, hogy abban szólalsz meg, amihez értesz, azt…..
patkányarcúáginéni 2022.09.01 19:47:06
@AlexAston: Így igaz, Alex Astonovics, mintha magam mondtam volna!
Gyakorlatilag lezárja a határokat Magyarország szeptember elsejétől, magyar állampolgárok komoly nehézségek árán, külföldiek pedig gyakorlatilag szinte sehogy sem léphetnek be az ország területére. Mi lesz az ingázókkal és a hazalátogatásra készülő határátkelőkkel? Fotózz ki az ablakodból és küldd…..
Egy lovassági altábornagy visszaemlékezése Az 1915-ös születésű Harry W.O. Kinnard huszonnégy évesen végzett a West Pointon. Ott volt a Pearl Harbor-i támadásnál, később részt vett a nyugat-európai hadjáratban: mind az Overlord-, mind a Market Garden-hadműveletben ejtőernyővel ugrott, de Bastogne…..
patkányarcúáginéni 2020.04.21 20:19:40
@Kabai Domokos Lajos:

Ez tipikus lipsi-bolsi duma te faszfej!

Szerencsétlen vietnámiak szívták meg, hogy az északi komcsik végül győztek.
A történelmet mindig a győztesek írják - mondta Napóleon, és milyen igazan. És a történelem talán egyetlen igazi győztese az nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok. Azonban - a filmekkel ellentétben - még nekik sem volt makulátlan, fényes diadalmenet a történelem útja. Éppen ezért kerestem olyan…..
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
patkányarcúáginéni 2020.03.14 19:38:55
A magyar kormány intézkedései szigorúságukban messze elmaradnak a szlovák kormány döntéseitől. Vajon mi a jobb? A túlzott magabiztosság vagy az eltúlzott óvintézkedések? Nézzük meg a két ország némely döntését közelebbről! 1.Szlovákiában 14 napos tanítási szünetet rendeltek el minden…..
patkányarcúáginéni 2020.03.13 15:42:08
@rallus: Egyetértek!
Diákhang Lehetetlenország 2020.02.02 12:11:41
Amikor egy ország polgárainak többsége, de legalább egy jelentős része képes észrevenni azt, hogy pártoktól, emblémáktól, oldalaktól és politikusoktól függetlenül tarthatatlan és zavarba ejtően gyalázatos az, ami az utcán történik, ami a tévében látható, ami az újságban elolvasható, akkor az nem egy…..
patkányarcúáginéni 2020.02.03 18:44:15
@Andy73: +1
Archiregnum Baki 2020.01.30 22:32:18
Október óta néhány hatalmi pozíciót ellenzékiek birtokolnak, ebből következik, hogy most már nem csak ők kritizálnak, hanem őket is számon lehet kérni. Ellenzék-kormány konfliktusban nem egy civil áll szemben az államhatalom gépezetével, akivel akkor is szolidárisak vagyunk, ha éppen hibázik, hanem…..
patkányarcúáginéni 2020.01.31 10:47:09
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
patkányarcúáginéni 2020.01.20 12:55:19
@dr. vuvuzelafan:
"Te ugye csak pénzért tudsz ennyire retardált lenni?"

Sértegetés OK?
A hazai politikai élet mindig tud újat mutatni, és ennek a folyamatos szemmel követése elég érdekes párhuzamokat tud maga után vonni. Bár, tény és való, hogy kívülről ez nagyon mulatságosnak, és egyben tanulságosnak mutat (valószínűleg tananyag lesz 2080-ra, hogy hogyan ne), valójában, ha…..
patkányarcúáginéni 2019.12.12 10:08:24
1915. Német lóvontatású mentőkocsi bombatalálat után a nyugati fronton az első világháborúban..
patkányarcúáginéni 2019.09.30 21:53:09
Határátkelőként az egyik legjelentősebb rendszeres kiadás a lakhatás megoldása. Különösen a nagyvárosokban kell számolni azzal, hogy a fizetés egészen komoly részét elviheti a lakbérre kifizetett összeg. Éppen ezért talán érdekes és hasznos lesz megnézni, hogy a magyar…..
patkányarcúáginéni 2019.05.20 04:06:32
@Shaktee:
A szent libsi mantrát olvashattuk ismét. Köszönjük!
patkányarcúáginéni 2019.05.20 04:06:36
@somlobodog:
Nyugati- és világváros is!
Szívesen.
Egyetlen dolgot tudok szeretni a kormány "világhírű" családvédelmi intézkedéssorozatában, hogy nem nevezték el Orbán valamelyik nagy példaképéről, ahogy a kormány eddigi összes tervét Szélltől Wekerléig. Pedig milyen jól mutatna Gömbös Gyula akciótervként a program, aki háromszor nősült, gyermekei…..
patkányarcúáginéni 2019.04.03 10:16:38
Az Osztrák-Magyar Monarchia korában Bécs és Budapest mellett Prága is hihetetlenül dinamikusan fejlődő, gazdag társadalmi életet élő város volt. A városi polgárság kiterjedt társadalmi életet élt, amire bőven adódott is lehetőség, hiszen a kedvező gazdasági környezetet kihasználva rengeteg söröző,…..
Ha májusban netán szavazhatnak a britek is, az nagyon megdobhatja az EU-ellenes erőket, viszont az jó, hogy Merkel és Macron figyelmeztette a populistákat: hátrébb az agarakkal!   Olaszországban Macron ugyanarra szolgál, mint nálunk Soros György, de Orbán Viktor ez utóbbi tény miatt is…..
patkányarcúáginéni 2019.01.27 15:08:42
@apro_marosan_petergabor:
Napi rutin, de fárasztó, időnként idegesítő.
Ma 74 éve lőtték a Dunába magyar nyilasok Richter Gedeont, a magyar gyógyszergyártás atyját. Richter azután is bejárt dolgozni, amikor 1942-ben a Horthy-rendszer zsidótörvényei alapján kitiltották a saját gyárából. Sorsát azért is érdemes megjegyezni, mert a cinikus Orbán Viktor szerint a cég…..
Benderik elmélkedik O1G 2018.12.22 21:53:00
  Tisztán etimológiailag, néprajzilag, kommunikációelméletileg, marketingtudományilag és szociológiailag -- azt kell mondjam: gyönyörű. Egy szó, mely minden fenti tudós álma.     Ismert eredete, s bár hogy a köznyelvbe most ki ötlete volt berobbantani, nem tudjuk (bár…..
patkányarcúáginéni 2018.12.24 20:53:45
Úgy látszik hiába minden megbékélés,  továbbra is táplálják azokat a legendákat, mely szerint  Yoko Ono tönkretette John Lennont. Ezúttal Ray Connolly angol szerző Being John Lennon: A Restless Life című könyvében erősen negatív színekkel ecseteli, hogy a japán művésznő…..
Hányszor görcsöltetek már azon, hogy mit gondolnak rólatok mások? Hányszor volt lelkiismeret-furdalásotok, miután kimondtátok, amit őszintén éreztek? Hányszor igazítottátok teljesen másokhoz az életeteket, és hányszor kértetek elnézést azért, mert azt tettétek, amit igazán szerettetek volna? Én túl…..
patkányarcúáginéni 2018.11.27 23:05:41
@Wondering Woman:

Akkor: mondhatjuk -, empátiával, odafigyeléssel, tisztelettel , gyűlöletmentesen és kulturáltan - vagy nem?

Ne menekülj a válasz elől!
A szégyen és a félelem furcsa dolog, sokszor olyan helyzetekben jön elő az emberből, amikor semmilyen oka nincs rá. Akadnak, akik folyamatosan attól félnek, hogy kiderül, nem elég jók abban, amit csinálnak – minden ok nélkül. Hogyan kapcsolódik mindez a határátkeléshez? Rögtön kiderül!..
NYOLC ÉS FÉL Federico Fellini 1960-ban bemutatott nagyszabású drámája, Az édes élet világsikert aratott, a rendezőt 1962-ben Oscar-díjra is jelölték ezért a filmjéért. Két korábbi alkotása, az Országúton (1954) és a Cabiria éjszakái (1957) elnyerte ugyan az Oscart „a legjobb idegen nyelvű film”…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma 1968-tól 1970-ig utazunk vissza az időben. 1968. május 8. A Vörös Csillag traktorgyár két DUTRA típusú traktorral segíti Ferihegyen a…..
patkányarcúáginéni 2018.10.28 14:46:54
@medvegy:
Tévedés. A bukósisak Magyarországon - egy átmeneti halasztás után - a hatvanas évek vége óta kötelező.
Történelemhamisítás, újfasiszta induló és az ukrán-magyar alapszerződés felmondására, Kárpátalja visszafoglalására tett utalás a központi állami ünnepségen...
A francia vidéket valahogy úgy képzeli el az ember, hogy gyönyörű dombok és folyók között kis települések bújnak meg, ahol baguette illata száll a levegőben. Nos, mint Eszter posztjából kiderül, valami nagyon hasonló tényleg létezik – neki pedig teljesült régi álma és ott…..
patkányarcúáginéni 2018.10.08 22:27:25