Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeanbart

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész világ aggodalommal figyeli, ami az elmúlt hónapokban Ukrajnában a Zaporizzsjai Atomerőműben és környékén történt és történik az orosz-ukrán háború eseményei során. Legyen világos: a békés célokat szolgáló nukleáris létesítmények elleni fegyveres támadás és az ezzel való fenyegetés az…..
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
jeanbart 2020.12.28 15:52:37
jeanbart 2020.12.29 16:25:19
@Patreides: pénz pénz , ész ész ész Erdőss nek pl volt egy szép bőröndje, meg egy okos feje mellé ..Einstein is elég kis költségvetésből művelt tudományt .. a tudományos kutatás lehet drága, meg lehet olcsó ...Madam Curie pl igen kis költségvetéssel dolgozott... maga kontvasztotta az urán szurokércet, szóval valahogy mintha mindig az elején egy kis költségvetésű kutatás lenne, áttörés az aztán nyit egy ajtót és akkor lehet szórni a pénzt atombombára .. ciklotronra.. űrtávcsőre ami aztán vagy hoz a konyhára .
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
jeanbart 2020.12.12 12:04:32
@DarthVader: ha már matthülyén viselkedik egy nép (elég nagy része ) akkor ott a köz korrekt és valamiféle hitelességgel megalapozott tájékoztatásával , ill a közoktatással , közbizalommal van gond .. ugorj a kútba és akkor elvtársak leszünk a sötétben tip felhívás csak rávilágít arra hogy már annyi az elhülyített/ bizonytalan ... és annyira nincs már kollektív bizalom a hivatalos , vagy akár a tudományos álláspontok felé, hogy mindenki megalkotja inkább a saját verzióját , abból és azon a szinten amije van amit elér , ami leginkább megfelel az az autonóm pl hülyesége korlátait jelentő elvárásainak . Ez az üres magára maradt bizalom hiányos individualizmus csődje ... a kollektív tudás előny : ( szakemberek orvosok tömegei stb már mégiscsak jobban képben vannak ) nem érvényesül felette individuális bizonytalanság ill annak hárítása saját (leginkább előre gyártott tömeg) véleménnyel győz ... Ez nem Gődényeken múlik : szerintem egy hülye azt se érti, ha tudás nem tudás mixet adsz neki ( új dolgokkal ez így szokott lenni , hogy történetesen a tudós társadalom is ezt meg azt gondolja gyűlik a tudás , aztán idővel már csak inkább azt , végül konszenzus van : kb ez a tudományos igazság ...csak ez időbe kerül és itt van egyenirányítás (tudományos követelmény rendszer irányt szab logikával méréssel következtetéssel ) a tömegben meg nincs irány ,ill sok irány van érzelmi : félek vagy nem félek stb azt igazolom hogy féljek vagy azt hogy nem ... pl mit mond a szomszéd asszony ... meg a tévé stb
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
jeanbart 2020.12.10 12:56:30
@Késes Szent Alia: bevonódás : Itthon mindenbe beleszart a dagadt : nincs független gazdasági pénzügyi színházi stb élet pl , mert neki az is kell , nincs független keresztény élet , mert neki az is kell lassan közcélú egzisztencia sincs ,mert a büdös szemét állatja kipucolja a neki nem tetszőket na ez nincs egy Angliában ... nem von be a politikai oldal kérdésbe a közmunkás megélhetésen keresztül , vagy akár a választási krumplival a politikának van egy fixa hatóköre , mint valami utcai lámpának, és nem megy túl azon de nem ugat bele a vadbarma a gyerekvállalás, vallás stb magánügyeibe itt ez a potrohos disznó tróger mindenbe beleszarik ...mert élvezi , ez is hatalom , ezt is megtehetem , a balfasz nyomorult nép meg les lapít sunnyog alkalmazkodik
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
jeanbart 2020.11.18 15:43:51
@kemény keleti kommentelő: szerintem ez a szokásos, kétségbeejtő magyar helyzet kivetítése mindenre... mivel nem ismerjük , nyelvi kulti és szocializációs stb okok miatt nemhogy mélységében de felszínesen sem mi van hollandiában dániában ... de tudom hogy átlag holland bizony jóval intelligensebb, mint egy magyar , és látszik is a városain az adóhivatalán a kormányán a demokráciáján a jogállamán az autópályáink a kórházain a szociális rendszerén az átlagos ember átlagos életszínvonalán... és ez van , még akkor is ha vannak nackók is meg mittudomén milyen tökhülyék ( csak nem hatalmon 10 éve )
Örülünk, Vincent? A helyzet 2020.11.06 11:30:59
          Amikor az ember a githubon nézi a bejövő párezres "batch"-okat éjjel fél ötkör, akkor baj van. És amúgy tényleg baj van, az amerikai republikánus vezetők egyelőre beálltak a konfabuláló idióta Trump mögé, nagyon kevesen merik kimondani, hogy ez az ember teljesen vállalhatatlanul…..
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
       Ebben a részben Kertész Mentés másként címmel publikált naplójából próbálok következtetni arra, hogy mi lehetett a véleménye Kertész Imrének az orbánizmusról illetve a magyar jobboldal antiszemitizmusáról. Egyébként Kertész hagyatékát a haldokló Kertész Magdától szerezte meg az a Schmidt…..
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
jeanbart 2020.09.28 14:32:25
@kisa: 30 év alatt sem sikerült felfogni, hogy a demokratikus a jogállam hatalom megosztás ill erre a célra fenntartott intézményeinek az elvi lényegét : pl korrupció ellenes ügyészség, amely a hatalomtól nem befolyásolt, sőt garantáltan független , esetleg anyagilag is érdekelt / jutalék sikerdíj stb/ abban, hogy hatalom birtokosát vizslassa / a politikus tevékenységét törvényes erővel verje a jogállam hatálya alá ...adott esetben börtönnel lemondatással stb szabályozza ... hogy mit tehet és mit nem ... stb ez a modern Európai államiság , Az hogy egy önkényes önjelölt dagadt disznó feudális szolga rezsimet épít előjogokat definál magának, és saját személyes hatalmi céljainak rendel alá mindent és mindenkit ez minden csak nem modern és fejlődőképes valami ukrán és fehér orosz stb út
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
jeanbart 2020.09.13 12:52:59
a svéd adatok szerint első körben vállalták a tömeges fertőzést immunválasztól reméltek védettséget , vállalták az ezzel járó magas és időben gyors elhalálozás csúcs kockázatát a kiemelt kockázattal jellemezhető idős beteg stb csoportokban ...( akiket nem is sikerült megvédeni ) meg is ijedtek ettől.. Kérdés, hogy a túlélőkkel mi van ? az egy másik erősebb csoport a vírus szempontjából akikkel nem bírt el . kérdés az is Ha valaki már kigyógyult egyszer , másodszor vajon hatékonyabban reagál e még ha nincs is tartós immunválasz ? szerintem igen ,/de ez csak vélemény/ ha erősebb az immunrendszere, és a túlélőké igen talán erősebb rutinból söpri ki a vírust / valszeg lehet egy ilyen hatás/ ha tömeges végleges immunizálódás nincs is , amit már egyszer lenyomott , az másodjára rutinosabban nyomja le . Ez azt jelenti hogy a vírus új első körös terjedési hatékonyság csúcsot ... tömeges fertőzés átesés és magas mortalitás ...egy vírus terjedési hatékonyság csökkenés követ a második körben. És persze az aki az első körben meghalt , az nem érte meg a második kört , végleg kikerült, a meghalhat halmazból a mortalitási ráta esik ... tehát ha a vírus viszonylag gyorsan visszatér és nagyon fertőzőképes , megbetegít de áldozatszám csúcs elmarad / kétszer nehézkes végleg elhalálozni , és a túlélő már kondicionált csoport mortalitása csökkenni fog , akár hirtelen is ha első körben hirtelen sokan haltak bele / kb A vírus kollektív általános stb kihalás szempontjából nem veszélyes ... még ha persze van akire személyesen igen , főleg a kora immun állapota, egyéb terheltség betegségek stb miatt
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
jeanbart 2020.09.10 10:25:17
@kemény keleti kommentelő: orb ügyesen használja ki pl az elismerés deficites, sikeres vagy kudarcos ámbiciózus embereket a saját céljaihoz , ott ült mögötte Egerszegi , Ángyán , ilyen olyan rockerek , hátrafelé nyilazók.. bárki jó csak bólogasson meg legyen valami népszerűsége befolyása ... Gondolom Vidnyánszky is azt érzi amit Takaró vagy Raffay : élete nagy lehetőségét kapta meg végre , kárpótlásként ... igazságtétel történt orbán kegyéből ..naná aki persze a kultúrát támogatja itt végre az igazságra valaki igazolást ad .../pedig csak ócska egós manipuláció az egész/ el tudom képzelni hogy ezek a felültetettek tényleg hálát éreznek .
       A hiánypótló Puskás Ferenc-musical kapcsán jutott eszembe, hogy milyen közel volt Puskás Öcsi ahhoz, hogy játsszon a magyar válogatott ellen 1962-ben a chilei világbajnokságon.      Az első meccset a spanyol válogatott elveszítette a későbbi ezüstérmes csehszlovákok ellen 1:0-re, aztán…..